Στράτευση

jmone

Μέλος
Πόντοι
36
Aποψη Το Σύνταγμα της Ελλάδας (¶ρθρο 4, παράγραφος 6) προβλέπει: «Kάθε Έλληνας πoυ μπoρεί να φέρει όπλα είναι υπoχρεωμένoς να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τoυς oρισμoύς των νόμων.» Κάποιοι μας λένε ότι αυτό συνεπάγεται πως όλοι οι άρρενες Έλληνες πολίτες είναι υπόχρεοι στράτευσης. Για να το δούμε όμως πιο κοντά... ίσως να εκπλαγείτε!

Κάθε Έλληνας...

Εδώ δεν εννούνται κατά αποκλειστικότητα οι άρρενες Έλληνες. Το αρσενικό γένος υποδηλώνει και το θηλυκό. Για παράδειγμα τα άρθρα 8 (Kανένας δεν στερείται χωρίς τη θέλησή τoυ τo δικαστή πoυ του έχει oρίσει o νόμoς) και 9 (H κατoικία τoυ καθενός είναι άσυλo...) του Συντάγματος αναφέρονται εξίσου και στις γυναίκες. Μήπως τάχα το άρθρο 11 («Oι Έλληνες έχoυν τo δικαίωμα να συνέρχoνται ήσυχα και χωρίς όπλα») αναφέρεται σε αποκλειστικό δικαίωμα των ανδρών;

Και βέβαια στο ίδιο στο άρθρο του συντάγματος όπου προβλέπεται η υποχρέωση στράτευσης γίνονται αναφορές και στην ισότητα των φύλων: «Oι Έλληνες είναι ίσoι ενώπιoν τoυ νόμoυ», «Oι Έλληνες και oι Eλληνίδες έχoυν ίσα δικαιώματα και υπoχρεώσεις», «Oι Έλληνες πoλίτες συνεισφέρoυν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλoγα με τις δυνάμεις τoυς».

...που μπoρεί να φέρει όπλα....

Το «που μπορεί» αναγνωρίζει ότι δεν μπορούμε όλοι να φέρουμε όπλα. Ένας ανάπηρος για παράδειγμα δεν υποχρεώνεται σε θητεία. Αντίθετα εάν μια γυναίκα μπορεί να φέρει όπλα (και πολλές όχι μόνο μπορούν αλλά το επιλέγουν και σαν επάγγελμά τους) ωφείλουν να υπάγονται στην κατηγορία των αξιόμαχων.

Αναγνωρίζεται επίσης ότι υπάρχουν και καθ'όλα υγιείς άρρενες Έλληνες πολίτες που για λόγους συνειδήσεως δεν μπορούν να φέρουν όπλα. Η Ελληνική πολιτεία ψήφισε σχετικό νόμο (2510/97) και φρόντισε μάλιστα να ψηφιστεί ειδική ερμηνευτική δήλωση στο Σύνταγμα του 2001.

Μάλιστα το Σύνταγμα δεν αναφέρεται σε αποδεκτούς λόγους αντίρρησης συνείδησης. Δεν λέει πως μόνο όσοι επικαλούνται τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις δικαιούνται να εξαιρεθούν της στράτευσης. Μπορεί κανείς να κατηγορήσει έναν πατέρα που φυγοστρατεί για να ζήσει τα παιδιά του όταν το κράτος του δίνει ένα μισθό-κοροιδία; Η κοινή λογική λέει πως θα ήταν ασυνείδητος εάν παρουσιάζοταν!

... υπoχρεωμένoς να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας...

Ας επισημάνουμε και πάλι ότι η στρατιωτική υποχρέωση, με τον τρόπο που αυτή έχει νομοθετηθεί και εφαρμόζεται, δεν έχει να κάνει με την ικανότητα κάποιου να φέρει όπλα. Οι άρρενες στρατεύσιμοι κατηγορίας σωματικής ικανότητας «Ι3-Χωρίς Όπλο» και «Ι4» δεν θεωρούνται ικανοί να φέρουν όπλα, δεν εκπαιδεύονται σε αυτά και δεν εκτελούν ένοπλες υπηρεσιές (σκοπιές, περίπολα κλπ). Παρ' όλα αυτά υποχρεώνονται να καταταγούν και να υπηρετήσουν το ίδιο χρονικό διάστημα με τους απολύτως υγιείς!

Συντελούν βέβαια στην άμυνα της Πατρίδας. Προσέξτε όμως ότι ο νομοθέτης δεν λέει «Κάθε ένας που μπορεί να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας είναι υποχρεωμένος να το κάνει». Η συνταγματική υποχρέωση συνάγεται από την ικανότητα του να φέρεις όπλα και μόνο!

Τίθεται εδώ το ερώτημα εάν θα ήταν ίσως καλύτερη μια διατύπωση που θα αποσύνδεε την υποχρέωση συμβολής στην άμυνα της χώρας από την ικανότητα να φέρει κανείς όπλο. Γιατί όχι; Στον 21ο αιώνα η άμυνα δεν στηρίζεται στα κουμπούρια. Ο ηλεκτρονικός πόλεμος δεν προυποθέτει την μυϊκή δύναμη.

Πρέπει όμως επιτέλους να αναγνωρίσουμε ότι η συμβολή στην άμυνα μίας χώρας δεν είναι κατ' ανάγκη ένστολη. Οι πρόγονοί μας έριχναν τα τείχη για να υποδεχτούν τους ολυμπιονίκες. «Τι να τα κάνουμε τα τείχη όταν έχουμε τέτοια παλικάρια» έλεγαν. Σήμερα, η άμυνα μιας χώρας στηρίζεται στον πολιτισμό, στην γνώση και την οικονομική της ευρωστία. Ας δούμε πως μπορεί ο καθένας μας από το μετερίζι του να βοηθήσει την πατρίδα χωρίς αφορισμούς και προκαταλήψεις.

...σύμφωνα με τoυς oρισμoύς των νόμων

Η υποχρεωτική στράτευση των ανδρών στηρίζεται λοιπόν σε νόμους και όχι στο Συνταγμα. Ο νόμος 1763/88 (ΦΕΚ 57 Α΄ - Στρατολογία των Ελλήνων) αναφέρει ότι «Όλοι οι Έλληνες ... έχουν υποχρέωση στράτευσης στις Ένοπλες Δυνάμεις» και ότι «Για τη στράτευση των Ελληνίδων ισχύουν οι διατάξεις του ειδικού γι΄ αυτές νόμου».

Στηρίζεται μάλιστα η αναγκαστική στράτευση σε νόμους που είναι κατ'εξοχήν άδικοι και πολλές φορές αντισυνταγματικοί! Το βλέπουμε στην περίπτωση των αρρένων μειωμένης σωματικής ικανότητας, στην περίπτωση των γυναικών αλλά και αλλού. Και δεν είναι καθόλου περίεργο το φαινόμενο της φυγοστρατίας όταν το ίδιο το κράτος παραβιάζει τα δικαιώματα των πολιτών με τέτοιο κατάφωρο τρόπο.

Δεν χρειάζεται αλλαγή του Συντάγματος, χρειάζεται σύγχρονη νομοθεσία και αντιλήψεις!

πηγή http://www.omhroi.gr/

παλι προσπαθείς να μην πάς φαντάρος??? δεν το γλιτώνεις κακομοίρη!!! :-P

Όχι ρε το παληκάρι προσπαθεί να εξασφαλίσει αιθέριες υπάρξεις και μέσα στο στρατόπεδο. Ωραίος ο νέος 8)

Σοβαρά τώρα, η φράση "Kάθε Έλληνας πoυ μπoρεί να φέρει όπλα είναι υπoχρεωμένoς να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τoυς oρισμoύς των νόμων." αφήνει ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ παράθυρο εκτός του Συντάγματος για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ θέλει το νομοθετικό σώμα της χώρας.

Οπότε μην το ψάχνεις, γιατί θα βρεις ότι οι συγκεκριμένοι νόμοι συνοδεύονται από πληθώρα (the proverbial shitload) τροποποιήσεων και υποπεριπτώσεων.

Κοινώς καλύτερη τύχη θα'χεις με τη Λερναία Ύδρα παρά μ'αυτό :D

παλι προσπαθείς να μην πάς φαντάρος??? δεν το γλιτώνεις κακομοίρη!!! :-P
Όποιος θέλει το "γλυτώνει". Αρκούν 2-4 αναβολές και με την απαλλαγή παίρνεις ένα ωραιότατο απολυτήριο ίδιο με των υπολοίπων. Γι' αυτό καλόν είναι να ξεκινάτε τη διαδικασία όσο είστε ακόμε φοιτητές, "σπάζοντας" την αναβολή πρίν τελειώσει, ώστε τελειώνοντας τις σπουδές να έχετε ξεμπερδέψει με το στρατό. Γλυτώνετε και το ταλαίπωρο κράτος απο το να σας συντηρεί (ταίζει,ποτίζει) ασκόπως για ένα χρόνο.

jmone συνόμηρος και εσύ; Έτσι μπράβο, να αυγατίζουμε :wink: :D

Όποιος θέλει το "γλυτώνει". Αρκούν 2-4 αναβολές και με την απαλλαγή παίρνεις ένα ωραιότατο απολυτήριο ίδιο με των υπολοίπων. Γι' αυτό καλόν είναι να ξεκινάτε τη διαδικασία όσο είστε ακόμε φοιτητές' date=' "σπάζοντας" την αναβολή πρίν τελειώσει, ώστε τελειώνοντας τις σπουδές να έχετε ξεμπερδέψει με το στρατό. [/quote']

:o Αυτο ισχυει 100%? Και αν ναι, τι ακριβως ισχυει?

Ειναι τοσο ευκολο να απαλλαγεις απο το φανταριλικι?Αρκουν 2-4 αναβολες?

Τετοια να ακουω να κοιμηθω με ορεξη.. :lol:

pastelius. γενικά:

www.omhroi.gr

και ειδικά:

http://omhroi.gr/faq_22.htm

Εγώ βρίσκομαι στην τελική φάση. Το έχουν κάνει δεκάδες χιλιάδες allready. Το βασικό είναι ένα: να είσαι αποφασισμένος . Καλό διάβασμα...

ακολουθει προφητεια:

Καποιος θα αναφερει το ποσο ανθελληνικο ειναι να μην πας φανταρος και ποσο δειλοι ειναι οσοι δεν πανε.Μετα θα ακουστει η αντιθετη αποψη.Καποιος θα εντοπισει σε ενα απο τα 2 postς καποια ειρωνεια,χλευασμο και θα υπαρχουν διακυμανσεις στην ενταση των προσωπικων επιθεσεων μεχρι και την 12η-18η σελιδα οπου το θεμα θα κλειδωθει μετα απο παρακληση των συμμετεχόντων.Κυριαρχο ρολο στην εκβαση της συζητησης θα παιξουν οι λεξεις δημοκρατια,φασισμος,ευρωπη και οκτανιο.Ολα αυτα θα συνεβαιναν σιγουρα αν ηταν Δευτερα και δεν ειχε καλο καιρο.Υπεισερχεται σφαλμα που θα εξηγησω εν καιρώ. :lol:

Με διαθεση πλακας,καλημερα σας :)

Μα καλα....προφητης εισαι...?? :lol: :lol: :lol:

Παντως και εγω πιστευω οτι απο τη στιγμη που ο "εξ'ανατολων" κινδυνος (λεμε τωρα... :lol: ) υπαρχει πρεπει και στην Ελλαδα να στρατευονται υποχρεωτικα και οι γυναικες (οπως ακριβως στρατευονται υποχρεωτικα και στο ΙΣΡΑΗΛ εδω και δεκαετιες,μαλιστα σε μια ασκηση ειδικων δυναμεων που ειχαμε κανει το 1899 :lol: που ημουν πεζοναυτης ,μας......σκισανε οι Ισραηλιτισες :oops: & τρωγαμε καζουρα για κανα τριμηνο απο τους λοκατζιδες...ασε που οι περισσοτερες ηταν και γκομεναρες....ας μην επεκταθουμε τωρα :) :) )

Παντως μη τον φοβαστε το στρατο,διακοπες ειναι (και ισως οι ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ξεγνιαστες διακοπες της ζωης σας,θα με θυμηθειτε καποτε.... :wink: ),εδω ηταν νηπιαγωγειο το 1988 που πηγα εγω (& πηγα υποτιθεται και σε ειδικες δυναμεις....) φανταστειτε τι θα εχει καταντησει τωρα.... :lol: :lol: :lol:

Κυριαρχο ρολο στην εκβαση της συζητησης θα παιξουν οι λεξεις δημοκρατια,φασισμος,ευρωπη και οκτανιο.
lol το οκτάνιο που κολλάει; Πάντως ο SF έχει δίκιο, αν και εκ των υστέρων ξεχνάμε την Α-ΤΕ-ΛΕΙ-Ω-ΤΗ βαρεμάρα που ήταν και απ'τα χειρότερα της θητείας..

Σωστός και ο kosh, αν είσαι ΠΟΛΥ αποφασισμένος..

Κυριαρχο ρολο στην εκβαση της συζητησης θα παιξουν οι λεξεις δημοκρατια' date='φασισμος,ευρωπη και οκτανιο.[/quote']
lol το οκτάνιο που κολλάει;
θα δεις,θα δεις :lol:

Λοιπόν,

Πρέπει να διαφυλάξουμε τη δημοκρατία μας απέναντι στο φασιμό της εχθρικής επιβουλής. Ιδιαίτερα όταν η Ευρώπη ακολουθεί κατά γράμμα τις επιταγές των ΗΠΑ και δεν λαμβάνει μέτρα για τη σταθεροποίηση της περιοχής, μα γιατί άλλο? Για το οκτάνιο.

(Blue, θέλω 1% από τις αμοιβές σου ως μέντιουμ)

Superfunk, έκανες φλώρικη θητεία - χαριεντιζόσουν με τις Ισραηλινές. Κανονικά εμείς που είμαστε από το Σείριο δεν κάνει να έχουμε πολλά-πολλά με τους απόγονους της Σιών.

Δείτε εμένα (στη μέση) με άλλους Έλληνες ενώ εκπαιδευόμαστε στη συναρμολόγηση του Υπερ-Όπλου.

partastinartamepatata.jpg

...

Παντως μη τον φοβαστε το στρατο' date='διακοπες ειναι (και ισως οι ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ξεγνιαστες διακοπες της ζωης σας,θα με θυμηθειτε καποτε.... :wink: )

...

[/quote']

Πράγματι.... έτσι είναι....

Εδώ με βλέπετε σε μία απίστευτη (απόρρητη) τοποθεσία ενώ συνομιλώ με σκοπό ο οποίος μόλις έχει εξοντώσει 13 εχθρούς με μία κλωτσιά - Τσακ Νόρρις και αναπαύεται μέσα στο σπιτάκι της σκοπιάς.

(Στο σημείο αυτό έχω καταπιεστεί :lol: :lol: :lol: ατέλειωτες ώρες με τον βασανιστικό συνδυασμό: μουσική - καφέ -θέα τη θάλασσα :wink: )

sthnakth.jpg

pastelius. γενικά:www.omhroi.gr

και ειδικά:

http://omhroi.gr/faq_22.htm

Εγώ βρίσκομαι στην τελική φάση. Το έχουν κάνει δεκάδες χιλιάδες allready. Το βασικό είναι ένα: να είσαι αποφασισμένος . Καλό διάβασμα...
το μόνο που έχω να πω είναι ένα μπράβο σε αυτούς που επιλέξουν να αρνηθούν να τους κλέψουν ένα χρόνο από τη ζωή τους... τίποτ' άλλο.

Ρε παιδιά πάντως αυτά τα περί "να υπηρετήσουμε την πατρίδα" και άλλα τέτοια μόνο για πλάκα μπορεί να τα πει κάποιος, πόσο μάλλον αυτοί που υπηρετήσαν. Όλοι ξέρουμε ότι κανείς από τους φαντάρους δεν θα είναι ποτέ σε θέση να φανεί χρήσιμος σε περίοδο πολέμου με την παρούσα εκπαιδευτική κατάσταση. Μόνο ως αναλώσιμο είδος. Ακόμα και κάτι να έμαθε κάποιος, που αμφιβάλλω, θα μπορούσε να το έχει μάθει μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα. ¶σε που όταν θα χρειαστεί να το εφαρμόσει κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ή απαρχιωμένο ή το θα το έχει ήδη ξεχάσει. Όλοι ξέρουμε ότι ο στρατός υπάρχει για να δικαιολογούν κάποιοι τους μισθούς τους και την ιδεολογία τους.

Αυτά γιατί κάνει και ζέστη και δεν θέλω να θυμηθώ τη δική μου θητεία που μπορώ άνετα να χαρακτηρίσω τη χειρότερη περίοδο της ζωής μου.

Επίσης, προς όσους δεν καταφέρουν να το αποφύγουν, καλά ξεμπερδέματα.

Όποιος είναι να μπει τώρα, θα μάθει πραγματικά τι πάει να πει ΥΠΝΟΣ, ΞΥΣΙΜΟ, ΒΑΡΕΜΑΡΑ & ΣΤΑΡΧΙΔΙΣΜΟΣ.

Φροντίστε να εξοπλιστείτε με
rake.jpg

(γερά κράματα γιατί θα πέσει πολύ ξύσιμο).

Ότι κάνει καθείς μας, πρέπει να το κάνει για τους δικούς του λόγους, έχοντας πλέρια κατανόηση του τι ακριβώς κάνει.

Το να πας στο Στρατό χρειάζεται μαγκιά. Το να μην πας, πάλι χρειάζεται μαγκιά. Θα παρατηρήσετε, ότι καθώς εργάζεστε νοητικά προκειμένου να αποκτήσετε την απαραίτητη μαγκιά, τόσο λιγότερο θα σας ενδιαφέρει το αν θα πάτε ή το αν δε θα πάτε.

Φιλικά

Πολύ ωραία ανάλυση pkole. Πως δεν είχα σκεφτεί τόσο καιρό ότι ο στρατός υπάρχει μόνο "για να δικαιολογούν κάποιοι τους μισθούς τους και την ιδεολογία τους"?

Δεν υποστηρίζω την στράτευση ούτε την ύπαρξη στρατού.

Δεν είναι ο στρατός που σε παίρνει. Είναι η πολιτεία που σε στέλνει.

Θεωρώ αναξιοπρεπές το να πηγαίνεις στην επιτροπή απαλλαγών και να παριστάνεις τον άρρωστο και να στηρίζεις όλο αυτό σε πλαστά χαρτιά που σου έχει δώσει ο θείος σου/νονός σου (ή κάποιος "λαδωμένος") από κάποιο νοσοκομείο. Αυτό βέβαια, έχει να κάνει με αυτό που θεωρώ εγώ αξιοπρέπεια. Μπορεί κάλλιστα να είναι απόλυτα ΟΚ να το κάνει κάποιος ο οποίος επιλέγει της αποστασιοποίηση από την υπάρχουσα κοινωνική πραγματικότητα. Που σημαίνει ότι παράλλληλα δεν διεκδικεί κοινωνικές παροχές. Και βέβαια δικαιούται να φοροδιαφεύγει.

Συνήθως όμως η "αφύπνηση" των συνειδήσεων γίνεται επιλεκτικά προς την κατεύθυνση της αποφυγής των υποχρεώσεων.

EDIT: Συμφωνώ 100% και με τον eye....

Πολύ ωραία ανάλυση pkole. Πως δεν είχα σκεφτεί τόσο καιρό ότι ο στρατός υπάρχει μόνο "για να δικαιολογούν κάποιοι τους μισθούς τους και την ιδεολογία τους"?

Θεωρώ αναξιοπρεπές το να πηγαίνεις στην επιτροπή απαλλαγών και να παριστάνεις τον άρρωστο και να στηρίζεις όλο αυτό σε πλαστά χαρτιά που σου έχει δώσει ο θείος σου/νονός σου (ή κάποιος "λαδωμένος") από κάποιο νοσοκομείο. Αυτό βέβαια' date=' έχει να κάνει με αυτό που θεωρώ εγώ αξιοπρέπεια. Μπορεί κάλλιστα να είναι απόλυτα ΟΚ να το κάνει κάποιος ο οποίος επιλέγει της αποστασιοποίηση από την υπάρχουσα κοινωνική πραγματικότητα. Που σημαίνει ότι παράλλληλα δεν διεκδικεί κοινωνικές παροχές. Και βέβαια δικαιούται να φοροδιαφεύγει.

Συνήθως όμως η "αφύπνηση" των συνειδήσεων γίνεται επιλεκτικά προς την κατεύθυνση της αποφυγής των υποχρεώσεων.

EDIT: Συμφωνώ 100% και με τον eye....[/quote']

Σε πρώτη φάση δες τα pm σου.

Τώρα στο θέμα μας, αναφέρεις πράγματα και κάνεις συνειρμούς που με εκπλήσσουν. Τις πρώτες σου προτάσεις περί στρατού και πολιτείας δεν μπόρεσα να τις συνδέσω. ¶λλο ο στρατός κι άλλο η πολιτεία; Είναι ανεξάρτητη αρχή και εξουσία ο στρατός; Εκτός αν εννοείς κάτι που δεν κατάλαβα.

Όσο για το δεύτερο μέρος του post σου, πουθενά στο post μου δεν ανέφερα ότι συμφωνώ με την αναξιοπρέπεια οποιουδήποτε είδους. Νομίζεις ότι είναι περισσότερο αξιοπρεπές το να "υπηρετείς" την πατρίδα και να απαιτείται από σένα να παίζεις το θέατρο του παραλόγου με άτομα πραγματικά αναξιοπρεπή που καμία θέση δεν θα είχαν εκτός στρατού στην κοινωνία (σε μεγάλο ποσοστό για να μην είμαι ισοπεδωτικός), να φυλάς σκοπιές στη μέση του πουθενά χωρίς να έχεις το δικαίωμα να αντιδράσεις σε περίπτωση ανάγκης κινδυνεύοντας να εκτεθείς κι εσύ και αυτά που φυλάς σε οποιονδήποτε.

Λοιπόν καλό θα ήταν αφού υπάρχει στρατός να είναι ουσιαστικός και παραγωγικός.

Τέλος, εγώ αν είχα τώρα τη δυνατότητα με νόμιμα μέσα να μην πάω (π.χ. να πληρώσω όπως γίνεται σε άλλες χώρες) δεν θα πήγαινα. Βέβαια τώρα είναι αργά γιατί έχω ήδη υπηρετήσει.

Φιλικά.

Παναγιώτης

Θεωρώ αναξιοπρεπές το να πηγαίνεις στην επιτροπή απαλλαγών και να παριστάνεις τον άρρωστο και να στηρίζεις όλο αυτό σε πλαστά χαρτιά που σου έχει δώσει ο θείος σου/νονός σου (ή κάποιος "λαδωμένος") από κάποιο νοσοκομείο. Αυτό βέβαια' date=' έχει να κάνει με αυτό που θεωρώ εγώ αξιοπρέπεια. Μπορεί κάλλιστα να είναι απόλυτα ΟΚ να το κάνει κάποιος ο οποίος επιλέγει της αποστασιοποίηση από την υπάρχουσα κοινωνική πραγματικότητα. Που σημαίνει ότι παράλλληλα δεν διεκδικεί κοινωνικές παροχές. Και βέβαια δικαιούται να φοροδιαφεύγει.

EDIT: Συμφωνώ 100% και με τον eye....[/quote']

κοίτα, δεν είναι το ίδιο η στράτευση με άλλες κοινωνικές υποχρεώσεις όπως π.χ. η φορολογία... νομίζω ότι όλοι σχεδόν έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο στρατός είναι απλά 12 άχρηστοι μήνες από τη ζωή σου (διότι ακόμα και σε αυτόν που βρίσκει τη χρησιμότητα του στρατού στην εκπαίδευση στα όπλα κ.λπ., πάλι οι 11 από τους 12 μήνες είναι εντελώς άχρηστοι)... γιατί λοιπόν να είμαι σώνει και καλά υποχρεωμένος να συμμετέχω σε μια παράλογη διαδικασία από την οποία ούτε εγώ ούτε η κοινωνία θα κερδίσει κάτι; και γιατί να μην κάνω τα πάντα προκειμένου να αποφύγω αυτό τον παραλογισμό; και στην τελική, εφόσον οι περισσότεροι συμφωνούμε ότι πρόκειται για κάτι άχρηστο, με ποιο δικαίωμα μπορείς (όχι εσύ, γενικά μιλάω...) να χαρακτηρίσεις "εξυπνάκια" εκείνον που θα επιλέξει να πράξει το λογικό, να απόσχει συνειδητά δηλαδή από αυτή την ηλίθια διαδικασία;

Trending...

Νέα θέματα

Back