Παιδιά συγγνωμη αν δεν έπρεπε να βάλω το θεμα σε αυτό το section του forum(μπερδεύτικα λιγάκι).λοιπόν' date='έκανα ένα χρόνο ηλεκτρική κιθάρα ιδιαίτερα και ΔΕΝ είχα καλα αποτελέσματα και σκέφτομαι να πάω σε ώδειο.όμως μένω ίλιον και δεν έχει πολλά ωδεία τριγύρω(από όσο ξέρω).έχει το ώδειο του δήμου αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να γραφτώ γιατί πάω δευτέρα λυκείου και ο χρόνος μου είναι πολύτιμος και λίγος
.και θέτω ερώτημα.αξίζουν τα δημόσια ωδεία ή πρέπει να τρέχω κέντρο αθήνα σε ιδιωτικά ωδεία?
ίδιαιτερα δε παίζει να ξανακάνω βαρέθηκα το στυλάκι που έχουν μερικοί έλα σπίτι μου και πλήρωνε και ένα σωρό λέφτα(να μου πείτε τα ιδιωτικά ωδεία δεν είναι και φτηνότερα)
[/quote']
Καταρχήν και σε ωδείο να πας το μάθημα θα είναι ιδιαίτερο (και έτσι πρέπει).
Για να κάνω λίγο το δικηγόρο του διαβόλου πρέπει να πω ότι δεν είναι απαραίτητο να έχεις φοβερά αποτελέσματα ήδη από τον πρώτο χρόνο. Στην αρχή πρέπει να θέσεις τα θεμέλια μιας σωστής τεχνικής και αυτό δεν είναι εύκολο και σίγουρα καθόλου ευχάριστο. Θέλει υπομονή και προοπτική. Πάντως θα συμφωνήσω ότι ο δάσκαλος θα πρέπει να είναι ταυτόχρονα και καλός κιθαρίστας και καλός παιδαγωγός, ξεχωριστά το καθένα σου είναι άχρηστα. Επίσης θα πρέπει να έχει οργανώσει τον τρόπο δουλειάς του, η διδασκαλία να είναι συστηματική και όχι (μόνο) χαβαλές. Μην σε απογοητεύει αν αυτά που μαθαίνεις δεν είναι αυτά που θες να παίζεις, σκοπός σου είναι να μάθεις κιθάρα και όχι ένα-δυό τραγούδια. Αν ο δάσκαλος σου έως τώρα δεν κάλυπτε τπτ από τα παραπάνω οκ στάθηκες άτυχος, προχωράμε παρακάτω!
Τα ωδεία συνήθως βάζουν και διάφορα άλλα (θεωρητικά και μη) μαθήματα τα οποία είναι πολύ χρήσιμα μεν, χρονοβόρα δε. Να το έχεις υπόψιν σου. Κατά τα άλλα όπως πρότειναν και οι υπόλοιποι μην πας σε δάσκαλο κλασικής. Όχι γιατί έχουν κάποιο κουσούρι σαν μουσικοί, αλλά θα υπάρχει ασυμβατότητα μεταξύ αυτού που θες και αυτού που είναι σε θέση να σου διδάξουν.
Τέλος το σημαντικότερο είναι η δική σου διάθεση και ο χρόνος που μπορείς να αφιερώσεις στη μουσική. Οι δάσκαλοι μόνο ως ένα βαθμό μπορούν να βοηθήσουν, το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από εσένα. Καλή τύχη στην αναζήτηση από εμένα.