Reboot της μουσικής βιομηχανίας; (D2C, Streaming 2.0)

Αλέξανδρος Κυρλής

Slew Rate

Administrator
Staff member
Λύσεις
1
Πόντοι
333
Ιδιότητα
  1. Τύμπανα
  2. Ηχολήπτης
Ένα ενδιαφέρον βίντεο που προβλέπει μια θετική εξέλιξη για τη μουσική βιομηχανία.

Το ανοίγω σαν thread και όχι βίντεο γιατί πιστεύω αξίζει να υπάρχει, καθώς σηκώνει συζήτηση.

Θα ήθελα να ακούσω απόψεις.

• Like
Reactions: cos_dr
Αυτός ο τύπος με τα αστραφτερά άσπρα δόνιτα και το weird look, μιλάει για τη μουσική βιομηχανία στο επίπεδο των πωλήσεων δημιουριών αναγνωρισμένων καλλιτεχνών 

Για εμένα, αυτό είναι ένα παιχνίδι για μεγάλα παιδιά, με μεγάλες τσέπες και υψηλή τεχνολογία. Δεν με αφορά 

Όμως υπάρχει μια κοινότητα ερασιτεχνών, που ασχολείται καθημερινά με τα της μουσικής (και με τα περιξ αυτής θέματα, όπως το τι τρώτε σήμερα) και η οποία, κατά τη γνώμη μου, έχει εξαιρετικά μεγάλο μέγεθος διεθνώς και μεγάλες προοπτικές.  

Φυσικά, το μέγεθος της αγοράς στο οποίο θα απευθυνθεί κανείς είναι η ειδοποιός διαφορά για τα ROI που θα πρέπει να περιμένει.

Τι λες και εσύ, ως επενδυτής σε αυτήν την αγορά? 

• Συμφωνώ
Reactions: sultan of string
το 2026 είναι κοντά.

Τα live show και οι κινηματογράφοι θα κόβουν εισιτήρια και όσοι είναι αρκετά παραγωγικοί στα επαγγελματικά τους κανάλια στα streaming media θα βγάζουν χρήμα από τα views και τους χορηγούς.

συνδρομές.

Το AI φούσκα είναι που θα σκάσει, τολμώ ξανά την πρόβλεψη.

Για παράδειγμα: 

Νομζω ότο η οικονομική αξία του noiz βρίσκεται κυρίως στις αγγελίες που έχουν την μεγάλη επισκεψιμότητα

Γιατί αυτές θα πρέπει να απευθύνται μόνο στο κοινό στην Ελλάδα

Το παρακάτω πχ θα έπιανε τη διπλή τιμή αν ήταν γνωστό εκτός Ελλάδος και εδώ παραμένει ακόμα απούλητο

(Και αν ρωτήσεις γιατί δεν το παίρνεις εσύ να το πουλήσεις η απάντηση είναι: βαριέμαι να ασχοληθώ) 

rickenbacker_4001_1978-1717523102-137-e.jpeg

• Συμφωνώ
Reactions: sultan of string
Αυτός ο τύπος με τα αστραφτερά άσπρα δόνιτα και το weird look, μιλάει για τη μουσική βιομηχανία στο επίπεδο των πωλήσεων δημιουριών αναγνωρισμένων καλλιτεχνών 

Για εμένα, αυτό είναι ένα παιχνίδι για μεγάλα παιδιά, με μεγάλες τσέπες και υψηλή τεχνολογία. Δεν με αφορά 
δεν μας αφορουν αυτά που λεει.

Εδω είναι βαλκάνια.

Είμαστε η τελευταία τρύπα του κλαρίνου.

Κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις. Μόνο κάποιες εκτιμήσεις, αν μπορεί να τις κάνει κι αυτές. Άλλοι καθορίζουν την πορεία της μουσικής βιομηχανίας.

Κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις. Μόνο κάποιες εκτιμήσεις, αν μπορεί να τις κάνει κι αυτές. Άλλοι καθορίζουν την πορεία της μουσικής βιομηχανίας.
Ναι, συμφωνώ 

Κάποιοι όμως επενδύουν σε αυτήν. Όπως πχ @Slew Rate (ίσως με προσδοκία συνεργιών με συναφείς του δραστηριότητες)

Αυτό που λέω είναι: Αξίζει να επενδύσεις στο NOIZ? Και σε ποια τιμή 

Ναι, συμφωνώ 

Κάποιοι όμως επενδύουν σε αυτήν. Όπως πχ @Slew Rate (ίσως με προσδοκία συνεργιών με συναφείς του δραστηριότητες)

Αυτό που λέω είναι: Αξίζει να επενδύσεις στο NOIZ? Και σε ποια τιμή 
o ιδιοκτήτης ήδη επένδυσε.

Αυτόν εννοείς ή τα απλά μέλη?

Μπορούν να απλά μέλη να επενδύσουν?

ή κάτι δεν κατάλαβα

o ιδιοκτήτης ήδη επένδυσε.

Αυτόν εννοείς ή τα απλά μέλη?

Μπορούν να απλά μέλη να επενδύσουν?

ή κάτι δεν κατάλαβα

Δεν εννοώ τα απλά μέλη

Αναφέρομαι σε αυτούς που ενδιαφέρονται να επενδύσουν - η ιδιοκτησία μπορεί να αλλάξει αν υπάρχει τιμή που τα δύο μέρη θεωρούν δίκαια 

Δεν εννοώ τα απλά μέλη

Αναφέρομαι σε αυτούς που ενδιαφέρονται να επενδύσουν - η ιδιοκτησία μπορεί να αλλάξει αν υπάρχει τιμή που τα δύο μέρη θεωρούν δίκαια 
δεν ξέρω αν δεν σε πιάνω, αλλά δεν μπορώ να συσχετίσω αυτά που λέει ο μαυρούλης με ένα μουσικό φόρουμ σαν το νόιζ ή την πλατφόρμα διαφημίσεων του νοιζ.

ο μαυρούλης μιλάει για content (αυτή την κακιά λέξη που περιγράφει την δημιουργία μουσικής) κάτι που στο νόιζ δεν υπάρχει και φυσικά δεν διανέμεται προς πουθενά

δεν ξέρω αν δεν σε πιάνω, αλλά δεν μπορώ να συσχετίσω αυτά που λέει ο μαυρούλης με ένα μουσικό φόρουμ σαν το νόιζ ή την πλατφόρμα διαφημίσεων του νοιζ.

ο μαυρούλης μιλάει για content (αυτή την κακιά λέξη που περιγράφει την δημιουργία μουσικής) κάτι που στο νόιζ δεν υπάρχει και φυσικά δεν διανέμεται προς πουθενά
OK - δεν μιλάω για το μέλλον της μουσικής βιομηχανίας, Δημήτρη - δεν αναφέρομαι στις ανησυχίες των γονέων που τα παιδιά του έχουν επιλέξει να δοκιμάσουν αυτόν το δρόμο 

Ο Μεθενίτης πούλησε το noiz στον @Slew Rate - σε κάποια τιμή - αυτό που σκέφτομαι είναι: Πόσο αξίζει το Noiz - δεν αναφέρομαι στην ουσία του περιεχομένου - σκέφτομαι μόνο το δυνητικό Return on Investment 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
OK - δεν μιλάω για το μέλλον της μουσικής βιομηχανίας, Δημήτρη - δεν αναφέρομαι στις ανησυχίες των γονέων που τα παιδιά του έχουν επιλέξει να δοκιμάσουν αυτόν το δρόμο 

Ο Μεθενίτης πούλησε το noiz στον @Slew Rate - σε κάποια τιμή - αυτό που σκέφτομαι είναι: Πόσο αξίζει το Noiz 

ok, κατλαβα, για μια στιγμή το πήγα προς άλλες κατευθυνσεις

την απορία σου βέβαια δεν μπορώ να σου την λύσω.

ok, κατλαβα, για μια στιγμή το πήγα προς άλλες κατευθυνσεις

την απορία σου βέβαια δεν μπορώ να σου την λύσω.
Ουτε έγώ άλλωστε

Θα πρέπει όμως κάποια στιγμή ο @Slew Rate να μας πει και τη δική του άποψη

Ζήτησε τις δικές μας, πήρε μερικές, ώρα είναι να τον ακούσουμε και αυτόν 

@SibLt είσαι εκτός θέματος και αναφέρεσαι σε πράγματα και ονόματα που δεν σε αφορούν.

Εγω το noiz σύμφωνα και  με την αξία που έχει για εμένα το εκτιμώ αυτή τη στιγμή και υπολογίζοντας και τις διεθνείς και εγχώριες οικονομικές εξελίξεις.... Θα έλεγα μια τιμή γύρω στα εξήντα πέντε εκατομμύρια ευρώ. 

Θα ήθελα να ακούσω απόψεις.

Παραληρηματικό term-dropping χωρίς ειρμό.

Προσπαθούν όλοι να λύσουν το εξής άλυτο πρόβλημα: οι άνθρωποι θέλουν τη μουσική που ακούνε δωρεάν ή σχεδόν δωρεάν. Μπορεί να υπάρξει αυτό; Προφανώς όχι, αλλά επιμένουν. Δεν μπορώ καν να φανταστώ για ποιο λόγο επιμένουν.

Ειδική σημείωση: όταν ακούω άνθρωπο να ρίχνει στην όποια συζήτηση τη φράση Α.Ι. ξέρω με βεβαιότητα 99.99999% ότι είναι εντελώς μαλάκας. EDIT: Εννοείται ότι αναφέρομαι στον τύπο στο βίντεο.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα