Συμβουλες ξεψαρωματος για κοινο

LiveFast_DieYoung

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Ρε σεις μαγκες, εχω ενα ψιλοπροβληματακι που θελω τη γνωμη σας μιας κ δε με γνωριζετε (απο κοντα) ...

Κοιτατε , η φαση ειναι αυτη.

Ειμαι μονος στο δωματιο μου ? Κανω practise ή ηχογραφω συνθεσεις μου ? Μετα απο 10-15 λεπτα παιζω μια χαρα σαν "προ" (ακουω τα ηχογραφημενα κ σιγουρευομαι)

Βρεθηκα για πρωτη φορα σε 6-7 φασεις αυτο το μηνα να παιξω με αλλα παιδια (2 διαφορετικα group,1 to be με κιθαρες μονο [3] κ 1 υπαρχον κομπλε)

Κ τα 2 χερια πανε ψιλοατσαλα , βγαινουν κουφιες ,χανω κ το χρονο που-κ-που ακομα κ στις απλες ρυθμικες κ δε μου βγαινει κανενα σολακι. Σπιτι μονος μου βγαινουν ολα.

Στην αρχη τις πρωτες 3 ειχα αγχος οταν μου λεγαν παρε τη κιθαρα κ παιξε αλλα τωρα δεν εχω αγχος , απλα σταματαει το μυαλλο μου καπως

Τι προτείνετε ?

Παίξε με άλλους όσο συχνότερα γίνεται, δεν υπάρχει άλλη λύση.

Είναι λογικό να μην είσαι άνετος με 6-7 φορές που έπαιξες εκτός bedroom. Σταδιακά θα λυθείς και είναι πιθανό να παίζεις καλύτερα με άλλους παρά μόνος σου! ;D

Κανα δυό μπιρίτσες και είσαι εντάξει. Είναι τρακ. Μόνο η εμπειρία θα σε βοηθήσει να το ξεπεράσεις αλλά και αυτό δεν είναι σίγουρο.

Μην πας κατευθείαν απο το bedroom στο studio. Παίξε λίγο και στο σαλόνι, την κουζίνα κτλ.  :)

Γενικά είναι θέμα εμπειρίας. Δε μας ανέφερες πόσα χρόνια παίζεις κιθάρα. Αν είσαι σχετικά νέοπας αυτό δικαιολογείται, άμα είσαι 'βετεράνος' υπάρχει πρόβλημα...

Μάθημα με δάσκαλο έχεις κάνει? Εμένα αυτό με βοήθησε γιατί αναγνώριζε τα λάθη μου εκέινη τη στιγμή και δεν αγκομαχούσα μόνος μου νομίζοντας ότι τα παίζω όλα τέλεια.

Φιλικά

ΤΜ

Παιζε με ΑΛΛΟΥΣ ανθρωπους οσο συχνοτερα μπορεις

Χοντρικα επιστημονικοι υπολογισμοι εχουν αποδειξει τα εξης: :)

1 προβα με μπαντα=1230 ωρες "μελετης" στο σπιτι

1 live=10 προβες :)

ToneMeister είπε:
Μην πας κατευθείαν απο το bedroom στο studio. Παίξε λίγο και στο σαλόνι, την κουζίνα κτλ.  :)
Στη χέστρα να παίξεις, εκεί να δεις πως πετάγονται οι αρμονικές  ;D

Να συμπληρώσω τις μαθηματικές σχέσεις με το εξής:

1 live = λαχαναγορά, όταν beer -> oo  :D

Εγώ πάλι θα έλεγα όχι στις μπυρίτσες. Είπαμε να ξεψαρώσουμε, όχι και να γίνουμε αλκοολικοί!

Ο μόνος τρόπος για να το ξεπεράσεις είναι να κάνεις τις πρόβες σου μπροστά σε άλλους. Για αρχή μπορείς να καλέσεις κάποιους φίλους στο bedroom σου (όπου νοιώθεις και ασφάλεια) και όταν νοιώσεις άνετα με αυτό να παίξεις σε άλλους χώρους, ξένους για σένα. Από την άλλη όταν είσαι σε ένα γκρουπ μην προσπαθείς να παίζεις "τα δικά σου" αλλά προσπάθησε να γίνεις μέρος αυτής της μουσικής αλυσίδας.

το πιο ξεψαρωτικο για το κοινο ειναι ο τραγουδιστης να πει την εξης ατακα¨=

αφου ειστε τοσο ΚΟΡΟΙΔΑ που ηρθατε να μας ακουσετε, ΦΑΤΕ ΤΑ ΤΩΡΑ

(δεν κανω πλακα εχει γινει αυτο)

Superfunk είπε:

+666

Jasemeister είπε:
Στη χέστρα να παίξεις, εκεί να δεις πως πετάγονται οι αρμονικές  ;D
τα έσπασε!  ;D

edit: αρμονικές ΚΑΙ αρωματικές!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
tonemaster : σχετικα με την επαφη μου με το σπορ

εχω κανει 5-6 μαθηματα προσφατα κ αλλα 8-10 πριν 10 χρονια ... παιζω περιπου 7 χρονια απο 4-18ωριτσες τα σ/κ κ καμμια φορα κ κανα 2 2ωρα μες στη βδομαδα

παιζω αρκετα γρηγορα καποια συγκεκριμενα κομματια ,επρεπε βεβαια να εχω δασκαλο κ σταθερη μελετη αντι να εξασκω τα ιδια μεχρι να βρω νεο κομματι να ποροθω . δεν εχω καταφερει να ασχοληθω με improvitation solo ποτε , κ αυτα τα 5-6 που εχω παιξει (απο feeling k mono) τα ακουγα μετα κ ελεγα , ωπα τι εγινε τωρα ? πως το εκανα αυτο ? αλλα φρασεις/licks παααρα πολλα που κολανε κ μεταξυ τους ,εστω αυτα που δουλευω συνεχεια επρεπε να μπορουσα να τα κολησω. μου λεει ο ενας να παιξω , πεζει ρυθμικη λα-σολ-φα-σολ ψιλο-αργα τα μετρα κιολας , κ τι να κανω , τι να παιξω, παιζω κ εγω ρυθμικη μαζι του .. μεχρι που επεξε αυτος ενα σολο κ το κλεισαμε

ξερω αρμονιο πιανο απο ωδειο μικρος , αλλα δε ξερω τις νοτες στην ταστιερα τις "ψαχνω" (4-10secs αναλογα τη χορδη κ τα σημεια)

οτι διαβαζω απο guitar pro (επιλεγμενα απο malmsteen scorpions schenker κ ολα της παλιας σχολης αυτα) , κ απο μαθηματα youtube (για κανα beat it που κοιτας τη ταμπλατουρα κ λες τι λεει τωρα?)

τα μαθηματα τα εκοψα γιατι ετρεχa αθηνα απο επαρχια , με βενζινες διοδια μου εβγαινε ενα 100αρικο το μαθημα τακοψα (κριμα κ απο υλικο θα μου δειχνε Steve Vai κ Satriani ,μονο θεσεις κ τετοια προλαβε να μου δειξει)

αυτα ,πολλα ειπα sorry re

α ψαχνω για καλα μονταρισμενα ds1,ts808 (οχι πειραγμενα μπασα , να κοβονται kanonika,mods για noise,bypass,υπευθυνο τονο κ τετοια) αν εχει κανεις Pm me

Έχω γω αλλά τα ανταλάσσω μόνο με φτιαγμένο τρίκυκλο χωρίς κουκούλα/φέρινγκ. Σοβαρές προτάσεις μόνο.

Φίλε LiveFast_DieYoung, αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να το ξεπεράσεις μόνος σου. Σε όλους συμβαίνει και στο μόνο που διαφοροποιείτε ο καθένας είναι το πόσο διαρκεί.

Κατ' αρχάς υπάρχουν τρία στάδια για τον μουσικό.

1) Το δωμάτιο του

2) Η πρόβα και γενικά το παίξιμο σε στενό κύκλο χωρίς θεατές

3) Η live εμφάνιση

Σε όλα κάποτε θα το ξεπεράσεις και νομίζω οτι έχει να κάνει με το πόσο καλά ξέρεις το όργανο που παίζεις και επίσης και με το ποιούς έχεις απέναντι σου (στην πρόβα τα παιδιά που παίζεις μαζί και στο live τον κόσμο που ήρθε να σε ακούσει). Βέβαια και να το ξεπεράσεις μιά φορά δεν σημαίνει οτι το έχεις ξεπεράσει μόνιμα. Αν για παράδειγμα βγεις στο live με 2 πρόβες(!) (το έχω κάνει) δεν θα νιώσεις και τόσο καλά (μου έχει συμβεί) με το όργανό σου (που πήγε το μυαλό σας).

Οπότε εγώ έχω να σου πω τα εξής απλά, στην πρόβα και στο live να ξέρεις τα κομμάτια και πάντα όταν πιάνεις το όργανο σου για να παίξεις ένα κομμάτι, να έχεις κάνει καλό ζέσταμα.

pantelis51 είπε:
Εγώ πάλι θα έλεγα όχι στις μπυρίτσες. Είπαμε να ξεψαρώσουμε, όχι και να γίνουμε αλκοολικοί!....................
:o :o :o :o :o :o :o :o Είναι δυνατόν να το λες αυτό? Αμα δεν πιεις μπυρες κινδυνεύεις να γίνεις wannabe emo που γουστάρει καργα Backstreet Boys και New Kids On The Block!!! Απαράδεκτο!!!!!

Πριν το live υπαρχει, λογικα, η συστολη και ο προσωπικος επαναπροσδιορισμος (ποιος ειμαι, αραγε αξιζω; πως θα παιξω, πως θα με ακουσουν;)

Στο live πρεπει, οποσδηποτε, να παιζεις μονο για τον εαυτο σου, μονο τον ευατο σου εκπροσωπεις και μονο αυτον εκφραζεις. Αμα εισαι ο εαυτος θα τα πας καλα θα το 'πιασουν' οι ακροατες οτι δεν υποκρινεσαι.

Το χειροκροτημα θα σε πεισει και θα λες 'μεσα σου΄ -Μα επαιζα 2 ωρες; μα μου φανηκαν μονο 15 λεπτα.

Καλο ειναι στη διαρκεια της μελετης σου να υπαρχει ποτε-ποτε και ενας ακροατης (φιλος, αδερφος, μαμα- μπαμπας, γκομενακι κλπ)

Trending...

Νέα θέματα

Back