Σκλήθρα από χορδές.Σας έχει τύχει;

RayDTutto

Re di tutto e di nessuno
Πόντοι
98
Παίζω με Elixir Nanoweb. Πριν κανά μήνα εκεί που έκανα slide με το δάχτυλο από ένα τάστο σε άλλο ένιωσα έναν οξύ πόνο όπως αυτόν που προκαλεί η σκλήθρα του ξύλου.

Είναι δυνατόν οι elixir να βγάζουν (μικρο)σκλήθρες; Έχει τύχει σε κανέναν;

Η πλάκα είναι ότι δεν φαινόταν και δεν φαίνεται τίποτα αλλά εδώ και ένα μήνα, όταν παίζω ή ακουμπάω το δείκτη μου με ορισμένο τρόπο νοιώθω έναν περίεργο ενοχλητικό πόνο στο σημείο εκείνο.

Edit: Oι χορδές ήταν 10-15 ωρών παιξίματος (που για τις Elixir είναι σαν μισή ώρα)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
RayDTutto είπε:
Παίζω με Elixir Nanoweb. Πριν κανά μήνα εκεί που έκανα slide με το δάχτυλο από ένα τάστο σε άλλο ένιωσα έναν οξύ πόνο όπως αυτόν που προκαλεί η σκλήθρα του ξύλου.

Είναι δυνατόν οι elixir να βγάζουν (μικρο)σκλήθρες; Έχει τύχει σε κανέναν;

Η πλάκα είναι ότι δεν φαινόταν και δεν φαίνεται τίποτα αλλά εδώ και ένα μήνα, όταν παίζω ή ακουμπάω το δείκτη μου με ορισμένο τρόπο νοιώθω έναν περίεργο ενοχλητικό πόνο στο σημείο εκείνο.
Μήπως ήταν απο την ταστιερα και οχι απο τις χορδες?? (σκληθρα εννοείς την ακίδα αν καταλαβα σωστά?)

Ναι. Ακίδα.

Όχι, δεν άγγιζα ταστιέρα εκείνη τη στιγμή.

Το coating των elixir πολλές φορές ξεφλουδίζει.. πολύ πιθανό κάποιο κομματάκι να έκανε τη ζημιά..

δε νομίζω οτι αυτοί οι πόνοι στις άκρες των δαχτύλων σχετίζονται με εισαγωγή ξένου σώματος, αλλά με καταπόνηση/αιματική κυκλοφορία κλπ. ιατρικά που δεν τα κσερο.

το ψοατινγ των ελιχιρ είναι μια λεπτή ζελατίνα που δεν έχει (λογικά) την ιδιότητα να διαπεράσει το δέρμα.

Είμαι σίγουρος ότι είναι σκλήθρα / ακίδα. Έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά πίεσης / πόνου. Αλλά δεν τη βλέπω γμτ...

Στη θέση σου θα είχα εκνευριστεί, θα είχα μουλιάσει το δάχτυλο και θα είχα φάει τον κάλο με γυαλόχαρτο μέχρι να φύγει η σκλήθρα.  ;D (Αλλά εγώ έχω συχνά σκλήθρες στα δάχτυλα από τα διάφορα "μαστορέματα" και συχνά προβαίνω σε τέτοιες απονενοημένες πράξεις  :) ). 

Δες κι εδώ:

http://www.acousticguitarforum.com/forums/archive/index.php/t-151202.html

Το εχω παθει και εγω στην ακουστική στον δείκτη και στο μέσο... Ήταν σαν να μου μπήκε ακιδα στο νύχι αλλα δεν φενοταν τπτ και δεν μπορουσα να κανω κατι...Σε 2 βδομάδες περασε μονο του αλλα μεχρι τοτε μου ειχε ξεκολλήσει το νύχι ελάχιστα απο μπροστά και δεν μπορούσα να παίξω, ηταν πολύ ενοχλητικό...!

..εκεί που πονάς βάλε ελάχιστο λάδι μαγειρικό. Αν είναι ακίδα θα εμφανιστεί εντός ολίγων λεπτών και θα την βγάλεις με ένα τσιμπιδάκι.
κανε το παραπανω με το λαδι ,

τακτικα νιωθω τετοιους πονους αλλα οφειλονται στον τροπο που παταω τις χορδες και τις παταω πολυυυ δυνατα,νομιζα στην αρχη οτι ηταν γρεζακι μιας και το παθαινω στην δουλεια

μου συνεχως (αλλα οχι στα ακροδακτυλα) ,ο πονος ομως και η αισθηση ειναι το ιδιο και μπερδευτηκα ,χαλαρωσα λιγο με το παιξιμο και ο πονος σε δυο μερες την εκανε.

μηπως πατας κι εσυ δυνατα?

Το εχω παθει και εγω στην ακουστική στον δείκτη και στο μέσο... Ήταν σαν να μου μπήκε ακιδα στο νύχι αλλα δεν φενοταν τπτ και δεν μπορουσα να κανω κατι...Σε 2 βδομάδες περασε μονο του αλλα μεχρι τοτε μου ειχε ξεκολλήσει το νύχι ελάχιστα απο μπροστά και δεν μπορούσα να παίξω, ηταν πολύ ενοχλητικό...!
αυτο συνεβη γιατι "ανοιξε" λιγο το σημειο που ενωνη(προσφυεται) το νυχι με το δερμα

συνηθες φαινομενο ,ξυροδερμια λογω κρυου με αποτελεσμα να χανει ο ιστος την ελαστικοτητα του και να "ανοιγη"

αυτα τα ολιγα περι κιθαριστικης ιατρικης και οχι μονο ;D

Μηπως ειναι βρε παιδια ρινισμα μεταλλου απο την χορδη; Αυτα πονανε πολύ, ειναι πολύ λεπτα και δεν φαίνονται

(κάτι σαν τσουξιμο; )

Αν και μου φαινεται λίγο απίθανο  ???

blue είπε:
δε νομίζω οτι αυτοί οι πόνοι στις άκρες των δαχτύλων σχετίζονται με εισαγωγή ξένου σώματος, αλλά με καταπόνηση/αιματική κυκλοφορία κλπ. ιατρικά που δεν τα κσερο.

το ψοατινγ των ελιχιρ είναι μια λεπτή ζελατίνα που δεν έχει (λογικά) την ιδιότητα να διαπεράσει το δέρμα.
+1

@RayDTutto

Μια απλή φλεγμονή είναι αρκετή για να σου προκαλέσει τον οξύ πόνο που ένιωσες/νιώθεις.Συνήθως με αποχή μόνο, περνάει.

droneblack είπε:
αυτο συνεβη γιατι "ανοιξε" λιγο το σημειο που ενωνη(προσφυεται) το νυχι με το δερμα

συνηθες φαινομενο ,ξυροδερμια λογω κρυου με αποτελεσμα να χανει ο ιστος την ελαστικοτητα του και να "ανοιγη"

αυτα τα ολιγα περι κιθαριστικης ιατρικης και οχι μονο ;D
Οταν το ειχα παθει αυτο έπαιζα πολλές ωρες και εκανα και πρόβες με αποτέλεσμα να βγαλω καλους στα δάχτυλα αλλα αυτο το ένιωθα σαν να ειχε μπει κατι μεσα...

Δεν ξερω μπορει να ηταν και ιδεα μου.. :-\

Παιδιά, ο ray τις καλο-νυχο-ασθένειες τις έχει περάσει πριν 25 χρόνια.  :D

Ray δουλεύω σε μηχανουργείο... Για να βγει σκλήθρα από μέταλλο σημαίνει ότι έχει φάει ΤΡΕΛΗ καταπόνηση! Λίγο δύσκολο να είναι από αυτό! Μήπως απλά είχε μαζευτεί κάτι σε εκείνο το σημείο (καμιά αγκίδα μικρή ξέρω γω) και απλώς καρφώθηκε στο δάχτυλό σου? Γιατί να προέρχεται από την χορδή λίγο (εως πολύ) δύσκολο... Πάντως αυτό με το λαδάκι βοηθάει! (επίσης αν δεν ανατριχιάζεις και το γυαλόχαρτο βοηθάει...)

funky_bassman είπε:
Λίγο δύσκολο να είναι από αυτό!
Ναι βρε παιδιά, τι είναι η χορδή για να ξεφτίζει; Είναι ποτέ δυνατόν; Εκτός αν έχεις τα δάχτυλα του robocop.

Το coating απ' την άλλη και αυτό λίγο χλωμό να είναι αρκετά σκληρό για να μπορεί να μπεί στο δάκτυλο. Εκτός αν ο Ray έχει δάχτυλα μωρού.

Δεν είναι δύσκολο να "ξεφτίσει" η χορδή. Σκεφτείτε τι συνεχή καταπόνηση τρώει στην επαφή με τα τάστα. Όλο και κάτι θα φύγει. (Είμαι και μεγάλος φαν του βιμπράτο πανάθεμά με...)

Πάντως σε μια μικρή έρευνα που έκανα στο νετ, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο.

Τώρα, μπορείτε να εξηγήσετε λίγο παραπάνω τις τεχνικές με το γυαλόχαρτο και το λάδι;

Απλώς γυαλοχαρτάρω; Δεν με ενοχλεί αλλά πώς βοηθάει να βγει η σκλήθρα;

Επίσης, απλώς βάζω λάδι και περιμένω;

Νομίζω ότι το γυαλόχαρτο (ως "λαϊκή"/επιθετική μορφή ελαφρόπετρας) βοηθάει στο να αφαιρεθεί το κερατινοποιημένο ξερό δέρμα (what we scientists call "κάλος, ο") το οποίο μπορεί στο μεταξύ να έχει σκεπάσει τη σκλήθρα και να μην την αφήνει να βγει.

Πιθανότατα δε, για να μην έχει κάνει κάποια αντίδραση μάλλον είναι μέσα στον κάλο και οριακά ενοχλεί το κανονικό δέρμα από κάτω.

Βέβαια μπορεί και να μην υπάρχει σκλήθρα.  :)

RayDTutto είπε:
Επίσης, απλώς βάζω λάδι και περιμένω;
...ναι, βάζεις και ένα νεγκλιζέ, χαμηλώνεις τα φώτα, Bary White στο cd...και περιμένεις ;D ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back