Studio monitors. Εναλλακτικές KRK RP5

kflynt2008

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Έχω τα KRK rp5 rokit.

Κυρίως για mixing και production.

Ο ήχος τους μου φαίνεται θαμπός... σαν να έχει πολλά μπάσα... σαν να υπερισχύουν οι χαμηλές συχνότητες.. σαν να ακούγονται κατά κάποιο τρόπο μπουκωμένα. Σε κάποια ξένα forums κάποιοι περιγράφουν τον ήχο τους "mushy". Sorry δε μου έρχεται λέξη που να το περιγράφει στα Ελληνικά. :-[ Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Θα ήθελα να ακούσω γνώμες κάποιων πιο έμπειρων πάνω σε αυτό. Έχει βάση αυτό που λέω ή είναι υποκειμενικό;

Υπάρχουν κάποια monitors με πιο ισορροπημένο ήχο που θα μπορούσατε να προτείνετε; πχ. με τα Yamaha HS80M θα καταλάβω διαφορά;

Φιλος προτεινω  με εμπειρια  τα Alesis M1 Active MK||    αλιως  μετ παμε στα Adam A7 που τα ειχε ενας φιλος.Τα Alesis    ισως λιγο πασχουν στα μεσαια διοτι ειναι 2 δρομων,τα adam  λιγο ακριβα, ομως τα σπανε...

messalion είπε:
τα εχω ακουσει σε μαγαζι (πριν παρω τα δικα μου) και μου φαινοταν μια χαρα ο ηχος

εισαι σιγουρος οτι απο πισω τα εχεις ΟΛΑ flat ??

αυτα εχεις ??http://www.thomann.de/gr/krk_rp5_g2_rokit.htm?sid=d5400dd0d9991d85993cc38107661c34
ναι αυτά ακριβώς.

από πίσω έχουν "volume" και "hf level adjust". έπαιξα και με τα 2 αλλά δεν είδα ουσιαστική διαφορά... σαν να χάνεται η λεπτομέρεια από μια συχνότητα και πέρα...  ???

δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις ακριβως και δεν ειμαι και σε θεση να το ψαξω περισσοτερο γιατι ειμαι στην δουλεια ;D ;D (δημοσιο βλεπεις.........) και με εχουν κλειδωμενο

μηπως εννοεις οτι ακουγονται λιγακι muddy ?? αυτο το ακουσες απο την αρχη που πηρες τα μονιτορ ?? ή στο εκανε τωρα τελευταια ??

ναι ίσως το muddy το περιγράφει... δεν είναι αρκετά crispy... σαν να χάνοναι οι ψηλές μέσα στις χαμηλές συχνότητες. σαν το μπάσο να υπερισχύει... δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω.

Ο χώρος στον οποίο ακούς, έχει κάποια ακουστική διαμόρφωση;

Συνήθως ένας από τους λόγους που δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητες των ηχείων μας είναι ότι ο χώρος μας τονίζει ή ακυρώνει κάποιες συχνότητες.

Η περιγραφή που κάνεις δείχνει ότι μάλλον ακους σε σχετικά μικρό δωμάτιο χωρίς καθόλου (ή σχεδόν καθόλου) φροντίδα για την ακουστική του.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με την ακουστική του χώρου αλλά έχω ένα πολύ συνηθισμένο setup... Γραφείο με τα monitors δεξιά και αριστερά της οθόνης. Σε videos και φωτογραφίες που βλέπω, οι πιο πολλοί έτσι τα έχουν.  Νομίζω πως το πρόβλημά μου έχει περισσότερο να κάνει με τον πρωτογενή ήχο που παράγουν τα ηχεία και όχι τόσο με την ακουστική του χώρου. Φυσικά όμως και δεν είμαι απόλυτος, γι'αυτό ζητάω και τη γνώμη των πιο έμπειρων.

Χοντρά χοντρά ο χώρος είναι κάπως έτσι:

roomd.jpg

Το ακούει πολύς κόσμος έτσι, είναι αλήθεια.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν έχουν και πρόβλημα.

Άλλοι δεν το αντιλαμβάνονται, άλλοι το ακούν αλλά ψάχνουν τη λύση στη αλλαγή εξοπλισμού (καλή ώρα ;D ), άλλοι έχουν μάθει να χουν μ' αυτό.

Δυστυχώς στο γραφείο δεν μπορώ λόγω server να δω την εικόνα που ανέβασες αλλά είμαι σίγουρος ότι το 90% του προβλήματος βρίσκεται στο χώρο σου.

ok σε ευχαριστώ για τη βοήθεια! αν θέλεις δες την εικόνα όταν μπορέσεις και πες μου μια γνώμη!  :)

Εγώ πριν κάνεις κάποια κίνηση να αλλάξεις monitors θα σου έλεγα να παίξεις λίγο με τον χώρο σου!Αν μπορείς δηλαδή κάνε μία μικρή αλλαγή του γραφείου σου...

Χωρίς να ξέρω πολλά πολλά(αν μπορεί καποιος που ξέρει καλύτερα να το επιβεβαιώσει ή να διορθώσει) η μπαλκονόπορτα πίσω από το γραφείο σου δεν μου κάθεται πολύ καλά...

Επίσης να φανταστώ ότι τα monitors απέχουν κάμποσο από τον τοίχο,είναι στο ύψος των αφτιών σου και επίσης είναι τοποθετημένα κάπως έτσι

monitors.jpg

AUDIOPHONIC είπε:
Φιλος προτεινω  με εμπειρια  τα Alesis M1 Active MK||    αλιως  μετ παμε στα Adam A7 που τα ειχε ενας φιλος.Τα Alesis    ισως λιγο πασχουν στα μεσαια διοτι ειναι 2 δρομων,τα adam  λιγο ακριβα, ομως τα σπανε...
Δεν νομίζω να έχει σχέση αυτό που λες υπάρχουν πάρα πολύ καλά ηχεία 2 δρόμων γιατί να πάσχουν στα μεσαία??Εκτώς αυτού και τα 2 που ανέφερες είναι 2 δρόμων..
Πάντως και εγώ πιστεύω οτι πρέπει να ασχοληθείς με την ακουστική διαμόρφωση του χώρου σου και μετά να δείς αν θέλεις να αλάξεις ηχεία.(το λέω επειδή έχει τύχει να ακούσω σε χώρους με καλή, μέτρια, και μηδενική ακουστική διαμόρφωση)Δυστυχώς δέν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί έχω ελάχιστες εώς μηδενικές γνώσεις σε θέματα ακουστικής.Ψάξε στο φόρουμ έχει διάφορα θέματα να πάρεις μια ιδέα και έχει και λινκσ για περαιτέρω μελέτη που θα χρειαστεί να κάνεις.Θέλει υπομονή και μελέτη και απο εκεί και πέρα πιστεύω υπάρχουν άτομα εδώ που μπορούν να σε βοηθησουνε αν κολλήσεις κάπου ή για να σου πουν μια γνώμη

http://www.hometracked.com/2008/01/25/quick-home-studio-monitor-tests/

αν εχεις τον χρονο διαβασε λιγακι το αρθρο και δοκιμασε να κανεις τα τεστς για τον χωρο σου...........και για τα μονιτορ φυσικα - και οτι χρειαστεις εδω ειμαστε - παντως και εγω της γνωμης οτι η ακουστικη του δωματιου φταιει............τα μονιτορ τα εχω ακουσει και παιζαν πολυ καλα (επαναλαμβανομαι)

Trending...

Νέα θέματα

Back