"Try before Buy" Microphone

niktkd93

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Καλημερα

βρισκομαι σε φαση αναζητησης πυκνωτικου μικροφωνου μεγαλου διαφραγματος με σκοπο να ηχογραφησω φωνη στο home studio μου...

Ηθελα καταρχην να ρωτησω σε ποια καταστηματα της αττικης μπορω να παω και να δοκιμασω καποια απο αυτα? (εκτος απ το bon studio που εχει μονο akg)

Και δευτερον,επειδη δεν βλεπω να βρισκω τετοιο καταστημα εχετε να μου προτεινετε καποιο? (διαθετω μεχρι 200 ευρω)

Ευχαριστω πολυ

Καλημέρα,

δεν ξέρω κάποιο μαγαζί για να δοκιμάσεις μικρόφωνα αλλά στην κατηγορία που ψάχνεις δυστυχώς δεν έχεις πολλές επιλογές! Οπότε θα σου έλεγα να κοιτάξεις για τα εξής  μικρόφωνα:

1)BLUE SPARK

2)Rode NT1-A

3)AKG perception 420

Επίσης ένα άλλο μικρόφωνο που άκουσα κ μου άρεσε είναι το AKG C 214. Βέβαια η τιμή του είναι λίγο παραπάνω από 300ε...

Ξέχασα να αναφέρω κ το se2200a της SE Electronics!! Πραγματικά πολύ καλό για τα λεφτά του!!  ;)

Η σειρά προτίμησης είναι αυτή:

1)AKG C 214 (300+ ευρώ)

2)BLUE SPARK

3)Se Electronics se2200a

4)Rode NT1-A

5)AKG perception 420 

Βέβαια θα πρέπει να τα ακούσεις......

τα εχω ακουσει σε δειγματα στο youtube κλπ

αλλα ξερεις...αν δεν τα ακουσεις απο κοντα πανω στη δικη σου φωνη...ποτε δεν ξερεις...

σε ευχαριστω παντως για την απαντηση

http://www.thomann.de/gr/se_electronics_x1_rf_projectstudio_bundle.htm

εχεις καθολου αποψη για αυτη την προσφορα?

To φίλτρο είναι πολύ καλό!! Για το μικρόφωνο δεν ξέρω! Αλλά νομίζω πως παρά είναι φτηνό,για να είναι "καλό"...

ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας

στο athens pro audio δεν γινεται να δοκιμασω

εχω παρει απο εκει τα ακουστικα μου και την καρτα ηχου και ειχα ρωτησει για μικροφωνο...

μου το εδωσαν μεχρι και να το πιασω αλλα οταν τους ειπα οτι χωρις δοκιμη δεν αγοραζω στραβωσαν... :/

συγγνωμη,εχω αδικο???

ειναι λογικο να αγορασεις κατι αν δεν το δοκιμασεις???

niktkd93 είπε:
συγγνωμη,εχω αδικο???

ειναι λογικο να αγορασεις κατι αν δεν το δοκιμασεις???
Άδικο δεν έχεις.

Το λογικό θα ήταν στα καταστήματα ότι είναι προς πώληση, να έχει και το δείγμα του.Αλλά.....χαχ....σε κάποια άλλη εποχη.

Αλλά πού θα το δοκίμαζες; Στα δικά τους μηχανήματα; Στα δικά τους monitors; Μέσω της κονσόλας που έχουν; κτλ κτλ.....και ποια θα ήταν τα συμπεράσματα;...μπέρδεμα μου φαίνεται...απλά προσπαθώ να μπω στην θέση σου...και να αντιληφθω μιας και εγω ανίδεος είμαι σε πολλά μουσικά θέματα που είναι αλληλένδετα με την μουσική μου.

Πάντως έχοντας ένα Rode NT1 ...είμαι ευχαριστημένος. Προϊόν που με κάλυψε στα λεφτά μου και μέχρι τώρα δεν με κάνει να αναζητήσω κάτι διαφορετικό.

συγγνωμη,εχω αδικο???ειναι λογικο να αγορασεις κατι αν δεν το δοκιμασεις???
αν δεν το δοκιμασεις στον δικο σου χωρο,με τη δικη σου καρτα ηχου/προενισχυτη και τα δικα σου μονιτορ θα ειναι απλα σαν να μην το δοκιμασες ποτε.

Superfunk είπε:
αν δεν το δοκιμασεις στον δικο σου χωρο,με τη δικη σου καρτα ηχου/προενισχυτη και τα δικα σου μονιτορ θα ειναι απλα σαν να μην το δοκιμασες ποτε.
Ε εντάξει, αν αυτός που δοκιμάσει δεν είναι τελείως άσχετος, μπορεί να σχηματίσει μία γνώμη στο περίπου.

