Στούντιο με πολύ έμπειρο προσωπικό πάνω σε προγράμματα για PC / Μac ?

Sonic_Z

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Γνωρίζει κάποιος κάποιο στούντιο στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής με εξαιρετικά εξειδικευμένο προσωπικό (να κάνει παπάδες) σε θέματα μουσικής τεχνολογίας; Σε 2 μήνες από τώρα θέλω να κάνω mastering σε 3 cd από 10-14 songs το καθένα αλλά θέλω αυτός που θα είναι πίσω από το PC να ξέρει πραγματικά τί κάνει και γιατί το κάνει.

Έκανα μια προσπάθεια σε ένα γνωστό mastering studio στην Αθήνα αλλά δυστυχώς όταν άκουσα το αποτέλεσμα προτίμησα να βγάλω στην αγορά αμαστεράριστο το cd παρά έτσι όπως μου το έκανε αυτός, ακουγόταν καλύτερα πριν του το πάω, το μόνο καλό που έκανε ήταν η αύξηση των db του κομματιού, με τα μπάσα όμως να τρίζουν τρομακτικά σε όλα τα hifi stereο με μικρά και μεγάλα ηχεία, με πνιγμένα τα φωνητικά και άλλα σοβαρά προβλήματα. Οπότε αν μπορείτε προτείνετε πάνω από 1, γιατί είναι πιθανό να μου πείτε να πάω σε αυτό που ήδη πήγα. :P

Υπάρχουν και online καταστήματα του εξωτερικού όπου τους στέλνεις τη δουλειά σου και στο επιστρέφουν μαστεραρισμένο. Επίσης μπορείς να τους δοκιμάσεις και να σου στείλουν μέρος του κομματιού σου μαστεραρισμένο πριν πληρώσεις.

Δυστυχως δεν χρειαζεσαι εναν χειριστη pc που "να ξερει τι να κανει" αλλα εναν καλο ΜΑΣΤΕΡΑ. ;) (κατι που απλα ειναι ΤΕΧΝΗ),εξαλλου το Mastering δεν γινεται μονο με pc χρειαζονται και αλλα εργαλεια.

Τα mastering studios στην Αθηνα δεν ειναι δα και τοσα πολλα οποτε ψαξτην λιγο.

Καλο θα ηταν να μας πεις σε τι ΕΙΔΟΣ μουσικης αναφερεσαι γιατι δεν ειναι ολοι οι "μαστεραδες" ειδικοι σε ολα τα ειδη.

Προσωπικα οτι Mastering εχω κανει στο ATHENS MASTERING με εχει αφησει εξαιρετικα ικανοποιημενο. 

Αληθεια γιατι δεν επεστρεψες στο mastering studio που χρησιμοποιησες για να κανεις ΞΑΝΑ το mastering?

Πραγματικά νομίζω ότι το Athens mastering είναι studio εφάμιλο των καλύτερων της Ευρώπης κιαυτό όχι μόνο λόγω εξοπλισμού αλλά κυρίως λόγω εμπειρίας , τεχνογνωσίας και αισθητικής του Χρίστου του Χατζηστάμου. Προσωπικά το συνιστώ. Τώρα αν θέλεις να ψαχτείς με την άλλη πλευρά του ατλαντικού, τότε επικοινώνησε με τον Κώστα Καλημέρη στο studio Prism όπου αναλαμβάνουν να στείλουν τις δουλειές σου στο Sterling στην Ν.Υ. όπου και θα έχεις δυνατότητα επιλογής μεταξύ 9-10 mastering engineers.

Athens mastering: 210 33836252

Prism:  210 8104885

καλή τύχη,  ziggy 440

Superfunk είπε:
Αληθεια γιατι δεν επεστρεψες στο mastering studio που χρησιμοποιησες για να κανεις ΞΑΝΑ το mastering?
Αυτό ακριβώς αναρωτήθηκα κι εγώ... :(

Sonic_Z είπε:
το μόνο καλό που έκανε ήταν η αύξηση των db του κομματιού, με τα μπάσα όμως να τρίζουν τρομακτικά σε όλα τα hifi stereο με μικρά και μεγάλα ηχεία, με πνιγμένα τα φωνητικά και άλλα σοβαρά προβλήματα
Lol, ε έτσι τι κάνω κ εγώ :)

Δεν ξέρω για αυτό που ψάχνεις, ενημέρωσέ μας όμως για την πορεία της έρευνάς σου :)

Superfunk είπε:
Τα mastering studios στην Αθηνα δεν ειναι δα και τοσα πολλα οποτε ψαξτην λιγο.

Έκανα μια προσπάθεια σε ένα γνωστό mastering studio στην Αθήνα

Πραγματικά νομίζω ότι το Athens mastering είναι studio εφάμιλο των καλύτερων της Ευρώπης κιαυτό όχι μόνο λόγω εξοπλισμού αλλά κυρίως λόγω εμπειρίας , τεχνογνωσίας και αισθητικής του Χρίστου του Χατζηστάμου.

Lol, ε έτσι τι κάνω κ εγώ :)
Υπάρχει όνομα γι' αυτό το κοκτέηλ που ετοιμάζετε ή θα έχω την τιμή να το βαφτίσω ;;; :) :)

Superfunk είπε:
Καλο θα ηταν να μας πεις σε τι ΕΙΔΟΣ μουσικης αναφερεσαι γιατι δεν ειναι ολοι οι "μαστεραδες" ειδικοι σε ολα τα ειδη.
Αληθεια για πες το ειδος

Sonic_Z είπε:
Γνωρίζει κάποιος κάποιο στούντιο στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής με εξαιρετικά εξειδικευμένο προσωπικό (να κάνει παπάδες) σε θέματα μουσικής τεχνολογίας; Σε 2 μήνες από τώρα θέλω να κάνω mastering σε 3 cd από 10-14 songs το καθένα αλλά θέλω αυτός που θα είναι πίσω από το PC να ξέρει πραγματικά τί κάνει και γιατί το κάνει.

Έκανα μια προσπάθεια σε ένα γνωστό mastering studio στην Αθήνα αλλά δυστυχώς όταν άκουσα το αποτέλεσμα προτίμησα να βγάλω στην αγορά αμαστεράριστο το cd παρά έτσι όπως μου το έκανε αυτός, ακουγόταν καλύτερα πριν του το πάω, το μόνο καλό που έκανε ήταν η αύξηση των db του κομματιού, με τα μπάσα όμως να τρίζουν τρομακτικά σε όλα τα hifi stereο με μικρά και μεγάλα ηχεία, με πνιγμένα τα φωνητικά και άλλα σοβαρά προβλήματα. Οπότε αν μπορείτε προτείνετε πάνω από 1, γιατί είναι πιθανό να μου πείτε να πάω σε αυτό που ήδη πήγα. :P
Μπορείς να ανεβάσεις ένα πριν και μετά 10δευτερόλεπτα το καθένα, για να ακούσουμε και εμείς για το τι είναι αυτό που πάει λάθος?

Πάντως και εγώ πριν από κάποιο χρονικό διάστημα είχα πάει μία σύνθεσή μου για μαστερινγγκκ στου "Τζίμη" του Λίγδα και ομολογώ ότι τα αποτελέσματα με απογοήτευσαν. Σας παραθέτω τα αρχεία (δείγμα) ώστε να εκτιμήσετε μόνοι σας τις θλιβερές επιπτώσεις του μέτριου μάστετινγκκκκκκκκκ.

Αν κάποιος φίλος νομίζει ότι μπορεί να "σωθεί" το αρχείο μου, ας με ειδοποιήσει.

Ακούστε πρώτα το Before.mp3 (πως ήταν αρχικά το αρχείο μου) και κατόπιν το After.mp3 για να δείτε τις διαφορές.

Όχι, η περίπτωσή σου δεν σώζεται με τίποτα.

apos είπε:
Όχι, η περίπτωσή σου δεν σώζεται με τίποτα.
Γιατί φίλος; Επειδή δεν έχουμε λεφτά να πάνε Γιουροβίζιον, νοείται ότι δεν αξίζει το άσμα; Ας είσαι καλά,  θα παρω κομπρέσορ και θα το σιάξω.

Wow! είπε:
Γιατί φίλος; Επειδή δεν έχουμε λεφτά να πάνε Γιουροβίζιον, νοείται ότι δεν αξίζει το άσμα; Ας είσαι καλά,  θα παρω κομπρέσορ και θα το σιάξω.
Μεγάλε, βάλε το πρισέτ 3 από τα γουέιβς, αν δεν τα 'χεις, στα δίνω σπασμένα. Μετά γύρνα το δεύτερο από αριστερά κουμπί στο +3 και θα ακούσεις μεγάλη βελτίοσι.

Εγώ έτσι κάνω στα δικά μου και παθαίνουν όλοι πλάκα.

(όλα τα θέματα περί mastering είναι εδώ συγκεντρωμένα) ;)

Lost_Highway είπε:
Μεγάλε, βάλε το πρισέτ 3 από τα γουέιβς, αν δεν τα 'χεις, στα δίνω σπασμένα. Μετά γύρνα το δεύτερο από αριστερά κουμπί στο +3 και θα ακούσεις μεγάλη βελτίοσι.

Εγώ έτσι κάνω στα δικά μου και παθαίνουν όλοι πλάκα.
Χαχαχαχαχχα!!!  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Εντάξει έχω πεθάνει στο γέλιο. Θεός...

Ευχαριστώ όσους παίδες βοήθησαν.

Είχα πάει και για δεύτερη φορά για διορθώσεις αλλά το αποτέλεσμα και πάλι δεν ήταν ικανοποιητικό. Και αυτό που μου είπε ήταν ότι για να το δουλέψει κι άλλο θα πρέπει να ξαναπληρώσω από την αρχή για να ξαναγίνει άλλο μάστερινγκ. Όλοι μου είπε έτσι δουλεύουν. Γίνεται ένα μάστερινγκ και μετά άλλη μια φορά ξανάρχεται ο πελάτης για διορθώσεις. Μετά ξανακάνεις άλλο μάστερινγκ μου είπε δίνοντας ξανά άλλα λεφτά. Αλλά λέω αφού δεν τα κατάφερε την πρώτη και δεύτερη φορά, τι θα αλλάξει την τρίτη; Γιαυτό ρώτησα εδώ. Για να πάω σε άλλον μαστερά. Τα τραγούδια ανήκουν στον χώρο της rock (ας μην μπλέξουμε με υποείδη) και στον χώρο της ηλεκτρονικής (και εδώ ας μην μπλέξουμε με υποείδη).

Δείγματα δεν θέλω να ανεβάσω γιατί θα "φωτογραφήσω" το στούντιο που έγινε και σκοπός του θέματος που άνοιξα σίγουρα δεν είναι η δυσφήμηση κανενός. Απλά εμένα δεν με ικανοποίησε καθόλου το αποτέλεσμα. Αν κάποιος ξέρει και διευθύνσεις ( web addresses) στούντιο του εξωτερικού που δέχονται μέσω mail τραγούδια για μάστερινγκ έχοντας όμως την δυνατότητα να ακούσω δείγμα του μάστερινγκ που κάνουν πάνω σε μερικά δευτερόλεπτα της δουλειάς μου πριν πληρώσω, θα ήθελα όποτε έχει χρόνο να τις γράψει.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
eye , trollareis ή μου φαινεται?

το ξερουμε οτι πολλα εχουν απαντηθει στο παρελθον , και οτι πολλοι ρωτανε χωρις να δινουν αρκετες διευκρινησεις . αμα ειναι ετσι ομως να το κλεισουμε  το φορουμ , και να διαβαζουμε μονο τα παλια θεματα .

boody είπε:

το ξερουμε οτι πολλα εχουν απαντηθει στο παρελθον , και οτι πολλοι ρωτανε χωρις να δινουν αρκετες διευκρινησεις . αμα ειναι ετσι ομως να το κλεισουμε  το φορουμ , και να διαβαζουμε μονο τα παλια θεματα .
Απλά προσπάθησα να "ηχοποιήσω" την απίθανη κατάσταση στην οποία αναφέρθηκε ο αρχικός συντάκτης. Υπάρχει κάτι το αστείον και υπερβολικόν στους ισχυρισμούς του - εγώ απλώς το πήγα λίγο πιο πέρα.

boody είπε:
Ο eye έχει φύγει από το noiz, προφανώς είναι ο τρελός του χωριού που έχει βρει το password του.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα