Σύνδεση μπάσου σε ενισχυτή κιθάρας

harry

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Εχω ένα Gorilla 30w πανάρχαιο νομίζω του 1993 και πότε πότε άμα έρχεται κάνας φίλος, λόγω έλειψης ενισχυτή μπάσου συνδέω το μπάσο, λέτε να πάθει τίποτα ? ? ?  ???

Δεν ξέρω για τον 30άρη γορίλα αλλά στον 15άρι μαρσαλ που έχω το έχω κάνει άπειρες φορές και αυτός στο καθήκον. Όλα καλά.

Μάλον έτσι θα ναι και για τον δικό σου. Μόνο για τους λαμπάτους ενισχυτές δεν πρέπει να το κάνειw. Δεν ξέρω γιατί.

Υ.Σ. Είναι με λάμπα ο γορίλας;

Είναι επιτρεπτό (κι εγώ το κανω...) αλλά κατέβαζε τα μπάσσα στον ενισχυτή αλλιώς το μαγάφωνο ίσως καεί/παραμορφωθεί σε μεγάλη ένταση. Αν βάλεις και λιγάκι distortion ίσως δώσει άλλο χαρακτήρα στις μπασσογραμμές σας! Θα χάνονται όμως πολλές απ τις χαμηλές συχνότητες σε κάθε περίπτωση λόγω του μεγαφωνου σχεδιασμένου για κιθάρα (κόβει τις χαμηλές στα 80Ηz τουλάχιστον. Ενώ μεγάφωνα μπάσσου φτάνουν χαμηλά μέχρι τα 30-20Ηz...).

Αυτά σε γενικές γραμμές. Με πειραματισμο ίσως δεις άλλα αποτελέσματα.

Vintager είπε:
Μόνο για τους λαμπάτους ενισχυτές δεν πρέπει να το κάνειw.

Δεν ξέρω γιατί.
ξερεις κανεις? υπαρχει τετοια περιπτωση?

με ενδιαφερει πολυ να μαθω!  ;D

Θεωρητικά οι λαμπάτοι είναι πιο ευαισθητοι και για αυτο μπορει να λαλήσουν πιο έυκολα,ενώ οι solid state είναι πιο σκυλια.

Αλλά δεν υπάρχει λόγος να γίνει κατι τέτοιο.Ετσι και αλλιώς, στα αρχαια τα χρόνια που δεν υπήρχαν ενισχυτές μπάσου οι μπασσιστες χρησιμοποιούσαν τους μεγαλύτερους λαμπάτους κιθαρας (κανα ampeg, κανα bassman) που βρίσκανε μπροστα τους....δεν υπάρχει κανόνας που να λέει ότι δε κάνει να βαλεις μπάσο σε λαμπάτο ενισχυτή κιθάρας, απλα ακουγεται λίγο...καπως.

thanks odis  ;)

Παντως δε φέρω καμια ευθυνη για τυχον καμενους ενισχυτές ;D ;D ;D ;D

odis13 είπε:
οι μπασσιστες χρησιμοποιούσαν τους μεγαλύτερους λαμπάτους κιθαρας (κανα ampeg, κανα bassman)...
ο bassman ήταν αρχικά ενισχυτής μπάσσου

άλλο αν καθιερώθηκε τελικά στους κιθαρίστες

odis13 είπε:
Παντως δε φέρω καμια ευθυνη για τυχον καμενους ενισχυτές ;D ;D ;D ;D

ΛΟΙΠΟΝ

βαζω το βασο (οχι τη Βασω)

στον ολοκαινουργο 60αρη ολολαμπατο .

αν ....πουφ...τοτε την εκατσες.

;D

faltsoo είπε:
ΛΟΙΠΟΝ

βαζω το βασο (οχι τη Βασω)

στον ολοκαινουργο 60αρη ολολαμπατο .

αν ....πουφ...τοτε την εκατσες.

;D

Οκ αν καει θα κάνω την καρδια μου πέτρα και θα υποχρεωθω να σε απαλλάξω απο οσες κιθαρες σου έχεις για πέταμα...

Sottos είπε:
αλλά κατέβαζε τα μπάσσα στον ενισχυτή αλλιώς το μαγάφωνο ίσως καεί/παραμορφωθεί σε μεγάλη ένταση. Αν βάλεις και λιγάκι distortion ίσως δώσει άλλο χαρακτήρα στις μπασσογραμμές σας!
οκ Sottos, thanx for the info!

Καλύτερα να αποφεύγεις τέτοια πειράματα.

Το σήμα του μπάσου είναι πολύ πιο ισχυρό από της κιθάρας και είναι σαν να παίζεις με την φωτιά! Καποιά στιγμή θα καείς! Ή μάλλον θα καεί...

Δεν θα εχει κανενα προβλημα ο ενισχυτης, ειτε ειναι λαμπατος, ειτε οχι, απλα ο ηχος στον λαμπατο μπορει να ειναι διαφορετικος και στον τρανζιστορ να μην εχει μεγαλη εκταση προς τα χαμηλα.

Το μονο που πρεπει να προσεξεις ειναι τα μεγαφωνα, οποτε μην τον βαζεις σε μεγαλες εντασεις για να μην καταστρεψεις κανενα...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back