ναι φυσικα και με διαφορετικα μηχανηματα μεχρι το σημα να φτασει στην εξοδο παιρνει διαφορετικα χαρακτηρηστικα

αλλα...ειδικα το μικροφωνο...δεν ειναι πληκτρο,να πεις εχει τους ταδε ηχους που μπορω να τους ακουσω απο καποιον αλλον στο youtube...

το μικροφωνο μαζι με τη φωνη του καθενος δημιουργει εναν προσωπικο ηχο...γι αυτο και κρινω απαραιτητο το να το δοκιμασω...εστω και σε "διαφορετικα" μηχανηματα απ τα δικα μου...

ναι...μονο πυκνωτικο και μονο μεγαλου διαφραγματος...

εχω κανει αυτη τη συζητηση με τον κυριο μαλαφη που ειναι καθηγητης στην sae και μου το ειχε πει οταν τον ειχα ρωτησει "γιατι πυκνωτικο?"

συμforumιστες σας εχω καλα νεα :)

στο musicorama δεχονται να δοκιμασεις οποιο μικροφωνο θες,αρκει να το εχουν στο στοκ...

επιτελους και ενα ελληνικο καταστημα που καταλαβαινει τις αναγκες του καταναλωτη !

καλησπερα

επειτα απο πολυ ψαξιμο και φυσικα τις προτασεις

κατεληξα στα εξης μικροφωνα

1)Rode NT1-a

2)MXL VG67i

3)Blue Spark

και θα δοκιμασω στο musicorama το Sontronics STC-2 που ισως να μου αρεσει

εχετε να μου προτεινετε καποιο απ τα παραπανω?(ισως καποιος που τα εχει ακουσει και μπορει να συγκρινει?)

Σας ευχαριστω πολυ και παλι

Προενίσχυση θα χρησιμοποιήσεις ξεχωριστή ή της κάρτας ήχου;

Γενικά, κάτι με το οποίο συμφωνώ και έχουν πει και πιο έμπειροι απο μένα, είναι ότι σε αυτή την κατηγορία οι διαφορές μεταξύ των μικροφώνων είναι ελάχιστες για πάρα πολλούς λόγους(υπάρχει αντίστοιχο θέμα αν χρειάζεται να το αναφέρω μόλις το βρω για να μην ξαναγράφω κατεβατά που ήδη υπάρχουν)!Καθένα αποτελεί μία αξιοπρεπή λύση για να ηχογραφήσεις αυτά που θέλεις!

Ότι και να διαλέξεις την δουλειά σου θα την κάνεις...Για παράδειγμα αρκετός κόσμος εδω μέσα προτείνει πάρα πολύ το Rode NT1!Επίσης για το SE Electronics X1 από γνωστό ηχολήπτη είχα ακούσει επίσης πολύ καλά λόγια!

Οπότε τουλάχιστον για τώρα μην σκαλώνεις με τις πάρα πολλες επιλογές που παίζουν αυτή τη στιγμή σε αυτή την κατηγορία τιμών, γιατί είναι πάρα πολλές και το αποτέλεσμα θα είναι πάνω-κάτω το ίδιο!Καλύτερα να φας χρόνο στο να ηχογραφήσεις, παρά στο ψάξιμο!Αν κάποια στιγμή θέλεις το κάτι παραπάνω στον ήχο σου...Ψάξε όντως σε βάθος!

Παρ' όλα αυτα και εφ όσον σου δίνεται η δυνατότητα να δοκιμάσεις στο μουσικόραμα διάφορα μικρόφωνα, καλές δοκιμές! :)

ξερεις φιλε μου οτι και αυτα τα 200 ευρω οσο λιγα και να φαινονται σε μερικους απο εδω μεσα που εχουν μικροφωνα των 1000ων και πανω ευρω

για μενα ηταν πολυ δυσκολο να τα μαζεψω...

γι αυτο και θελω το καλυτερo value for money :)

θα το ψαξω για το SE Electronics X1 γιατι ειναι μαζι και με το φιλτρο που πιστευω θα μου χρειαστει

προενισχυση θα χρησιμοποιησω για αρχη της καρτας(Komplete Audio 6) και βλεπουμε...

αλλιως πρεπει να περιμενω να μαζεψω γυρω στα 100 ευρω και πανω γιατι απ οτι εχω διαβασει,δεν αξιζει να παρεις προενισχυση με λιγοτερα χρηματα...

σκεφτομαι επισης και το Studio Project B1 που ειναι σχετικα χαμηλη η τιμη του και εχω ακουσει πολυ καλα λογια και μετα λεφτα που θα περισεψουν να παρω καποιο φιλτρο οπως της SE η αυτα του thomann

Trending...

Νέα θέματα

Back