- Πόντοι
- 16
Λοιπόν, παίζω αρκετά χρόνια αρμόνιο και έφτασε μάλλον η ώρα να αγοράσω ένα πιο σοβαρό όργανο από αυτά που έπαιζα ως τώρα. (PSR-350 κ κάποια άλλα παλιότερα.) Ουσιαστικά έχω κατασταλλάξει στο ότι θέλω να αγοράσω κάποιο synthesizer της κατηγορίας των 2000ευρώ, βλέπε Motif ES, Triton Extreme, k2661 & Fantom X6. Λόγω των προτιμήσεων μου σε ήχους (soft ήχοι, ακουστικά όργανα, πιάνα, strings κλπ) είμαι μάλλον ανάμεσα στο Motif ES και το K2661, αν και μέχρι τώρα μόνον στο Motif και το Extreme μου έχει δοθεί η ευκαιρία να παίξω. Και αυτό διότι από ότι κατάλαβα το Extreme είναι πχ επικεντρωμένο περισσότερο σε ηλεκτρονικούς ήχους, ιδιαίτερα επιθετικούς κλπ που όχι ότι με δυσαρεστούν αλλά δε σκοπεύω να τους χρησιμοποιώ μακροπρόθεσμα αλλά μόνον ορισμένες φορές... Επιπρόσθετα το κλαβιέ του μου φάνηκε απογοητευτικά σκληρό... Ουσιαστικά δεν μπορώ να έχω ιδιαίτερη αποψή για το Kurzweil αφού δεν έχω παίξει σε αυτό, ωστόσο από όσα έχω ακούσει φαίνεται πως έχει πολύ ποιοτικά χαρακτηριστικά, το καλύτερο κλαβιέ της κατηγορίας του, πλούσιους ακουστικούς ήχους κλπ... Ωστόσο η πολυφωνία των 48 φωνών με προβληματίζει αρκετά μιας και δε θέλω να δώσω 2000 ευρώ για ένα όργανο που όταν παίξω με strings και sustain θα ''μπουκώσει'' και θα με απογοητεύσει έστω και για εκείνη τη στιγμή... Δεν το ξέρω αλλά στα αλήθεια θεωρείτε ότι δε θα καταλάβω διαφορά σε μία τέτοια περίπτωση ανάμεσα στη 128άρα πολυφωνία του Motif (ή του Extreme) και την 48άρα του k2661? Προλαμβάνω όσους θα απαντήσουν να δω ο ίδιος όλα τα όργανα και να αποφασίσω μόνος μου μιας και αυτό είναι κάτι που ούτως ή άλλως προτίθεμαι να κάνω. Αυτό που θα ήθελα είναι μία βοήθεια από ανθρώπους που γνωρίζουν σχετικά με τα όργανα αυτά (πχ κατόχους) και μπορούν να μου δώσουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με αυτά ή με παραμέτρους που δεν έχω σκεφτεί/φανταστεί όσον αφορά στην αγορά του οργάνου (πχ συνδεσιμότητες, δυνατότητες επέκτασης, service κλπ)
Υ.Γ. Τι γνωρίζετε για το Roland? Μπορώ να το βρώ κάπου στην Αθήνα για να το δοκιμάσω?
Ευχαριστώ προκαταβολικά!!! Ιδιαίτερα. Για να διαβάσει και μόνον κάποιος όλο αυτό το ποστ είναι άξιος συγχαρητηρίων...
Υ.Γ. Τι γνωρίζετε για το Roland? Μπορώ να το βρώ κάπου στην Αθήνα για να το δοκιμάσω?
Ευχαριστώ προκαταβολικά!!! Ιδιαίτερα. Για να διαβάσει και μόνον κάποιος όλο αυτό το ποστ είναι άξιος συγχαρητηρίων...