Πολύ καλή σκέψη φίλε maik.. το θέμα είναι τι "λαικούς" ήχους να ανταλάξουμε; Δεν παίζουν πολλά στα preset και η yamaha στην τουρκία έκανε ένα cd με ανατολίτικα samples ' date=' preset voice , arps και perfomanses το οποίο το πουλάνε στο www.motifator.com Τώρα όποιος κάνει sampling κανένα καλό ήχο καλώς. Έχω ένα μπουζούκι σαμπλαρισμένο 12Mb, αν ενδιαφέρεται κανένας ευχαρίστως να το στείλω με mail. Έπίσης με τα preset έχω κάνει 4-5 perfomanse για λαικα - σκυλαδικα με synth, accordeon , yuali, organ, κιθάρες.. ευχαρίστως να τα μοιραστώ και αυτά.
Αλλά βλέπω πώς αν δεν πάρω το sample cd δεν θα έχω μεγάλη βιβλιοθήκη για λαικά στο motif.
(βέβαια, πόσα όργανα υπάρχουν για synth για λαικά.. αλλά αυτό είναι αλλο θέμα :wink: )[/quote']
Όπως βλέπεις υπάρχει μια απάντηση για το τι γίνεται με τη Yamaha και γενικά με τους "λαικους" ήχους.. και για να ξεκθαρίσω και κάτι, δεν υπάρχουν λαικοί ήχοι για synth. Και αφού και καλά όλοι ήμαστε πληκτράδες καλά είναι να ρωτάμε τι ψάχνουμε με το όνομά του.
Επίσης αυτή τη στιγμή στον Βέρτη παίζει ενα motfES7 λέτε να έχει "λαικούς ήχους" που ήδη υπάρχουν και που τους έπαιζες και με triton επειδή και καλά το triton είχε πιο λαικούς; Προσωπικά για όλα τα σκυλάδικα χρησιμοποιώ ενα pefonmance στο motif με PWMLead ή Trojan μαζί με 3 8ve Hard ή Yayli τις περισσότερες φορές και σε κάποια ποιό παλιά βάζω Organ SawCombo.
Στο καινούριο ποπ-λαικό και έντεχνο-λαικό παίζουν όλα.. πιάνο, strings,pads...
Από το να ζητάμε λαικούς ήχους καλύτερα να ζητάμε κάποιο όργανο ή τι δεν μας αρέσει σε κάποιο όργανο και ίσως κάποια μέλη εδώ στο noiz να μπορούν να προγραματίσουν έναν ήχο.