"Scott's Synth Stuff" studio tour 2024

Status
Not open for further replies.

Waterfall-K

🎹🎹🎹🎹🎹
Πόντοι
513
Ιδιότητα
  1. Πλήκτρα
Ένα studio/synth tour από τον αγαπητό -και φρεσκοκουρεμένο- Scott.?

Ποιο είναι το αγαπημένο του/"desert island" synth? (yeap, αυτό είναι) Ποιο synth αγόρασε τελευταία? Ποια vintage synths χρησιμοποιεί ακόμα? Τι κονσόλα έχει? Τι έφαγε χτες το βράδυ? Tι αμάξι κυκλοφορεί? Coca ή Pepsi? Moog ή Boog? Biden ή Trump??

Όλα αυτά και άλλα πολλά στο παρακάτω βίντεο που ανέβηκε τρεις μέρες πριν.?

• Like
Reactions: LK and cos_dr
Μισή ώρα βίντεο...;

Πες μας καλύτερα εσύ ποιο synth θα έπαιρνε στο ερημονήσι...

Μισή ώρα βίντεο...;

Πες μας καλύτερα εσύ ποιο synth θα έπαιρνε στο ερημονήσι...
Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς, μπροστά του το έχει.? ΠΟΙΟ άλλο ωρέ Trolley??

Πήγαινε στο 6:19 και θα το δεις/ακούσεις. Δες και το βίντεο πάντως, δεν είναι κουραστικό.

ΠΟΙΟ άλλο ωρέ Trolley?

Δηλαδή, το synth με το οποίο έχει αναπτύξει στενότερο συναισθηματικό δέσιμο είναι, όλως τυχαίως, το πιο πρόσφατο Γιάμαχα. Αυτό που είναι το ακριβότερο και αυτό που δεν μπορεί να το βρει κανείς να το αγοράσει;

Κάτι δεν πάει καλά, αλλά ΟΚ, του εύχομαι να το έχει σε κάποιο ερημονήσι να ξεχαρμανιάζει.

• Like
Reactions: theoMusictech
Δηλαδή, το synth με το οποίο έχει αναπτύξει στενότερο συναισθηματικό δέσιμο είναι, όλως τυχαίως, το πιο πρόσφατο Γιάμαχα. Αυτό που είναι το ακριβότερο και αυτό που δεν μπορεί να το βρει κανείς να το αγοράσει;
Δεν έχει σχέση η επιλογή του με κάποιο "συναισθηματικό δέσιμο", ο τύπος ξέρει ότι το Montage M είναι μακράν το καλύτερο synth του πλανήτη, τι να κάνουμε τώρα? Δεν το διαλέγει επειδή είναι το ακριβότερο, ούτε επειδή δεν μπορεί να το βρει κανείς στον πλανήτη. Παρεμπιπτόντως, το ότι δεν μπορεί να το βρει κανείς -άμεσα- στον πλανήτη συμβαίνει γιατί σε λιγότερο από ένα μήνα από την κυκλοφορία του η Yamaha ξεπούλησε όλο της το στοκ.

Όποιος θέλει να το αγοράσει θα πρέπει να περιμένει 2-3-4 μήνες, αλλά στο τέλος θα το αγοράσει. 

Στο ερημονήσι δεν παίρνουμε το "καλύτερο", παίρνουμε αυτό που έχει βαρύνουσα ειδική σημασία για εμάς. Και βέβαια, αυτό μπορεί να είναι το Montage M, γιατί όχι;... αλλά, πότε πρόλαβε ρε παιδάκι μου; Ο Βαγγέλης στην ίδια ερώτηση ίσως απαντούσε "το CS-80" και αυτή θα ήταν μία έγκυρη δήλωση γιατί ο άνθρωπος υπογράφει καμιά δεκαριά δισκάρες με το CS-80, αλλά να προλάβεις τόσο να αγαπήσεις το Montage M σου, ε, εγείρει κάποια καχυποψία, εκ'μέρους μου τουλάχιστον, μοιάζει με εξυπνακισμό περισσότερο. Γνώμη μου βέβαια.

Στο ερημονήσι δεν παίρνουμε το "καλύτερο", παίρνουμε αυτό που έχει βαρύνουσα ειδική σημασία για εμάς. Και βέβαια, αυτό μπορεί να είναι το Montage M, γιατί όχι;... αλλά, πότε πρόλαβε ρε παιδάκι μου; Ο Βαγγέλης στην ίδια ερώτηση ίσως απαντούσε "το CS-80" και αυτή θα ήταν μία έγκυρη δήλωση γιατί ο άνθρωπος υπογράφει καμιά δεκαριά δισκάρες με το CS-80, αλλά να προλάβεις τόσο να αγαπήσεις το Montage M σου, ε, εγείρει κάποια καχυποψία, εκ'μέρους μου τουλάχιστον, μοιάζει με εξυπνακισμό περισσότερο. Γνώμη μου βέβαια.
Aν πρόσεχες καλύτερα τι έγραφα θα παρατηρούσες ότι στην πρόταση «"desert island" synth» το "desert island" είναι μέσα σε εισαγωγικά. Ο Scott ποτέ δεν μίλησε για desert island. Αν έβλεπες το βίντεο ή έστω το σημείο που σου είπα θα καταλάβαινες γιατί το Montage M θα ήταν η επιλογή του, αν ποτέ έπρεπε να μείνει μόνο με ένα synth. 

Τα υπόλοιπα με Παπ. και CS80 που γράφεις δεν έχουν σχέση. Ο Παπ. αγαπούσε το CS80 όσο κανένα άλλο synth, δεν αγόρασε 8 από αυτά για πλάκα, αλλά ήξερε καλύτερα από όλους μας ότι το συγκεκριμένο synth ήταν τραγικά basic και με ελάχιστες έως ανύπαρκτες δυνατότητες δημιουργίας νέων ήχων. Καθαρά σαν synth δηλαδή ήταν για τα πανηγύρια, φίλτατε Trolley.

Ο Βαγγέλης δεν το γούσταρε καθαρά σαν synth, το γούσταρε γιατί ο τρόπος που έπρεπε να παιχτεί ήταν πιο κοντά στο δικό του στυλ παιξίματος, κυρίως λόγω του poly-aftertouch πληκτρολογίου του. Αν το CS80 το είχε βγάλει η Yamaha σε στυλ Minimoog, σαν ένα monosynth δηλαδή με τρεισήμισι οκτάβες πληκτρολόγιο του κ@λου αλλά με τον ίδιο ήχο και δυνατότητες του CS80, ο Παπ. θα το είχε χρησιμοποιήσει όσο και το Minimoog, ελάχιστα δηλαδή. 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ο Βαγγέλης δεν το γούσταρε καθαρά σαν synth, το γούσταρε γιατί ο τρόπος που έπρεπε να παιχτεί ήταν πιο κοντά στο δικό του στυλ παιξίματος

Το ίδιο λέμε.

Όπως είπα και πριν, το "καλύτερο" είναι άλλο  πράγμα από το "αγαπημένο".

Και εγώ αν ήθελα ένα workstation το Montage M θα αγόραζα.

Σε ερημονήσι όμως, θα έπαιρνα το Wavestation διότι το αγάπησα περισσότερο από τις άλλες.

Όπως είπα και πριν, το "καλύτερο" είναι άλλο  πράγμα από το "αγαπημένο".
Δες το βίντεο γιατί τζάμπα γράφουμε, ο Scott λέει ο ίδιος το Γιατί. 

Το Montage M είναι και αυτό άλλο ένα μπλιμπλίκι της σειράς τίποτα το ιδιαίτερο, αμφιβάλω αν επιπλέει και καθόλου στην ανάγκη. Εγώ στο ξερονήσι θα έπαιρνα τη στρατοκάστερ μου που κάνει και για κουπί και για άγκυρα για να δένω τη σχεδία μου

στο ξερονήσι θα έπαιρνα τη στρατοκάστερ μου που κάνει και για κουπί και για άγκυρα για να δένω τη σχεδία μου
Από κουπιά και άγκυρες είσαι οκ. Για να παίζεις μουσική τι θα έπαιρνες?

Από κουπιά και άγκυρες είσαι οκ. Για να παίζεις μουσική τι θα έπαιρνες?
Η μόνη ρεαλιστική επιλογή είναι η ακουστική κιθάρα και τα ακουστικά όργανα γενικά. Το Montage που θα το κουμπώσεις...

Το Montage που θα το κουμπώσεις
Αυτό δεν είναι πρόβλημα...

image.png

Τι ξερονήσι δηλαδή, λουξ καταστάσεις

Η φτώχεια και τα ξερονήσια θέλουν καλοπέραση...

• Like
Reactions: Άγιος
Sorry κιόλας αν στεναχωρώ κάποιον αλλά αυτό που άκουσα στο βίντεο από το Montage M θα το έλεγα επιεικώς μέτριο. Δεν ξέρω αν φταίνε τα patches που διάλεξε να παίξει ο φίλος ή κάτι άλλο, σίγουρα δεν θα έπαιρνα το Montage M στο ερημονήσι μαζί μου με βάση αυτό το βίντεο.

Και οκ, για να λένε πολλοί ότι είναι κορυφαίο workstation κλπ σίγουρα κάτι θα ξέρουν και έχω δει κι άλλα βίντεο του Montage M που ήταν πολύ πιο πειστικά. Αλλά αυτό το βίντεο ήταν κάτι σχεδόν απογοητευτικό για το συγκεκριμένο μηχάνημα.

• Like
Sorry κιόλας αν στεναχωρώ κάποιον αλλά αυτό που άκουσα στο βίντεο από το Montage M θα το έλεγα επιεικώς μέτριο. Δεν ξέρω αν φταίνε τα patches που διάλεξε να παίξει ο φίλος ή κάτι άλλο, σίγουρα δεν θα έπαιρνα το Montage M στο ερημονήσι μαζί μου με βάση αυτό το βίντεο.

Και οκ, για να λένε πολλοί ότι είναι κορυφαίο workstation κλπ σίγουρα κάτι θα ξέρουν και έχω δει κι άλλα βίντεο του Montage M που ήταν πολύ πιο πειστικά. Αλλά αυτό το βίντεο ήταν κάτι σχεδόν απογοητευτικό για το συγκεκριμένο μηχάνημα.

Εννοείς τους 4 ψιλομέτριους ήχους που έπαιζε ο τύπος για ενάμισι λεπτό στο βίντεο (το οποίο ήταν μπουρμπουρμπουρ 90% και παίξιμο 10% / κρίμα γιατί είχε και ωραίο στούντιο);;;

Όποιος θέλει ας δει εδώ μερικούς καλούς Analog ήχους:

(έχω δει 3-4 ώρες βίντεο Montage M και ανάθεμα αν έχω ακούσει το 1% των δυνατοτήτων).

• Like
σε καποια φαση σκεφτηκα μηπως υπνοπληκτρολογισα καποια στιγμη το βραδυ / εχω καποιο δευτερο προφιλ στη σελιδα!!!!! Δευτερο προφιλ, δεν εχω!!!!! δεν μπορω να συμφωνησω παραπανω με το προηγουμενο ποσταρισμα!!!!! και να διαφωνησω ταυτοχρονα και με εναν συμφορουμητη παραπανω, που ειχε γραψει οτι, (τελος παντων αφισε να εννοηθει) οτι ο ανθρωπος στο βιντεο πηρε χρηματα για να διαφημισει το μηχανημα. Με αυτο διαφωνω! δεν πηγε καν το μυαλο μου, οτι θα σε πληρωνε καποιος για να διαφημησεις ενα μηχανημα παραγογης/επεξεργασιας/παιξηματος μουσικης και, εσυ για να το δειγματισεις θα διαλεγες αυτους τους ηχους!!!!!!!!!! τα συμπερασματα δικα μας!!!!!

• Συμφωνώ
Reactions: John Tzinieris
@John Tzinieris Αυτό το βίντεο που παρέθεσες όντως έχει πολύ πιο ενδιαφέροντα πράγματα από το Montage M. Και δεν καταλαβαίνω που διαφωνούμε, είπα κι εγώ ότι είχα ακούσει καλύτερο υλικό σε σχέση με το βίντεο του Scott.

Ο προβληματισμός μου ήταν ότι ένα μηχάνημα τόσο καινούριο και φορτωμένο με δυνατότητες μπορεί να ακουστεί τόσο μέτρια. Και θα μου επιτρέψεις ελπίζω να χρησιμοποιώ όλα τα δείγματα που μπορώ να βρω από ένα μηχάνημα προκειμένου να σχηματίσω μια σχετική άποψη, ακόμη κι αν πρόκειται για ένα λεπτό βίντεο με 4 ψιλομέτριους ήχους, γιατί κι αυτοί από το Montage M βγήκαν στην τελική.

Status
Not open for further replies.

Trending...

Νέα θέματα