Still of the night cover (Guitar-Vox) Adamo

Adamo

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Εκανα αλλο ενα cover αυτη τη φορα εγραψα και κιθαρες και φωνη εγω.

Ολες οι κιαθρες ειναι γραμμενες με Rig και φωνη ειναι (σχεδον) ενα take.

Απο μιξη ομως,που νομιζω θελει δουλεια ειδικα η φωνη,δεν το εχω και για αυτο παραθετω οτι ακουγοταν καλυτερα σε μενα.Enjoy  :)

https://soundcloud.com/giannisadamopoulos/still-of-the-night

Χρησιμοποιησα

1)M audio fast track

2)cubase 5

3)Audio Technica 2020

4)Gibson LP Rep

5)Το δωματιο μου

6)Ενα φραπε γλυκο χωρις

Μια χαρά σε βρίσκω φίλτατε.  ;D

Η μίξη είναι λίγο λασπομένη αλλά όχι σε ενοχλητικό σημείο. Θα πρότεινα νεξτ τάιμ δύο κιθάρες αριστερά δεξία και όχι όλα στη μέση. Τουλάχιστον τα ριθμικά.

Φωνή  τώρα έχεις να δώσεις πολύ πράμα! Με λίγη δουλειά θα σκοτώνει.

Μπράβο!  :)

Vegeterian είπε:
Μια χαρά σε βρίσκω φίλτατε.  ;D

Η μίξη είναι λίγο λασπομένη αλλά όχι σε ενοχλητικό σημείο. Θα πρότεινα νεξτ τάιμ δύο κιθάρες αριστερά δεξία και όχι όλα στη μέση. Τουλάχιστον τα ριθμικά.

Φωνή  τώρα έχεις να δώσεις πολύ πράμα! Με λίγη δουλειά θα σκοτώνει.

Μπράβο!  :)
Ευχαριστω!!Συνολικα οι κιθαρες ειναι 5 ομως :-\ ποσο παναρισμα να ριξω?λες να τις κανω ολες?φωνη παιζει να ξαναδοκιμασω

Μ'αρεσει πολυ η aorατη χροια της φωνης σου,θυμιζει λιγο τον Mike Reno.

Οντως θελει δουλεια εδω γιατι σε καποια σημεια ειναι στα ορια και σε αλλα ειναι out.

Απ'την αλλη δε μιλαμε για κανα ευκολο κομματι.

Και νομιζω την εχεις τη φωνη για να το "εχεις" και το κομματι.

Ωραιες οι κιθαρες,λιιιγο το σολο σε κατι σημεια και μια χαρα.

Βαρα του φιλε Adamo!

Adamo είπε:
Ευχαριστω!!Συνολικα οι κιθαρες ειναι 5 ομως :-\ ποσο παναρισμα να ριξω?λες να τις κανω ολες?φωνη παιζει να ξαναδοκιμασω
Εγώ έχω δυο ηλεκτρικές πχ. Όταν γράφω ένα κομμάτι τα ριθμικά τα κάνω με δύο διαφορετικές κιθάρες και τις πανάρω μια αριστερά μια δεξια ΚΑΙ ΜΙΑ χωρίς εφέ μόνο EQ στο κέντρο μερικές φορές.

Το όλο κόνσεπτ είναι να υπάρχει στερεοφωνία στον ήχο. Πχ δεν έχει νόημα να πανάρεις δύο κιθάρες που είναι ίδιες. Τουλάχιστον ας έχουν διαφορετική παραμόρφωση. Προσωπικά το προτιμώ έτσι.

Τώρα περι παναρίσματος μια ριθμική αριστερά μία δεξιά (προαιρετικά μία κέντρο καθαρή) και τα σόλο στο κέντρο. Εκτός πάλι αν είναι δισολιές και πάλι μαρέσει να πανάρω.  ;D

Γιάννη πολύ καλή προσπάθεια, σε ένα πολύ απαιτητικό κομμάτι.

Οι ρυθμικές είναι ωραίες. Η αλήθεια είναι ότι κι εμένα μου ακούστηκε σαν μία κιθάρα. Με διαφορετικό μιξάρισμα υποθέτω ότι θα πετύχεις περισσότερο όγκο.

Το σόλο είχε μερικά λαθάκια, αλλά διορθώνονται αυτά. Επίσης ήταν πολύ δυνατά σε ένταση και κάλυπτε τις ρυθμικές, το μπάσο και τα τύμπανα.

Όσον αφορά τη φωνή θα συμφωνήσω με τον φίλτατο gvour. Ακουγόσουν αρκετά πιεσμένος, με αποτέλεσμα να φεύγεις από τον τόνο μερικές φορές. Θα μου πεις Coverdale είναι αυτός...

Εν πάση περιπτώσει εμένα μου άρεσε το cover και μπράβο σου που αποφάσισες να το προσπαθήσεις αν και αρκετά δύσκολο.  :)

ευχαριστω ολους για τα καλα λογια.Εκτιμω παρα πολυ το οτι δωσατε 6 λεπτα και το ακουσατε ολο! :)

Σιγουρα ειναι,ισως,το πιο απαιτητικο κομματι που εχω προσπαθησει.Επισης πιστευω,οχι σαν δικαιολογια,οτι αυτα τα κομματια θελουν guts και ενεργεια.Οσοι θυμουνται ειχα κανει μια προσπαθεια με το sweet child και ηταν μετριο τελειως στην ηχογραφηση και το τραγουδησα live πριν λιγο καιρο και πηρα σημερα το βιντεο και ηταν η νυχτα με την μερα..Ενεργεια μονος στο σπιτι....σιγουρα πεφτει θεωρω.θα το δοκιμασω ξανα πιο καλα  γιατι με πορωσατε με οσα ειπατε και την θεληση να δωσετε feedback  8) 

Οι κιθαρες οταν ελεγα οτι ειναι 5 δεν εννoουσα 5 ρυθμικες (σε τετοιο καψιμο δεν εχω φτασει  :P )

Ειναι 5 tracks

Ρυθμικη

Σολο

Σολο γεφυρας

Ριφ Γεφυρας

Καθαρη με chorus στην γεφυρα

Το solo ειναι τελειως impro και ειναι λιγο θολο στηνα ρχη οντως γιατι χανεται στην ψηφιακουρα.Ειναι γενικα νοοτροπια μου η πρωτη προσεγγιση σε ενα κομματι να ειναι οσο πιο true γινεται,κυριως για να ξερω αν μπορω να το στηριξω

γραψε και αλλα καναλια για τις βρωμικες ρυθμικες..!!!

μπορεις απλα να διπλασιασεις το ηδη υπαρχων καναλι...

βεβαια επιασες και το κομματι που ολα ειναι ΣΟΥΠΕΡ υπερβολικα...αλλα η βαση ειναι σωστη οποτε μπορεις να χτισεις..!!!

Ακομα μια αποψη:

Αν την κρινουμε σαν μια προσπαθεια ενος χομπιστα/μερακλη/ημιεπαγγελματια πραγματι ειναι μια πολυ καλη προσπαθεια. Με χαρα θα ηθελα εναν τετοιο τραγουδιστη σε μια μπαντα που απλα παιζουμε για να γουσταρουμε χωρις να θελουμε καριερες κλπ

Αν την κρινουμε σαν μια προσπαθεια καποιου που θελει να προβληθει για να κανει καριερα σαν κιθαριστας/τραγουδιστης/ηχοληπτης τοτε ειναι μετρια. Θα συμφωνησω με τους προλαλισαντες σε ολα οσα ειπαν και εχω να προσθεσω ενα ακομα θεμα που δεν ειδα να το παρατηρει αλλος: Ειναι σαν να μην εχεις σωστη αρθρωση στα συμφωνα και ειδικα στο n, πραγμα που μου φαινεται πολυ περιεργο στο ακουσμα. δηλαδη το still of the night το ακουω σαν "στιλλ οφ δε αητ" για να καταλαβεις. (Οκ, ειμαι υπερβολικος, απλα θελω να πιασεις το νοημα)

Εχεις κανει κατι λαθος με το εφε στη φωνη;

Βεβαια αν αυτο το κομματι το εκανες τελεια σε ολα, φωνη, κιθαρα, ηχογραφηση και μιξη τοτε μαλλον αυτοματα θα ειχες καποιο inbox απο δισκογραφικη και θα σε επαιρναν στην Αμερικη για καριερα, λεφτα,γκομενες, ναρκωτικα κλπ κλπ..!

Το παιξιμο ηταν ΠΟΛΥ καλο!!

Ο ηχος πολυ κακος...

Η φωνη ηταν επισης κακη...

Το θεμα του ηχου δεν εχει να κανει απλα με το panning...

Για τη φωνη συμφωνω με τον φιλο στο θεμα της αρθρωσης...

Παιξιμο state of the art...

Ευχαριστω και παλι για τα σχολια κα για τον χρονο.με την μιξη δεν το εχω καθολου.Μονος προσπαθω χωρις καμια βοηθεια.

Εχετε δικιο για την φωνη.Ασχολουμαι χρονια με το τραγουδι και προσφατα αποφοιτησα.Ο,τι και να πειτε εχτε δικιο,απλα πιστευω οτι ειναι κομματι με ενργεια και που θελει μιξη στην φωνη και εξοπλισμο.Το μικροφωνο κανει 80 ευρω.Επισης η ηχογραφηση ειναι one take το πρωι.

Παραθετω το παραδειγμα που ειπα με το sweet child που εχει την ιδια εκταση.Ζωντανο και ηχογραφημενο

http://www.filedropper.com/sweetchild

και

http://www.sendspace.com/file/hpzc9v

Miltos23 είπε:
Βεβαια αν αυτο το κομματι το εκανες τελεια σε ολα, φωνη, κιθαρα, ηχογραφηση και μιξη τοτε μαλλον αυτοματα θα ειχες καποιο inbox απο δισκογραφικη και θα σε επαιρναν στην Αμερικη για καριερα, λεφτα,γκομενες, ναρκωτικα κλπ κλπ..!
την λεγομενη  Ζωαρα    8) :)

Το κανονικό τραγούδι, οι εκτελεστές και η παραγωγή του είναι σε δυσθεώρητα, για το συγκεκριμένο μουσικό ύφος, επίπεδα.

Οπότε θα σου πω, κατ' αρχάς, ότι έκανες λάθος επιλογή, επειδή όπως και να το έγραφες θα ακουγόταν, κατά πάσα πιθανότητα, μέτριο.

Τώρα, καταλαβαίνεις ότι όταν συγκρίνουμε την κιθάρα σου με τον τοίχο ήχου του Sykes με τα δενξερωκιεγωπόσα κανάλια, ακούγεται σαν φλοίδα. Δεν είναι κακοπαιγμένη - αν εξαιρέσεις το σόλο το οποίο ήταν ατυχής επιλογή.

Για τη φωνή... Έχω ακούσει τη φωνή σου εδώ μέσα, αν θυμάμαι καλά και μου είχε αρέσει. ΑΛΛΑ, δεν τον έχεις τον Coverdale στα ψηλά. Καθόλου. Μην ξαναπας εκεί. Τζιζ. Επίσης, Α-Ρ-Θ-Ρ-Ω-Σ-Η δεν παίζει. Ακούγεται μια χασμωδία. Όταν πέφτει η φωνή είναι καλύτερα τα πράγματα.

Η τοποθέτηση της μιξ στη φωνή και τα εφέ, κάνουν τα πράγματα χειρότερα.

Γενικά δεν μου άρεσε το συγκεκριμένο. Καλή συνέχεια.

RayDTutto είπε:
Το κανονικό τραγούδι, οι εκτελεστές και η παραγωγή του είναι σε δυσθεώρητα, για το συγκεκριμένο μουσικό ύφος, επίπεδα.

