Σύνδεση μικροφώνου σε laptop

fuZZed

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Φανταζομαι οτι η λυση στο προβλημα μου θα ειναι απλη, παρολα αυτα ομως εγω δε μπορω να τη βρω...

Πολυ απλα εχω συνδεει ενα μικροφωνο στο λαπτοπ που χρησιμοποιω και θελω να ειναι <<ανοικτο>> συνεχως οσο βρισκομαι στο περιβαλλον των windows...

To μικροφωνο το εχει αναγνωρισει το pc και λειτουργει οταν το τεσταρω ή οταν το χρησιμοποιω για monitor μεσω q base...

Πως γινεται να ειναι ενεργοποιημενο κ να ακουω τη ληξη του απ τα ηχεια?????

υγ. σε εναν προηγουμενο υπολογιστη που το εβαζα ηταν <<ανοικτο>> κατευθειαν αλλα σε αυτον τωρα δεν γινεται αυτο....

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
fuZZed είπε:
Πως γινεται να ειναι ενεργοποιημενο κ να ακουω τη ληξη του απ τα ηχεια?????
Ορίστε;

εννοείς οτι θες να μιλας και να ακούγεται απο τα ηχεία?

στα windows δε θυμάμαι που είναι η ρυθμιση, αλλά πρέπει κάπου να βρεις ένα κουτάκι που θα λέει κάτι σαν capture mode / monitor mode και να το ενεργοποιήσεις

θυμάμαι πως στο παράθυρο με τις επιλογές ήχου έχει 2 καρτέλες, η μια για αναπαραγωγή και η άλλη για ηχογράφηση, βεβαιώσου οτι τις τσέκαρες και τις 2

ναι αυτο θελω.. να κανω να κουω πχ τη φωνη μου απ τα ηχεια...

fuZZed είπε:
Πως γινεται να ειναι ενεργοποιημενο κ να ακουω τη ληξη του απ τα ηχεια????
Πως γίνεται αυτό;

μικρόφωνο usb είναι;

Γιατί τα κανονικά μικρφωνα δεν είναι plug and play.

Είναι καθαρά αναλογικά και παιρνουν τάση απο τα in και out της κάρτας ήχου (όπου και συνδέονται).

για ρίξε λίγο φως.

αν είναι usb αλλάζει το πράμα.

οχι ειναι μικρο καρφι... στα τεστ δειγματοληψιας παντως οπως κ παραλληλα με το cu base φαινεται οτι λειρουργει κανονικα....

Μηπως, λεω μηπως καπου χαλαει το πραμα λογω οτι τα λαπτοπ εχουν ΚΑΙ ενσωματομενο μικροφωνο????

Πηγαινε στο windows volume control.

Απενεργοποιησε το mute που εχει στο mic.

Πηγαινε options->properties->recording.

Σιγουρεψου οτι ειναι τικαρισμενο το mic και χαμηλωσε την ευαισθησια ηχογραφησης για να μην μικροφωνιζει.

Απ' την στιγμή που το plugάρεις στην είσοδο πάει τελείωσε .

Δεν υπάρχει ζήτημα μη αναγνώρισης ( το μικρόφωνο δεν ανήκει στις συσκευές συστήματος).

Η μόνη περίπτωση είναι να μην έχεις ενεργοποιήσει το μικρόφωνο απο τον μίκτη της κάρτας ήχου (όπως πολύ σωστά σου προτείνει ο jack)

Και επειδή το ενσωματωμένο μικρόφωνο μπερδεύει λίγο τα πράγματα βεβαιώσου ότι στον μίκτη δεν υπάρχουν 2 πηγές μικροφώνου (μία για το onboard και μια για το εξωτερικό)

τα χω κανει ρε παιδια αυτα κ σας λεω οτι το μικροφωνο ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ αν θελω να κανω πχ ηχογραφηση στο entertainment tvn widows γινεται!

Απλα προσπαθω να ειναι ενεργο το mic χωρις να τρεχει μεσω καποιου αλλου προγραμματος. Οποτε δε νομιζω οτι παιζει θεμα mute η προεπιλογης του στο μεικτη....

Το ρημαδι γμτ του στο αλλο pc επαιζε στεγνα χωρις πολλες αλχημειες!!!!

Σου ανέφεραν ήδη τη λύση. Αν η κάρτα ήχου σου είναι κάποια κανονική sb ή realtek κτλ, τότε μπορείς να πας στο

Πίνακα Ελέγχου -> Sounds And Audio Devices -> (Audio) Sound Playback - Volume

Options -> Properties -> Θα πατήσεις σε κάποιο κουτάκι σχετικό με την αναπαραγωγή μικροφώνου, Microphone Playback πχ (είναι πολλές φορές διαφορετικό από κάρτα ήχου σε κάρτα ήχου και δεν έχω τέτοια κάρτα ούτε τέτοιο μικρόφωνο).

Μόλις εμφανιστεί το κοντρολ του πεδίου, θα απενεργοποιήσεις το mute.

Όλα αυτά εφόσον έχεις πάει options/properties/recording και έχεις ενεργοποιήσει το microphone με αξιοπρεπή ένταση.

Αν έχεις κάποια επαγγελματική κάρτα ήχου, τα πράγματα αλλάζουν και το φτιάχνεις από το control panel της κάρτας ήχου. 2 δευτέρων ηλίθια δουλειά που δε χρειάζεται να σου αναφέρω.

θα επαναλαβω τη διαδικασια οπως λετε για αν σιγουρευτω... δεν ειμαι στο δικο μου pc τωρα που γραφω.

Παντως ξαναλεω οτι το mic λειτουργει μεσω του cu base, επιμενω να το λεω αυτο διοτι νομιζω οτι αναφερεστε στη διαδικασια του να αναγνωριστει το mic...

Ειναι απ τα θεματα που περιγραφονται δυσκολα, και ειναι αναμενομενη η ασυννεοησια.. :-*

Σου είπα εγώ για αναγνώριση του μικροφώνου ;

Σου λεω για το control panel, είτε των windows είτε της κάρτας ήχου σου, στο οποίο επιλέγεις αν θα "αναπαράγεται" (playback) το input.

Πίνακα Ελέγχου -> Sounds And Audio Devices -> (Audio) Sound Playback - Volume

Όχι recording

Ποιά κάρτα ήχου έχεις τέλοσπαντων ;

ONBOARD εχω.. Της πλακας αλλα δε παιζει ρολο σε αυτο το θεμα..

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back