Ρεπλικα?

bihlas87 είπε:
Εγώ για παράδειγμα αν ενα όργανο μου κάθεται στο χέρι, μπορώ να το σετάρω

όπως θέλω χωρίς να ταστάρει πουθενά, έχει σταθερότατο hardware και ακούγεται

αξιοπρεπώς (ή και πολύ καλά με ένα σετάκι οικονομικών-μεταχειρισμένων μαγνητών)

αδιαφορώ για 'δευτερεύοντα' ζητήματα όπως το φινίρισμα.
ΑΚΡΙΒΩΣ

μηπως το serial θα μπορουσε να διελευκανει μια και καλη τι μοντελο ειναι η Jem και τι θα πρεπε να εχει πανω και τι δεν εχει ? γιατι μπορει και το παιδι που βαζει την αγγελια να την αγορασε για original και ισως να την εχει πατησει αν δεν ειναι.

έχω φρικάρει με όλο το thread. Στην αρχή το θεώρησα καφρίλα το ότι κάποιος ανοίγει τέτοιο thread χωρίς να είναι 100% σίγουρος δυσφημίζοντας όχι μόνο την κιθάρα αλλά και τον πωλητή.

Η συνεισφορά του Infernalgr έδειξε ένα μόνο πράγμα: busted!H κιθάρα είναι replica. period.

Το θέμα είναι: το γνώριζε αυτό ο πωλητής ή την αγόρασε και ο ίδιος εν αγνοία του?  αλλά η απουσία του από τη συζήτηση και το γεγονός ότι ο ίδιος δεν δε συμμετέχει και δειχνει καμία ανησυχία είναι τουλάχιστον ύποπτη... ::)

Συγχαρητήρια στους chrisgtr και Infernalgr.

όσο για τον racer x... και μόνο που έκανε account στο noiz για να πουλήσει μία κιθάρα (και τί κιθάρα...) δείχνει πολλά...

Η κιθαρα του παιδιου οχι μονο ειναι original αλλα ειναι και μια απο τις καλυτερες jem που εχω ακουσει.  ;)

ειναι πριν το 2000.  Πολυ κακως δεν εβαλε κοντινες φωτος. :-\

exarhos δες μερικα points που εχω τονισει σε προιγουμενα post μου στο θεμα.

Και μετα θα περιμενουμε ολοι μαζι τις φωτο  ::)

exarhos είπε:
Η κιθαρα του παιδιου οχι μονο ειναι original αλλα ειναι και μια απο τις καλυτερες jem που εχω ακουσει.  ;)

ειναι πριν το 2000.  Πολυ κακως δεν εβαλε κοντινες φωτος. :-\
έστω ότι ισχύει... γιατί δε συμμετέχει? γιατί δεν ασχολείται με το θέμα? expert δεν είμαι στις JEM καθώς δεν είχα ποτέ μου JEM. Αυτό το αφήνουμε σε εκείνους που ασχολούνται και έχουν (Infernalgr etc). Ως απλό μέλος και πιθανό αγοραστή πάντως, αυτό που με απασχολεί και με επηρεάζει είναι το ότι ο racer x είναι αμέτοχος! και αυτό μου είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ύποπτο...! και πιστεύω πως δεν είμαι ο μόνος που το βλέπει έτσι...!

περιμεντε ρε παιδια λιγη ωρα και λογικα θα απαντησει.Δεν ειναι ολοι μπροστα σε ενα pc ολη την μερα.Μπορει το παιδι να εχει δουλειες και να μην ευκαιρει..Οταν εχει ελευθερο χρονο πολυ πιθανων να ποσταρει τις photos.

Aν το παλικαρι ειναι ο Μανος που επεζε παλιοτερα και στους Wanted, το θεωρω απιθανο αν και μονταρισμενη να μην ειναι οριτζιναλ. Αν θυμαμαι καλα το παιδι ειχε πολλες jem και ειναι εξαιρετικος κιθαριστας. Δεν βρισκω λογω να εχει παρει μια ρεπλικα. Απο χθες εγω εσβησα το σχολιο μου στην αγγελια του.

Εμένα η άποψή μου είναι ότι όποιος δε μπορεί να διακρίνει μια original JEM από μία replica, τότε μάλλον δε θα πρεπε να αγοράζει JEM... Όταν δίνεις τοσα πολλά λεφτά για ένα όργανο καλό θα ήταν να το γνωρίζεις μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια...

pureanalog είπε:
Εμένα η άποψή μου είναι ότι όποιος δε μπορεί να διακρίνει μια original JEM από μία replica, τότε μάλλον δε θα πρεπε να αγοράζει JEM... Όταν δίνεις τοσα πολλά λεφτά για ένα όργανο καλό θα ήταν να το γνωρίζεις μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια...
E και εγω εχω αγορασει ενα αυτοκινητο 1800 cc αλλα αληθινα δεν ξερω να διακρινω αν ειναι 1600 cc και το αυτοκολλητο ειναι μουφα. Αυτο δε σημαινει οτι μου αξιζει να με κοροιδεψουν.

evris είπε:
E και εγω εχω αγορασει ενα αυτοκινητο 1800 cc αλλα αληθινα δεν ξερω να διακρινω αν ειναι 1600 cc και το αυτοκολλητο ειναι μουφα. Αυτο δε σημαινει οτι μου αξιζει να με κοροιδεψουν.
πολύ άκυρη η παρομοίωσή σου...

αυτό να το λεγες αν πήγαινες να αγοράσεις Gibson Les Paul και σου πουλούσαν Epiphone ανταυτού...

Κανέναν δεν αξίζει να τον κοροιδέψουν φυσικά.

