Στο Καρφί!

παίζοντας με το vol της κιθάρας να έχεις καθαρό και βρώμικο ήχο χωρίς πετάλια ..

Αυτό κάνει αυτός εδώ με έναν Lazy J40 και με ένα μόνο κανάλι.

.... μαζί με τους mark ii, iii, iv, v της mesa boogie.

Για όποιον δεν ενδιαφέρεται για hi gain, οι λύσεις είναι πολύ περισσότερες.

Πολλοί περισσότεροι mesa, marshall, vox, fryette, hiwatt κλπ.

Από εκεί και πέρα βέβαια, όπως σωστά ειπώθηκε, αν τα θέλεις όλα σε ένα, πας για axefx, kemper, bias amp.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εμενα μ αρεσουν ολοι σχεδον οι Fender ?, η επομενη αγορα ενισχυτη θα ειναι ενας Deluxe Reverb, που μαζι με εναν Princeton reverb τα κανουν ολα και συμφερουν σε λαιβ, και βασικα κουβαλιουνται!, σε αντιθεση με αλλα αγαπημενα μοντελα οπως ο  Vibrolux, Twin reverb, Blues deluxe, και ο νουμερο ενα ενισχυτης στη λιστα μου Super Reverb, που τι να τους κανεις για το σπιτι! :classic_angry:

Και ενας Marshall Plexi δεν θα ηταν ασχημος, αλλα θα πηγαινε χαμενος... ?

Ωραιο το φετιχ  με τους ενισχυτες, αλλα αλλες οι αναγκες λαιβ και προβων, αλλες οι αναγκες καλο ηχου σπιτι σε χαμηλες εντασεις. (Αν κι εγω σπιτι με τον Twin παιζω  :classic_smile: οταν ανοιγω ενισχυτη).

Marshall 2555

Marshall 1987X

Mesa mkIII

Εγώ πάλι, καρφί παίζω, όχι επαγγελματικά, με τον Bogner alchemist 212, ο οποίος όμως έχει ενσωματωμένο delay και reverb.

Αυτόν ή τον Vox ac4tv.

Εγώ πάλι, καρφί παίζω, όχι επαγγελματικά, με τον Bogner alchemist 212, ο οποίος όμως έχει ενσωματωμένο delay και reverb.

Αυτόν ή τον Vox ac4tv.

Εαν εχεις footswitch δε θεωρειτε καρφι. Στον ενισχυτη αυτον πιο ευκολα αγοραζεις king of tone παρα footswitch.  :classic_biggrin:

(sorry για το off topic) Τι εφεύρεση ο ήχος του The Edge... κάθε του νότα υπογραμμίζει το πόσο σπουδαίος είναι.

7 (5).JPG

Επίσης, θα ήθελα κάποια στιγμή,να παίξω μ'έναν dr z.Αυτόν:

ή τον m12.

22 hours ago, fusiongtr said:

Αυτό κάνει αυτός εδώ με έναν Lazy J40 και με ένα μόνο κανάλι.

Στο σπίτι καρφί στον Mesa Lonestar Special με την μικρή καμπίνα παίζω και είμαι τρισευτυχισμένος.

Η ένταση ορίζεται γραμμικά και όταν λέμε 2 είναι 2. Χαμηλά δηλαδή. Το drive είναι γλυκό και τόσο, όσο... ενω οι δυναμικές του ασύλληπτες. Στα live σκίζει αλλά είναι και 20 κιλά το κεφάλι...

Αυτόν θα έπαιρνα σε ένα ερημικό νησί και αυτόν έχω. Είμαι τυχερός.

20190112_215106.jpg

Ενας άλλος ενισχυτής που έπαιξα καρφί και μου έμεινε, είναι ο Peavey Classic 2x12 με το tweed που μου δάνεισε μια βραδιά ο Δημήτρης Παναγόπουλος. Δεν ξέρω αν ήταν ο δικός του ειδικά αλλά έβγαζε μια γλυκιά παραμόρφωση (καθαρά δεν έπαιζε) που δεν έχω ακούσει με κανένα πεταλάκι!

peavey classic.JPG

Δεν ξέρω αν ήταν ο δικός του ειδικά αλλά έβγαζε μια γλυκιά παραμόρφωση (καθαρά δεν έπαιζε)

Έπαιζα με ΔΥΟ από αυτούς σε stereo για καμμιά δεκαετία (τοτενες που μας τα κουβαλούσαν άλλοι ? )

ΘΕΙΚΟΣ καθαρός ήχος.

Και είχε και ένα από το λίγα drive κανάλια που άξιζε την μανουρα να βάλεις τα modulation και τα delay σου στο effect loop.

Να φανταστείς είχε τόσο καλά καθαρά που κάποια στιγμή στα 90s στο Nashville είχε γίνει ο default backline ενισχυτής .

Φανταστικός είναι και ο λιλιπούτειος 30ρης και 30ρης delta blues με το 15" μεγάφωνο.

Δυστυχώς πλέον φτιάχνονται Κίνα και δεν έχουν καμία σχέση κατασκευαστικά με τους original.

Έπαιζα με ΔΥΟ από αυτούς σε stereo για καμμιά δεκαετία (τοτενες που μας τα κουβαλούσαν άλλοι ? )

ΘΕΙΚΟΣ καθαρός ήχος.

Και είχε και ένα από το λίγα drive κανάλια που άξιζε την μανουρα να βάλεις τα modulation και τα delay σου στο effect loop.

Να φανταστείς είχε τόσο καλά καθαρά που κάποια στιγμή στα 90s στο Nashville είχε γίνει ο default backline ενισχυτής .

Φανταστικός είναι και ο λιλιπούτειος 30ρης και 30ρης delta blues με το 15" μεγάφωνο.

Δυστυχώς πλέον φτιάχνονται Κίνα και δεν έχουν καμία σχέση κατασκευαστικά με τους original.

Αρα μάλλον δεν ισχύει για όλους και προφανώς γι αυτό ο Παναγόπουλος τον φυλάει σαν τα μάτια του. Ισως έχει κάνει κάτι επάνω του που δεν γνωρίζω (μεγάφωνα, λάμπες). Αν έχει τα καθαρά του Fender τότε άκυρο το καρφί για μένα.

Αρα μάλλον δεν ισχύει για όλους και προφανώς γι αυτό ο Παναγόπουλος τον φυλάει σαν τα μάτια του. Ισως έχει κάνει κάτι επάνω του που δεν γνωρίζω (μεγάφωνα, λάμπες). Αν έχει τα καθαρά του Fender τότε άκυρο το καρφί για μένα.

Μπα, μάλλον έπαιζες στο βρώμικο κανάλι ?

Εχει Vox καθαρά ,στο clean κανάλι,με λίγο περισσότερο headroom λόγω SS rectifier

Ελα για να μην ειμαστε μονο λογια ....

Δεν ειναι ο αγαπημενος μου ενισχυτης αλλα δεν γινεται σπιτι να ανοιξω τον marshall. Τον εχω μονο για ντεκορ.

Koch studiotone 20W τρικαναλος.

Δεν αλλαζω ουτε καναλι με το footswitch.

Εχω βαλει το πιο βρωμικο καναλι (D+) και αλλαζω ηχους μονο με το volume της κιθαρας, τον τριθεσιο και σπλιταρω τους μαγνητες.
Σε μια φαση μονο, κοβω μεσαια για λιγο μεταλοηχο.

Δεν ειναι στην κανονικη ενταση που πρεπει, και χαμηλα δεν εχει ιδια ποιοτητα χροιας ο τονος του.

Το ιδιο κανω με το βρωμικο καναλι στον ht1r. Δεν χρειαζεται καν να ριξω τα μεσαια για μεταλ (δεν εχει eq knobs περαν του isf)  :classic_biggrin: .

Και δουλευουν και οι λαμπες οπως πρεπει...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back