SATA 3, USB 3.0, Firewire S3200

Spiros Poullos

Μέλος
Πόντοι
48
Είπα να ανοιξω αυτο το θεματάκι μιας και πραγματικα πίστευω ότι το θέμα της ταχυτητας είναι εξαιρετικά σημαντικό σε ενα ηλ. υπολογιστή είτε λέγεται PC είτε MAC.

SATA 3 λοιπόν εως 6Gbps ή διπλάσιες αποδόσεις από το SATA 2

USB 3.0 4.8Gbps 10πλασιες αποδοσεις απο το USB 2.0

Firewire S3200 3.2Gbps 8πλασια και 4πλασια αποδοση από τα Firewire 400, 800

Καταρχην ότι εχω διαβασει ειναι απο εδω:

http://arstechnica.com/hardware/news/2009/05/sata-30-standard-released-6gbps-isochronous-sata-inbound.ars

http://www.macworld.com/article/139179/2009/03/macminifirewire.html

http://www.slashgear.com/ieee-new-firewire-s3200-to-rival-usb-30-149052/

http://arstechnica.com/hardware/news/2007/12/battle-of-the-next-gen-firewire-s3200-vs-usb-3.ars

όσοι γνωρίζετε καταθέστε απόψεις.

αυτό που δεν εχω καταλάβει  καλα ειναι τα εξης:

Όσον αφορα τα sata 3 και usb 3.0 και το turbo mode...

στις μητρικες που ενσωματωνουν αυτους τους controller αναφέρεται ''Κατα την λειτουργία των  SATA3 / USB 3.0 (Marvell 9128 /NEC USB 3.0 Controllers)σε  turbo mode,η πρώτη PCIE x16 δουλεύει σε  x8 speed.''

τί ειναι αυτό το turbo mode...μήπως τελικα το sata 3 για ενα Gamer είναι δώρον - άδωρον...μήπως αυτός ο controller θα αλλάξει με τον καιρό ή θα βγει ενα καινουργιο chipset ωστε να μην εχουμε θεματα αποδοσης της VGA...αρα μήπως θα επρεπε να περιμενουμε λίγο ακομα...

Firewire S3200 (σαν μοντελο αυτοκινητου ακουγεται το S3200) λοιπόν...πολύ καλες αποδόσεις απο τους προκατόχους του αλλα λιγοτερο καλές ??? από το USB 3.0...?

και κατι τελευταιο προσωπική απορία θα ήθελα να μου τη λύση κάποιος ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ?

θεωρητικα το FW400 ειναι πιο γρήγορο από το USB 2.0 στην πράξη όμως συμβαινει το αντίθετο (συμφωνα με τη δική μου εμπειρια) παρόλα αυτα αν θες να περασεις στο PC μια κασσετα DV με το FW παιρνεις πολυ καλητερη ποιότητα

Κάπως ετσι λειτουργει και στις καρτες ηχου λογικα.

Άρα τί ειναι αυτο που καθιστα τη συνδεση με FW400 καλύτερη απο τη USB 2.0

Παιδια στον εξωτερικο σκληρο μου πιο γρηγορα γινεται η μεταφορα δεδομενων με USB 2.0 παρα με FW400 γιαυτο με κολλαει το ολο θεμα!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Με ενδιαφέρει πολύ αυτό το θεματάκι.

Κάποιος που να κατέχει την γνώση ας μας την μεταλαμπαδεύσει.

Για το Turbo mode -->

και--> http://www.smartcomputing.com/editorial/dictionary/detail.asp?guid=&searchtype=1&DicID=19338&RefType=Encyclopedia

Το ΣΑΤΑ 3 θα έχει νόημα απο τη στιγμή που θα διαδοθεί η χρήση των SSD. "Solid State"

Κατι δηλαδή σαν τα usb sticks,  αλλά σε σκληρό δίσκο.. Ούτως η άλλως αυτή τη στιγμή δεν αξιοποιείται πλήρως το Bandwidth της SATA 2, και το φρένο μπαίνει απο την ταχύτητα ανάγνωσης στου σημερινούς σκληρούς δίσκους, που είναι μηχανικοί.

Ιδανικά θα μπορούσες να αξιποιήσεις την ΣΑΤΑ 3 έχοντας ένα 64μπιτο λειτουργικό, να τρέχει μέσα απο ένα SSD, όπου σε αυτή την περίπτωση τα όρια θα τα θέτει το FSB, και η RAM "ταχυτητα, και μέγεθος"

Άρα ειναι ανουσιο (προς το παρόν) να παρεις SATA 3, αυτό εννοεις?

ΟΚ καταλαβαινω το θεμα του να εχεις OS x64 για να αξιοποιηθει το SATA 3, αλλα γιατί να εχεις SSD Sata 3 και όχι HDD Sata 3?

εχω την αισθηση (όπως μου τα εξήγησε ένας φίλος που είναι ειδικός πριν από καιρό) ότι ενώ το θεωρητικό bandwidth του usb 2 είναι μεγαλύτερο, πρακτικά μοιράζεται κάθε φορά ανάλογα με τη χρήση, πετυχαίνοντας έτσι το θεωρητικά μέγιστο σπανίως, ενώ η firewire έχει σταθερά την ίδια ταχύτητα μονίμως. Με αυτό το σκεπτικό (χωρίς να ξέρω αν είναι ακριβές ή αν το μετέφερα σωστά) εγώ πήρα firewire κάρτα επειδή θελω κυρίως σταθερότητα όταν ηχογραφώ 6-8 κανάλια ταυτόχρονα, και όχι ταχύτητα.

Παρ' όλα αυτά, μπορεί να κάνω κ λάθος..

fuzzywoo είπε:
το θεωρητικό bandwidth του usb 2 είναι μεγαλύτερο, πρακτικά μοιράζεται κάθε φορά ανάλογα με τη χρήση, πετυχαίνοντας έτσι το θεωρητικά μέγιστο σπανίως, ενώ η firewire έχει σταθερά την ίδια ταχύτητα μονίμως.
κατι τέτοιο πίστευα οτι θα γινοταν να σου πω την αληθεια...και μου φαίνεται και το πιο λογικό ;)

επιτρέψτε μου μια παρέμβαση..

beeros05 είπε:
αν θες να περασεις στο PC μια κασσετα DV με το FW παιρνεις πολυ καλητερη ποιότητα
δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράματα. Η ποιότητα DV είναι μια. Ο τρόπος για να φορτώνεις τις κασσέτες στο κομπιούτερ είναι μέσω firewire. Τον επιβάλει το προτόκολο/φορμά.

..παρακολουθώ με ενδιαφέρον, συνεχίστε.

ναι αυτο εννοουσα βασικα...λαθος διατυπωση...απλα αν πας να περασεις με usb 2.0 θα εχεις πολυ χαμηλοτερη ποιοτητα

Κοιτα.. Ας υποθέσουμε ότι αγοραζεις ένα DVD drive το οποίο συνδέεται με ΣΑΤΑ 3..ή έστω ένα blu ray. Οι ταχυτητες που μπουρουν να αναγνώσουν είναι:

For Blu-ray disks, 1x speed is defined as 36 megabits per second (Mbit/s), which is equal to 4.5 megabytes  per second (MB/s).[5]  However, as the minimum required data transfer rate for Blu-ray movie disks is 54 Mbit/s, the minimum reading speed for a Blu-ray drive intended for commercial movie playback should be 2X.

Οι ταχύτητες που σου παρέχουν τα SATA 2 k 3 είναι κατά πολύ μεγαλύτερες..

Συνεπώς μένει αναξιοποίητο το περισσότερο Bandwidth..

Οι σημερινοι δίσκοι εχουν μοτεράκι μέσα κ "βελόνα", κάτι σαν τα παλιά pickups. οπότε η ταχύτητα με την οποία διαβάζουν κ γράφουν δεδομένα, ούτως η άλλως, δεν υπερβαίνει την ταχύτητα του πρωτοκόλλου διαμεταγωγής.. Αυτό αλλάζει με τα SSD ή solid state drives, τα οποία πετάνε οτιδήποτε μηχανικό απο μέσα και λειτουργουν όπως οι μνήμες USB. Συνεπώσ είναι πολύ γρηγορότερες, αλλά και ακριβότερες.. Γι' αυτό σου είπα ότι μπορείς να στήσεις λειτουργικό στον SSD, που θα είναι σχετικά μικρός σε μέγεθος λώγω κόστους.. Και σαν αποθηκευτικό χώρο να συνεχίσεις να έχεις ένα συμβατικό δίσκο που δέ σε ενδιαφέρει κ τόσο η ταχύτητα. 

Σημείωση** αν δουλεύεις κάποια εφαρμογή με απαιτήσεις, καλό είναι να τη στήσεις στον SSD. Και συμβατικές εφαρμογές "Media players klp.." στον HDD, για να μη δεσμεύουν πολύτιμο χώρο..

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
beeros05 είπε:
ναι αυτο εννοουσα βασικα...λαθος διατυπωση...απλα αν πας να περασεις με usb 2.0 θα εχεις πολυ χαμηλοτερη ποιοτητα
για άλλη μια φορά:

η ποιότητα DV είναι μία, είτε κάνεις μεταφορά με USB, είτε με Firewire

asprados είπε:
Σημείωση** αν δουλεύεις κάποια εφαρμογή με απαιτήσεις, καλό είναι να τη στήσεις στον SSD. Και συμβατικές εφαρμογές "Media players klp.." στον HDD, για να μη δεσμεύουν πολύτιμο χώρο..
κοιτα...ενα pc πρεπει να ειναι minimal, και τί εννοω με αυτο...μόνο τα απαραίτητα

δεν χρειαζεται να εχουμε 5 media player, εγω ακουω μουσικη με winamp πχ αλλα χρησιμοποιω και το itunes μόνο για την όργανωση και το tagging της μουσικής μου βιβλιοθηκης

για βιντεο και dvd μονο vlc, τα κανει ολα

περα απο αυτα τον χρησιμοποιω για nuendo και καποια plugins. μεχρι πρόσφατα είχα εγκατεστημενα ολα τα πακετα της toontrack, αλλα στην ουσια χρησιμοποιω το the metal foundry και το claustrophobic. οι ηχοι ειναι σε αλλο partition και δεν εππηρεαζει η ποσοτητα παρολα αυτα εγω τα εστειλα και κρατησα μονο αυτα που χρησιμοποιω

θελω να καταληξω στο οτι εφαρμογες τυπου web browser, media player κτλ δεν καταλαμβανουν και κανα τρελλό χωρο στο σκληρο σου μονο καποια MB οπότε δε νομιζω να ειναι αναγκη να τα εγκαταστησεις σε αλλο partition ή σε αλλο σκληρό πραγματικα δεν υπαρχει λόγος

αν δεν εισαι gamer αλλα παιζεις κανα παιχνιδακι που και που ισως ναταν καλο να το εγκαταστησεις σε αλλο σκληρο γιατι τα παιχνιδια εεε, πιανουν μερικα GB

gdevelek είπε:
για άλλη μια φορά:

ποιοτητα dv τουλαχιστον με τη δικη μου καμερα με usb δε μπορω να εχω

gdevelek είπε:
για άλλη μια φορά:

Όπως είπε κ ο φίλος παραπάνω, η ποιότητα είναι 1!

Είναι μια, με δεδομένο εξοπλισμό.. Δηλαδή μπορεί να αλλάξει, αν χρησιμοποιήσεις συσκευή με καλύτερης ποιότητας κεφαλή ανάγωσης, όπως επίσης και A/D converter ,αλλά γενικά ναι, είναι μια! Kι όσον αφορά στα ψηφιακά, έχει να κάνει με τη δειγματοληψία.

Εσύ φίλε beeros μπρερδεύεις την ποιότητα με το πρωτόκολλο επικοινωνίας..

λοιπον επειδη καπου δε συννενοουμαστε μαλλον εγω εχω μπερδευτει βασικα θα συνδεσω τωρα τη camera να δω τη ποιοτητα θα παρω με FW και τί με USB

Μπορείς να κάνεις downscale, δηλαδή να καταγράψεις μικρότερη ανάλυση από αυτήν που σου δίνει η κάμερα. Αν όμως γράψεις σε φουλ ανάλυση και κάπου κολύεται ο δίαυλος, αυτό που θα πάρεις είναι dropped frames.

Φίλε beeros, στην περίπτωση που  μεταφέρεις real time δεδομένα , καλό είναι να χρησιμοποιείς το γρηγορότερο πρωτόκολλο, δηλαδή FireWire. Στην περίπτωση που έχεις ένα HD βίντεο σε ένα εξωτερικό δίσκο και θες να το περάσεις στο δίσκο του PC soy, και απο

USB 1.1 na το περάσεις, κάποια στιγμή "μετά απο μια μέρα" θα περάσει..

Αν όμως θές  να το περάσεις σε real time απο ένα αναλογικό μέσο "ταινία" και είναι υψηλής ποιότητας, τότε θα απωλέσει κάποια frames για να μη χάσει τη συνέχεια της αναπαραγωγής.

Γι'αυτο χρησιμοποιείς το πιο γρήγορο πρωτόκολλο.

Η δειγματοληψία όμως "ποιότητα όπως λες" παραμένει η ίδια..

ωραια εκλασε το windows movie maker... >:( λοιπον επειδη καταλαβαινω λίγο-πολύ τί λετε θα σας το πω με ποιο απλα λόγια

όταν περνουσα μια dv στο σκληρο (οχι σε εξωτερικό) με FW ο ογκος του βιντεο ήταν γυρω στα 200 ΜΒ / λεπτο και η ποιοτητα ηταν εξαιρετικη, αν θυμαμαι καλα ήταν PAL 25 FPS

με το USB ήταν πολύ λιγότερος ο όγκος ανα λεπτο, δε θυμαμαι ακριβως γιατι το ειχα κανει όταν ειχαμε παρει τη καμερα και εκανα μια δοκιμη με USB και μια με FW και φυσικα όταν ειδα τη διαφορα δε ξαναασχολήθηκα με σύνδεση USB

Πρωτα απ'ολα για να μιλαμε για αλλαγη controllers σε pc ειτε ειναι usb3 ειτε sata 3 πρεπει να αλλαξει το file system format..Mε NTFS δεν πας πουθενα.Το hardware τρεχει με 1000 και εκει στη microsoft δεν λενε

να εξεληχθουν καθολου.Δε λεω τα 7 εχουν ωραια εμφανιση-ηχους ειναι ποιο κοντα στην εποχη..Αλλα η registry-registry και το ctrl-alt-del , ctrl-alt-del.Δε νομιζω να μην το χρησιμοποιησαμε ολοι και παλι...Γενικα αν η τεχνολογια του software συσχετιζοταν το hardware τοτε ολα θα ηταν καλυτερα..Καλα ολα τα καινουργια προτοκολα αλλα αν χωλενει το soft μια τρυπα στο νερο...

Πάντως οι πρώτες μητρικές συμβατές με USB3.0 έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. Άραγε συσκευές θα δούμε; Και μάλιστα αυτό που μας ενδιαφέρει ειδικότερα, σαν μουσικό forum που είμαστε, συσκευές ήχου θα δούμε σύντομα να ενσωματώνουν το καινούργιο πρωτόκολλο; Κυρίως κάρτες ήχου ενννοώ, αλλά και αποθηκευτικά μέσα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back