Ronaldo Lopes Teixeira Rolt - keyboards/synths miniatures

Waterfall-K

🎹🎹🎹🎹🎹
Πόντοι
513
Ιδιότητα
  1. Πλήκτρα
Κάποιοι από εσάς σίγουρα έχετε πετύχει δουλειές του σε διάφoρα synth forums ή/και στο Facebook σε ανάλογες σελίδες.

Ο Ronaldo Lopes Teixeira Rolt είναι Βραζιλιάνος και εδώ και κάποια χρόνια φτιάχνει εξαιρετικές μινιατούρες γνωστών πληκτροφόρων οργάνων και synths. Έπεσα σήμερα ξανά πάνω του και σκέφτηκα να φτιάξω ένα θρεντ για τις κατασκευές του, γιατί η δουλειά που κάνει είναι εκπληκτική και αξίζει να διαδοθεί.

Ακολουθούν φωτογραφίες και τρία βίντεο με μινιατούρες διάσημων πληκτροφόρων, οι οποίες συνδυάζονται με αναφορές σε γνωστά άλμπουμς και μουσικούς που έχουν χρησιμοποιήσει τα συγκεκριμένα όργανα.

image.jpeg

image.jpeg

Keith Emerson's live setup, 1974

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

Hammond C3 & Yamaha DX7

image.jpeg

Yamaha CS80.jpg

Yamaha CS80

Roland System 100.jpg

Roland System 100

Roland Jupiter 4.jpg

Rick Wakeman's live setup in 1981.jpg

Rick Wakeman's live setup in 1981

Rhodes Chroma.jpg

Fender Rhodes Chroma

Rhodes 1.jpg

p57.jpg

p56.jpg

p55.jpg

p54.jpg

p51.jpg

p50.jpg

p49.jpg

p48.jpg

p47.jpg

p46.jpg

p45.jpg

p44.jpg

p43.jpg

p42.jpg

p41.jpg

p40.jpg

p39.jpg

p38.jpg

p37.jpg

p36.jpg

p35.jpg

p34.jpg

p33.jpg

p32.jpg

p31.jpg

p30.jpg

p29.jpg

p28.jpg

p27.jpg

p26.jpg

p25.jpg

p24.jpg

p23.jpg

p22.jpg

p21.jpg

p20.jpg

p19.jpg

p18.jpg

p17.jpg

p16.jpg

p15.jpg

p14.jpg

p13.jpg

p12.jpg

p7.jpg

p6.jpg

p5.jpg

p4.jpg

p3.jpg

p2.jpg

p1.jpg

Moog Modular System 55.jpg

Moog Modular System 55

Minimoog.jpg

Mini Korg 700s.jpg

Mini Korg 700s

Mellotron M400.jpg

Mellotron M400

Hohner Clavinet D6.jpg

Hohner Clavinet D6

Fairlight CMI II.jpg

Fairlight CMI II

EMS VCS3.jpg

EMS VCS3

EMS VCS3 Putney.jpg

Baldwin Electric Harpsichord.jpg

Baldwin Electric Harpsichord

ARP Odyssey.jpg

ARP Odyssey

Yamaha DX7 & Moog Polymoog.jpg

Yamaha DX7 & Moog Polymoog

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Φοβερή δουλειά και με απίστευτη λεπτομέρεια!

Κορυφαίος! Ως και τη δισκετούλα για το Fairlight, χαχα.. ΑΛΛΑ δεν έχει φτιάξει το Synthex. Ακόμα (θέλω να πιστεύω)

Δηλαδη ρε Trolley, εσυ αμα ηταν τσαμπα θα τα επαιρνες; ? Σιγα μην παρουμε και το αρμονιο της Barbie να πουμε

ljyfgupsprn6tj1ugnxk.jpg

Και μονο που εχουμε τα κανονικα πληκτρα στο σπιτι γινομαστε υποπτοι παλιμπαιδισμου, αμα βαλουμε και ψευτικα αγιοβασιλιατικα παει, θα μας κρεμασουνε κουδουνια

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Και μονο που εχουμε τα κανονικα πληκτρα στο σπιτι γινομαστε υποπτοι παλιμπαιδισμου
Τι σχέση έχει ο παλιμπαιδισμός με την κατοχή οποιοδήποτε πλήκτρου?

Τι σχέση έχει ο παλιμπαιδισμός με την κατοχή οποιοδήποτε πλήκτρου?

Στο μυαλο του μεσου Ελληναρα αμεση

Μια που το θυμισε ο Fusion το αποσπασμα.

Βεβαια με τα κανονικα πληκτρα ειναι λαθοςνοοτροπια εννοειται. Αλλα με τα μουσαντενια, ε εκει εχει δικιο ο Κωνστανταρας ?

Δηλαδη ρε Trolley, εσυ αμα ηταν τσαμπα θα τα επαιρνες;

Θα έπαιρνα ένα για μένα σίγουρα (στα 100 ευρώ), και θα έπαιρνα και καμιά δεκαριά για επετειακά δώρα σε καλούς πελάτες και συνεργάτες (πόσο νομίζεις δηλαδή ότι θα μου κοστίσουν τα μαλακοδώρα που θα τους πάρω τώρα;).

• Like
Reactions: manosx
 Στο μυαλο του μεσου Ελληναρα αμεση?
E καλά, ποιος υπολογίζει την "άποψη" του "μέσου Ελληναρά", ο οποίος ονομάζει όλα ανεξαιρέτως τα πληκτροφόρα  "αρμόνια" ή "πιάνο"??

Αυτό το όργανο τελικά δεν υπάρχει περίπτωση να το βρει κανείς σε νορμάλ τιμή, ακόμα και σαν μινιατούρα overpriced είναι.?

image.png

• Συμφωνώ
Reactions: manosx
Θα έπαιρνα ένα για μένα σίγουρα (στα 100 ευρώ), και θα έπαιρνα και καμιά δεκαριά για επετειακά δώρα σε καλούς πελάτες και συνεργάτες (πόσο νομίζεις δηλαδή ότι θα μου κοστίσουν τα μαλακοδώρα που θα τους πάρω τώρα;).

ΟΚ. γουστα ειναι αυτα.

Εχω ενα γνωστο που εχει κολλημα με μινιατουρες, οχι απο μουσικα οργανα, αλλα απο ταινιες τρομου και τετοια. Εχει φαει πολλα λεφτα, αλλα ΠΟΛΛΑ λεφτα, και εχει γεμισει το σαλονι του με Αλιεν, Τζεισον, Φρεντι και τετοια.

Στο μυαλο του ολο αυτο ειναι πολυ ψαρωτικο, εγψ παλι οποτε το βλεπω ειναι σα να βλεπω αυτο:

latina-girls-play-with-vi-and-va-dolls.jpg

ΟΚ. γουστα ειναι αυτα.

Δεν μαζεύω μινιατούρες - εκτός από δίσκους μουσικής δεν ήμουν ποτέ συλλέκτης οποιουδήποτε αντικειμένου, ούτε καν αρχείων mp3... :)... αλλά εντάξει, γιατί να μην τον στηρίξουμε τον άνθρωπο... ωραία δουλειά κάνει... είναι σα να έχεις πάει στη Μύκονο και να αγοράζεις έναν γύψινο ανεμόμυλο, για ενθύμιο.

Π.χ. θα αγόραζα δώρο στον Καταρράκτη ένα-δύο Moog, με μαγνητάκι για το ψυγείο.

Π.χ. θα αγόραζα δώρο στον Καταρράκτη ένα-δύο Moog, με μαγνητάκι για το ψυγείο.
Για ξανακοίτα τις τιμές τους, όπως έγραψα και πριν, ακόμα και σαν μινιατούρες overpriced είναι.?

• Συμφωνώ
Reactions: Trolley
Έχω επηρρεαστεί και από τις δραστηριότητες προσφιλούς μου προσώπου που ασχολείται με χειροτεχνίες τα τελευταία χρόνια, και απέκτησα άμεση αντίληψη του πόση δουλειά χρειάζονται και τι μεράκι είναι ενσωματωμένο στην όλη υπόθεση. Υπάρχουν και αυτά στη ζωή, τι να κάνουμε;

Ολα υπαρχουν, ναι.

Θυμαμαι προ αμνημονευτων να κατεβαινουμε με τα πραπρα στα ΝουΠου, και οποτε πηγαιναμε απο μεσα, εκει καπου στα Καλυβια ειχε ενας τυπος ενα πολυ μαματο διοραμα με τρενα στον κηπο του, ηταν στανταρ σταση για να το χαζεψουμε.

Ωραιο θα ηταν, διοραμα με το live στο woodstock, με τα οργανα σε ακριβεις αναπαραστασεις καλη ωρα, και απο κατω τα χιπια γυμνα, να πινουν μπαφους και τετοια ?

• Haha
Reactions: Trolley

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα