Super low budget e-guitar (150e και κάτω)

• Thread starter Thread starter Guest
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 37
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 5K
knife είπε:
Σε περίπτωση που δεν βρεθεί ενισχυτής να δανειστώ τι προτείνετε? Σε super low budget πάντα. Λιγότερο απο 100 (έως πολύ λιγότερο.)
Τοτε

1. Κοιτας κυριως μεταχειρισμενους

2. ψαχνεις αγγελειες νοιζ, και

3. πας βασει τιμης.

4. Αφου καταληξεις στην τιμη (που ειναι και το κριτηριο σου) κοιτας ποιος ειναι καλυτερος σε αυτα τα λεφτα, σε youtube, reviews κτλ

ΥΓ: λογω "ασυμβίβαστου του φορουμ με τις αγγελιες/ πωλητες/ users-διαφημιση/δυσφημιση κτλ" μην πας ξερα να σου αξιολογησουμε συγκεκριμενες αγγελιες του νοιζ με links κτλ

Για συγκεκριμενα μοντελα ρωτας ανετα βεβαια!

"Edited"

Επισης, γιατι δεν παιρνεις κατευθειαν το σετακι του θωμαν, στα 198 ευρω;

Με ενισχυτη, καλωδιο, πενες, κουρδιστηρι, ζωνη και θηκη;;;;!!!!  :o

Harley Benton HB JA-60SB Vintage Set 2

https://www.thomann.de/gr/harley_benton_hb_ja_60sb_vintage_set_2.htm?sid=b25aa00f85f14cc0d9c00753582bea57

Ή στα 249 που εισαι ακριβως στο budget, και παιρνεις καλυτερα Line 6 ενισχυτη;;;!!!!

Harley Benton HB JA-60SB Vintage Set 3

https://www.thomann.de/gr/harley_benton_hb_ja_60sb_vintage_set_3.htm?ref=search_rslt_Harley+Benton+HB+JA-60SB+Vintage+Set+1_325897_0

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αφού θες και ενισχυτή, συμφωνώ και εγώ να κοιτάξεις σε κάποιο πακέτο για αρχάριους

Πχ.

http://www.nakas.gr/cat/mousika-organa-paketa-kitharas

http://www.kosmasmusic.gr/index.php?cPath=1_12_126

Ειδικά ο Νάκας σου δίνει και δυνατότητα για δόσεις αν θες, οπότε πιθανά να μπορείς να ανέβεις ελαφρά σε budget.

To σετάκι του Slash η το άλλο με την tele φαίνονται ωραιότατα (το Stagg θα το απέφευγα) και ίσως να τα προτιμούσα από ΗΒ...και στηρίζεις και ελληνική αγορά  :)

...άσε που πιο εύκολα πουλάς Epiphone και Squier μετά παρά ΗΒ..

:)

Θα πρότεινα, ειδικά, για τον ενισχυτή (θα σου λεγα και για την κιθάρα, αλλά με αυτές τις τιμές στις HB και τις J&D κοιτάς και καινούργια) να τσεκάρεις στα μεταχειρισμένα.

Από τη στιγμή, μάλιστα, που έχεις φίλους μουσικούς, πιστεύω, θα μπορέσουν να σε βοηθήσουν σε μια τέτοια αγορά.

Παίζουν, κατά διαστήματα, στο 100ρικο Bugera V5, Fender Mustang, Peavey Vypyr και άλλα πολλά αξιόλογα μοντέλα, λαμπάτα και μη, που αξίζουν πολύ περισσότερα από τους ενισχυτές, που δίνουν στα πακέτα τα διάφορα καταστήματα (τύπου Fender Frontman κτλ).

Δεν θα πάρω πακέτο. Τέτοιον ενισχυτή βρίσκω και τσάμπα(του 50αρικου)...

Θα αγοραστεί σωστός ενισχυτής με την πρώτη ευκαιρία... Όσο για κιθάρα αποφάσισα την jazzmaster(lol) harley benton. Ας είναι και για τη σόμπα.

Μου αρέσει, και αυτό είναι το σημαντικότερο στην επιλογή κιθάρας.

