Squier Μπασσο

BlackForest

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Θα ηθελα να ακουσω τις γνωμες σας για τα squier μπασσα! Ειναι τοσο καλα οσο αναλογως η κιθαρες squier για τα λεφτα τους? Ξερω π.χ πως οι affinity κιθαρες οπως λενε πολλοι εδω μεσα με ενα σωστο σεταρισμα ειναι μια χαρα κιθαρα για τα λεφτα της. Αυτο ισχυει και για τα μπασσα? Ή υπαρχει αλλη εταιρια που σε τετοια κατηγορια χρηματων βγαζει πιο αξιολογα οργανα?

Εγω δει αυτα τα τρια μπασσα και τα λιμπιζομαι (αν και η αγορα μπορει να γινει και σε 6-7 μηνες!) και πριν ψαξω για να τα δοκιμασω θελω να ακουσω την γνωμη σας! :)

Είναι αξιοπρεπέστατα entry και βάλε level, που με ένα καλό σετάρισμα παίζουν μια χαρά  ;)

Επίσης είναι και σούπερ «πλατφόρμες» για να πειραματιστείς σε μόντες παντός είδους  ;D

To Affinity μου ωραια παιζει με ενα καλο σεταπ. Εχω αλλαξει μονο το μαγνητη με εναν SPB-1 (κι αυτο το πηρα αποφαση μετα απο 8 χρονια που το ειχα), αλλα δεν ηταν απαραιτητο, μια χαρα ηχο ειχε και ο στοκ. Το 2002 δεν υπηρχαν τα Vintage Modified και τα Classic Vibe, αλλιως (τουλαχιστον με την τωρινη μου εμπειρια) θα ειχα παρει ενα απο αυτα.

Το πρωτο το συστηνω ανεπιφυλακτα.

Το δευτερο οχι, καθαρα λογω προσωπικων κολληματων: Οχι 5αρι για πρωτο μπασο και οχι passive 5αρι γενικως.

Το τριτο δεν εχει τυχει να το δοκιμασω.

Δεν ειναι το πρωτο μου ακριβως... Ειχα ενα μπασσο επι ενα χρονο και... Ενα custom 4χορδο και γενικα δν ειμαι εντελως αρχαριος... :P Βεβαια δν εχω καταλαβει ακομα την πρακτικη διαφορα των passive και active μαγνητων... Ξερω ξερω υπαρχουν threads στο νοιζ που το αναλυουν αλλα ας πουμε σε μια προταση ποια η διαφορα τους?

BlackForest είπε:
Αχα ωραια :D στο ποστ ξεχασα να αναφερω για ποια τρια λεω :P

http://www.thomann.de/gr/fender_squier_vint_mod_jazz_3csb.htm

http://www.thomann.de/gr/fender_squier_vint_mod_jazz_v_nt.htm

http://www.thomann.de/gr/fender_squier_vintmodjaguar_bass_sp.htm

Ειδικα αυτο το 5χορδο... Μου φαινεται τελειο! Ανυπομονω να το δοκιμασω (αμα υπαρχει καπου στην αθηνα :P)
Έχω affinity p και j μπασάκια της squier. Μια χαρά είναι για τα χρήματά τους και θέλουν βασικές αναβαθμίσεις όπως nut(προτιμώ γραφίτη) και κλειδιά γιατί τα στοκ είναι λίγο της πλάκας. Κατά τ' άλλα παίζουν οκ κι έχουν καλή ταστοδουλειά. Τα δικά μου είχαν πολύ χαμηλά τάστα βέβαια που δεν είναι και ό,τι καλύτερο(σκέψου για μελλοντικό τρίψιμο τάστων κλπ...).

Από αυτά που είδες θα σου πρότεινα το j bass 4αρι που έχει και πολύ βολικό μπρατσάκι. Το 5άρι είναι τ' αντίθετο, χρησιμεύει σε κατεδάφιση (λόγου βάρους/όγκου) και στη βαριά εκγύμναση καρπού και δακτύλων...

Κοίταξε και τα αντίστοιχα affinity. Επίσης κοίταξε άφοβα και τα jack & danny του musicstore μιας και παρέχουν ό,τι τα squier αλλά σε χαμηλότερη τιμή και χωρίς λογότυπα και τέτοια. Έχω ένα J&D 4αρι άσπρο p-bass με μαύρη scratchplate, που βάζει κάτω και τα 2 affinity που είχα πάρει όταν δεν ήξερα ακόμη το musicstore...

BlackForest είπε:
Βεβαια δν εχω καταλαβει ακομα την πρακτικη διαφορα των passive και active μαγνητων... Ξερω ξερω υπαρχουν threads στο νοιζ που το αναλυουν αλλα ας πουμε σε μια προταση ποια η διαφορα τους?
Η διαφορά είναι στην ταλαιπωρία του να αλλάζεις μπαταρία (active) σε κάτι που δεν χρειάζεται... μπαταρία (passive) ;D ;D ;D

Και φυσικά πάντα μπορείς να πάρεις passive 5χορδο - το Roscoe Beck μου είναι passive, αλλά άλλης «κλάσης» από αυτό που κοιτάς. Βέβαια σε αυτά τα λεφτά δεν είναι να αγοράζεις 5χορδο, όχι για τους μαγνήτες, αλλά γιατί δεν σονάρει η Β- πολλοί που αγόρασαν φτηνά πεντάχορδα έχουν εκφράσει το πρόβλημα και εδώ στο φόρουμ. 

Ok ευχαριστω για τις απαντησεις σας! Το 5χορδο που εχω ποσταρει αλλα σε 4χορδο λεει?

Αυτη εδω η προσφορα ειδικα http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Basses/Bass-sets/_SET_-Squier-Vint.-Modi.-J-Bass-MN-Warwick-Sweet-15.2/art-BAS014

@Sottos

Το θεμα μου ειναι οτι δν θα μπορεσω να το δοκιμασω πριν το αγορασω :/ δν αμφιβαλλω καθολου για την ποιοτητα του αλλα εχω πολυ δυσκολο γουστο σε μπρατσα μπασσων...

Εχω παιξει με ενα fernandes ενος φιλου μου που το πηρε μεταχειρισμενο 200 ευρω με j kai p και δν μπορω να το βρω στο σιτε της fernandes που το μπρατσο του ειναι απλα ΜΑΓΙΚΟ!!! Τρεχει το χερι μου πανω του. Αντιθετα εχω δοκιμασει ενα yamaha rbx και μου φανηκε αδιαφορο σαν μπασσο και το μπρατσο του δεν ξερω απλα δν μου αρεσε...

Αμα πιστευεις πως το μπρατσο τους (των J&D) δν εχει μεγαλη διαφορα απο τα squier (σε θεμα παχους - υψους - μηκος αναφερομε οχι σε ξυλα) τοτε αρχιζω να σκεφτομαι πολυ και κατι τετοιο http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Basses/4-strings/Jack-and-Danny-150A-STBN-Satin-Brown/art-BAS0003160-000

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
To Vintage Modified ειναι ενα πολυ καλο μπασο για τα λεφτα του (ισως ο,τι καλυτερο μπορεις να παρεις με αυτα τα χρηματα). Ευκολο παιξιμο και απο ηχο αξιοπρεπεστατο!

Για 5χορδο μεινε μακρια! Σε αυτη την κατηγορια χρηματων ΟΛΑ τα 5χορδα ειναι απελπισια...

Γενικα τα 5αρια ειναι πολυ ιδιαιτερα οργανα και πρεπει να τα ακουμπησεις χοντρα για να παρεις κατι καλο. Ουτε με 1000ρικο παιρνεις κατι καλο!

Ακομα και τα Fender δεν φημιζονται για τα 5χορδα τους.

soundmagic είπε:
Γιατί είναι τόσο ιδιαίτερα τα 5χορδα?
Εννοω κατασκευαστικα. Δεν ειναι απλως φαρδυναμε την ταστιερα και βαλαμε μια 5η χορδη και ολα ειναι οκ. Οι τονικες αλλα και για να βγουν σωστα ολες οι δυναμικες στην 5η χορδη απαιτει ιδιαιτερη μαστορια απο τον κατασκευαστη. Η 5χορδη σε ολο της το ευρος πρεπει να ακουγεται το ιδιο σωστα και καθαρα οπως και οι υπολοιπες και αυτο δεν ειναι καθολου ευκολο.

εχω το squier deluxe V active.

για σκοπους ηχογραφησης connect στην καρτα ηχου και μικρα live.

ειναι μια χαρα οργανο , ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΟ για τα λεφτα του.το πηρα απο συμφορουμιτη 2ο χερι. με ενα απλο σεταρισμα παιζει ΜΙΑ ΧΑΡΑ , και "γραφει" επισης.

το προτεινω. ειναι αυτο εδω.

http://www.fender.com/en-GR/products/search.php/?partno=0300575500

;)

supremo είπε:
Εννοω κατασκευαστικα. Δεν ειναι απλως φαρδυναμε την ταστιερα και βαλαμε μια 5η χορδη και ολα ειναι οκ. Οι τονικες αλλα και για να βγουν σωστα ολες οι δυναμικες στην 5η χορδη απαιτει ιδιαιτερη μαστορια απο τον κατασκευαστη. Η 5χορδη σε ολο της το ευρος πρεπει να ακουγεται το ιδιο σωστα και καθαρα οπως και οι υπολοιπες και αυτο δεν ειναι καθολου ευκολο.
Παντως οι Ελληνες κατασκευαστες Ιωαννιδης Παπαδοπουλος μια χαρα εχουν πιασει το νοημα...Βαλε και οτι για να παρεις ολους τους κυκλους της B θελεις και ενα 15αρι sub...

Tα Squier είναι απίστευτα όργανα. Εννοώ ότι για τα 220-300€ που θα δώσεις, παίρνεις ότι καλύτερο υπάρχει. Για να βρείς κάτι αντίστοιχο σε playability και ήχο από άλλη εταιρεία, θα πρέπει να να ξεπεράσεις το 500αρι. Από τα 3 σου προτείνω το πρώτο, που το χουν πάρει 5 μαθητές μου και είναι όλοι ευχαριστημένοι. Μάλιστα ειναι τοσο καλό, που κανείς δε σκέφτεται να το δώσει, ακόμη και αν αγοράσει ακριβότερο όργανο κάποια στιγμή...

BlackForest είπε:
Ok ευχαριστω για τις απαντησεις σας! Το 5χορδο που εχω ποσταρει αλλα σε 4χορδο λεει?

Αυτη εδω η προσφορα ειδικα http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Basses/Bass-sets/_SET_-Squier-Vint.-Modi.-J-Bass-MN-Warwick-Sweet-15.2/art-BAS014

@Sottos

Το θεμα μου ειναι οτι δν θα μπορεσω να το δοκιμασω πριν το αγορασω :/ δν αμφιβαλλω καθολου για την ποιοτητα του αλλα εχω πολυ δυσκολο γουστο σε μπρατσα μπασσων...

Εχω παιξει με ενα fernandes ενος φιλου μου που το πηρε μεταχειρισμενο 200 ευρω με j kai p και δν μπορω να το βρω στο σιτε της fernandes που το μπρατσο του ειναι απλα ΜΑΓΙΚΟ!!! Τρεχει το χερι μου πανω του. Αντιθετα εχω δοκιμασει ενα yamaha rbx και μου φανηκε αδιαφορο σαν μπασσο και το μπρατσο του δεν ξερω απλα δν μου αρεσε...

Αμα πιστευεις πως το μπρατσο τους (των J&D) δν εχει μεγαλη διαφορα απο τα squier (σε θεμα παχους - υψους - μηκος αναφερομε οχι σε ξυλα) τοτε αρχιζω να σκεφτομαι πολυ και κατι τετοιο http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Basses/4-strings/Jack-and-Danny-150A-STBN-Satin-Brown/art-BAS0003160-000
Για την προσφορά με το ενισχυτάκι γιατί ενδιαφέρεσαι? Θέλεις κι ενισχυτή? Δεν είναι κακό ενισχυτάκι αλλά είναι μάλλον για practice.

To J&D που πόσταρες κάνει το 1/2-1/3 ενός squier. Αυτό είναι που μετρά για εμένα, ειδικά αυτή την εποχή: value for money (και να μη σε κλέβουν στην αγορά). Εντούτοις, δεν είναι κακό μπασάκι και για 2ο ή back up είναι μια χαρά. Προσωπικά και σε live έχω παίξει j&d χωρίς θέμα.

Στο j&d p-bass που έχω δε χρειάστηκε κάτι πέρα από ένα string tree που δεν καθόταν πολύ καλά(2Ευρώ υπόθεση να βιδώσω ένα άλλο tree στο κεφάλι...). Από τάστα και μπράτσο με βόλεψε περισσότερο από το squie affinity p διότι είχε λίγο λεπτότερο λαιμό έως πολύ λεπτότερο κοντά στο nut και ματ λούστρο που είναι πιο "γρήγορο" στο χέρι.

Από ήχο, ο j&d pickup είναι λίγο πιο hot και με περισσότερες πρίμες. Εντάξει, μπάσες έχει μια χαρά κι ο μαγνήτης του squier affinity αλλά χάνει σε πρίμες καθώς του άλλαξα από flat σε round χορδές και δεν είχε μεγάλη διαφορά(!?!).... ήταν μουντός μαγνήτης κι έβαλα S.duncan επάνω για να δω τη διαφορά.

To fernandes που έπαιξες θυμάσαι ποιο μοντέλο ήταν? Τσέκαρε και τα μοντέλα της εταιρίας που βγαίνουν τώρα μήπως δεις κάτι ενδιαφέρον. Από yamaha bass, κι εγώ δεν ενθουσιάστηκα με ένα rbx170 αλλά έχουν βολέψει πολύ κόσμο.

Sottos είπε:
Για την προσφορά με το ενισχυτάκι γιατί ενδιαφέρεσαι? Θέλεις κι ενισχυτή? Δεν είναι κακό ενισχυτάκι αλλά είναι μάλλον για practice.
H αληθεια ειναι πως οχι δν εχω... Εχω εναν ενισχυτη κιθαρας (Vox Vt20+) αμα μετραει αυτο :P Κοιτα το μπασσο παντως το θελω κυριως για ηχογραφησεις και αντε και κανα jammαρισμα με τα παιδια αμα παμε σε στουντιο... Οποτε στο σπιτι πιστευω πως μπορω να το βαλω σε ενισχυτη κιθαρας (το μαστερ σπανια ξεπερναει το 2) χωρις να τον πολυ ζορισω...

To J&D που πόσταρες κάνει το 1/2-1/3 ενός squier. Αυτό είναι που μετρά για εμένα, ειδικά αυτή την εποχή: value for money (και να μη σε κλέβουν στην αγορά). Εντούτοις, δεν είναι κακό μπασάκι και για 2ο ή back up είναι μια χαρά. Προσωπικά και σε live έχω παίξει j&d χωρίς θέμα.

Στο j&d p-bass που έχω δε χρειάστηκε κάτι πέρα από ένα string tree που δεν καθόταν πολύ καλά(2Ευρώ υπόθεση να βιδώσω ένα άλλο tree στο κεφάλι...). Από τάστα και μπράτσο με βόλεψε περισσότερο από το squie affinity p διότι είχε λίγο λεπτότερο λαιμό έως πολύ λεπτότερο κοντά στο nut και ματ λούστρο που είναι πιο "γρήγορο" στο χέρι.

Από ήχο, ο j&d pickup είναι λίγο πιο hot και με περισσότερες πρίμες. Εντάξει, μπάσες έχει μια χαρά κι ο μαγνήτης του squier affinity αλλά χάνει σε πρίμες καθώς του άλλαξα από flat σε round χορδές και δεν είχε μεγάλη διαφορά(!?!).... ήταν μουντός μαγνήτης κι έβαλα S.duncan επάνω για να δω τη διαφορά.
Αρχιζω να τα σκεφτομαι πολυ τα j&d αν και οπως ειπα... θα προτιμουσα να το δοκιμασω πρωτα...

To fernandes που έπαιξες θυμάσαι ποιο μοντέλο ήταν? Τσέκαρε και τα μοντέλα της εταιρίας που βγαίνουν τώρα μήπως δεις κάτι ενδιαφέρον. Από yamaha bass, κι εγώ δεν ενθουσιάστηκα με ένα rbx170 αλλά έχουν βολέψει πολύ κόσμο.
Το fernandes οχι δν θυμαμαι γαμωτο ποιο μοντελο ηταν... Για αυτο το μπασσο θα εδινα και 500-600 ευρω αμα μου το πουλουσε ο φιλος μου :P Τα ειδα τα μοντελα τα καινουργια και περα απο ενα - δυο δν μου αρεσουν καθολου εμφανισιακα... Και οι εξαιρεσεις ειναι το gravity και αντε και το retro... Το gravity ομως μου φερνει αρκετα μεταλοκατασταση και δν νομιζω να το βρω και κατω απο 300Ε. Το ρετρο ειναι σαν squier οποτε αναμεσα σε φερναντες και squier μαλλον θα πηγαινα για squier.

Βρε τι λέτε? Αυτά τα ξέρετε? Μαμάνε!

http://www.mango-music.de/zupfinstrumente/baesse/index.php
Περα απο το j-bass τα αλλα δν με ενδιαφερουν :P Και το j-bass δν μου πολυαρεσει λογω του σχηματος του  ::)  ::)

σας το πα οτι ειμαι δυσκολος :P

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back