SG Special

funkysoul

Μέλος
Πόντοι
48
Από σήμερα πανευτυχής κάτοχος της παρακάτω κυρίας. Ένα φοβερά ελαφρύ και ευκολοπαιχτο όργανο. Αψογη κατασκευή. Με μια μικρή περιποίηση με λαδάκι και μισή στροφή της βεργας έγινε βούτυρο. Ίσως κάποιος άλλος να την κατέβαζε ακόμη λίγο από την γέφυρα αλλά καθος εγώ είμαι φεντερακιας και τις χτυπάω δυνατά τις χορδές δεν πήγα πιο κάτω. Από ήχο τι να πω. Λατρμενοι p90s για τα μουσικά μου γούστα '65-'75 είναι ότι μου έπρεπε. Ίσως κάποια στιγμή η μόνη παρέμβαση που θα κάνω να είναι ένα treble bleed. Περιμένω πως και πως να πάω να την προβαρω σε μεγαλύτερες εντάσεις. Βάζω και φώτο αλλά δυστυχώς δεν έχω εξοπλισμό για να κάνω clips

IMG_20220428_193315.jpg

IMG_20220428_193323.jpg

IMG_20220428_194200.jpg

Κούκλα η κυρία! Εξαιρετικό όργανο.

Να τη χαιρεσαι! 

Τη δοκίμασες με ζωνη? Πώς πάει από neck dive?

ΣΚΟΤΩ η κυρία, καρακουκλάρα.

Μεγειές και καλόπαιχτη.

Αυτές είναι κιθάρες κύριοι, όχι σαν κάτι .... telecaster ασούμε.

Κούκλα η κυρία! Εξαιρετικό όργανο.

Να τη χαιρεσαι! 

Τη δοκίμασες με ζωνη? Πώς πάει από neck dive?
Όχι δεν μπορώ να πω ότι έχει κάτι το ιδιαίτερο. Την έπαιξα με την ζώνη που έχει μέσα της gibson που από την κάτω πλευρά δεν γλιστράει και στον ώμο καθόλου 

Mεγεια! Μου αρεσει που το χρωμα ξεφευγει απο το αγαπημενο μεν, τερμα συνηθισμενο δε see through κοκκινο, φατσαρει ωραια ?

Αυτές είναι κιθάρες κύριοι, όχι σαν κάτι .... telecaster ασούμε.

Αυτά λέτε και μετά φοβόσαστε για το πυρηνικό μανιτάρι. Εμ τι να σας κάνω........

Κλασικό και αξεπέραστο το εργαλείο. Με γεια και εύχομαι πολλά πολλά χιλιόμετρα στην ταστιέρα....!

εύχομαι πολλά πολλά χιλιόμετρα στην ταστιέρα....!

Εγώ τώρα γιατί διάβασα "τοστιέρα"?

Ένα φοβερά ελαφρύ και ευκολοπαιχτο όργανο
Αυτό πάντα με "γοήτευε" με τις SG. Σαν να μην φοράς κιθάρα επάνω σου- συν, το για τα γούστα μου υπέροχο μπράτσο. Αν έπαιζα κιθάρα σίγουρα θα είχα μια.

Καλορίζικη και να την ακούσουμε σύντομα.

Εγώ τώρα γιατί διάβασα "τοστιέρα"?
 Κάποιος πεινάει; ?

Έχοντας την χαρά να την δω και να την ακούσω έστω και λίγο από κοντά, έχω να πω ότι πρόκειται για εξαιρετικό όργανο, όμορφο, ευκολόπαιχτο  και εξαιρετικά ευέλικτο σε ήχο. Καλόπαίχτη Στέλιο!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πως τις παίρνετε αυτές τις "περίεργες" κιθάρες ρε παιδιά...;

Χάθηκε μια ωραιότατη Telecaster?

Καλόπαιχτη!!!!

Με γειά! Όντας κάτοχος μιας SG Standard P90T, είναι μια απόλαυση αυτή η κιθάρα με τους συγκεκριμένους μαγνήτες. Το μόνο πρόβλημα μου είναι ότι οι P90s είναι πιο θορυβώδεις απ τους υπόλοιπους μαγνήτες όταν έχεις απέναντι οθόνες, φώτα, προβολείς κλπ. Γι αυτό είναι λίγο απρόβλεπτοι σε live καταστάσεις.

Εγώ στις Gibson μετράω pots να είναι όλα πάνω από 500k, αλλάζω σε 50s wiring και βάζω και 2 luxe πυκνωτές. Ούτε treble bleed, ούτε τίποτα. Πολύ πιο φυσικό κράτημα πρίμων μόλις συνηθίσεις την αλλαγή στη συμπεριφορά των pots, που δεν είναι και κάτι φοβερό.

Πως τις παίρνετε αυτές τις "περίεργες" κιθάρες ρε παιδιά...;

Χάθηκε μια ωραιότατη Telecaster?

Καλόπαιχτη!!!!
εχουμε τελε για!

Εγώ στις Gibson μετράω pots να είναι όλα πάνω από 500k, αλλάζω σε 50s wiring και βάζω και 2 luxe πυκνωτές. Ούτε treble bleed, ούτε τίποτα. Πολύ πιο φυσικό κράτημα πρίμων μόλις συνηθίσεις την αλλαγή στη συμπεριφορά των pots, που δεν είναι και κάτι φοβερό.

τωρα παντος κοβει τραγικα πολυ τα πριμα μολις πας απο το 10 στο 8.ειμαι ακομη πολυ φρεσκια και δεν θελω ακομη να την βαλω χερι...αλλα δεν θα το γλιτωσει μαλλον

εχουμε τελε για!

τωρα παντος κοβει τραγικα πολυ τα πριμα μολις πας απο το 10 στο 8.ειμαι ακομη πολυ φρεσκια και δεν θελω ακομη να την βαλω χερι...αλλα δεν θα το γλιτωσει μαλλον

H πρώτη λύση είναι να σετάρεις τον ενισχυτή με τα ποτενσιόμετρα στο 7 με 8. Πολύ συνηθισμένο στις Gibson. Επειδή δεν είναι σαν τα φεντεράκια να ακούν τόσο πολύ στην ατάκα της πένας, οι γκιμπσονάκηδες παίζουν πολύ με τα ποτενσιόμετρα για να δώσουν έκφραση. 

Αλλά αυτό που σου είπα για το 50s wiring έχει το ίδιο εφε με το treble bleed. Απλά δεν έχει αυτό το ενοχλητικό resonant peak που έχουν τα περισσότερα treble bleeds και τα κάνει να ακούγονται "σκληρά". Η διαφορά με το 50s wiring είναι ότι η ένταση πέφτει ΚΑΙ καθώς μειώνεις το tone, το οποίο τα πρώτα 10 δευτερόλεπτα μπορεί να σου φανεί περίεργο αλλά μετά εγώ τουλάχιστον το συνήθισα και το χρησιμοποιώ κατά κόρον. 

Καταλαβαίνω την χαρά του καινούργιου αλλά για μένα αγοράζεις 4 TVT pots απ το Crazyparts και 2 PIO πυκνωτές, τα συνδέεις 50s style και δεν κοιτάς ποτέ πίσω. Μάλλον κρατάς και το original wiring αυτούσιο χωρίς να χαλάσεις κολλήσεις σε περίπτωση που θες να την πουλήσεις.  

δεν περνω ενα οργανο ποτε με την σκεψη να το πουλησω.εχω κιθαρες απο το 2007.ξερω οτι οι μετατρωπες επιρεαζουν τι αξια.εαν ειναι αυτο που θελω στο χερι και στο αυτι απλα μενουν για παντα.

εχω σε 3 κιθαρες treble bleed.με προβληματησες με αυτο το resonant peak τωρα ? 

με προβληματησες με αυτο το resonant peak τωρα ? 

Η γνώμη μου πάνω σ' αυτό είναι ότι είναι επιθυμητή (από μένα) η μείωση των πρίμων με το κατέβασμα του volume (δεν είναι και τόσο μεγάλη έτσι κι αλλιώς).

Μαλακώνει τον ήχο.

Τώρα αν θέλεις twang .... δεν μπορώ να πω τίποτα.

Η γνώμη μου πάνω σ' αυτό είναι ότι είναι επιθυμητή (από μένα) η μείωση των πρίμων με το κατέβασμα του volume (δεν είναι και τόσο μεγάλη έτσι κι αλλιώς).

Μαλακώνει τον ήχο.

Τώρα αν θέλεις twang .... δεν μπορώ να πω τίποτα.
Ok καταλαβα.οχι δεν θελω να τα χασω.θελω το ιδιο που ακουω στο 10 θελω να βγαινει και στο 8 και στο 6 οσο το δυνατον

...εχω σε 3 κιθαρες treble bleed.
Τα treble bleed διαφέρουν σε συμπεριφορά λόγω αξίας των πυκνωτών - αντιστάσεων, μπορείς να πειραματιστείς με διαφορετικές αξίες και να το φέρεις εκεί που θες. Εγώ έχω τρία διαφορετικά και κανένα δε με ενοχλεί, κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν και γι' αυτό δε δοκίμασα ποτέ 50's wiring. Συν ότι έχω διαβάσει διάφορα αρνητικά κατά καιρούς για το 50's όπως αυτό που ειπώθηκε πιο πάνω, ποιος ο λόγος να μειώνεται η ένταση με το tone; Αυτό μόνο ως μειονέκτημα το βλέπω που το διόρθωσε το modern wiring.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back