Βρε αδερφε

συγνώμη αλλα τι ενισχυτή περιμενεις να πάρεις με λιγοτερο εως πολυ λιγότερο απο κατοστάρικο.

δηλ πόσο πολυ λιγότερο?

Πιστεύω οτι δεν θες απλως να παιζει....

Και σνομπαρεις τα ενισχυτακια των πακέτων.

Βρες με 50 καλύτερο των πακετων και το συζητάμε. ...

και πες  μου  να παω να πάρω και γω

knife είπε:
Δεν θα πάρω πακέτο. Τέτοιον ενισχυτή βρίσκω και τσάμπα(του 50αρικου)...

Θα αγοραστεί σωστός ενισχυτής με την πρώτη ευκαιρία...
???

Ενω πριν γραφεις:

Σε περίπτωση που δεν βρεθεί ενισχυτής να δανειστώ τι προτείνετε? Σε super low budget πάντα. Λιγότερο απο 100 (έως πολύ λιγότερο.)
???

Εδω σε εχασα.

Sorry, αλλα τι απο τα δυο ισχυει; Απλά να ξερουμε για τι πραγμα μιλαμε  ???

Παρεξήγησης!

Προφανώς και δεν περιμένω τίποτα ιδιαίτερο απο τέτοια budget.

Ρώτησα σε περίπτωση που δεν βρώ να δανειστώ κάτι μέχρι να αγοράσω κάτι αξιόλογο. Είναι πάρα πολύ πιθανό να βρώ δανεικό, οπότε δεν αξίζει να πάρω το πακέτο.

Άλλη κουβέντα αυτή, και καλύτερα να γίνει όταν θα έχω την κιθάρα και ψάχνω όντως για ενισχυτή ...

Edit :Προσπαθώ να τα χωρέσω όλα και το χάωσα το θέμα. Αφήστε τον ενισχυτή για όταν θα είναι στάνταρ τα δεδομένα.

Οποτε μην μπλεξουμε τα thread  ;)

Για αυτο σου προτεινα και τα πακετα εδω. Που πανε....μαζι

Αφού έχεις υπολογιστή δε χρειάζεσαι ενισχυτή και πετάλια. Υπάρχουν τα Guitar rig, Amplitube κλπ κλπ. Πάρε την κιθαρούλα που γουστάρεις εμφανισιακά για να σε τραβάει να παίζεις και άστα τ' άλλα για μετά να πούμε  O0

Και να τον μπλέξουμε και με καρτες ηχου απο τώρα; (δεν ξερω αν εχει)

Παντως στα low budget, θα εβαζα και τα Vox amplug στα 40ευρω ή τα joyo αντιστοιχα στη μιση τιμη, αν εχει ενα απλό στερεοφωνικο με jack input να το συνδεσει και να ακουει απο εκει

https://www.thomann.de/gr/vox_amplug_2_ac30.htm?ref=search_rslt_vox+amplug_348997_0

172441251.jpg

http://www.joyoaudio.co.uk/joyo-amplifiers-1401217571/JOYO-ja-03-english-channel-sound-effect-mini-guitar-pocket-amplifier

joyo-ja-03-english-channel-guitar-effect-mini-guitar-pocket-amplifier-with-headphone-output-joyo-a28-308x308.jpg

dimsonic είπε:
Βρε αδερφε

συγνώμη αλλα τι ενισχυτή περιμενεις να πάρεις με λιγοτερο εως πολυ λιγότερο απο κατοστάρικο.

δηλ πόσο πολυ λιγότερο?

Πιστεύω οτι δεν θες απλως να παιζει....

Και σνομπαρεις τα ενισχυτακια των πακέτων.

Βρες με 50 καλύτερο των πακετων και το συζητάμε. ...

και πες  μου  να παω να πάρω και γω
Στις αγγελίες έχει, αυτήν τη στιγμή, 2 Fender Mustang στα €80 (νομίζω), έναν Vox VT20 στα €100, έναν Kustom στα €90 και μέχρι να έχει τα χρήματα ο ΟΡ, για να αγοράσει ενισχυτή θα υπάρξουν και άλλες ευκαιρίες.

btw, η ψήφος μου πάει στον Mustang, σε αυτό το εύρος τιμών.

knife είπε:
Όσο για κιθάρα αποφάσισα την jazzmaster(lol) harley benton. Ας είναι και για τη σόμπα.

Μου αρέσει, και αυτό είναι το σημαντικότερο στην επιλογή κιθάρας.
Αφού αυτή σου αρέσει, μην ακούς τίποτα άλλο. Αυτό είναι το μόνο που μετράει, αν πάρεις κάτι που σου αρέσει θα σε τραβάει να ασχοληθείς.

Καλή αρχή και καλά παιξίματα!

Επειδή ξέρεις να παίζεις, απλά θες να ψυχοθεραπεύεσαι και να διασκεδάζεις με την μουσική και σου αρέσει η shoegaze εγώ σου προτείνω να συνεχίζεις να ψάχνεις έναν τσάμπα ενισχυτή από φίλο και με τα λεφτά που θα έδινες να τσεκάρεις αυτό το πραματάκι Zoom G1on , 60 Ε κάνει, (αλλά καλά είναι να πάρεις ή να δανειστείς έναν adaptor για ρεύμα γιατι με μπαταρίες δεν συμφέρει) να το κουμπώνεις πάνω του ή να παίζεις με ακουστικά.

https://www.zoom.co.jp/products/guitar/zoom-g1on-guitar-multi-effects-processor

Το έχω, δεν έχει την καλύτερη ποιότητα ήχου, τα fuzz distortion τζιτζικίζουν αλλά εγω παίζω με το  looper και τα drum patterns που χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα, με το octave για ψευτο μπάσο και λίγους ικανοποιητικούς ήχους με reverb και delay για να φτιάχνω on the go backing tracks και να νομίζω ότι κάτι κάνω με τη μουσική.

Σίγουρα με έναν από τους αναφερθέντες ενισχυτές θα έχεις ποιοτικότερο ήχο αλλά το zoom έχει την πλάκα του. Σε αυτή την τιμή δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο multiεφφεδάκι με looper.

Να πώ την αμαρτία μου,

κατα 90% θα κάνω την υπέρβαση και θα πάω σε κάποιον modeling amp (Mustang) μεταχ στα 80-100 ευρώ άμμεσα. Η κιθάρα είναι ήδη καθ'οδόν και σκέφτομαι μέσα στην εβδομάδα να τον πάρω και αυτόν.

Σκέφτηκα να πάρω κάρτα ήχου με κανένα 50άρικο μιάς που έχω καλό pc, (αλλά σάπια ηχεία).

Απο την άλλη όμως με ενα 80άρι χτυπάω εναν mustang και ξεμπερδεύω. Τον βάζω και χύμα, τον βάζω και στο pc και κάνω ότι θέλω γενικά απο εφφέ χωρίς να χρειάζομαι άλλο money για πετάλια και ιστορίες.

Νομίζω είναι η καλύτερη λύση για ενισχυτή, στην περίπτωση μου. Ούτε κάρτες ήχου, ούτε ενισχυτή με πετάλια($$$)...

Πιστεύετε οτι υπάρχει καλύτερη λύση για ήχο, ενισχυτή στα 100 ευρώ με τα υπάρχων κριτήρια?

knife είπε:
Πιστεύετε οτι υπάρχει καλύτερη λύση για ήχο, ενισχυτή στα 100 ευρώ με τα υπάρχων κριτήρια?
  Όχι....!

Λοιπόν παιδιά,

Η κιθάρα είναι μια κούκλα. Χρειάζεται σετάρισμα σίγουρα, αλλά θα γίνει και αυτό μέσα στην εβδομάδα.

Για ενισχυτή πήρα έναν fender mustang I. Πολύ ωραίος, έχεις να παίζεις με τις ώρες.

Έχω μια γενική απορία. Υπάρχει κανένα καλό site να βρίσκω τα εφφέ και εξοπλισμό που χρησιμοποιούν διάφορες μπάντες?

Η υπάρχει κάποιος τρόπος να βρίσκω τα εφφέ που έχει το κάθε κομμάτι?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back