Soul Fingers, Knock On Wood - live

Haris

Ενεργό μέλος
Πόντοι
198
Την περασμένη Παρασκευή στο After Dark.

Για πείτε...

H μπάντα ωραία γκρουβάρει, πειστικό ήχο έχετε. Χάρης δυνατό χτύπημα, όπως πάντα μέσα στο ρυθμό. Ο τραγουδιστής όμως είναι από άλλο ανέκδοτο, σε κάποια φάση περίμενα με το στυλ ερμηνείας του να πει "άλα" μαγκιόρικο για ρεμπετοκαταγώγιο. Πάντως το όλο εγχείρημα έχει ενδιαφέρον και θέλω να σας δώ "ζωντανά".

Υ.Γ. και μια λεπτομέρεια. Η πρώτη εισαγωγική νότα, σχεδόν ουδείς βρίσκεται επ' αυτής. :D

Aν βγαλουμε το Χαρη απο το καδρο (ο οποιος γκρουβαρει πειστικα με ωραιο χτυπημα) ο Τραγουδιστης δεν...οι Πνευστοι ξεκουρδιστοι οπως σχεδον ολοι οι πνευστοι (μεταξυ τους παντα )

Τι μενει αραγε;..... 8).Ο ιδιοκτητης του AFTER DARK  ο οποιος ''χαριεντιζεται'' με αμφιβολου ομορφιας κοπελα και κυριολεκτικα χωνεται στο καδρο.Ασχετο; μπορει  ;D

Κοίτα που πρώτοι απάντησαν δύο από τους πιο αυστηρούς του Noiz! ;D

Νέστορα, για τον τραγουδιστή υπάρχει το ελαφρυντικό του άγχους μετά από μακρόχρονη αποχή των Fingers από τα live. Ξέρω ότι μπορεί να ερμηνεύσει καλύτερα και πολύ πιο 'αυθεντικά', αλλά φυσικά κρίνεις από αυτό που άκουσες και πολύ καλά κάνεις.

Περικλή, οι πνευστοί δεν μου ακούγονται και τόσο ξεκούρδιστοι, αλλά θα τους μεταβιβάσω την παρατήρησή σου.

Σας ευχαριστώ και τους δύο για τα εποικοδομητικά σχόλια.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Haris είπε:
Κοίτα που πρώτοι απάντησαν δύο από τους πιο αυστηρούς του Noiz! ;D
Ναι... Ο γερό Statler και ο γερό Waldorf  ;D ;D ;D Μην τους ακούς αυτούς- είναι επαγγελματίες γκρινιάρηδες (χειρότεροι από εμένα)  ;D ;D ;D

Λοιπόν μια χαρά ακούγεται η μπάντα, μου άρεσε και ο ήχος και η ατμόσφαιρα. Τα υπόλοιπα είναι ψιλά γράμματα  ;D

Αλλά ξέρω... ο Περικλής και ο Νέστορας θέλουν γκάζια.... εντάσεις στο 11... να πέφτουν ντουβάρια  ;D ;D ;D ;D και μάλλον δεν τους άρεσε που παίζατε «συνετά» ;D

Let us know εγκαίρως πριν από το επόμενο σας live για να το εντάξουμε στο πρόγραμμα  ;)

Ωραίος drummer!

Για τον τραγουδιστή εγώ νόμισα ότι επί τούτου perform-άρει έτσι....σαν να λέει ποίημα στο Δημοτικό.  ;D

Νόμιζα το έκανε από άποψη με σκωπτικό attidute, και εμένα μου αρέσουν αυτά τα statements.  ;D

Αν τό έκανε από άγχος μου το χαλάς!

Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή ακούγεται μια ξεκουρδίλα η οποία όμως κατόπιν δεν ακούγεται πια (δεν ξέρω αν έχει να κάνει με το ότι οι πνευστοί το διορθώνουν ή χάνεται όταν μπαίνουν και οι υπόλοιποι). Ο τραγουδιστής επίσης μπουκάρει με φάλτσο (μα τι μου θυμίζει αυτό; ;D) αλλά κι αυτός το διορθώνει μετά.

Η μπάντα είναι δεμένη και γκρουβάρει ωραία αλλά το αποτέλεσμα είναι ολίγον διεκπεραιωτικό νομίζω. Δηλαδή "άντε να το παίξουμε το κομμάτι να τελειώνουμε" ενώ δεν είδα και καθόλου κίνηση ρε παιδάκι μου. Σε τέτοια κομμάτια θα πρέπει, ακόμη και σε μικρή σκηνή όπως του βίντεο, τουλάχιστον να λικνίζονται όλοι. Εν ολίγοις μου δίνεται η εντύπωση ότι είναι όλοι σφιγμένοι και αγχωμένοι να βγει σωστά το περφόρμανς και τελικά κανείς δεν το διασκεδάζει, που είναι και το πιο βασικό σε αυτό το είδος γιατί το κοινό θέλει να χορέψει και ουδόλως το ενδιαφέρουν τα παικτικά λάθη. Το όλο θέμα έχει προφανώς να κάνει με τρακ το οποίο σας εύχομαι να το ξεφορτωθείτε γρήγορα.

Ξεχωρίζω το παίξιμο του Χάρη που είναι σε υψηλά στάνταρντς. Επίσης θα ήθελα το μπάσο πιο δυνατά και πιο νευρικό/στακάτο.

@Haris ...και να τους το μεταβιβασεις Χαρη παλι τα ιδια θα ακουσεις ..δυστυχως ειναι γενικο το προβλημα εδω στην Ελλαδα οταν εχεις 2-3 πνευστα δεν υπαρχει περιπτωση να κουρδισουν σωστα μεταξυ τους.Μονοι τους ειναι εξαιρετικοι (οχι ολοι ) αλλα οταν κανουν section τοτε κατι γινεται και δεν ακουγονται.Αντιθετα στην Αμερικη τα πνευστα σε ομαδικο παιξιμο ειναι 99% σωστα.Τωρα για τον χαρακτηρισμο ''αυστηρος'' δεν ισχυει γιατι αν δεν μ'αρεσει κατι το προσπερναω.Εδω ομως τουλαχιστον τα ντραμς και το μπασο γκρουβαρουν ...αρα με κατι ψιλοδιορθωσεις θα παιζετε παρα πολυ καλα σαν μπαντα.Ενταξει ο τραγουδιστης καλυφθηκε απο τον haris.Παιδια να σας δουμε και λιωε οποτε να παρετε μια γευση απο την γκρινια των 3''γερων''

του mapet show...δηλαδη :νεστορας ,terry&pericles ....φυλαχθειτε  ;D ;D ;D

Jazzjoker είπε:
Η μπάντα είναι δεμένη και γκρουβάρει ωραία αλλά το αποτέλεσμα είναι ολίγον διεκπεραιωτικό νομίζω. Δηλαδή "άντε να το παίξουμε το κομμάτι να τελειώνουμε" ενώ δεν είδα και καθόλου κίνηση ρε παιδάκι μου. Σε τέτοια κομμάτια θα πρέπει, ακόμη και σε μικρή σκηνή όπως του βίντεο, τουλάχιστον να λικνίζονται όλοι.
;D ;D ;D ;D ;D

Που; Στην σκηνή του After Dark;  ;D ;D ;D ;D

Έχω παίξει εκεί με ανάλογη μπάντα- δύο πνευστά, κιθάρα, φωνή, πλήκτρα τύμπανα- και η κατάσταση έχει ως εξής: Βρίσκεις ένα σημείο που χωράς  ;D ;D ;D και απλά δεν κουνιέσαι για να μην κοπανήσεις κάποιον ή σε κοπανήσει αυτός  ;D ;D ;D

ΥΓ1: Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες για τα «ζητηματάκια» της μπάντας, αλλά νταξ μωρέ  ;D δεν έγινε και τίποτα...  ;D ;)

ΥΓ2:Σήμερα αυτός ο... γέρος είναι στις καλές του  ;D ;D ;D

Ρε συ Terry AYTO εκει δεν ειναι stage... μπαλκονι 10ετιας 60 σε πολυκατοικια της Κυψελης μου θυμιζει.

Τα πνευστά θέλουν λίγη δουλειά.

Κιθάρα, Μπάσο, ντραμς, πλήκτρα δουλεύουν καλά.

ΑΛΛΑ θα πρέπει όλοι να θυμούνται ότι παίζουν sooul.

Λίγο κίνηση, καθόλου αναλόγιο και σφιγμένο groove δεν θαταν άσχημα για αρχή.

O τραγουδιστής μπορεί να έχει κάτι στη φωνή αλλά

α) δεν πουλάει τίποτα και καθόλου και

β) εκείνος ο τονισμός του refrain...... :-\ 

Δυστυχώς, στα πολύ γνωστά κομμάτια/ classics, αν δεν δώσεις διαφορετική πρόταση, η σύγκριση με το αυθεντικό είναι αναπόφευκτη.

Μετά από 5-6 πρόβες και κανα δυο live είμαι σίγουρος ότι η μπάντα θα ανέβει πολύ.

Η σκηνή του After Dark σίγουρα δεν είναι η μικρότερη της Αθήνας....  ;)

Δεν έχω πολύ χρόνο για αναλυτικές απαντήσεις τώρα, αλλά σας ευχαριστώ όλους για τις παρατηρήσεις και τα σχόλια, τα περισσότερα από τα οποία με βρίσκουν σύμφωνο.

Θα επανέλθω!

Xαρη δεν θα κανω σχολια γιατι θα ξαναπω τα ιδια.Το καλο με μενα ειναι οτι οταν πηγαινω σε live πινω λιγο παραπανω και ολα ειναι ''τζαμι '' .Να διασκεδασουμε παμε οχι να θαψουμε .Στο επομενο θα παρω τους αλλους δυο ''γερους '' του mapet show και θα ερθουμε ετοιμοι απο πριν (πιωμενοι ) να την βρουμε.{Το dvd το βρηκα εδω στο μαγαζι που ψωνιζω και το κτυπησα(JETHROTULL )}.

pericles είπε:
Xαρη δεν θα κανω σχολια γιατι θα ξαναπω τα ιδια.Το καλο με μενα ειναι οτι οταν πηγαινω σε live πινω λιγο παραπανω και ολα ειναι ''τζαμι '' .Να διασκεδασουμε παμε οχι να θαψουμε .Στο επομενο θα παρω τους αλλους δυο ''γερους '' του mapet show και θα ερθουμε ετοιμοι απο πριν (πιωμενοι ) να την βρουμε.{Το dvd το βρηκα εδω στο μαγαζι που ψωνιζω και το κτυπησα(JETHROTULL )}.
Περικλή, αν πρέπει να γίνετε γκολ για να μας αντέξετε, έχουμε αποτύχει! ;D

Έχω βάσιμες ελπίδες πάντως ότι στο επόμενο live θα έχουν βελτιωθεί αρκετά τα πράγματα.

Το DVD των Tull θα το παραγγείλω καλώς εχόντων των πραγμάτων (βλ. να έχω πληρώσει την κάρτα μου...) μέσα στην εβδομάδα. 

To βρηκα 23 ευρω και εχει και cd μεσα .Αν εχεις μαγαζι που συνεργαζεσαι (δισκαδικο) ζητα να στο φερουν. 8)Δεν εχετε αποτυχει απλα θελει λιγη δουλεια (στο μεταξυ 2 σαξοφωνα χωρις τρομπετα δεν μου καθονται καλα στο αυτι  και εκει ισως να ειναι το προβλημα )

Haris είπε:
Την περασμένη Παρασκευή στο After Dark.

Δεν σας έχω δεί live, βλέποντας μόνο το βιντεάκι θα έλεγα θα ήταν πιο καλά να εκφράζατε λίγο περισσότερο με το σώμα τη μουσική που παίζετε. Δεν 'κουνιέστε' σχεδόν καθόλου, όπως και η κάμερα..

και οταν ο τραγουδιστης λεει τη λεξη thunder..! πεφτει κεραυνος :)

Μια χαρα την ακουω την μπαντα παικτικα και πιστευω πως ζωντανα εχει κι ενα 20% παραπανω ηχητικη ενεργεια.Η καμερα οπως ξερουμε δεν αποδιδει την αληθινη ενεργεια και τονιζει τα φαλτσα γιατι δεν ακουγεται καλα η τονικη.

Η μπαντα με προβες θα λυθει και θα σκισει οταν κανει τα κομματια βιωμα και ξεπερασει την διακπεραιωση που ειπε και ο Σπυρος.Υπαρχει η τεχνικη.

Δουλεψτε το ''νευρο'' σας.

Αυτο που νομιζω οτι χρειαζεται,ομως,ειναι ενας frontman.

Δεν ειναι αναγκη να  ναι φωναρα.Η φωνη του τραγουδιστη σαν χροια μου αρεσε.

Βρισκω να τα ερμηνευει καλα αλλα δε φτανει αυτο.

Αν η μπαντα κινειται σε Soul party μονοπατια,δε γινεται ο τραγουδιστης να παλευει μεταξυ φθορας και αφθαρσιας.Θα γινω λιγο σκληρος αλλα δειχνει κουρασμενος.

Θελει πνευμονια το να τραγουδησεις τετοια πραματα,θελει παιχνιδι με ολους,θελει τρέλα(που λεει ο λογος..).

Αν θελει τον χρονο του γιατι ηταν η πρωτη εμφανιση μετα απο καιρο,παω πασο,αν και δε νομιζω να ναι αυτο.

Αφου ειπα το κοντο μου και το μακρυ μου θελοντας να συμβαλω επικοδομητικα μονο και μονο επειδη ο αξιαγαπητος Χαρης το ζητησε,να πω οτι θα επινα ευχαριστα το ποτο μου ακουγοντας σας ζωντανα γιατι σπανιζουν οι μπαντες με φυσικα πνευστα.

Go on!

Χάρη, πολύ καλοί! Ειδικά το Sunshine day το καταυχαριστήθηκα! Εσύ ωραίος, στακάτος, το σύνολο γκρουβάρει. Ωραίος και στο σόλο, εαν δεν το χανες λίγο χρονικά, στο τέλος, θα ήταν αψογότατο. Οι πνευστοί ωραίοι, αλλά στο σόλο τους στην αρχή κρεμάει λίγο θα προτιμούσα να είναι πιο ψηλοί τονικά, ή να κάνουν ανταποκρίσεις μια οκτάβα πάνω ο ένας απ τον άλλο.

Τέλος για τον τραγουδιστή, έχω άλλη γνώμη απο τους "προλαλλήσαντες". Μου αρέσει και μου αρέσει πολύ! Όπως επίσης μου αρέσει και ο τρόπος που τα λέει. Στην soul θέλει να τα λες έτσι λίγο cool, λίγο τυπάδικα, λίγο μαγκιώρικα, δεν θέλει κουνήματα και σκηνικά περίεργα.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back