BillTrantos είπε:
Ήμουν επί 2 βδομάδες σε δίλημμα,ανάμεσα στο Kemper και το Axe Fx II.
Επειδή τα είχα ακούσει και τα 2 παλαιότερα για 1-2 ώρες το καθένα,έθεσα τα προσωπικά μου κριτήρια,όπως η ευκολία στη χρήση,η ποικιλία δυνατοτήτων και κυρίως η ανεξαρτησία.
Το Kemper είναι πιο ''amp-like'' μηχάνημα,το Profiling φτάνει τη ρεαλιστικότητα σε εξωφρενικά επίπεδα,απλώς εγώ δεν το επέλεξα γιατί ούτε έχω τη δυνατότητα,ούτε θέλω να πάρω παγανιά όλα τα Studios και τα σπίτια φίλων για να κάνω profiling.
Επιπλέον έχει το αρνητικό -για μένα- ότι παίρνει χρωματισμό και από την καμπίνα απ'όπου κάνει Profiling,το μικρόφωνο,το χώρο,κλπ.
Επίσης αν δεν κάνεις εσύ ο ίδιος το Profiling και κατεβάσεις patches από τα διαδίκτυο θα έχεις θέμα,γιατί το Kemper αποδίδει 100% με τις ακριβείς συνθήκες που έγινε το Profiling,μέχρι και η κιθάρα που δίνει dynamics μετράει.
Πάντως αν κάποιος είναι ''on a budget'',το Kemper είναι καταπληκτική επιλογή,μαζί με τη Fractal Audio πήγαν το amp modeling αιώνες μπροστά από τους υπόλοιπους!
"On a budget" δεν θα το έλεγα το Kemper, ακόμα και τη έκδοση χωρίς τον τελικό! Συγκριτικά με το AxeFx βέβαια μπορείς να τη χαρακτηρίσεις έτσι αυτή την έκδοση
Εννοείται πως δε χρειάζεται να γυρίσεις όλα τα studio για να κάνεις profiling! Υπάρχουν πάμπολλα profiles δωρεάν και επι πληρωμή (τα οποία για 'μένα δε χρειάζεται να αγοράσει κανείς, καλύπτεσαι απόλυτα και από τα δωρεάν) και ειδικότερα κάποια δωρεάν που έχουν φτιαχτεί από γνωστούς παραγωγούς, από γνώστες του "αθλήματος" (Εnglund, Merrow κλπ) αλλά ακόμα και από users του μηχανήματος τα οποία είναι εξαιρετικά (μπορείς να τσεκάρεις και το feedback του κάθε profile στο Rig Exchange με βάση τη βαθμολογία που του έχουν δώσει οι χρήστες)! Αυτά που λες για την κιθάρα με τα dynamics είναι εντελώς λάθος, η κιθάρα δεν παίζει κανένα ρόλο στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα του profile! Το χρωματισμό από την καμπίνα τον έχεις όταν θελήσεις να παίξεις σε καμπίνα με κάποιο τελικό απενεργοποιώντας virtually τη καμπίνα στο Kemper αλλά γι'αυτό υπάρχουν και τα DI ή preamp profiles! Επίσης αυτό προβληματάκι θα λυθεί με νέο firmware στο μέλλον όπως έχει δηλώσει ο δημιουργός του μηχανήματος, ο ίδιος ο Kemper.
Πάντως ξέρω πολλούς που έχουν φύγει από ΑxeFx και έχουν πάει σε Kemper, το αντίθετο είναι σπάνιο! Γι' αυτό πρέπει να σκεφτείς αρχικά από που θες να ακούς το μηχάνημα (αν και αυτό μπορεί να αλλάξει μέσα από τη χρήση), τι συνδεσμολογία θες να κάνεις και μετά να ακούσεις και να δοκιμάσεις τα μηχνανήματα και τα 2 με βάση αυτά που θες!
Συμφωνώ με όλα όσα είπες Μιχάλη,αλλά κρατάω αυτό,γιατί λες μεγάλα λόγια και εδώ θα 'μαστε και θα γελάμε σε λίγο καιρό! ;D ;D 8)
Ποτέ δεν το είχα πει αυτό πριν για κάποιο μηχάνημά μου σε σχέση με άλλους κωλοτούμπες ;D Για κιθάρα πάλι βλέπουμε, αν και είμαι υπερευχαριστημένος με αυτή που έχω τώρα, απλά ίσως πάρω 1-2 ακόμα στο μέλλον!
Όσο για τα patches...το πόσο πιστά μπορεί είναι και πόση απόσταση υπάρχει από τον κανονικό ενισχυτή φάνηκε από το βίντεο όπως και από πολλά βίντεο στο youtube! Μιλώντας πάντα για τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις του ενισχυτή όταν έγινε το profiling! Ουσιαστικά το profile είναι ένα snapsot του ενισχυτή! Από εκεί και πέρα ο ήχος μπορεί να έρθει στα μέτρα του καθενός πανεύκολα (δόξα το θεό έχει πάμπολλες ρυθμίσεις, χωρίς να είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν) και φυσικά με το απλό eq που έχει στα βασικά ποτενσιόμετρα μπροστά, το οποίο είναι απλά φανταστικό και έχει απίστευτο εύρος, που δε θα μπορούσε ποτέ να έχει ένας ενισχυτής! Το ότι το χρησιμοποιούν σίγα σιγά ολοένα και περισσότερες μεγάλες μπάντες και καλλιτέχνες στις ηχογραφήσεις τους και στα live τους, αφήνοντας τους λαμπάτους ενισχυτές τους στο σπίτι να ξεκουράζονται αυτό λέει πολλά.
Οι λόγοι που δε διάλεξα το AxeFx είναι αρχικά η διαφορά πιστότητας ενισχυτών που έχει σε σύγκριση με το Kemper, η μεταφερσιμότητά του (πιο βαρύ και άβολο), το ότι παραέχει πολλά πράγματα και ρυθμίσεις και υπομενού σε σημείο πονοκεφάλου (είχα παλιά τη Boss GT-8 με τις χιλιάδες ρυθμίσεις όπου σόλαρα στο μηχάνημα και όχι στην κιθάρα και δεν την ξαναπατάω), συγκριτικά με το Kemper που είναι τραγικά εύκολο να φτιάξεις καλό ήχο μέσα σε 10 λεπτά, εφόσον έχεις μάθει κάπως καλά το μηχάνημα πρώτα και ξέρεις τι να πειράξεις) και το ότι δεν έχει έκδοση με ενσωματωμένο τελικό (τα ήθελα όλα όλα σε ένα)!
Βασικά όλες οι απορίες και οι αμφιβολίες λύνονται και εξαφανίζονται αντίστοιχα με μια δοκιμή, σωστή πάντα, του μηχανήματος!