Εχεις φαει ΧΟΝΤΡΟ κολλημα με το Πσηφιο... ;DΠως γινεται να περναει το σημα μεσα απο ψηφιακο πεταλι κ να μην αλλοιώνεται ο ηχος?
Ποια?Χρησιμοποιω 5 αναλογικα πεταλια
ειμαι κατα 99% σιγουρος οτι εχεις μπερδεψει το αναλογικο με το true by pass...& το Πσηφιακο με το buffered by passακομη κ να μην δουλευει μονο που περναει απο μεσα του το σημα, ακουω την διαφορα
αλλο πραγμα το γουστο και αλλο η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ... ;DΟ καθενας εχει τα δικα του γουστα στον ηχο του
αν θες ενα πεταλι που θα κανει το digital delay σου να ακουγεται σαν αναλογικο....ΔΕΝ ειναι οτι πρεπει και δεν υπαρχει κι ολας.... ή μαλλον ΥΠΑΡΧΕΙ και λεγεται ΚΑΛΟΣ ΛΑΜΠΑΤΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ...Αυτο το πεταλακι πρεπει να ειναι οτι πρεπει.
Οπως ειπε ο SF, το οτι ακουγες διαφορά οταν ηταν κλειστα, δεν οφειλεται στο οτι ηταν ψηφιακα, αλλα στο οτι δεν ηταν true bypass(ηταν ,δηλαδη, Buffered). Ενα πεταλι μπορει να ειναι true bypass ή οχι, ασχετα με το αν ειναι αναλογικο ή ψηφιακο. Απ'οτι ξερω, ουτε τα πεταλια που εχεις αυτη τη στιγμη ειναι true bypass(μιλαω γι'αυτα που εχεις ονομασει). Με αυτα δεν παρατηρεις διαφορα? Και προκυπτει ετσι και μια ερωτηση απο μενα για οποιον γνωριζει: Τα συγχρονα Boss εχουν ολα το ιδιο buffer? (Αν ειναι ετσι, και αν εισαι σιγουρος οτι ακουγες διαφορά, μαλλον το zoom σου εκανε τη ζημια...).strat54 είπε:Τα πεταλια μου ειναι, Boss blues driver,wah dunlop classic, overdrive-compressor-analog delay απο Ελληνα κατασκευαστη. Τα ψηφιακα που ειχα κ πουλησα boss reverb,boss digital delay,Boss FBM-1, Boss AC-3 Acoustic Simulator, πεταλιερα Gt 10 και zoom G7.1ut κ loop rc3 που εχω ακομη.Με αυτα εχω κανει παρα πολλες δοκιμες κ κλειστα ακουγα διαφορα με ενισχυτες twin reverb,deville.
Αυτο κανει ολη τη ζημια αν δεν ειναι tbp,κλασσικος καταστροφεας ηχου το bypass συστημα της Dunlop ;Dwah dunlop classic
εβαζες δηλ.4-5 buffered πεταλια στη σειρα,λογικο ειναι να ακουγες καποια διαφορα (με 1-3 δεν θα την ακουγες)Τα ψηφιακα που ειχα κ πουλησα boss reverb,boss digital delay,Boss FBM-1, Boss AC-3 Acoustic Simulator,
ναι μεσες-ακρες το ιδιο εχουν...και ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ,δεν αρχιζουν τυχαια τοσες και τοσες αλυσιδες πεταλιων με το tuner της.Τα συγχρονα Boss εχουν ολα το ιδιο buffer?
Αυτο κανει ολη τη ζημια αν δεν ειναι tbp,κλασσικος καταστροφεας ηχου το bypass συστημα της Dunlop ;D
Πoυ λεει αν ειναι tbp ή bypass?
Καθόλου μα καθόλου "τρίχες". Αν αυτό θέλει να ακούει, θα του πείς ότι είναι "τρίχες"; "Τρίχες" τα όσο το δυνατόν αναλοίωτο σήμα από τους μαγνήτες της κιθάρας σου με τις μεγαλύτερες δυνατές δυναμικές και απόκριση;Superfunk είπε:... ,ισχυριζεται,οτι κανει τον ηχο να ειναι ιδιος με αυτον που θα ειχες αν καρφωνες κατευθειαν τη κιθαρα στον ενισχυτη...(ΤΡΙΧΕΣ δηλ. ΙΜΗΟ ;D)
Ανόμοια πράγματα. Ναι, την ισοστάθμιση την πετυχαίνεις, τις δυναμικές και την απόκριση...;Ο ενισχυτης σου ετσι κι αλλοιως εχει και volume & tone controls για να "αντισταθμισεις" οποιαδηποτε (και καλα) απωλεια εχεις απο τα εφε...(αν και αν δεν θες την..απωλεια ΤΙ τα θες τα εφε ανθρωπε μου? ;D ενα μερος του ηχου τους ΕΙΝΑΙ και αυτη η ..απωλεια...)
μια και τα.... digital πεταλια οταν δεν ειναι ανοικτα ειναι....αναλογικα.....(στα tbp ο ηχος περναει....right through ,ενω στα buffered περναει μονο απο τον αναλογικο op amp) ;D
Οπως ειπε ο SF, το οτι ακουγες διαφορά οταν ηταν κλειστα, δεν οφειλεται στο οτι ηταν ψηφιακα, αλλα στο οτι δεν ηταν true bypass(ηταν ,δηλαδη, Buffered). Ενα πεταλι μπορει να ειναι true bypass ή οχι, ασχετα με το αν ειναι αναλογικο ή ψηφιακο. Απ'οτι ξερω, ουτε τα πεταλια που εχεις αυτη τη στιγμη ειναι true bypass(μιλαω γι'αυτα που εχεις ονομασει). Με αυτα δεν παρατηρεις διαφορα? Και προκυπτει ετσι και μια ερωτηση απο μενα για οποιον γνωριζει: Τα συγχρονα Boss εχουν ολα το ιδιο buffer? (Αν ειναι ετσι, και αν εισαι σιγουρος οτι ακουγες διαφορά, μαλλον το zoom σου εκανε τη ζημια...).
Α, και sorry που παω λιγο offtopic με την ερωτηση μου
Διαφορα με τι? το στανταρ πεταλι μου ειναι το blues που ηξερα οτι ειναι αναλογικο απο εκει κ περα δοκιμαζα τα αλλα ενα ενα, κ πιο κοντα στο κατευθειαν καρφι ηταν αυτο.Τα αλλα κ κλειστα ακουγοταν σαν να ηταν η κιθαρα σαν ξυριστικη μηχανη ή αλλιως σαν να εβαζα την κιθαρα μου σε ΤΡΑΤΖΙΣΤΟΡ ενισχυτη.Τωρα με αυτα που εχω αυτη τη στιγμη τα συνδεσα ολα μαζι (χωρις wah ) δεν το εχω αυτη τη στιγμη εδω, ακουω εναν καλο ηχο , βγαζω ολα τα πεταλια κ συνδεω μονο το Loop rc3 ακουγεται χαλια.
Για τα boss-ακια μιλαω,μια και αυτα εχει ο φιλος κανουν ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο που ειπα δηλ. ειναι analog dry through (η συντριπτικη πλειοψηφια τους) τα looper της δεν ειναι (μαλλον γιατι δεν εχει ΛΟΓΙΚΗ να ειναι)....παντως με τα επιπεδα δειγματολειψιας που υπαρχουν στην εποχη μας ΙΜΗΟ ειναι ΑΣΤΕΙΟ να "φοβομαστε" την "επιδραση" του A/D conversion στον "ηχο" μας...τωρα "ψυχολογικα" μπορει και να επηρεαζει καποιους αλλα ως εκει...Τώρα τα boss-άκια τί κάνουν, δεν έχω ιδέα.
τα buffer των BOSS εχουν ΘΑΥΜΑΣΙΟ buffer οπως και τα VS το ξερω αλλωστε απο ΠΡΩΤΟ χερι... ;DΗ άποψη ότι όλα έχουν καλό buffer, είναι για γέλια. Καλό buffer, έχουν όλα τα Visual Sound, για παράδειγμα.
θα χασεις και αλλα χρηματα γιατι η λυση που ζητας λεγεται απλα TRUE BY PASS STRIPγιατι ειχα δωσει αρκετα λεφτα για να τα πουλησω κ να χασω τοσα χρηματα.
ΤΡΙΧΕΣ ειναι αυτο που ισχυριζεται οτι κανει το Radial Tonebone Dragster οχι το να θες αναλοιωτο σημα απο τους μαγνητες κατι που ΚΑΜΜΙΑ λυση δεν σου δινει μια και απο τη στιγμη που χρησιμοποιεις μακρια ΚΑΛΩΔΙΑ και πεταλια (ειδικα αν ειναι tbp) θα εχεις "αλλοίωση" θες δε θες....οποτε get over it and play some music... ;DΚαθόλου μα καθόλου "τρίχες". Αν αυτό θέλει να ακούει, θα του πείς ότι είναι "τρίχες"; "Τρίχες" τα όσο το δυνατόν αναλοίωτο σήμα από τους μαγνήτες της κιθάρας σου με τις μεγαλύτερες δυνατές δυναμικές και απόκριση;
Λαθος γνωριζεις,η BOSS δεν προσφερει tbp γιατι τα...ΑΠΕΧΘΑΝΕΤΑΙ (και καλα κανει)Εξ'όσον γνωρίζω όλα τα made-in-taiwan Boss είναι πλήρως ψηφιακά, με ψηφιο-ποίηση του σήματος και γι'αυτό ακριβώς τον λόγο η Boss δεν μπορεί να προσφέρει true-bypass Boss πετάλια (μόνο ένα analog-dry-through πετάλι, είτε αναλογικό είτε ψηφιακό, μπορεί να είναι true-bypass για λόγους... προφανείς).
οντως επαιζε με πεταλια που ειχαν ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ buffers απο τα BOSS ;DΆσε που νομίζω ότι ουδέποτε έπαιξε Boss-άκια
απο το να πουλησεις κοψοχρονια τα ΩΡΑΙΟΤΑΤΑ πεταλακια σου επειδη δεν σου αρεσει το by pass ηχος τους παντως ΛΙΓΟΤΕΡΟ κοστος εχει.... ;DΔεν παύει όμως να είναι μια λύση που πιάνει χώρο, προσθέτει βάρος, έχει power-supply requirements (αν θες τα LEDs) και... έχει κόστος.
Πολύ ενδιαφέρον. Ευχαριστώ για αυτά γιατί δεν τα γνώριζα. Αν μπορούσαμε να βρούμε και μια λίστα με ποιά είναι τί, θα ήταν ο,τι πρέπει.Superfunk είπε:Λαθος γνωριζεις,η BOSS δεν προσφερει tbp γιατι τα...ΑΠΕΧΘΑΝΕΤΑΙ (και καλα κανει)
http://www.roland.co.uk/blog/the-truth-about-true-bypass-and-buffered-guitar-pedals
Αν δεις τα σχηματικα των πιο πολλων πεταλιων της θα δεις οτι ειναι analog dry through,το σημα σπλιταρεται πριν απο τον κονβερτορα ,τα περισσοτερα BOSS "ταϊζουν" συνεχως το κυκλωμα, και τα FET transistors κανουν mute είτε στο bypass line είτε στο effected line (σε επικοινωνια που ειχα με τη Roland πριν καποια χρονια μια και εφτιαχνα μια πεταλιερα για εναν αλλο ψυχακια που φοβοντουστασανε μη του φαει ο πσηφιος τον ηχο ;D μου ειχαν πει οτι στα delay της π.χ το dry signal ειναι analog & το delay προστιθεται σε αυτο με το level knob)
δες εδω το ταϊβανεζικο RV3 π.χ.
http://www.freeinfosociety.com/electronics/schematics/audio/pictures/bossRV3.jpg
Έλα τώρα... ;Dαπο το να πουλησεις κοψοχρονια τα ΩΡΑΙΟΤΑΤΑ πεταλακια σου επειδη δεν σου αρεσει το by pass ηχος τους παντως ΛΙΓΟΤΕΡΟ κοστος εχει.... ;D