Roland Fantom X vs Korg Triton Exptreme

Angelos

Μέλος
Πόντοι
36
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Χρειάζομαι ένα workstation που θα χρησιμοποιηθεί για μουσική επένδυση έργων, δηλ μπορεί να χρειάζονται κλασικοί ήχοι και μπορεί να χρειάζονται εφε.

Αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα στα δύο (και μόνο αυτά μάλλον).

Αν κάποιος έχει εμπειρία, ας πει την γνώμη του για τα υπερ και κατά του καθενός.

Αν θέλεις ορχηστρικούς, κλασικούς και λοιπούς φυσικούς ήχους, το workstation που πρέπει να είναι η πρώτη σου επιλογή είναι το Yamaha Motif ES αλλά τέσπα...

Νομίζω ότι ανάμεσα στα δύο που αναφέρεις θα ψηφίσω το Roland (αν και τυγχάνω Korgάκιας) γιατί έχει πιο "καθαρό" ήχο από το Extreme και στους φυσικούς ήχους είναι ένα κλικ μπροστά, στα δικά μου αυτιά τουλάχιστον. Το Extreme είναι πιο καλό για ηλεκτρονικά πράγματα, evolving pads, leads και λοιπά.

Α, και αν δεν σε αποθαρρύνει πολύ η ιδέα, σκέψου σοβαρά το Kontakt 2 της Native Instruments. Περίπου στο 1/5 της τιμής των workstations και απλά δεν παίζεται για τη δουλειά που το θέλεις! :wink:

Το Kontakt δεν είναι s/w ?

Δεν ψάχνω για s/w λύση, γιατί θα χρησιμοποιηται και live.

Το Kontakt δεν είναι s/w ?
Δεν ψάχνω για s/w λύση' date=' γιατί θα χρησιμοποιηται και live.[/quote']

Mea culpa λοιπόν, sorry! :oops:

Πέτα το τελευταίο και κράτα τα πρώτα...

θα συμφωνησω με τον αλχημιστη ως προς τον ηχο του φαντομα αλλα μιας και τυγχανω κοργκακιας (κι εγω :D ) θα προτιμησω την αξιοπιστία του κοργκ καθως και τον πιο "ηλεκτρονικο" χαρακτηρα που θα μπορει να προσδωσει στη μουσικη σου...και πιστεψε με σ'αυτα η κοργκ ειναι η κορυφη!!απο κει και περα οι διαφορες απο οσα ξερω ειναι πιο πολυ σε μικροπραγματα οπως ρυθμιστες κτλ...αν και δε βοηθησα,αλλα ειπα τη γνωμη μου, η τελικη επιλογη δική σου!! :!:

Φίλε μου εγώ το Motif θα σου προτείνω, καλύτερο κατά τη γνώμη μου σε αυτή την κατηγορία :wink:

Όχι βέβαια ότι Extreme και Fantom είναι άσχημα. ¶σε που λόγω Motif XS οι τιμές του ES θα πέσουν :D

Τώρα από extreme και fantom δεν έχω παίξει και τόσο πολύ για να σου πω, αλλά πάντα ήμουν κατά του extreme.

Οπότε, Fantom is the way to go (μαζί με Motif, K2661 8) , Fusion 8) )

από δικιά μου εμπειρία 8/10 επαγγελματίες της περιοχής μου (Γιάννενα) παίρουν Korg και σπάνια πάνε στην κατηγορία τιμής Fantom ή Motif. Συνήθως μένουν κάτω ή γύρω στα 1500 ευρώ που η Korg έχει αρκετές αξιόπιστες λύσεις!

Για το Extreme γενικά μπορώ να πω ότι τα έχει "φάει" τα άλλα σε πωλήσεις χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει τίποτα στο πιο είναι καλύτερο workstation. Ίσως το καλύτερο θα ήταν να προσπαθήσεις να τα ακούσεις και τα 3 για να δεις πιο σου ταιριάζει! :wink:

Ίσως γιατί έχουν χαραχτηριστεί ως σκυλο-συνθ με διάφορους ήχους που έχουν και χρησιμοποιούνται ευρύτατα στις πίστες!

paidia o,ti k n leme 3 pragmata xreiazontai gia tin epituxi dimiourgia:

prwton: empneusi

deuteton: idrwtas kai...

triton korg

Σορρυ παιδιά, αλλα χρησιμοποίησα λατινικούς χαρακτήρες για να υπάρχει ενότητα με το πρώτο, δεύτερο και triton. Σημασία έχουν τα λεγόμενα και όχι το αλφάβητο...

Τελικά πήρα το Fantom X8.

Οι πρωτες εντυπώσεις είναι ότι έχει πολύ καλό κλαβιέ, εξαιρετικό ήχο πιάνου, είναι εύκολο στην χρήση (τουλάχιστον σε ότι πρόλαβα να κάνω) και μου αρέσει η ιδέα ότι παίρνει έτοιμες κάρτες με samples, αν και δεν είναι φτηνές.

Ειπα να μη μιλησω,γιατι κατα καιρους το ειχα επευφημισει πολλες φορες και οχι μονο επειδη το εχω,αλλα γιατι το αξιζει.Μπραβο πολυ καλη αγορα και... καλο ''ψαξιμο''

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα