Steve Hackett

marathon

Κλικαδόρος
Πόντοι
398
Έκανα φασίνα το ΣΚ στο μουσικό μου χώρο, και ξαναείδα ένα από τα παλιά μου DVD με τον Steve Hackett. Για όσους δεν τον ξέρουν, είναι ένας γίγαντας κιθαρίστας (και στη κυριολεξία αφού είναι 2μετρος...) υπεύθυνος για τον ήχο των Genesis στη καλή εποχή τους, από τους πρώτους σε midi κιθάρες με χαρακτηριστικό προσωπικό ήχο.

Είχα τη τύχη να τον δώ live το 1980 σε ένα καταπληκτικό χώρο, με ένα απόλυτα συνηδειτοποιημένο κοινό σε μία μοναδική συναυλία.

Για να μαθαίνουν οι μικρότεροι...πώς εκείνη την εποχή, οι κιθαρίστες ήξεραν πραγματικά κιθάρα. ;)

Steve Hackett- Genesis Horizons

Kαλά ο τύπος στη συναυλία του '12 την έχει ψωνίσει με τον Gabriel. :D

Τεράστιος κιθαρίστας, συνθέτης, μουσικός, με θαυμάσιους προσωπικούς δίσκους. (Ειδικά οι 4 πρώτοι είναι αριστουργηματικοί).

Βέβαια τα πολύ μεγάλα κομμάτια του (στους προσωπικούς δίσκους τα "έλεγαν" άλλοι. Έν' απ' αυτά ο Steve "Kansas" Walsh. ;)

Steve Hackett - Narnia

Ε-Γ-Ρ-Α-Ψ-Ε-Σ Μarathon απο τους αγαπημενους μου κιθαριστες με χαρακτηριστικο ηχο μην ξεχναμε το σημα κατατεθεν του το volume pedal.H συναυλια του '12 ειναι με την tribute  μπαντα  των The Musical Box η οποια περιοδευει ολον τον κοσμο με απιστευτη επιτυχια παιζοντας την progressive περιοδο του γκρουπ  χρησιμοποιωντας τα κοστουμια των Genesis το stage show, τα slides κ.o.κ Αξιζει να τους τσεκαρετε.Τα παρακατω βιντεακια απο το  1978-1979 του Steve Hackett ειναι ολα τα λεφτα. 

Χαίρομαι που κάποιοι τον θυμούνται...γιατί δεν αναφέρεται καθόλου εδώ μέσα...

Δεν έχω να πω πολλά για τον μοναδικό κιθαρίστα που (προσωπικά) ''έκατσε'' δίπλα στον τεράστιο Robert Fripp. Το ίδιο ιδιοφυής, το ίδιο τεχνικός, το ίδιο ταπεινός, το ίδιο μεγαλοπρεπής. Απλά, σεβασμός..

Παραβλέπω το γεγονός, ότι είναι ο αγαπημένος μου κιθαρίστας από την ομάδα μεγαθηρίων της Progressive Rock 70's σκηνής και μένω στην ικανότητά του στη σύνθεση πολυμορφικής μουσικής. Ας δει κάποιος την δουλειά του με τους Genesis και ύστερα την solo του. Είτε με την ηλεκτρική, είτε με την κλασσική του ο άνθρωπος μαγεύει με τρόπο εξωγήινο.

Απλά, σεβασμός..

Πολύ ωραίος κιθαρίστας!!!

Φοβερό συναίσθημα και απίστευτη μελωδία...

qesh είπε:
επειδή αγόρασα πρόσφατα το συγκεκριμένο dvd...και το λειώνω...απλά να αναφέρω ότι στο συγκεκριμένο κομμάτι (και στο μεγαλύτερο μέρος της συναυλίας) , ο κύριος Hackett παίζει με μία...Fernandez. Πρέπει να έχει μαγικά κσύλα ;) :P :P

marathon είπε:
επειδή αγόρασα πρόσφατα το συγκεκριμένο dvd...και το λειώνω...απλά να αναφέρω ότι στο συγκεκριμένο κομμάτι (και στο μεγαλύτερο μέρος της συναυλίας) , ο κύριος Hackett παίζει με μία...Fernandez. Πρέπει να έχει μαγικά κσύλα ;) :P :P
Ο Hackett δεν έχει μόνο μία αλλά περισσότερες fernandes οι οποίες είναι custom made ειδικά γι'αυτόν απο την εταιρεία και σχεδόν σε όλα του τα live παίζει με αυτές γιατί χρησιμοποιεί τον sustainer pickup που έχουν. (Θέλει το sustain σε κάποιες νότες να κρατάει "για πάντα" και το σύστημα αυτό τον έχει βολέψει γιατί μπορεί να βγάζει endless feedback χωρίς κόπο).

Έχει κρατήσει βέβαια και την παλιά του les paul όπως λέει σε μιά συνέντευξη του...

Steve Hackett: Funny enough, tonight between interviews I just picked up my Les Paul for the first time in months.

Rick: Does it have Fernandez sustainer on it?

Steve Hackett: No it doesn’t. I’m talking about an old ’57 original and if you want that to sustain, you’ve got to deafen somebody, including yourself. It’s a great old guitar; it’s a lovely thing. It’s like a grand old dame, almost like a Stradivarius. It’s almost too precious to take her out of her case. I’ve had that since about 1973. Anything that was worth listening to that I did with Genesis was played on that guitar.

Είναι όντως φοβερή μορφή ο τύπος.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back