Savatage - Chris Oliva rhythym guitar sound (Hall of the Mountain King album) by haryy

Χάρης Γερουλάκης

haryy

Ενεργό μέλος
Πόντοι
198
Πάνω που έλεγα ποια αγαπημένη μου κιθαριστάρα έχω ξεχάσει, μου ήρθε στο μυαλό το ατέλειωτο headbanging στα κλαμπ, ο τοίχος ενός φίλου που τον είχε βάψει όλο με το εξώφυλλο του edge of thorns, η είδηση όταν πέθανε και είχα σαλτάρει, η αγαπημένη μου μέρα στον ήχο που έτυχε να κάνω monitors στον Jon Oliva και μετά από 10 λεπτά στο gig είχα παρατήσει κονσόλες, ηχοληψίες και χάζευα με χαρμολύπη τον Jon να λέει When the crowds are gone και γω να ψάχνω τον αδελφό του στο stage που φυσικά, έλειπε. Οπότε μετά από αυτή την εισαγωγή καταλαβαίνετε πόσο σημαντικός είναι ο Chris για το είναι μου.
Περνώντας στα τεχνικά, το ψαξιμο πληροφοριών με έφερε σε ένα τέτοιο αδιέξοδο και σε τέτοιες αναξιόπιστες πληροφορίες, που με έκαναν να στραφώ στα τυφλά προς το αγαπημένο μου amplitube Που το έφερα κυριολεκτικά στα όρια.
Το αποτέλεσμα σας το παραθέτω, με την ελπίδα να σας αρέσει, μαζί πάντα με όλο το οπτικοακουστικό υλικό της προσπάθειας.
Με λίγα λόγια, το focus ήταν να μπορέσω να βγάλω αυτό το χαρακτηριστικό resonance που έχει ο ήχος του και που τελευταία στιγμή μετά από άπειρα αποτυχημένα πειράματα, κατέληξα στον γνωστό και μη εξαιρετέο Mesa mark III με ένα "κουφό" speaker στην καμπίνα του. Παραθέτω και το απαραίτητο eq που χρειάστηκε για να τιθασευτούν τα πρίμα που έβγαλε (απαραίτητη προϋπόθεση, αν θέλει κάποιος να κάνει έναν distorted ήχο me αυξημένα resonances. Πρέπει πρώτα να έχεις έναν excited ήχο ώστε να μπορέσεις να το συμμαζέψεις με eq. Tο ανάποδο, δεν γίνεται.
Αυτά και καλή ακρόαση, ελπίζοντας να πλησίασα στο να σας είναι αρεστός αυτός ο δύσκολος ήχος. Ακούγονται με τη σειρά, τα Strange Wings, Legions και το ομώνυμο. (πάντα για ρυθμικές μιλώντας)

Attachments

• cab_speaker.jpg
    cab_speaker.jpg
    68.9 KB · Εμφανίσεις: 0
  • head.jpg
    head.jpg
    124.3 KB · Εμφανίσεις: 0
  • mics.jpg
    mics.jpg
    97.5 KB · Εμφανίσεις: 0
  • pedals.jpg
    pedals.jpg