Οπότε θα σου πω, κατ' αρχάς, ότι έκανες λάθος επιλογή, επειδή όπως και να το έγραφες θα ακουγόταν, κατά πάσα πιθανότητα, μέτριο.

Τώρα, καταλαβαίνεις ότι όταν συγκρίνουμε την κιθάρα σου με τον τοίχο ήχου του Sykes με τα δενξερωκιεγωπόσα κανάλια, η κιθάρα σου ακούγεται σαν φλοίδα. Δεν είναι κακοπαιγμένη - αν εξαιρέσεις το σόλο το οποίο ήταν ατυχής επιλογή.

Για τη φωνή... Έχω ακούσει τη φωνή σου εδώ μέσα, αν θυμάμαι καλά και μου είχε αρέσει. ΑΛΛΑ, δεν τον έχεις τον Coverdale στα ψηλά. Καθόλου. Μην ξαναπας εκεί. Τζιζ. Επίσης, Α-Ρ-Θ-Ρ-Ω-Σ-Η δεν παίζει. Ακούγεται μια χασμωδία. Όταν πέφτει η φωνή είναι καλύτερα τα πράγματα.

Η τοποθέτηση της μιξ στη φωνή και τα εφέ, κάνουν τα πράγματα χειρότερα.

Γενικά δεν μου άρεσε το συγκεκριμένο. Καλή συνέχεια.
Σε ευχαριστω πολυ Ray για την κριτικη ειναι καλοδεχουμενη και πιστευω σωστη στο επακρον.Θα διαφωνησω σε ενα πραγμα.Αρχικα προφανως δεν τεινω ουτε θελω να συγκριθω με ολα αυτα που ειπες και το cover δεν ειχε αυτον τον σκοπο.Η επιλογη ισως ηταν ατυχης αλλα πιστευω οτι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ποτε να βαζουμε ορια σε αυτο που γουσταρουμε.Πρεπει παντα να "μελεταμε".Σιγουρα στην αρχη δεν βγαινει,μπορει να μην βγει και ποτε,αλλα την ιδεα ,ειδικα κυριαρχει στην φωνη γιατι ειναι πιο "περιεργος " τομεας απο οτι πχ ντραμς η κιθαρα, "φιλε αστο δεν τις εχεις τις ψιλες η τις χαμηλες η το στυλ η οτιδηποτε εχει σχεση με την θεση αυτη την θεωρω λαθος στον επακρον.οπως και σε πολλα αλα πραγματα και περαν της μουσικης.

Και παλι πραγματικα ευχαριστω για τον χρονο σου.Η συνεχεια επεται  ;)

Υ.Γ.Τι ακριβως δεν σου αρεσε στο σολο?

inkve είπε:
μπορεις απλα να διπλασιασεις το ηδη υπαρχων καναλι...
Δεν εχει κανενα νοημα να το κανει αυτο...αν βαριεται να ξαναγραψει 2η ρυθμικη τοτε ας το διπλασιασει αλλα με 10ms διαφορα

Ειναι λιγο πολυ αυτο που εγραψα στο ποστ μου, δηλαδη απο ποια πλευρα θα το δεις και αρα θα το κρινεις.

Σαν χομπι-στικη προσπαθεια ειναι πολυ καλη και δεν θα μπορουσα ποτε να την κανω καλυτερη στα φωνητικα μιας και ειμαι αφωνος!

Απτην αλλη θεωρω οτι πρεπει να δοκιμαζουμε τα ορια μας γιατι μονο ετσι θα ανεβουμε, ειτε τα πιασουμε ειτε τα πλησιασουμε παλι κερδος ειναι για τον καθενα μας!

Adamo είπε:
Η επιλογη ισως ηταν ατυχης αλλα πιστευω οτι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ποτε να βαζουμε ορια σε αυτο που γουσταρουμε.Πρεπει παντα να "μελεταμε".Σιγουρα στην αρχη δεν βγαινει,μπορει να μην βγει και ποτε,αλλα την ιδεα ,ειδικα κυριαρχει στην φωνη γιατι ειναι πιο "περιεργος " τομεας απο οτι πχ ντραμς η κιθαρα, "φιλε αστο δεν τις εχεις τις ψιλες η τις χαμηλες η το στυλ η οτιδηποτε εχει σχεση με την θεση αυτη την θεωρω λαθος στον επακρον.

οπως και σε πολλα αλα πραγματα και περαν της μουσικης.
Δεν διαφωνώ. Αλλά, άλλο το να προσπαθούμε να πιάσουμε το "άπιαστο" κατ'ιδίαν και άλλο το να το δημοσιοποιούμε. Όταν το δημοσιοποιούμε, λογικά θεωρούμε ότι το έχουμε πιάσει, τουλάχιστον σε μεγάλο ποσοστό. Και μπορεί να είναι έτσι, εξαρτάται όμως και από το κομμάτι για το οποίο συζητάμε. Ορισμένα κομμάτια παίρνουν μεγάλο "τζόγο" στο τι και πόσο πιάνεις (π.χ. ένα κλασσικό blues - ο καθένας το παίζει όπως θέλει) και ορισμένα άλλα απαιτούν την ακριβέστατη εκτέλεση.

Για το σόλο, σαν σόλο δεν έχω πρόβλημα. Απλώς μου φάνηκε ξεκάρφωτο.

RayDTutto είπε:
Δεν διαφωνώ. Αλλά, άλλο το να προσπαθούμε να πιάσουμε το "άπιαστο" κατ'ιδίαν και άλλο το να το δημοσιοποιούμε. Όταν το δημοσιοποιούμε, λογικά θεωρούμε ότι το έχουμε πιάσει, τουλάχιστον σε μεγάλο ποσοστό. Και μπορεί να είναι έτσι, εξαρτάται όμως και από το κομμάτι για το οποίο συζητάμε. Ορισμένα κομμάτια παίρνουν μεγάλο "τζόγο" στο τι και πόσο πιάνεις (π.χ. ένα κλασσικό blues - ο καθένας το παίζει όπως θέλει) και ορισμένα άλλα απαιτούν την ακριβέστατη εκτέλεση.
Συμφωνω απολυτα.Μα ξερω οτι δεν το εχω πιασει,για πολλους παραγοντες,και σιγουρα εξαρταται και το κομματι.για μενα ο coverdale και ο Dio ηταν οι καλυτερες ροκ φωνες ever,τον 2ο ειχα την τυχη να τον ακουσω.Αλλα το "απιαστο" ειδικα σε αυτο το κομματι ειναι "απιαστο",πχ δεν εχω ακουσει κανεναν ουτε τον coverdale να το βγαζει σε live οπως στο cd αρα προφανως δεν γινεται εγω να εχω απαιτηση να το βγαλω.Το δημοσιοποιησα γιατι ηθελα feedback στο τι γινεται απο θεμα μιξης κιθαρας φωνης κλπ γιατι οπως ειπα τραγουδαω χρονια αλλα ΜΟΝΟ live αρκετα ειδη μεν αλλα μονο live και ανακαλυπτω τωρα οτι ειναι τελειως διαφορετικο απο το να γραψεις σπιτι σου για πολλους λογους (Αν παρεις λιγο χρονο και ακουσεις το sweed child  και στις 2 εκτελεσειςπου ανεβασα θα καταλαβεις γιατι"παραξενευτηκα τοσο και προσπαθησα να ανεβασω κατι τοσο extreme)

Δεν ειπα ποτε οτι προσπαθουσα μια ζωη,ουτε οτι παω να προωθησω οτι το σκισα το κομματι,μου αρεσει και το προσπαθησα.Για μιξη ειπα απο αρχη οτι δεν ξερω αλλα καπως πρεπει να μαθω κ γω  ;)

Και εννοειται οτι καθε κριτικη-αποψη βοηθαει

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα