σε τι χρησιμευουν οι πολλες κεφαλες?

solega

Μέλος
Πόντοι
98
Μπορει καποιος να μου εξηγησει για ποιον ακριβως λογο χρησιμοποιουνται πολλες κεφαλες και πολλες καμπινες στα πολυ μεγαλα Live? και πως συνδεονται μεταξυ τους? τι επιτυγχανουν με αυτο τον τροπο? ευχαριστω

acdc9.jpg

ενδεικτικη η φωτο

Συμφωνα με ενα φιλο κιθαριστα, οι περισσοτερες δεν παιζουν και ειναι εκει για "εφφε"...

Anduan3 είπε:
Συμφωνα με ενα φιλο κιθαριστα, οι περισσοτερες δεν παιζουν και ειναι εκει για "εφφε"...
Ακριβώς,μπορεί να είναι εκεί έτσι απλά για να ψαρώσει ο θεατής να βλέπει τα ηχεία και τα μένει με το στόμα ανοιχτό.Και οι acdc να παίζουν με έναν 100άρι combo λάμπα σε μικρόφωνο και pa ;D ;D ;D πίσω από τη σκηνη  :P

Για να γίνονται συζητήσεις πολλών ωρών στο noiz για το αν μας φτάνουν τα 100W λάμπα και αν μια καμπίνα με 4 μεγάφωνα είναι καλύτερη απο μία με ένα....  ;D ;D

1. Για να γίνεται ο ήχος "λερναία ύδρα"... ???

2. Για να δικαιώνεται η έκφραση "υδροκεφαλισμός" για τα μεγάλα ροκ σώου... :P

3. Γιατί με κάτι πρέπει να γεμίσει η σκηνή... ;)-κι οι ACDC δεν είναι το Wall... :-X

4. Για να "μασάει" ο κόσμος και να χαίρονται οι κατασκευαστές... :-\

5. Για νάχουμε κάτι να λέμε στα φόρουμς... ;D

Aφ'ενός είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο να είναι ψεύτικες μόνο και μόνο για το ροκ ίματζ του wall of Marshall stacks...

q.jpg

...αφ'ετέρου δυο μπορούν να είναι χρήσιμες όχι μόνο για backup ή stereo setup αλλά και για μια πολύ θορυβώδη σκηνή πέρα από τα μπροστά monitors.

Δηλαδή θέλετε να πείτε ότι αυτό που βλέπω στο 2:50 (και στο thumbnail ;D ) είναι μόνον για το θεαθήναι και δεν εξυπηρετεί κανένα πρακτικό σκοπό. Σιγά, δεν σας πιστεύω….. ;D ;D ;D

αυτη η μοδα γιγαντωθηκε στα 80's και ειναι μερος της γενικοτερης υπερβολης της συγκεκριμενης δεκαετιας.

περα απο αυτο δεν γνωριζω πρακτικα αν κατι αλλο εξυπηρετειται

Για μουρη ειναι πλεον,με εξαιρεση αυτες που εχουν μικροφωνα οι υπολοιπες ειναι συνηθως αδειες.Στη συντριπτικη πλειοψηφια των μεγαλων live,ειδικα οπου βλεπεις να φορανε in ear οι μουσικοι και να μην υπαρχουν μονιτορ, ακομα  και αυτες που ειναι πανω στη σκηνη ειναι μουφα μια και ο ηχος που "τροφοδοτει" την κονσολα προερχεται απο μια isolation cab πισω απο τη σκηνη...

LK είπε:
Δηλαδή θέλετε να πείτε ότι αυτό που βλέπω στο 2:50 (και στο thumbnail ;D ) είναι μόνον για το θεαθήναι και δεν εξυπηρετεί κανένα πρακτικό σκοπό. Σιγά, δεν σας πιστεύω….. ;D ;D ;D

και στο  3.10 δεν σολάρουν tele ;

τα ισοπεδώνετε όλα, εδώ στο noiz      :-[

Στην Αθηνα οι ACDC χρησιμοποιουσαν WIZARD AMPS (φοβεροι ενισχυτες...) παροτι μπρωστα ο θεατης εβλεπε marshal!!!!!!!Παπακολουθησα την προβα τους στα 15 μετρα!!!!

Κι εγω φυσικα πιστευα για χρονια οτι η φεντερ μου ηταν σαν του Knopfler, και οτι η Gibson μου ηταν custom σαν του Garry......

Στην Αθηνα οι ACDC χρησιμοποιουσαν WIZARD AMPS (φοβεροι ενισχυτες...) παροτι μπρωστα ο θεατης εβλεπε marshal!!!!!!!
Απολυτα φυσικο,σιγα μη βγαλουν στο...δρομο τους original vintage Plexi τους.

vintage plexi ειχα κι εγω.......οπως και πολλα οργανα απο 65 εως 79

Η αξια τους ειναι κυριως συλλεκτικη, σε καμια περιπτωση δεν εχουν ηχο αναλογης αξιας.

Ετσι αγαπητε φιλε superfunk πηγα την πρωτη φορα αμερικη νομιζοντας οτι αφου εψαξα

οτι fender + gibson vintage υπηρχε, ηξερα τα παντα.......αλλα μονο αχρηστα λεφτα ειχα δωσει.

Η αξια τους ειναι κυριως συλλεκτικη, σε καμια περιπτωση δεν εχουν ηχο αναλογης αξιας.
αυτο ειναι ΣΙΓΟΥΡΟ,αντε να τα πει και κανας αλλος γιατι μονος μου τα λεω.... :)

ez είπε:
3. Γιατί με κάτι πρέπει να γεμίσει η σκηνή... ;)-κι οι ACDC δεν είναι το Wall... :-X
Tα βαζουν που τα βαζουν για μουρη γιατι τουλαχιστον δεν τα αδειαζουν να κουβαλανε μονο τα περιβληματα; Ειχα λυπηθει τους τεχνικους που κοψομεσιαστηκαν να χτισουν με ευλαβεια τον τοιχο αυτό για τον Malmsteen (χαχαχα ποιος άλλος;  8)) . Είναι από London το international show το 2008 πολύ πριν κανει κατι παρομοιο ο Waters και αποθεωθει. Και όλα αυτά για να παιξει πανω σε Βacking tracks γυρω στη μια ωρα  ::).

Another_Marshall_in_the_wall.jpg

Α, ώστε έτσι ε; Μούφα και παραμύθα, έ; Για πείτε μου, όμως, μια υποδοχή που λέγεται slave, στο πίσω panel, μήπως, κανείς σας, ξέρει τι κάνει; Άντε να σας δω....

Μα αν δεν υπηρχαν αυτα πως θα αγοραζαμε εμεις? Μηπως αυτοι τα πληρωνουν?

Ελα δω μεγαλομπανταρα ποσα θελετε να τα βαλετε στη σκηνη? Ωραια σπαστε καψτε και κανα

δυο-τρια για να ανεβουμε ;D

aldebaran1986 είπε:
Ωραια σπαστε καψτε και κανα δυο-τρια για να ανεβουμε ;D
Έτσι είχαν πει και στον "χοντρούλη" (βλ. Malmsteen) πριν από καμιά 30άρια χρόνια και κάρφωσε την κιθάρα σε λάθος καμπίνα. Το αποτέλεσμα ήταν να φανεί στον κόσμο ότι η καμπίνα ήταν....άδεια  ;D ;D ;D ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back