ψάχνω μαλακές + ανθεκτικές χορδές για ηλεκτρική κιθαρα.

ax1ss

Νέο μέλος
Πόντοι
16
καλημερα,

ψαχνω χορδες οι οποιες αφ'ενός να αντεχουν κανα έναν με ενάμισυ μηνα (10αρες παντα) και αφε'δύο  8) να ειναι μαλακές..οπως ειναι oi boomers --αλλα δεν αντεχουν καθολου..δυστυχώς. παιζω μεταλ και ΔΕΝ θελω πριμαριστες χορδες.

Ευχαριστώ.

εχω αποριψει blue steel, boomers ..

Οι Boomers δεν ειναι "μαλακες" χορδες ,οχι πως υπαρχουν και μεγαλες διαφορες μεταξυ των διαφορων χορδων αυτου του τυπου βεβαια (nickel plated rw) αλλα σιγουρα λογω του μεγαλου core που εχουν ειναι απο τις πλεον "σκληρες" στην κατηγορια αυτη.

Κανονικες χορδες (δηλ.χωρις επιστρωση) που να αντεχουν ενα μηνα απλα ΔΕΝ υπαρχουν.(Οπως δεν υπαρχουν και...μη πριμαριστες rw χορδες....)

Οι πιο μαλακες χορδες αυτου του τυπου ειναι οι Ernie Ball regular slinkies (010-046) και γενικα ολες οι round core χορδες (οπως π.χ οι vintage Dean Markley)

Aν θες λιγοτερο Bright χορδες τοτε θα πρεπει να πας σε Pure nickel χορδες που αντεχουν και λιιιγο παραπανω απο τις nickel plated & ειναι και δραματικα πιο μαλακες,οι καλυτερες και φθηνοτερες ολων ειναι οι PYRAMID (τις βρισκεις μονο στον Thomman) 

Μιλαμε βεβαια μονο για τις τυλιχτες χορδες γιατι οι ατυλιχτες (καντινια) ειναι ΙΔΙΕΣ σε ολες τις μαρκες χορδων.

εγώ πήρα τις webstrings και ησύχασα(και από την τιμή τους)

ωραίο πράγμα να αλλάζεις χορδές για πλάκα χωρίς να σκέφτεσαι το κόστος!!!

Aν θες λιγοτερο Bright χορδες τοτε θα πρεπει να πας σε Pure nickel χορδες που αντεχουν και λιιιγο παραπανω απο τις nickel plated
εχω δοκιμασει nickel rockers της ghs αλλα ηταν πολυ μουντες...χμμ...λεω να δοκιμασω τις ernie ball τις 10αρες αμα ειναι..

Thanx για τον χρόνο σας.

σόρυ για το -σχεδόν- off topic αλλά.....πού μπορούμε να βρούμε τις webstrings; και πάλι συγγνώμη

2 Φορές παρήγγειλα απο 10 σετ, πεθαμένες όλες  ::)

Καταπληκτική τιμή οι Webstrings αλλα μάλλον ότι πληρώνεις παίρνεις....χειρότερες και απο τις Boomers που θεωρώ γενικά απαράδεκτες...

Πιθανότατα στάθηκα άτυχος αλλα δεν έχω καμμία όρεξη να το διαπιστώσω ξαναπαραγγέλνοντας...

Κυριοι αι ιδανικαι χορδαι απλα δεν ιφιστανται! :-\

Στην τελευταια αλλαγη στην E.J εβαλα G.H.S(Gilmour signature) οχι λογω κολληματος με τον συγκεκριμενο κιθαριτζη αλλα επειδη ειχαν ενδιαφεροντα νουμερακια (0.10,0.12,0.16,0.28,0.38,0.48).

Βγαζει και για LesPaul με νουμερα                            (0.10,0.13,0.17,0.30,0.40,0.50)

Ειναι λιγο πιο μαλακες (και αυτο με ενδιαφερει μιας κι εχω προβλημα με το χερι μου απο δεκαπενταετιας...),κοστιζουν οσο οι αλλες (γυρω στα 5,5€)κι απο αντοχη τι να σας πω ::)εγω σκουπιζω παντα τις χορδες (και το μπρατσο αναθεμα το νιτρο >:() μετα απο ΚΑΘΕ παιξιμο και με βγαζουνε σε μια-δυο προβες (τριωρες) και σε αρκετο παιξιμο στο σπιτι ;)

Οσο για το γουστο μου μ αρεσουν πολυ οι ernieball (δεν παιζω μεταλικα τραγουδακια!)αλλα δεν κρατανε μια.ΦΤΟΥ!!! ???

Επισης χιλιοειπωμενο αλλα ρυθμισε την κιθαρα σου οσο το δυνατον χαμηλοτερα για να δεις διαφορα και για να παιζεις δεσποταδες αν εισαι του χωρου... ;) ;) ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back