Eπανέρχομαι μετά από πολλές δοκιμές εγκατάστασης-πλήρους απεγκατάστασης οδηγών και Software στους υπολογιστές Α και B με την Μ-Αudio.
Mιλάμε πάντα για 44,1kHz στα 16bit αν και το bit resolution δεν νομίζω οτι παίζει ρόλο στο Latency όπως το Sample Rate. Επίσης το συγκριτικό έγινε με τους ίδιους Drivers
Οι τιμές που πήρα για την M-Audio ήταν
3,277msec Input Latency
3,871msec Output Latency σε οποιονδήποτε από τους δύο υπολογιστές.
Οι τιμές που πήρα για την RME ήταν
2,967msec Input Latency και
3,748msec Output Latency σε οποιονδήποτε από τους δύο υπολογιστές.
Πάντως θυμάμαι καλά οτι πριν την πρώτη απομάκρυνση της M-Audio από τον Α οι τιμές ήταν διαφορετικές (και φυσικά οι οδηγοί ήταν οι ίδιοι). Στην υποθετική περίπτωση που "νόμιζα" οτι έπαιρνα τιμές για 44,1kHz ενώ "πραγματικά" έπαιρνα τιμές για μεγαλύτερο Rate να πω οτι δοκίμασα σε όλα τα ανώτερα του 44,1kHz Sample Rates της M-Audio έτσι ώστε να εξακριβώσω αν κάποιο από αυτά θα μου έδινε ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα με τις τιμές που είχα διατυπώσει αρχικά. Aν κάποιο από τα Sample Rates έδινε τα ίδια αποτελέσματα τότε το λάθος θα ήταν προφανώς δικό μου. Το θέμα ομως είναι οτι κανένα δεν συνέπιπτε με αυτά που είχα δώσει αρχικά.
Μετά και τις χθεσινές δοκιμές όμως, οι οποίες έγιναν 2 φορές για κάθε κάρτα και κάθε υπολογιστή, φαίνεται οτι ανεξαρτήτως σε ποιον υπολογιστή εγκαθίστανται οι 2 κάρτες διατηρούν σταθερό Latency για κάθε ένα από τα Sample Rates.
Συμβαίνει δηλαδή αυτό ακριβώς που αναφέρει ο dimfil.
Το μόνο που μπορώ να υποθέσω, αν τελικά δεχτούμε οτι RAM CPU και MB δεν παίζουν ρόλο στο Latency που αναφέρει το DAW, είναι οτι κάτι συνέβαινε με τον οδηγό ή οτι είχε περαστεί οδηγός πάνω από τον προηγούμενο και υπήρξε κάποιο θέμα στο overwrite.
Οι δοκιμές που έγιναν χθες με καθαρή απομάκρυνση οδηγών και καθαρισμό της Registry μετά την απομάκρυνση επιβεβαιώνουν τα γραφόμενα του Dimfil.