Reamping online

Κάτι τέτοιο έψαχνα και εγώ!

Το έχει δοκιμάσει κανείς να πει την εμπειρία του??

dimsonic είπε:
και πως δουλεύει αυτό ?
Reamping Online is a website that allows you to reamp you guitar tracks using Kemper Profiling Amplifier....

The idea behind our reamping service is that your guitar track uploaded to our website is processed through Kemper Profiling Amplifier. Shortly after, the result is recorded and sent back to you. You can freely adjust KPA's settings to create exactly the sound you want.

...

For full tracks reamping, there are charges per minute of processing track, which vary depending on chosen reamp type:

Standard - €0,75 / $1,00 per minute

Pro - €1,05 / $1,40 per minute

ναι....

υπάρχει μια απάντηση και μπλα μπλα μπλα...

αλλά τίποτα για την ουσία του προβλήματος.

αν υποτίθεται ότι έστελνα midi το καταλαβαίνω

Αλλά αν είναι guitar track υποθέτω δεν είναι any guitar track, άλλος μπορεί να έχει ήδη ένα track και να έχει τη μάνα του και τον πατέρα του μέσα και να μην του αρέσει το αποτέλεσμα και να θέλει να ακούγεται σαν steve Vai ή ακόμα χειρότερα σαν wes montgomerry.

ΠΩΣ κάνουν επεξεργασία ενός wav που είναι παιγμένο πχ με χιλιάδες συνδυασμούς ήχων κιθάρας, εφέ, μαγνητών κλπ ώστε να επιδέχεται μετά ένα κάποιο Modelling...

Ενω τω μεταξύ βλέπω από τα genres που δειγματίζουν προς πολύ παραμόρφωση και μέταλλο το πάνε...

(προφανώς και δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο...)

Το reamp είναι μια διαδικασία όπου ένα προηχογραφημένο τρακ (άρα αρχείο ήχου) επαναηχογραφείται μέσω κάποιου ενισχυτή, για να αποκτήσει την χροιά του.

Αρα θα στελνεις το αρχείο σου και θα επιλέγεις προσομοίωση που θέλεις, προφανώς. Δεν είχα τον χρόνο να μπω στο σάιτ για να δω την διαδικασία τους. Προφανως πληρωνεις για όσα διαφορετικά τρακς στείλεις.

ΥΓ - Το midi file που ανέφερες δεν είναι αρχείο audio.

yameth είπε:
Το reamp είναι μια διαδικασία όπου ένα προηχογραφημένο τρακ (άρα αρχείο ήχου) επαναηχογραφείται μέσω κάποιου ενισχυτή, για να αποκτήσει την χροιά του.

Αρα θα στελνεις το αρχείο σου και θα επιλέγεις προσομοίωση που θέλεις, προφανώς. Δεν είχα τον χρόνο να μπω στο σάιτ για να δω την διαδικασία τους. Προφανως πληρωνεις για όσα διαφορετικά τρακς στείλεις.

ΥΓ - Το midi file που ανέφερες δεν είναι αρχείο audio.
Προηχογραφημένο τρακ χωρίς εφέ. Δλδ η κιθάρα τελείως καθαρή (συνήθως).

Εμένα άλλο με προβληματίζει χωρίς να το έχω ψάξει όμως. Πώς ξέρεις ότι ο reamped ήχος κάθεται καλά στη μίξη;

RayDTutto είπε:
Προηχογραφημένο τρακ χωρίς εφέ. Δλδ η κιθάρα τελείως καθαρή (συνήθως).

Εμένα άλλο με προβληματίζει χωρίς να το έχω ψάξει όμως. Πώς ξέρεις ότι ο reamped ήχος κάθεται καλά στη μίξη;
Αν δεν το κάνεις ο ίδιος δοκιμάζοντας και ακούγοντας συνολικά, δεν το ξέρεις.

RayDTutto είπε:
Πώς ξέρεις ότι ο reamped ήχος κάθεται καλά στη μίξη;
Δεν το ξέρεις ,όπως δεν το ξέρεις όταν επιλέγεις ενισχυτές για την ηχογράφηση.

Η αλήθεια είναι ότι το ιδανικό είναι να γράφεις ταυτόχρονα και ένα DI signal (εσύ ακούς το επεξεργασμένο όταν παίζεις) και μετά δοκιμάζεις στην μίξη διαφορετικές εναλλακτικές για να διαλέξεις τι σου κάθεται καλύτερα.

Αυτό από απόσταση είναι δύσκολο αλλά στην περίπτωση που θέλεις κάτι πολύ συγκεκριμένο σε κάποιο σημείο μπορεί να λειτουργήσει.

Μα προφανώς ειπα δεν πρόκειται για midi αρχειο.

οποιος εχει λιγο ασχοληθεί με ηχογράφηση ξέρει οτι αυτά δεν γίνονται.  Δεν υπαρχει κιθαριστας που να βγαλει την αίσθηση heavy metal πχ σε καθαρο ηχο και μετα να μοντελοποιηθει. Το μεγαλύτερο ποσοστό  επιτυχιας οφειλεται παντα στη διαδραστικη διαδικασία της ζωντανης παραμορφωσης. Οπως θεωρω οτι επίσης δεν γινεται χαλαρα και με προσομοιωση. Μονο καρφι και γκάζι.

