Sampler Mpc2000

Τρομερο εργαλειο παρτο !!! Ψαξε τις καινουργιες version που βγηκανε πριν μερικους μηνες.Δες και e-bay αμα θες μεταχειρισμενο !

και το 1000ρι έχει γίνει ψίλοστάνταρ πια.

το θέμα ειναι πως σε βολεύει να δουλεύεις και πως έχεις συνηθίσει.

η αλήθεια είναι οτι έχει πέσει τόσο πολύ προμόσιον με τα mpc όλα αυτά τα χρόνια που όσοι ακούνε χιπχοπ θέλουν ένα.

και μέρικές φορές μπορεί να μη χρειάζεται. δηλ, μπορείς να κάνεις την ίδια ακριβώς δουλειά φθηνότερα και πιο εύκολα

εγώ πάντως για χαρντ σαμπλερ έχω ένα ρόλαντ SP-404 το οποίο το χρησιμοποιώ μόνο για να σαμπλάρω απο βινύλια και να κρατάω καμιά ιδέα.

επίσης και για να τριγκάρω πιο εύκολα σαμπλς λάιβ.

άλλα δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να κάτσω να τυραννήσω τον εαυτό μου και να στήσω ολόκληρο κομμάτι εκεί.

σε κάθε περίπτωση, εσύ για τι ακριβώς το χρειάζεσαι??

TO usb controller με τα pads της AKAI τι λέει?

Είναι η ίδια λογική και η σταθερη αξία των mpc ή είναι αλλο πραγμα?

Ναι τα είχαμε ξανασυζητήσει το ζήτημα εμείς οι 2 αλλά τώρα που βρεθηκε κόσμος να μιλάει για pads είπα να την πετάξω την κουβέντα....

Κοίτα όταν τα είχαμε πει νόμιζα ότι έλεγες για το mpd 16 και όχι για το 24. Θες να σου στείλω Pm (για να μην το σκίσουμε σαν θέμα; ) να σου πω που τα δοκίμασα εντυπώσεις;

A....Εγω για αυτό έλεγα....Και δεν το σκίζουμε το θεμα...Πες πως σου φανηκε....

Κυριως το θέλω για να γραφω λούπες (...γιατί με το fruity loops...χαίρι δεν θα δώ....καλύτερα με το χέρι...)....Και γενικά να χρησιμοποιώ τα knobs assigned όπου χρειάζεται...

Λοιπόν γενικώς το 24 σε σχέση με το 16 είναι ένα μεγάλο βήμα μπρος.

Ως κατασκευή είναι πολύ στιβαρό (σε αντίθεση με την αίσθηση πλαστικού παιχνιδιού που άφηνε το 16) και με ωραίο κατά την άποψή μου χρώμα (αυτό το αλουμινί). Ένστασή μου είναι ότι το καλώδιο που περιέχεται, το οποίο είναι τραγικά κοντό ( 8O σιγά τα ωά θα μου πεις! ).

Τα pads του είναι καλοκατασκευασμένα και με καλή αίσθηση στα δάχτυλα ενώ μου φάνηκε ότι αναλύει και πολύ καλά το velocity με το οποίο τα κοπανάς (σε αντίθεση με το 16 που δεν τα πήγαινε καθόλου καλά σε αυτόν τον τομέα)

Α ναι πρόκειται και για plug n play όργανο. Ούτε drivers ούτε τπτ. Το συνδέεις και είσαι έτοιμος. Α ναι και η συνεργασία με τα διάφορα plugins είναι πολύ καλή και εύκολη (ούτε εδώ τα πήγαινε καλά ο προκάτοχος).

Γενικώς πρόκειται για έναν αρκετά καλό κοντρολερ στα γνωστά στανταρ της ακαι. Και σε τιμή συμφέρουσα. Ρίξτου μια ματιά και σύγκρινέ το και με το αντίστοιχο της m-audio και αποφάσισε.

Αν ήταν να το βαθμολογήσω θα του έβαζα κανά 8αράκι συο περίπου.

Οκ...Ευτυχώς που ξεκαθαρίστηκε για πoiο controller λεγαμε γιατί τα είχα απορρίψει αυτά τα 2 της akai....

Ωραία...Προς τα κεί κλέινω....

Κοίτα γενικότερα δύσκολα κάποιος θα το πουλήσει αυτό το μηχάνημα. Είναι σαν το roland tb303 δλδ ολίγον τι συλλεκτικό πλέον!

επειδη εχω ψαχτει με αυτα τα 2 .......

akai mpd 24 και m audio trigger finger........

το akai ειναι 10-20 ευρω ακριβοτερο αλλα ειναι καλυτερο.......

εχει πολυ καλυτερη ποιοτητα κατασκευης απο το trigger finger κ εχει πολυ καλυτερη αισθηση στα pads.......

κατι που ειναι πολυ σημαντικο......

τα pads που εχω εγω πανω στο keyboard axiom 25 m audio δεν εχουν κ την καλυτερη αισθηση! !

αν αγοραζα θα επαιρνα διχως δευτερη σκεψη akai....

Αν είναι να πάρει κανείς MPD [ιστεύω πως αξίζει να κάνει λίγο υπομονή !

Έρχεται σύντομα :

http://www.akaipro.com/prodMPD32.php

Σχετικά με τα MPC εγώ αν έπαιρνα η επιλογή θα ήταν το MPC1000. Παραπάνω δυνατότητες από το γερασμένο 2000 και γενικά ένα μηχάνημα που εκμεταλεύεται τις δυνατότητες της σημερινής εποχής π.χ κάτι πολύ απλό όπως usb ή Compact Flash κάρτες για την μεταφορά και αποθήκευση samples και patterns, πράγματα που για το mpc2000 είναι απλά ανύπαρκτα.

Για μένα η ίδια δουλειά γίνεται και με ένα laptop που να τρέχει ένα πρόγραμμα όπως π.χ. FL Studio ή το GURU και ένα MIDI Controller όπως τα MPD , Trigger Finger , Korg Padkontroll.

Απλά λέγεται πως το λεγόμενο "workflow" και το σωστό "feeling" για την κατασκευη ενός beat επιτυγχάνεται με την χρήση MPC.

Μάλλον μύθος αλλα τεσπα..... 

ξερετε το mpd 32 τι παραπανω εχει απο το mpd 24

κ σε τι τιμη θα βγαινει??? ???

Μιας και η Akai άλλαξε το site της και το παραπάνω link δεν ισχύει, ορίστε το καινούριο :

http://www.akaipro.com/mpd

Όπως βλέπω το 16 δεν υπάρχει πλέον και μοστράρονται το 24 με το 32.

Οπότε μπορείς να δεις της δυνατότητες του καθενός.

Όσο για τιμή, στα ξένα online shop κυμαίνεται γύρω στα 285-300 ευρώ.

φαινεται τρελο εργαλειο αλλα τα 300 ευρω ειναι πολλα........

να δουμε τι κριτικες θα παρει.............

πιστευω τωρα που θα κυκλοφορησει να πεσει η τιμη του mpd 24...! ! ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα