Surfin' with a stylophone!!

bloody_sunday

Μέλος
Πόντοι
38
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Μετά από (α) μια πρόχειρη ακουστική διασκευή ενός γκοθομέταλ, (β) μια έμπνευση μεταξύ Simple Minds και Porcupine Tree, (γ) μια παλιά απόπειρα για rave - dance - γουατέβα, ερχόμαστε στο... σερφ!

http://www.box.net/shared/t9ygumyo0g

Αυτό το τραγουδάκι ήταν ο πρώτος σκοπός που μου είχε μπει στο μυαλό μόλις μου ήρθε πριν από λίγο καιρό το Stylophone (http://www.noiz.gr/index.php?topic=154209.msg180156#msg180156). Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ΔΕΝ είναι διασκευή οποιουδήποτε άλλου κομματιού - ίσως σας θυμίσει κάποιο κομμάτι από surf, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό γιατί όλα θυμίζουν κάποιο άλλο...  ;D

Γραμμένο από μένα λοιπόν, και παιγμένο (τα πάντα) - μιξαρισμένο - μαστεραρισμένο και ανεβασμένο επίσης από μένα. Νο Stylophones were harmed in the making of this song... not much, anyway. Tα πάντα έγιναν στο καβουρδιστήρι λαπτοπάκι μου. Το άτιμο το Stylophone είναι πιο δύσκολο να το παίζεις τελικά από όσο νομίζεις στην αρχή...

Γνώμες όχι μόνο ευπρόσδεκτες αλλά και ιδιαίτερα επιθυμητές!!  :) Enjoy!

ΥΓ. Μετά την τρίτη φορά γίνεται πιο ανεκτό...  :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Στο bridge είσαι κάργα 80λα λαικιά ελληνική.Μπουζουκλερί γυρισματα κ δε σημαζεύεται.

Το hihat είναι λίγο σαν το πλυντήριο στο πρόγραμμα στεγνώματος.Ενα φςςςςς στο τέρμα.Κάνε κάτι για αυτό.

Απο ήχο γενικότερα είναι οκ.Το στυλόφωνο δεν μ'άρεσε καθόλου.Πολυ ελεχτρονικό ρε πιδίμ.Μικροτσίπ κ στυλό γραφείου πάει?

Παιχτικά είναι πάνκ.ΤΕΛΟΣ

Πολυς θορυβος κ δεν ακουγεται καλα το στυλόφωνο .Ισως ειναι χαμηλα στη μιξη?(σε mini hifi το ακουσα)

εχω κ απορια.Το στυλόφωνο παιζει συγκερασμενη κλίμακα ,οπως κανουν οι γεννητριες του kaossilator?δλδ δεν γινεται να κανεις πρασινες οπως σε μια γεννητρια ή ενα θερεμιν?

trigga είπε:
Παιχτικά είναι πάνκ.ΤΕΛΟΣ
+1 :)

Όχι, "πράσινες" δεν βγαίνουν... είναι κάπως χαμηλά στη μίξη, ή εν πάσει περιπτώσει θα ήθελα να το λέω "ισορροπημένα". Δεν ήθελα να καλύπτει την κιθάρα.

Παιδιά αυτός είναι ο ήχος του, έχει αυτό το καρακιτς τσίριγμα, αν και υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορείς να του κάνεις, πχ. το "τσίριγμα" ακούγεται λίγο πιο γλυκό αν το ηχογραφήσεις με μικρόφωνο, γιατί το μικροσκοπικό του ηχείο (1-2 ίντσες) το κάνει πιο ήπιο (άλλοι θα πουν "πιο αίσχος"). Ένα είναι σίγουρο: ποτέ δεν θα το κατηγορήσει κάποιος για έλλειψη χαρακτήρα...

bloody_sunday είπε:
Όχι, "πράσινες" δεν βγαίνουν...
thnx.Εμενα μ αρεσει ο ηχος του,αλλα το παραπανω με αποτρεπει απο το να το παραγγειλω ;D

Χωρις πρασινες,δουλεια δεν γινεται ;D

Πολύ μου άρεσε!!  :D

(τα τύμπανα είναι ezdrummer vintage rock ή κάτι άλλο?..)..

ενα ατελιωτο φσσσσσσσσσσσσ ακουω κ με αποσπα την προσοχη του κοματιου....

δλδ με το ζορι το ακουω.....

ειναι εντελως ενοχλητικο!

Μ' αρεσε :)

Είναι σαν ιταλικό soundtrack με extra 70ίλα.

bloody_sunday είπε:
Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ΔΕΝ είναι διασκευή οποιουδήποτε άλλου κομματιού - ίσως σας θυμίσει κάποιο κομμάτι από surf, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό γιατί όλα θυμίζουν κάποιο άλλο...  ;D
Τα θεματακια που εχεις, ειναι σχεδον αυτουσια στο το latin'ia των Sentinals, με μερικα στοιχεια απο τα περασματα της misirlou.

Καλο ειναι, but there's nothing like a Jaguar! ;D

(Aντιθετα για electroφαση πρεπει να τα σπαει)

Κατι ασχετο... Οταν λεμε "mastering" σε ενα home recording...  δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως εννοουμε..Καποιος γνωστης να μου εξηγησει;;;

Eυχαριστώ για τα σχόλια, παιδιά!  :)

Το "φςςςςςς" θα το κοιτάξω, τα ηχεία που έχω εδώ είναι κουβαδάκια...  :'(

Λονγκσάντοου είναι όντως το vintage rock kit, αν και ίσως να έβρισκα κάτι καλύτερο στα άλλα κιτς - δεν είχα χρόνο να το ψάξω περισσότερο.

deadendmind είπε:
Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ΔΕΝ είναι διασκευή οποιουδήποτε άλλου κομματιού - ίσως σας θυμίσει κάποιο κομμάτι από surf, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό γιατί όλα θυμίζουν κάποιο άλλο...  ;D
Τα θεματακια που εχεις, ειναι σχεδον αυτουσια στο το latin'ia των Sentinals, με μερικα στοιχεια απο τα περασματα της misirlou.
Συγγνώμη deadendmind αλλά ΚΑΜΙΑ σχέση δεν έχουν... την Μισιρλού την ξέρουμε όλοι και ο ρυθμός με τις κιθάρες (πα παμ, παμ, πα παμ, παμ) συναντάται σε χιλιάδες άλλα τραγούδια, είναι βασικός ρυθμός του είδους, όσο για τη μουσική πάλι καμία σχέση... (ελπίζω να ξέρεις πάλι ότι σχεδόν όλα είναι σε μι μινόρε).

Το άλλο το τραγούδι δεν το ήξερα καν, πήγα στο YouTube και είδα... αυτό  ::):

http://www.youtube.com/watch?v=dom2y_Axukg

H μόνη "ομοιότητα" που άκουσα είναι ότι κάποια στιγμή προς το τέλος παίζουν μι-σολ#-σι, φα-λα-ντο, μι-σολ#σι, φα-λα-ντο, μι-σολ#-σι, φα-λα-ντο για 4 μέτρα και τελειώνει...

Κατι ασχετο... Οταν λεμε "mastering" σε ενα home recording...  δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως εννοουμε..Καποιος γνωστης να μου εξηγησει;;;
Για να είμαστε ειλικρινείς, mastering σε κάτι ερασιτεχνικό που δεν πρόκειται να φτάσει σε εμπορική μορφή και να τυπωθεί σε cd, πολλοί λένε ότι είναι εντελώς ανώφελο, και αυτό γιατί οι ελαφρές αλλαγές και ευαίσθητες ισορροπίες στο γενικό equalisation, στο compressing, στο loudness, στο harmonic excitement κλπ θα καταστραφούν μόλις συμπιεστεί σε mp3. Aλλά το έκανα έτσι για πλάκα περισσότερο, χωρίς πολλές απαιτήσεις.

Πάντως, μερικά plugins που μπορούν να προσομοιώσουν τον κορεσμό που δίνει η εγγραφή σε ταινία (όπως πχ. το PSP Vintage Warmer) μπορούν να έχουν ακουστά αποτελέσματα και σε ένα mp3... ή πάλι όχι.

Για τα τελευταια δευτερολεπτα μιλουσα και εγω (που νομιζω πως ειναι και το βασικο σου θεμα), οσο για το misirlou αναφερομαι στον ρυθμο σου και στην τονικη ακολουθια της γεφυρας σου. Δεν σου ειπα πως εσκεμμενα τα αντεγραψες, απλα ανεφερα τα συγκεκριμενα 2 κομματια, τα οποια ειναι surf standards, τα οποια ουσιαστικα περιεχουν τα θεματα σου (δυστυχως στη surf μουσικη, εχουν παιχτει σχεδον...ολα ;D. Πολλες φορες "γραφω" κομματια, και μετα απο καιρο τα "ακουω", γραμμενα στα 60's και στα 70's..)

Εμένα στο "ρεφρέν" μου θύμισε το γνωστό νησιώτικο άσμα:

Μα όπου και να πάω χαααανομαιιιιι,

σα το ναυαγό αισθάνομαιιιιιι.....

2.jpg

;D

Πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια ;)

Ωραίοςςς....  ;)

Γενικα χωρίς να εχω ιδιαιτερα surf ακουσματα το κομματι μου αρεσε....και το stylophone τα εσπασε...οι κιθαριάρηδες δεν ξερουν τι λένε... ;D ;D

Αυτο που με χαλαει λίγο ειναι τα drums....αυτό το βφσσσσσσσσς...