Τωρα πως θα το κανουν αυτοι και ο πελατης....δεν το ξέρω. ...

Με τόσα vst ενισχυτές-πεταλάκια-καμπίνες που υπάρχουν free στο internet, μάλλον (τι μάλλον, σίγουρα δηλαδή...) το συγκεκριμένο site είναι αχρείαστο...! 

dimsonic είπε:
  Δεν υπαρχει κιθαριστας που να βγαλει την αίσθηση heavy metal πχ σε καθαρο ηχο και μετα να μοντελοποιηθει. Το μεγαλύτερο ποσοστό  επιτυχιας οφειλεται παντα στη διαδραστικη διαδικασία της ζωντανης παραμορφωσης.
+1000

dimsonic είπε:
Μα προφανώς ειπα δεν πρόκειται για midi αρχειο.

οποιος εχει λιγο ασχοληθεί με ηχογράφηση ξέρει οτι αυτά δεν γίνονται.  Δεν υπαρχει κιθαριστας που να βγαλει την αίσθηση heavy metal πχ σε καθαρο ηχο και μετα να μοντελοποιηθει. Το μεγαλύτερο ποσοστό  επιτυχιας οφειλεται παντα στη διαδραστικη διαδικασία της ζωντανης παραμορφωσης. Οπως θεωρω οτι επίσης δεν γινεται χαλαρα και με προσομοιωση. Μονο καρφι και γκάζι.

Τωρα πως θα το κανουν αυτοι και ο πελατης....δεν το ξέρω. ...
Κάτι δεν πιάνεις. Κανένας κιθαρίστας δεν γράφει καθαρό για να το βάλει μετά σε μέταλ.

Π.χ. μπαίνεις στο στούντιο να γράψεις μια καφρίλα.

Καρφώνεις κανονικά στον ενισχυτή.

Για να έχεις όμως δυνατότητα reamping στέλνεις τον ήχο της κιθάρας σου ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΑΝΑΛΙ στο οποίο γράφεται μόνο ο ανώθευτος ήχος της κιθάρας σου.

Από μόνο του ακούγεται μια αηδία.

Ποκποκποκ κλινκ κλινκ πιου πιου.

Αυτό το κανάλι μετά το καρφώνεις στο guitar rig επιλέγεις ποιον Trisgamostavreitor θα χρησιμοποιήσεις και ακούς το ίδιο κομμάτι που έγραψες και σε έναν άλλο ενισχυτή εκτός εκείνου του ενισχυτή στον οποίο έφτανε το καλώδιο της κιθάρας σου στο στούντιο πριν το σπλιτάρεις και στο άλλο κανάλι.

::)

Μαλλον κατι δεν εγινε αντιληπτο για το reamp και κατ επεκτασιν για το τι προσφερει αυτος που εχει αυτο το site.

Γραφω στο σπιτακι μου με το...vstιποτα μου την κιθαρα μου,ταυτοχρονα τη γραφω (ή την κραταω αν γραφτηκε ετσι απλα απενεργοποιωντας το plugin κλπ) εντελως καθαρη (να ακουγεται τζογκ τζογκ) και στελνω αυτη την καθαρη σε καποιον που εν προκειμενω εχει ενα kemper (σε αλλη περιπτωση μπορει να ειναι καποιος που εχει ενα ντουβαρι αληθινους ενισχυτες) και μου τη στελνει πισω κανονικη κιθαρα.

Με το σκεπτικο που βγαζει αχρειαστο το site και γενικα αυτη τη διαδικασια,καλλιστα μπορουμε να βγαλουμε αχρηστα και ολα τα online mastering (γιατι τα κανει και το "χ" plugin που εχουμε στο κουβασε μας) και ολα τα online mixing που απο μερικους γινονται και σε πανακριβες αναλογικες κονσολες (γιατι το κανουμε και μονοι μας στο φανταστικο κουβασε μας και η κασα "σκοτωνει" κιολας).

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
το καταλαβαίνω αυτό βρε παιδιά...

το κάνω μάλιστα επανειλημμένα πολλές φορές προσπαθώντας να ταιριάξω άλλα εφέ και ήχους επειδή λέω..."κι αν μετανιώσω μετά?"

αλλά ΠΟΤΕ δεν έκατσε.

Πολλές φορές, για να μην πω πάντα, αυτό που ακούς με το α εφέ, πχ κομπρέσσορα, που κρατάει διάρκεια και βγάζει feedback και σε σπρώχνει να κάνεις το σήκωμα ένα κλικ λιγότερο, ή δεν ξέρω τι άλλο (σε σπρώχνει πάντως - εδω ρε παιδιά σε σπρώχνει το ουά ουά αλλιώς αν είναι κάτω, αλλιώς αν είναι στη μεση και αλλιώς πάνω - παίζεις άλλα πράγματα δεν είναι δυνατόν να μην το έχετε βιώσει) ..

Και άντε το έκανες και το έχεις στο άλλο τρακ καθαρό σαν μαλλί μερινός.

Αν βάλεις μετά, άλλο ήχο, άλλο compression, αλλο gain και άλλο drive θα βγει κάτι άλλο.

Ίσως να είναι και ωραίο...αλλά ....δε μου κάθεται...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back