Επίσης θα ήθελα να πω κάτι σε σχέση με την πρόταση του Arpegios. Συγνώμη που θα γίνω και λίγο προσωπικός. Φίλε arpegios' date=' σχεδόν σε διάφορα thread που συμετέχεις κάνεις νύξεις για trolls, για flaming κλπ, φερόμενος ίσως σαν κομιστής ενός άλλου επιπέδου συζήτησης.[/quote']
ναι γιατί όντως υπάρχει ένα άλλο επίπεδο συζήτησης. Αρκεί να διαβάσει κάποιος το netiquette και θα καταλάβει. Δεν είναι άλλο "ανώτερο" επίπεδο συζήτησης, είναι απλώς διαφορέτικό, με κάποιους κανόνες που δεν υπάρχουν στην καθημερινή συζήτηση, και σκοπό έχουν να αποφύγουν τον εκνευρισμό, όπως δεν σχολιάζουμε ποτέ την ορθογραφία του άλλου, κάνουμε έντιτ και παραθέτουμε ακριβώς τα κομμάτια στα οποία απαντάμε, δεν ξεφεύγει η απάντηση μας απο το προκείμενο στο οποίο απαντάμε, αν έχουμε έστω και έμμεσα να πούμε κάτι που θα εκνευρίσει πολύ κόσμο ή ξέρουμε οτι θα προκαλέσει καβγά απλώς δεν το λέμε ή το λέμε στο σχετικό γκρούπ κτλ κτλ. Ίσως να φαίνονται περιοριστικά όλα αυτά, αλλά απο τα τέλη του 70 το usenet έτσι δουλέυει. Με την κουλτούρα που υπάρχει εδώ, (η οποία είναι διαφορετική, όχι κατώτερη, ελπίζω να σας πρόλαβα πριν κάνετε κακές σκέψεις) κανείς δεν θα μπορούσε να ποστάρει στο comp.lang.c και να του απαντήσει κάποιος, είτε θα τον βάζαν όλοι σε killfile, είτε θα έπαιρνε κατευθείαν προειδοποιήσεις.
Δεν ξέρω τι κάνουν τα παιδιά στο πολυτεχνείο
Ούτε εγώ, τα newsgroups του πολυτεχνείου απλώς σεβίρονται απο τον news.ntua.gr, που μαζί με τον server του grnet είναι οι συνήθως χρησιμοποιούμενοι, δεν είναι σώνει και ντε για φοιτητές του πολυτεχνείου, απλώς στεγάζονται εκεί.
- και για να είμαι ειλικρινής, δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι αυριανοί δημόσιοι υπάλληλοι
Αυτό τι σημαίνει? Παρεπιπτόντως ξανά, μιλάμε κυρίως για ελέυθερους και ιδ υπαλλήλους (μηχανικοί σπουδάζουν όχι ξένες γλώσσες)
Εμείς είμαστε τα κακά παιδιά. Εκείνοι που οι γονείς δεν θέλουν να κάνουν παρέα τα παιδιά τους διότι μπορεί να οδηγηθούν σε ακραίες τοποθετήσεις ζωής (όπως "τι να το κάνω το κωλοπτυχίο", ή "θα πάω να πάρω μία κιθάρα και θα παίζω τα fucking blues", ή "σπάστη τη τηλεόραση, βάλε ένα δίσκο του Nick Cave" κλπ). Η ενασχόληση με τη μουσική μας έχει καταστρέψει, μας οδήγησε στο κάπνισμα, τις γκόμενες, το άσκοπο σεξ, τα περιτά ταξίδια, την ανάγνωση απαγορευμένων βιβλίων, την κατανάλωση αλκοόλ. Επίσης μας τρώει όλα μας τα λεφτά.
Αν εξαιρέσουμε το μας τρώει όλα τα λεφτά, και την επιλογή του Nick cave και όχι κάποιου άλλου καλλιτέχνη, τα παραπάνω είναι πολύ στερεότυπα για όλη τη νεολαία βασικά. Αυτό που δαπιστώνω είναι οτι είστε αθεράπευτα ρομαντικός
και χαίρομαι γι αυτό.
Επίσης, που και που μας αρέσει να καυγαδίζουμε, όχι για να ξεσπάσουμε λες και είμαστε σε ομαδική ψυχοθεραπεία ("πάρτε τα παιδιά στο διπλανό δωμάτιο τώρα που κάνουν φασαρία"), αλλά γιατί έχουμε άποψη και θέλουμε να πείσουμε τον διπλανό μας προκειμένου να βρεθεί κάποιος κοινός χώρος συννενόησης.
Συμφωνώ απολύτως, αλλά μερικοί ή τουλάχιστον μερικά ποστς δεν θα έχουν ούτε μισό επιχείρημα μέσα όταν φτάσει μια τέτοια κατάσταση. Γι αυτό σκέφτηκα το flames, αν και μετά που είδα την πρώτη σελίδα του noiz, κατάλαβα οτι αφου δεν είναι χωρισμένα εκεί τα θρεντς σε κατηγορίες, πάλι δεν θα υπάρχει αρκετός διαχωρισμός, ώστε κάποιος που δεν έχει όρεξη να διαβάζει μπινελίκια και συζητήσεις εκ βαθέων, να τα αποφύγει και να διαβάσει κατευθείαν μόνο καθαρή πληροφορία .
Εσύ arpegios, είσαι απολύτως ευπρόσδεκτος, αλλά σε παρακαλώ μην επιλέγεις να αισθάνεσαι ως κομιστής του πνεύματος του Πολυτεχνείου στην κοινότητα των μουσικών, αλλά επέλεξε να αισθάνεσαι σαν κομιστής του πνεύματος της κοινότητας των μουσικών στον χώρο του Πολυτεχνείου - καλό θα τους κάνει.
Αν φέρνω κάτι, σχετικό με αυτά που λες, εδω μέσα, είναι τα 25 χρόνια συνηθειών που αναπτυχθήκαν στα newsgroup και πιο πρόσφατα web foroums, για να κάνουν τη ζωή όλων εύκολη, όπως τα έζησα εγώ τα τελευταία 10 χρόνια. Τα σχετικά με το πολυτεχνείο πάλι δεν τα είπα εγώ
(γι ακόμα μια φορά έπεσες στην παγίδα) εγώ απλώς μίλησα για το πως είναι οργανωμένα τα newsgroup στο σερβερ τους. Δεν είμαι ούτε ήμουνα ποτέ φοιτητής του πολυτεχνείου, ούτε είχα ποτέ κολλητούς και φίλους απο κει. Συμμετείχα και συμμετέχω σε συζητήσεις στο Ελληνικό (grk.* ntua.*) και ξένο usenet απλώς .