- Πόντοι
- 638
To συγκεκριμένο "ανέκδοτο" στην πραγματικότητα αποτελεί παράφραση μιας παραβολής των Σούφι, στην οποία πρωταγωνιστεί ένας Δάσκαλος του ουντ (ή, ούτι, όπως το ξέρουμε...).drumplus είπε:Κι ένα παλιό:
Σε μια jazz συναυλία παίζουν δύο κιθαρίστες.Ο πρώτος τα σπάει.Μιλάμε το άτομο έχει ξεσκιστεί και σ' όλη τη φάση παιζει ασταμάτητα ότι μπορείς να φανταστείς.Ο δεύτερος αντίθετα σε όλη τη δειάρκεια της τρίωρης και βάλε συναυλίας, παίζει μιά και μόνη νότα και μάλιστα στην ίδια θέση.Κάποιος υποψιασμένος από το ακροατήριο, παραξενεμένος απ'αυτό πάει στα καμαρίνια και ρωτάει τον δεύτερο κιθαρίστα: Πώς γίνεται ρε φίλε ο άλλος να παίζει τ'αντερά του και συ όλη τη βραδυά να τη βγάζεις με μιά νότα;Kαι απαντάει εκείνος ατάραχος:Αυτός την ψάχνει.Εγώ την βρήκα.
Δεν θέλω να σε προσβάλω, αλλά με την παραπάνω version που παρέθεσες απλά εξευτελίζεται το βαθύ νόημα της αρχικής αφήγησης και είναι περίπου σαν να σχολιάζουν οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας, στο ημίχρονο του αγώνα, τα αποτελέσματα επιστημονικού συνεδρίου Αστροφυσικής. Ξέρω καλά ότι δεν το γνώριζες, οπότε η παρατήρηση δεν αφορά εσένα προσωπικά. Απλώς θεώρησα καλό να το επισημάνω για όσους τους ενδιαφέρει.