Και παλι thanks για το κλιπ...Καλα το στυλοφωνο παιζει να μπορει να κανει τρομερους "θορυβους" μαζι με ορισμενα εφε....

manosx είπε:
Όλα τα λεφτά το τελείωμα! Deicide και έτσι  ;D
Χεχεχεχε!!!!!!  ;D

Για τα τελευταια δευτερολεπτα μιλουσα και εγω (που νομιζω πως ειναι και το βασικο σου θεμα), οσο για το misirlou αναφερομαι στον ρυθμο σου και στην τονικη ακολουθια της γεφυρας σου.
Το βασικό θέμα δεν είναι μι-σολ#-σι, φα-λα-ντο, μι-σολ#σι, φα-λα-ντο, μι-σολ#-σι, φα-λα-ντο  (I-II-I-II κοκ) όπως στο τραγούδι που λες αλλά μι-σολ#-σι, μι-σολ#σι, λα-ντο-σι-λα-σολ-φα-μι (Ι-Ι-ΙV-I).

Και βρε deadendmind μη συγκρίνεις και τις μπασογραμμές, παντού χρησιμοποιούνται, δεν σημαίνει ότι ο ένας κλέβει τον άλλο...  :o είναι σαν το υδρογόνο: υπάρχει παντού στη φύση αλλά δεν μπορεί πχ. να πει κάποιος ότι το νερό είναι αντιγραφή της αμμωνίας. Σκέψου πχ. τα τελευταία λεπτά από το Fade To Black των Metallica. Αλλάζει κλίμακα το κομμάτι, σολάρει ο Hammett και οι συγχορδίες είναι Ι-VII-VI-VII-I κοκ. Ξέρεις πόσες χιλιάδες φορές έχει παιχτεί αυτό;

Δεν σε κατηγορησα πως το αντεγραψες, σου ειπα πως το θυμιζει και οντως, το θυμιζει. Τωρα γιατι αρπαζεσαι δεν μπορω να καταλαβω.

Οσο για την παρομοιωση με το Υδρογονο μου θυμισες τις ηλιθιες παρομοιωσεις που γινονται κατα καιρους μεταξυ κιθαρων-αυτοκινητων.

Τελος, εχω να ακουσω το fade to black απ τα 16 μου και σκοπευω να αργησω να το ξανακουσω.

Δεν αρπάζομαι, απλά αντικρούω τα επιχειρήματά σου.

Τώρα όσον αφορά στις "ηλίθιες παρομοιώσεις" (θίγομαι αλλά αντίθετα, θα σου απαντήσω ευγενικά) κανένας που έχει τα λογικά του δεν μπορεί να αρνηθεί ότι οι ίδιες μπασογραμμές ακολουθούνται συνεχώς εδώ και δεκαετίες - το θέμα είναι τι παίζεις πάνω σε αυτές, πώς το ενορχηστρώνεις και τι παραγωγή του κάνεις στη δισκογράφηση. Και μην ξεχνάς βέβαια τα γνωστά στάνταρτς στο surf, όπως είπαμε (ρυθμοί, μι μινόρε, bridge single coils μαγνήτες, τίγκα στο spring reverb κλπ κλπ κλπ).

bloody_sunday είπε:
Δεν αρπάζομαι, απλά αντικρούω τα επιχειρήματά σου.

Τώρα όσον αφορά στις "ηλίθιες παρομοιώσεις" (θίγομαι αλλά αντίθετα, θα σου απαντήσω ευγενικά)
Δεν εχει κανενα νοημα να συνεχιστει αυτη η κουβεντα, εγω πληροφοριακα ειπα 1-2 πραγματα που ΕΓΩ ακουσα, την προσωπικη μου γνωμη δηλαδη, και εσυ εχεις στησει debate για την αποκατασταση της αληθειας.Η μουσικη δισκογραφια ειναι αβυσσαλεα και ειναι αδυνατον να γνωριζει ο καθενας καθε πτυχη της Goth, της Electronica, της Surf, της Stoner και δεν ξερω εγω ποιας αλλης σκηνης, και καθως λοιπον εδωσες εμφαση στο οτι προκειται για δικη σου συνθεση και οχι διασκευη, σου επισημαινω μιας και ακουω αρκετη εως πολυ surf πως θεματα σου εντοπιζονται σε καποια τραγουδια. Για δικη σου ενημερωση και σε καμια περιπτωση με σκοπο κατηγορητηριου.Αν δεν καταλαβαινεις τι σου λεω, ειναι προβλημα σου, συνεχισε να νομιζεις πως ανακαληψες την Αμερικη.

Οσο για το οτι θιχτηκες, εδω αν θες αντικρουσε τα επιχειρηματα μου πως δεν εχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ η συγκριση της μπασογραμης με...τη χρηση του Υδρογονου στις Χημικες ενωσεις.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα