Samy Paraga and Noiz friends- Τα μεταξωτά/Αν έφευγα

Τέρρυ Μαυρίδης

Terry RoscoeBeck5

Fenderολάτρης
Staff member
Πόντοι
2,638
Να το πω blast from the past, να το αποκαλέσω ghost of the Christmas past, δεν ξέρω... Αλλά ας δούμε τι έχουμε εδώ και κυρίως ποιους έχουμε εδώ: Καταρχάς τον αγνό, πηγαίο και άδολο καλλιτέχνη που τα παλιότερα μέλη του forum στο παρελθόν συχνά- πυκνά είχαν ανακηρύξει "artist of the year" (σ.σ. ποτέ και σε καμία περίπτωση), τον διαβόητο Samy Paraga. Ο παράγκας με δόλιους και υποδόριους τρόπους (τσίπουρα εξαιρετικής ποιότητας) παρέσυρε μια πλειάδα μελών του forum να τον συνδράμουν στις καλλιτεχνικές του αναζητήσεις (σ.σ. ήμαρτον, τι γράφω...).

Ο υποφαινόμενος, ο Στράτος-fusiongtr, o κ. Σπύρος Τυρέας γνωστός ως pipityri, καθώς και ένας ντράμερ που δυστυχώς δεν γνωρίσαμε ποτέ- κατά την πάγια τακτική στις ηχογραφήσεις του αγνού και πηγαίου καλλιτέχνη- συνεισφέραμε το κάτι τις μας.

Πρώτο άσμα τα Μεταξωτά της Μελίνας Κανά. Το καστ: Παράγκας τραγούδι και κιθάρες-βαβούρα στο φινάλε. Στράτος τα πάντα όλα (κιθάρες "φευγάτες", κιθάρες πιο "φευγάτες") και επί της ουσίας το έκανε κομμάτι. Εγώ πάλι έπαιξα μπάσο με μια allure... μπουζουκιού για τις ανάγκες του τραγουδιού, καθώς το budget ήταν "σφιχτό" και δεν είχαμε για μπουζουξή! Η ηχογράφηση (εγώ και ο Στράτος) έγινε ή το 2014 ή το 2015 αν θυμάμαι καλά. Μετά αράξαμε και πετούσαμε τάπες στο βαρέλι, περιμένοντας να "ωριμάσει" ο καλλιτέχνης. Του πήρε μερικά χρόνια...

Αυτά τα ολίγα και enjoy τέχνη λέμε.

Γουελκαμμπακ.

Ελπιζω να μην ξανα-ποσταρεις το 2024 ?
Γεια σου Νίκο

Ε, είχα εμφανιστεί και πριν λίγες εβδομάδες λόγω... νοσταλγίας.

Εδώ πάντως κάνω τον αγγελιοφόρο του παράγκα ?

ΥΓ: Και εγώ ελπίζω σε πιο συχνή παρουσία, αλλά περιμένω να μεγαλώσουν και άλλο τα παιδάκια μου, μπας και αξιωθώ να πιάσω λίγο σοβαρά το μπάσο, διότι τώρα βράσε όρυζα ...

Εντάξει, ο Μήτσος είναι original, τι να λέμε τώρα.

Αλλά ο Τέρυ στα μεταξωτά έπαιξε το απίστευτο μπάσο.

Στην αρχή είχαμε πει να παίξει την μπασογραμμή του κομματιού, και να κάνει ένα άλλο take με την μελωδία, να έχουμε δηλαδή δύο μπάσα στο κομμάτι.

"Για βάλε να γράφεις να δοκιμάσω" μου λέει.

Βάζω εγώ να γράφει, δοκιμή κάνει, σκέφτηκα.

Και τελειώνει, και βγαίνει αυτό.

One take.

"Τι έκανες ρε φίλε" του λέω!!!!!!!!!!!

Έπαιξε ταυτόχρονα και μπασογραμμή και μελωδία ο άνθρωπος.

Και το κρατήσαμε.

Απίστευτος Τέρυ.

Απίστευτος Τέρυ.
Ε, έχει παίξει και ζωντανά με μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια θεατών να παρακολουθούν.

Μάλλον θα το κατέχει το άθλημα. 

Μάλλον θα το κατέχει το άθλημα. 

Από κοντά πάντως είναι σίγουρα "άλλο πράγμα" να τον βλέπεις να παίζει και να τον ακούς.

Είναι παιχτάρα και ψυχάρα.

Βρε πανάθεμα σας μη σας πω καμιά κουβέντα (αγαπητοί φίλοι και πρώην συνεργάτες), δεν άνοιξα το θέμα για να με... "λιβανίσετε" ?. Κάτι, οτιδήποτε, για τις καλλιτεχνικές δημιουργίες δεν έχει; Κάτι για τον δημιουργό; Όσο για τον μπασόσαυρο (Νίκο το βρήκα θεϊκό), τώρα τείνω μάλλον προς κουλόσαυρο. Διότι ως γνωστό fatherhood kills music.    

Καλοτάξιδα τα άσματα παιδιά, αν και είναι σίγουρη η επιτυχία τους στα διεθνή τσαρτς...?

Τέρυ ξέκλεψε λίγο χρόνο για να σε ακούμε και να σε διαβάζουμε συχνότερα! Λείπεις...?

Όσο για τον αιρετικό καλλιτέχνη, απορώ πως ακόμη δεν είναι παγκοσμίως γνωστός! ?

Διότι ως γνωστό fatherhood kills music.    

κοίτα να δεις, υπάρχει ενα παράθυρο κάπου εκεί μεταξύ fatherhood και grandfatherhood πριν το eternal ξαπλαhood. Κοίτα να το προλάβεις.

Το διανύω εδώ και καμια δεκαετία και σου μιλάω εκ πείρας

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
 Όσο για τον αιρετικό καλλιτέχνη, απορώ πως ακόμη δεν είναι παγκοσμίως γνωστός! ?
Πραγματικά, αυτή η παράμετρος συνεχίζει να αποτελεί οικουμενικό μυστήριο... Άσε που για να μας δελεάσει να συμμετέχουμε στις καλλιτεχνικές ακροβασίες του μας έχει τάξει παγκόσμια περιοδεία,  private jet και πολλά άλλα. Αλλά έχουμε παραμείνει μόνο στα τσίπουρα ?  

κοίτα να δεις, υπάρχει ενα παράθυρο κάπου εκεί μεταξύ fatherhood και grandfatherhood πριν το eternal ξαπλαhood. Κοίτα να το προλάβεις.
dim καλά τα λες και δίκιο έχεις. Αλλά...

Ελπίζω πάντως ότι σύντομα θα προκύψει ένα μουσικό resurrection. Θα δείξει.

Τελειωσαν τα Μεταξωτα και ειχα μεινει με το στομα ανοιχτο για κανα πενταλεπτο.
Τρομερα τυμπανα και μπασο, η φωνη ΟΚ Σαμης take it or leave it, αλλα οι κιθαρες ειναι μνημειο.

(Το 2ο κομματι ΟΚ).

.

Είναι εξαιρετικά, είμαι γνωστός fan της δουλειάς της ΠΑΡΑΓΚΑΣ,. μου άρεσαν και μου αρέσουν και το λέω με κάθε ειλικρίνεια και αντικειμενικότητα που με διέπει, είναι εμπνευσμένα, ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ, ξεχωριστά και στην ακρόαση φαίνεται πως η "δουλειά" έχει γίνει με ΑΓΑΠΗ.

Μας λείπετε όσοι δεν μπαίνετε συχνά  και θέλουμε να σας βλέπουμε και να σας ακούμε στο forum συχνά.

αααααα, όλα κι όλα.............Το ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ!!!

Τον μετρονόμο στο καινούριο στην αρχή τον γράψατε κατά λάθος και δεν ήξερε μετά να τον σβήσει ο samy στο pro toolsκαι τον άφησε? axaxaxaxaxaxaxax?

Τρομερα τυμπανα και μπασο, η φωνη ΟΚ Σαμης take it or leave it, αλλα οι κιθαρες ειναι μνημειο.

+100000

Μιλάμε για αποκάλυψη το κομμάτι όχι αστεία.

Χίλια μπράβο στις μουσικαρες.

τα σέβη μου στο απολωλός... όσο για εσέ εύχομαι γρήγορα η μουσική να ξαναβρει τον χώρο που της αναλογεί στην ζωή σου (σε ισοροπία με το baby time βέβαια)... άλλωστε οι παντοκατευθυντικές χαμηλές του μπάσου δεν περιορίζονται ευκόλως θυμικά... μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνουν και ξανά προς την δόξα τραβούν...?

Και μονο που ξαναεμφανιστηκε ο μπασοογκολιθας,αρκει.

Τα κομματια ειναι Σαμ,μια κατηγορια μονος του,οσο για το παιξιμο τους τι να πω?

Σκοτωνουν.

Μπραβο αδερφια.

Ειναι μεγαλο κριμα να μη βαρατε εσεις ειδικα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back