Studio Build Documentary : Ελατήρια, room in a room, Εντοιχισμένα ηχεία σε Non Environment Control Room και άλλα

Apex Soundworks

Νέο μέλος
Πόντοι
3
Γειά χαρά σε όλους, το 2021 ξεκίνησα την μελέτη & σχεδιασμό αυτού εδώ του χώρου στον Πειραιά, και το 2022 ξεκινήσαμε το χτίσιμο. Αν εξαιρέσουμε τις βαριές δομικές κατασκευές, όλο το υπόλοιπο είναι προσωπική δουλειά & εργατοώρες. Κατα την διάρκεια κατάφερα να τραβήξω κάποια βιντεο και τώρα που έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει το στούντιο, βρήκα χρόνο να ασχοληθώ με αυτά.

Ο χώρος αποτελείται απο 1 control room και 2 Live rooms, ενα εκ των οποίων είναι φτιαγμένο σε πλωτή τσιμεντόπλακα πάνω σε ελατήρια όπως θα δείτε στο βίντεο. Είχα την ευκαιρία να μπορώ να σχεδιάσω το control room όπως ακριβώς το ήθελα, με τα ηχεία μέσα σε έναν μασίφ τοιχο (20 εκ. τσιμεντο) , ακολουθώντας το Non Environment room concept που έχουν τα κορυφαία control rooms απο σχεδιαστές όπως Tom Hidley, Phillip Newell, Northward Acoustics (Front to Back το όνομάζουν, αλλά ουσιαστικά είναι βασισμένο στο N.E. concept). Θα ακολουθήσει και μια επεξήγηση αυτού σε video σύντομα.

Εδώ λοιπόν βρίσκεται το πρώτο βίντεο της σειράς, θα δείτε πολύ τσιμέντο!
Αναμένω το feedback σας και τυχον ερωτήσεις και stay tuned για τα επόμενα επισόδεια!

John Mor

Καλησπέρα Αλέξανδρε, ελπίζω να είσαι καλα. Ευχαριστώ πολύ!

Η ακουστική μελέτη όσον αφορά το acoustic treatment και την ηχομόνωση έχει γίνει εξ ολοκλήρου απο εμένα. Στο κομμάτι του υπολογισμού της κατανομής του βάρους του πλωτού δωματίου για τα ελατήρια είχα την βοήθεια/επιβεβαίωση απο τον συνέταιρο μου στο εγχείρημα αυτο, ο οποίος είναι πολιτικός μηχανικός. Επίσης με τους εξαερισμούς είχα βοήθεια απο τον Paul Bishop.

Btw, είχαμε γνωριστεί στην παρουσίαση των ηχείων της Spine

Ναι σε θυμήθηκα! ωραία είχαμε περάσει.
τι ηχεία θα βάλεις στο flush mount?
Ισχύει, ενδιαφέρουσες συζητήσεις εκείνη την ημέρα!
Το δωμάτιο το σχεδίασα με τα Amphion One25 κατά νου. Υπάρχουν όμως και άλλες επιλογές, έχω χρόνο να το σκεφτώ. Για την ώρα έχω τα Amphion One18 , με την καμπίνα του τοίχου (οχι του ηχείου) μονταρισμένη ετσι ώστε να δουλεύει το passive radiator. Μπορώ να πώ πως έχω εκπλαγεί με το πως παίζουν σε αυτό το σεταπ, κυρίως λόγω των οφελών του hard flush σε efficiency και έκταση σε χαμηλές, αλλα και το τεράστιο soundstage. Καμία σχεση με το πως παίζαν free standing. Άνετα τα κρατάω ενα 5αρι χρόνια ακόμα. Εννοείται όμως πως με ένα μεγαλύτερο ηχείο τα πράγματα θα σοβάρευαν ακόμα πιο πολυ, ειδικα στις χαμηλές.

Μακαρι να σου βγει οπως το θες! Εισαι σιγουρος τωρα για αυτο που πας να κανεις ε?!
Ευχαριστώ! Μάλλον δεν το επικοινώνησα καλά, το στούντιο είναι έτοιμο λειτουργικά εδώ και καιρό. Τον φάγαμε τον γάιδαρο! Έχει βγεί όπως το σχεδίασα, είμαστε μέσα στους υπολογισμούς στο control room και στο live room. Νο complaints :)

Ενταξει, αν θες καπου να μεινεις σε 2-3 χρονια από τώρα, εχω ενα υπογειο εδω που μενουμε εγω και ο αλεξ για να μπορουμε να αγοραζουμε κομπρεσσορες.

On a serious note, θα ηθελες καποια στιγμη να σου φερω τα one25 να τα ακουσουμε? Ντρεπομαι που το λεω, αλλα δεν τα εχω ακουσει ακομα λογω βαρεμαρας. Γεραματα.

On a serious note, θα ηθελες καποια στιγμη να σου φερω τα one25 να τα ακουσουμε? Ντρεπομαι που το λεω, αλλα δεν τα εχω ακουσει ακομα λογω βαρεμαρας. Γεραματα.
Αμέ! Αν δεν βαριέσαι :P . Μας είχε φέρει σε επαφή ο Anssi με τον Σταύρο κάποια στιγμή, το είχαμε μιλήσει να τα έφερνε απο εδώ, αλλά είχαμε τρεχάματα και οι 2 και το αφήσαμε λίγο στην άκρη. Αλλα ναι, ελάτε όποτε μπορείτε να το τρέξουμε. Εννοείται να έρθει και ο Άλεξ άμα θέλει!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back