Stage Piano Πρόβλημα!

fleamail

Μέλος
Πόντοι
38
Λοιπόν έχω το εξής πρόβλημα.

Έχω ένα kurzweil pc1x το οποίο είχα αγοράσει πριν ένα χρόνο καθαρά για στουντιακές δουλειές. Τα πράγματα ήρθαν αλλιώς όμως και το χρησιμοποιούμε σε live και στις πρόβες. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τους ήχους του και από την αίσθηση που έχουν τα πλήκτρα του( όπου είμαι = η πληκτρού μας). Αλλά υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα το οποίο λέγετε ΒΑΡΟΣ! Μαζί με την θήκη του ζυγίζει κοντά στα 30 κιλά και έχω πραγματικά βαρεθεί να το κουβαλάω στις πρόβες και στα live άσε που χωράει και με το ζόρι στο αμάξι. Αν και δεν θέλω με τίποτα να το αποχωριστώ πρέπει να κάνω την θυσία για χάρη της μέσης μου και το δίλημμα μου είναι με τι θα μπορούσα να το αντικαταστήσω σε αυτά τα λεφτά και αν αξίζει φυσικά. Aυτό που ψάχνω εκτός από το μικρό βάρος είναι ο καλός ήχος πιάνου και κάποια entry level synth sounds πχ Βλέπω το Roland rd-300sx που ζυγίζει μόνο 15 κιλά κι έχει πολύ ποιο σουλουπωμένο μέγεθος.

Τι λέτε οι πληκτράδες?

Δυστυχώς δεν υπάρχει όργανο με πλήρως βαρυκεντρισμένο κλαβιέ που να ζυγίζει κάτω από 20 κιλά. Και είναι λογικό καθώς το κάθε βαρύδι μπορεί να ζυγίζει 75, 85 ή 95 γραμμάρια (τα πιο συνηθισμένα βάρη πλέον) οπότε αν πολλαπλασιάσεις επί 88 και προσθέσεις τα συμπαγή πλαστικά και τους μηχανισμούς....Tο RD-300 SX που αναφέρεις, όπως και το RD-300 GX είναι εξοπλισμένα με μια έκδοση ημιβαρυκεντρισμένου κλαβιέ το οποίο όμως λόγω κατάλληλης σχεδίασης του εσωτερικού μηχανισμού συμπεριφέρεται περίπου όπως το βαρυκεντρισμένο (το GX βγαίνει με την τελευταία έκδοση που λέγεται PHA alpha II Keyboard). Σίγουρα η αίσθηση δεν θα είναι η ίδια αλλά αν η μέση σας υποφέρει τότε ας πληρώσετε ένα μικρό τίμημα. Οι ήχοι των παραπάνω οργάνων πιστεύω πως θα σας ικανοποιήσουν. Η μεγαλύτερη απώλεια θα είναι τα εξαιρετικά πιάνα του Kurzweil αλλά και τα RD-** κάτι κάνουν..

Η λύση όπως σου είπε και ο jimss είναι το ημιβαρυκεντρισμένο. Αλλα προσοχή να το δοκιμάσει πρώτα, διότι εμένα μου φάνηκε πολύ αμήχανο. Έχει την αίσθηση "χαλασμένο πλαστικό" ή "χαλασμένο βαρυκεντρισμένο" αυτό το ενδιάμεσο.

Εγώ αν και έχω αφήσει τη λυση του βαρυκεντρισμένου λόγω βάρους-όγκου(δεν χώραγε στο MATIZ και δεν κουβαλιόταν για κανένα λόγο με μηχανή) έχω να πώ ότι την αίσθηση που μου έδιναν τα βαρυκεντρισμένα πλήκτρα των Kurzweil πριν 2 χρόνια που έψαχνα δεν μου την έδωσε κανένα άλλο βαρυκεντρισμένο από αυτά που δοκίμασα....Είναι κρίμα να τα αλλάξει αφού τη βολεύεται τη δουλειά έστω και με λίγο ζόρι....

Άλλωστε αν ανεβοκατεβαίνεις μια σκάλα με αυτά στην πλάτη κανα 2 φορές,τι να τα κάνεις τα γυμναστήρια!!!

Επίσης πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει και κάποια θήκη που να βολεύει. Όλες θα είναι ή ελάχιστα ποιο μικρές ή υπερβολικά μεγάλες. Και σε σχετικό email που έστειλα στην Kurzweil μου απάντησαν ότι δεν μπορούν να προτείνουν κάποιον κατασκευαστή.  >:(

Θέλω φωτό της πληκτρού ΤΩΡΑ!

Μια που αναφέρατε το θέμα, ποια είναι η γνώμη σας ρε παίδες για το Pro-keys88  της M-audio? Αξίζει τον κόπο?

Eko-Tiger είπε:
Μια που αναφέρατε το θέμα, ποια είναι η γνώμη σας ρε παίδες για το Pro-keys88  της M-audio? Αξίζει τον κόπο?
τα εχει ενας φιλος μου και απο τις πρωτες μερες του παρουσιαζαν προβληματα.Αλλαζε το pitch καθως επαιζε,κραταγε το sustain, κατι τετοια.Πολη φτηνα αλλά δεν τα θεωρω εμπιστα.Αντιθετως ενας αλλος φιλος που εχει το keystation pro 88 (ειναι midi ομως) ειναι πολυ ικανοπιημενος,δεν μου εχει αναφερει προβληματα.

Εγω εχω παιξει με το prokeys to sx με τα ημιβαρυκεντρισμενα πληκτρα.Φριχτο κλαβιε,πολυ ελαφρια για το γουστο μου,αυτο βεβαια ειναι υποκειμενικο,αλλα πολυ ελαφρυ και με 7-8 ηχους αν θυμαμαι καλα.

Γειά χαρά!

Προτείνω ανεπιφύλακτα Yamaha S90Es 88keys άριστη αίσθηση και βάρος γύρω στα 23κιλά. Έχει σχεδόν όλους τους ήχους του motif αλλά δεν έχει sequencer. Το έχω 2χρόνια περίπου, πολύ καλή κατασκευή! Θήκη βρήκα από εκεί που το πήρα 140ευρώ.

Ελπίζω να βοήθησα.

asxetos77 είπε:
Γειά χαρά!

Προτείνω ανεπιφύλακτα Yamaha S90Es 88keys άριστη αίσθηση και βάρος γύρω στα 23κιλά.
Στα 24kg είναι και το Kurzweil, κοντά στα 29 μαζί με τη θήκη

εμπρός γκρεμός και πίσω ρέμα μου φαίνεται είναι η κατάσταση, μάλλον θα το κρατήσω και θα ψάξω για καμία ποιο βολική custom θήκη.

fleamail είπε:

εμπρός γκρεμός και πίσω ρέμα μου φαίνεται είναι η κατάσταση, μάλλον θα το κρατήσω και θα ψάξω για καμία ποιο βολική custom θήκη.
Έχεις σκεφτεί να αρχίσεις γυμναστήριο? Σημασία δεν έχει πόσα κιλά είναι, αλλα πόσα σου φαίνονται. Άμα γίνεις σφίχτης θα τα κουβαλάς δυο-δυο και χωρίς να ιδρώνεις.  ;D

asxetos77 είπε:
Γειά χαρά!

Προτείνω ανεπιφύλακτα Yamaha S90Es 88keys άριστη αίσθηση και βάρος γύρω στα 23κιλά. Έχει σχεδόν όλους τους ήχους του motif αλλά δεν έχει sequencer. Το έχω 2χρόνια περίπου, πολύ καλή κατασκευή! Θήκη βρήκα από εκεί που το πήρα 140ευρώ.

Ελπίζω να βοήθησα.
+10.Κορυφαιο!Απιστευτη αισθηση και πολυ καλοι ηχοι!

lambrosgg είπε:

Έχεις σκεφτεί να αρχίσεις γυμναστήριο? Σημασία δεν έχει πόσα κιλά είναι, αλλα πόσα σου φαίνονται. Άμα γίνεις σφίχτης θα τα κουβαλάς δυο-δυο και χωρίς να ιδρώνεις.  ;D
Σκεψου οτι εγω κουβαλαω το Kurzweil K2600X με flight case(τουλαχιστον εχει ροδακια).Τρελος μαζοχας!Aλλα δεν ειμαι σφιχτης.

Κι εγω αγαπητε fleamail αντιμετωπιζω το ιδιο προβλημα με το pc1x

και το μονο stage που θα το αντικαθιστουσε(κατ'εμε παντα)ειναι το

rd 700sx και οχι το rd 300 sx για το λογο οτι εχει καλυτερα πιανα.

Το τοπ πιανο του rd300 ειναι ultimate piano το οποιο ειναι ιδιο με του fantom x.

Ενω το rd700sx εχει το ''Superior Grand'' οπου ειναι ισαξιο μ'αυτο του του pc1x.

Αλλα...κουρσουμι(24.5 κιλα) :D

Κρατα το γιατι πιστευω πως θα το μετανιωσεις εαν το δωσεις.

Αλλωστε σ'αυτα τα λεφτα δεν βρισκεις κατι καλυτερο. ::)

edit:Α! Και που'σαι,μακαρι αυτο να ειναι το προβλημα σου μονο με το pc1. ;)

taskor είπε:
Tι εννοείς με αυτό?

Και κάτι άλλο, μιας και είσαι κάτοχος, με τη θήκη το μεταφέρεις? Εγώ πήρα την KTC150 της stagg και αν και βόλεψε με το πλήκτρο δεν χωράει στο αμάξι.

fleamail είπε:
Tι εννοείς με αυτό?
Stage Piano Πρόβλημα! (τιτλος θεματος) ;)

Δυστηχως αλλα και ευτυχως εγω με soft case το μεταφερω.

Εγω δυο προτασεις θα σου κανω, γιατι το προβλημα βαρους στα stage το ελυσα μετα απο καποιο ψαξιμο αγοραζοντας το nord electro, που ομως δεν σου κανει φανταζομαι. Η μια λυση ειναι το nord stage οπου στα 88 ζυγιζει 18,5 κιλα, τα 76 16,5 κιλα kai to compact που εχει ημιβαρυκεντρισμενα, που αν ειναι σαν του electro εμενα μ'αρεσουν, στα 9,7 κιλα. Απο synth sounds δεν ξερω αν σας κανει βεβαια, αλλα τσεκαρε το.

Η αλλη λυση ειναι το PC161 που ειναι η 61 keys εκδοση του pc1x που εχεις, με κλασσικα synth πληκτρα, τα οποια με ψιλοχαλασαν οταν το τσεκαρα σε καποια φαση.

fleamail τα ιδια ακριβως κι εγω...Εχω βαρεθει να κουβαλαω το Kawai mp4[21 κιλα]...Κατα συμπτωση εχω παρει και την ιδια θηκη [την ktc150] γιατι δεν χωρουσε αλλου..Αλλα δεν στριμωχνεται πουθενα..

Εξαιτιας αυτων λεω να ριξω το επιπεδο μου πολυ χαμηλα [αλλα παρα πολυ χαμηλα :-[]

και το σκεφτομαι για κατι τετοιο

http://www.thomann.de/gr/yamaha_np30_b.htm

Και να χρησιμοποιω το KAWAI μονο στα πιο απαιτητικα λαιβ...Εχει κανας υποψιν αυτο το yamaha_np30? [πως ειναι τα πληκτρα του κτλ] Μπορει αυτο το πραγμα να την παλεψει σε livakia με μικρα σχηματα [πιανο-κιθαρα ας πουμε]? Αυτο που μ' ανησυχει οσο το εψαξα ιντερνετικα ,ειναι οτι μιλαν παρα πολλοι για καποιους θορυβους που κανει [ολοι μιλαν για "hisses and buzzes"]..

Γενικα παντως ειναι ολοφανερο οτι  "Βαρυκεντρισμενο" ====>"ουωχχ η μεση μου" ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back