Αλλά πραγματικά αν δεν είσαι σε θέση να διακρίνεις αν παίρνεις αυτό που πληρώνεις για 1500 ευρώ για μία κιθάρα, τότε γιατί την παίρνεις;;;;

γιατι εχει αυτη την βολικη λαβη πανω στο σωμα.... ;D

(η στην περιπτωση του εβρη γιατι εχει αυτη τη βολικη λαβη πανω απο το παραθυρο του συνοδηγου...!)

pureanalog είπε:
Αλλά πραγματικά αν δεν είσαι σε θέση να διακρίνεις αν παίρνεις αυτό που πληρώνεις για 1500 ευρώ για μία κιθάρα, τότε γιατί την παίρνεις;;;;
Δεν καταλαβαίνω αυτόν τον τρόπο σκέψης... Αν δεν υπήρχε το noiz ή γενικά το Internet ποιός από εδώ θα ήξερε ότι η αυθεντική LP έχει 2 βίδες στο rod cover και όχι τρεις? αυτό που λες ισχύει ΜΟΝΟ αν είναι κανείς υποψιασμένος με τις ρεπλικες... αν δεν ήξερες ότι παίζουν τέτοια πράγματα στην αγορά, άνετα θα έπεφτες κορόιδο...

pureanalog είπε:
πολύ άκυρη η παρομοίωσή σου...

αυτό να το λεγες αν πήγαινες να αγοράσεις Gibson Les Paul και σου πουλούσαν Epiphone ανταυτού...

Κανέναν δεν αξίζει να τον κοροιδέψουν φυσικά.

Υπηρχαν και φτηνοτερα αυτοκινητα, με 1.100 cc αν αυτο σε βοηθαει σε κατι. Και υπηρχε και με 1600 το δικο μου  και υπηρχε και με 1800.

Δεν ξερω γιατι επιλεγω αυτα που επιλεγω, αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου. Αλλα ποιο ειναι το point σου? Οτι αν δεν ξεχωριζω απο μακρια την Jem η τα 1800 cc να μην παω να τα παρω?

Παρα πολλα πραγματα δεν ξερουμε να διακρινουμε αλλα τα αγοραζουμε. Το αν ειναι βιολογικο ενα μαρουλι που εχει ταμπελα βιολογικο. Το τι εχει μεσα το γνησιο Depon σε σχεση με το μαιμου που και αυτο γραφει Depon. Το ποια ειναι η γνησια καφετιερα Krupps και που φαινεται η διαφορα της απο την κινεζικη απομιμηση της. Σε τι διαφοροποιειται το γνησιο Ideal Standard καζανακι απο την απομιμηση του, τις διαφορες ενος boing 737 μοντελο Β με το προηγουμενο του μοντελο Α οταν κλεινω εισητηρια ...Οποτε?

Αν δεν υπήρχε το noiz ή γενικά το Internet ποιός από εδώ θα ήξερε ότι η αυθεντική LP έχει 2 βίδες στο rod cover και όχι τρεις?

Πριν το νοιζ και το ιντερνετ δεν μπορουσες να βρεις αυθεντικη gibson να το παρατηρησεις?

evris είπε:
Παρα πολλα πραγματα δεν ξερουμε να διακρινουμε αλλα τα αγοραζουμε....Οποτε?
Oπότε είμαστε υπεύθυνοι και πρέπει να προσέχουμε και όχι να αγοράζουμε γιούργια. Το ίδιο μ@λ@κας θα αισθανθείς εάν καταλάβεις ότι τα αγγούρια που πλήρωσες σαν βιολογικά δεν είναι, με το να πληρώσεις 1500 για μια Jem που δεν είναι και το κατάλαβες όταν την πήγες στον Superfunk.

Άρα καλό είναι κάποιος να σου πει από πριν..."φίλος, τα αγγούρια σου, είναι κινέζικα"...

Stinky είπε:
Αν δεν υπήρχε το noiz ή γενικά το Internet ποιός από εδώ θα ήξερε ότι η αυθεντική LP έχει 2 βίδες στο rod cover και όχι τρεις?

Πριν το νοιζ και το ιντερνετ δεν μπορουσες να βρεις αυθεντικη gibson να το παρατηρησεις?
Δεν θα έμπαινες στη διαδικασία αυτή γιατί απλά θα ησουν ανυποψίαστος. Θα έλεγες: "α...αυτή έχει 3 βίδες, νόμιζα ότι είχαν 2...δε γ***εται... ίσως να είχε βγει σε 2 εκδόσεις ή να μην είναι του 72' αλλά του 74'..."

και βασικά δεν έχω Gibson ούτε έχω κανένα γνωστό που να'χει (επαρχιώτης βλέπεις...εκεί δεν έχουμε τέτοια γιατί απλά δεν υπάρχει μαγαζί να έχει στο stock μία LP Standard για να δούμε πως είναι..." ...ε... αν ήθελα να παραγγείλλω μία, γιατί να ήμουν υποψιασμένος? και γιατί πρέπει να ξέρουμε όλοι το κάθε χαρακτηριστικό των Fender, Gibson, Gretsch, PRS κτλ? και από που να τα ξέρεις?

το ότι κάποιοι γνωρίζουν...ok...μαγκιά τους! και πάλι καλά που υπάρχουν για να καθοδηγούν τους άλλους (εμάς που δεν ξέρουμε)... Αλλά όχι να προωθούνε μία άποψη του ότι "ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ"... Δεν είμαστε όλοι επαγγελματίες εδώ, ούτε έχουμε όλοι κολλητούς όλη την κιθαριστική αφρόκρεμα, καταστήματα κτλ...

(δεν το λέω για σένα...απλά γενικολογώ  ;))

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back