String Gauges of 50 Legendary Guitar Players

interesting...
Το μόνο ενδιαφέρον είναι οι χορδές που χρησιμοποιεί ο Tony Iommi για το D# tuning (from high to low): .008, .008, .011 (unwound), .018 .024, and .032.

Και του Brian May με το .009 - .034.

Παραβλέπω κάποιον Χέντριξ που σε αντιγράφει

Παραβλέπω κάποιον Χέντριξ που σε αντιγράφει

Εντάξει δεν είναι μόνο αυτός ...είναι και ο Duane,o Rory,o JimmyΣ o Page (αν και αυτός μαζί με τον Zappa ήταν από τους πρώτους που πήγαν σε 08-038),o Eric και η συντριπτική πλειοψηφία των κιθαριστών μέχρι και τα early 80s

Αλλά και τον Eddie,τον BB και τον Chuck δεν τους είχα για τόσο ελαφριΟυς τύπους ειδικά τους δύο με τις ES355.

Του Knopfler ειναι λαθος....τα 2 πρωτα αλμπουμ ειναι με 08-038 (πριν επαιζε και αυτος 010-038) μετα πηγε για πολλα χρονια στο ιδιο σετ με τον Eddie (09-040)  

?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Οι περισσότεροι με τους οποίους μεγάλωσα παίζουν στο 09-10. Εγώ είμαι στο 10-46/52 ή 11-52, ανάλογα το κούρδισμα.

Σοφε γεροντα δεν μΕ ειπες ,τις δοκιμασες αφΤες που σου εδωΚα?

Η εισαι παλαιοχορδιτης και δεν εχεις αλλαξει χορδΑι εδω και τοσους μηνες?
Αν δεν μαυρίσει η χορδή (σαν τη ταστιερα) ή δεν σπάσει δεν αλλάζει. 

74A415C5-BAA3-4C85-98C4-CCEA9BF35944.jpeg

Σοφε γεροντα δεν μΕ ειπες ,τις δοκιμασες αφΤες που σου εδωΚα?

Η εισαι παλαιοχορδιτης και δεν εχεις αλλαξει χορδΑι εδω και τοσους μηνες?

Τις φυλαει για τα εγγονακια του

Τις φυλαει για τα εγγονακια του

του εχω δωΚει Pyramid pure nickel οποτε αν τις βαλει μια 20ετια την βγαζει ....?

εγω στο μπασο τις εχω πλεον 10 χρονια....

Ανοιγω τη λιστα

Και βλεπω πρωτο πρωτο

SRV .013

Ok, βαρακια, βιταμινες, πρωτεινες και... εχμ....

1.Κουρδιζε μισο τονο κάτω

2.Δεν ηταν std 13 gauge string set αλλά .013 – .015 – .019 – .028 – .038 – .058

3.Ενα 11αρι std set ειναι .011 - .015 - .018 - .026 - .036 - .050  & ενα 12αρι std set ειναι  012, 015, 20, 032 w, 040w, 052w

οποτε μεσες ακρες ειχε το tension ενος "11,5" αριου σετ κουρδισμενου κανονικα  

Το κακο ειναι οτι παρασυρε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ κοσμο (μεταξυ των οποιων και εμενα για πολλα χρονια) σε μια λογικη "heavier strings=better sound) που φυσικα και ΔΕΝ ισχυει (η ...υπολοιπη λιστα το αποδεικνύει περιτρανα αλλωστε) ....ευτυχως πλεον αυτος ο μυθος εχει καταρριφθεί ..με...πάταγο...

Το κακο ειναι οτι παρασυρε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ κοσμο
ουτως η αλλως και ο ιδιος απο ενα σημειο και μετα σε 11αρες πηγε..

ο SRV ηταν one of a kind σε καθε επιπεδο οποτε καθε προσπαθεια αντιγραφης-μιμησεως συνηθως πεφτει στο κενο(ειδικα στο θεμα χορδες)..

η ιστορια δειχνει οτι πολλοι "μεγαλοι" ηχοι γραφτηκαν με "παιδικες" χορδες!!!

εγω θα ρωτησω τωρα..του keef ειναι με την μπασα ΜΙ η οχι;;?

γω θα ρωτησω τωρα..του keef ειναι με την μπασα ΜΙ η οχι;;?

Ο Keef δεν χρησιμοποιει μπάσα μι ?

"Note that Richards has been using Ernie Ball strings for several decades; the company even makes a custom five-string set (.11 .15 .18p .30 .42) for the guitarist. "

ο Dimebag έπαιζε με 10άρες χρόνια ψάχνω τον ήχο του. Παντως αν η πλειονότητα των γραφομένων έχει βάση, σε αντίθεση με την κοινη δασκαλίστικη αντίληψη, δεν βλεπουμε πολλούς μαζόχες να παίζουν με υπερβολικά χονδρες χορδές...

A common misconception among guitarists nowadays is that heavier strings are required for a “bigger” tone. However, of the players interviewed, many overwhelmingly stated that avoiding string breakage on stage was the primary reason for going with a heavier gauge.

Τα έχουμε ξαναγράψει αλλά ο SRV (και άλλοι φυσικά) ξεκίνησε να ψάχνεται με τα θηριώδη gauges γιατί το δεξί του χέρι κατεδάφιζε, ειδικά στα ρυθμικά παιξίματα. 

Άλλο που εμείς μετά φάγαμε το παραμύθι ότι για να έχεις fat blues tone πρέπει να παίζεις με συρματόσχοινα.

1.Κουρδιζε μισο τονο κάτω

2.Δεν ηταν std 13 gauge string set αλλά .013 – .015 – .019 – .028 – .038 – .058

3.Ενα 11αρι std set ειναι .011 - .015 - .018 - .026 - .036 - .050  & ενα 12αρι std set ειναι  012, 015, 20, 032 w, 040w, 052w

οποτε μεσες ακρες ειχε το tension ενος "11,5" αριου σετ κουρδισμενου κανονικα  

Το κακο ειναι οτι παρασυρε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ κοσμο (μεταξυ των οποιων και εμενα για πολλα χρονια) σε μια λογικη "heavier strings=better sound) που φυσικα και ΔΕΝ ισχυει (η ...υπολοιπη λιστα το αποδεικνύει περιτρανα αλλωστε) ....ευτυχως πλεον αυτος ο μυθος εχει καταρριφθεί ..με...πάταγο...
δε νομιζω οτι ειναι θεμα τοσο στο ´´heavier strings=better sound´´ οσο στην αισθηση... καποιοι θελουν αντισταση πολυ 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back