Προβλήματα ηχογράφησης με το Cubase 4

saro

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Γεια σας!

εχω εναν Η/Υ επεξεργαστης intel core 2 duo cpu E8300 2,83GHz

και Ram 3,00Gb

εχω ενα προβλημα κανω ηχογραφισεις φωνης με το cubase 4

πολλες φορες παραμορφωνετε ο ηχο ειναι επειδη επιβαρινετε η cpu

σκεφτηκα να παρω mac αλλα ρωτησα ενα καθηγητη μου και μου ειπε

οτι μπορω να παρω μια καινουρια μητρικη που να δεχετε 2 επεξεργαστες

και να εχει 4 slots για μνημη ram και θα ειναι φθηνοτερο απο ενα mac

τι γνωμη εχετε εσεις ?

ευχαριστω πολυ!!!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
saro είπε:
τι γνωμη εχετε εσεις ?

ευχαριστω πολυ!!!
Να ακούς τον καθηγητή σου...εκείνον μπορείς να τον βρείς να τον πλακώσεις εάν έχει κάνει λάθος...εμάς, όχι!!

εχω ενα προβλημα κανω ηχογραφισεις φωνης με το cubase 4πολλες φορες παραμορφωνετε ο ηχο ειναι επειδη επιβαρινετε η cpu
Αυτο ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να συμβαινει ειναι αδυνατον ενα Track στο οποιο απλα γραφεις φωνη να..επιβαρυνει την cpu.

Motherboards που δέχονται δύο CPU υπάρχουν πια μόνο για επεξεργαστές για servers (πχ Xeon). Το πρόβλημα σου δεν είναι ο επεξεργαστής ή η μνήμη, αλλά μάλλον το audio interface που χρησιμοποιείς και/ή το πόσο "φορτωμένος" είναι ο υπολογιστής.

Αν μπορείς δώσε κάποια παραπάνω στοιχεία για τον υπολογιστή (μοντέλο motherboard, κάρτα ήχου) ώστε να προτείνω κάτι πιο συγκεκριμένο.

επειδη ειμασατε group γραφουμε περιπου 12 καναλια και ειδικα οταν βαζω compress,eq,reverb,delay.κ.τ.λ παραμορφωνετε ο ηχος

saro είπε:
4 slots για μνημη ram
Και 40 slots να έχει, αν βάλεις windows 32bit, 3.5Gb ram θα βλέπεις.

Όσο για τη CPU, άστο καλύτερα. Πάρε καμία κάρτα ήχου της προκοπής (αν δεν έχεις), καθάρισε λίγο το δίσκο, κάνε κανένα defrag και τα ξαναλέμε

αχα ανασυγκροτηση να πω την αληθεια δεν ειναι γεματος ο υπολογιστης εχει μονο τα βασικα (cubase,acid pro 7,reason,nero,και ολα τα αλλα για τα windows) δεν νομιζω να φταιει τιποτα απο αφτο μηπως φταιει η καρτα ηχου που εχω? μπορειτε να μ προτεινετε καπια αλλη ?

saro είπε:
επειδη ειμασατε group γραφουμε περιπου 12 καναλια και ειδικα οταν βαζω compress,eq,reverb,delay.κ.τ.λ παραμορφωνετε ο ηχος
Γράφεις 12 κανάλια ταυτόχρονα?

Λογικά δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα η CPU σου. Παρατήρησε από τις διεργασίες του συστήματος πόσο φόρτο έχει η CPU όταν αναπαράγεις κάποιο τραγούδι.

Αξιοποίησε τον ισχυρό υπολογιστή που έχεις και μην πετάξεις χρήματα άσκοπα (επίσης, δεν τίθεται θέμα "ισχύος" κάρτας). Defrag είναι μια λειτουργία ενσωματωμένη στα Windows (δεξί κλικ στο εικονίδιο του σκληρού) που τακτοποιεί τα αρχεία στους σκληρούς έτσι ώστε η πρόσβαση στα απαραίτητα να γίνεται πιο γρήγορα. Θα προσπαθήσεις επίσης να μην έχεις άσκοπα προγράμματα και υπηρεσίες να τρέχουν στο background, και να κάνεις freeze τα κανάλια που έχoυν VST instruments. Κοίτα ακόμη να αυξήσεις το μέγεθος του buffer αν χρειαστεί, και τα εφφέ που δεν χρειάζονται σαν ανεξάρτητα inserts να έχουν ομαδοποιηθεί σε buses (ψάξε στο μάνιουαλ για "group channel" ή "FX channel"). Είναι απλές συμβουλές που δίνονται και στο μάνιουαλ, και στα άπειρα λινκς που υπάρχουν στο internet ("optimising your PC for audio").

YΓ. Ελπίζω να μην γράφετε σε τίποτα 96Khz...  ;D

οπως καταλαβες ειμαι λιγο αρχαριος  ;D

που μπορω να δω με ποσα γραφω? αφτο το 96khz

Δεν το έχω μπροστά μου αλλά σε Cubase πρέπει να είναι κάτω αριστερά... μιας και είσαι αρχάριος όπως λες, δεν ξεκινάς σιγά-σιγά διαβάζοντας το μάνιουαλ όπως όλοι?

Ο καθηγητής σου τι σου διδάσκει?

bloody_sunday είπε:
Ο καθηγητής σου τι σου διδάσκει?
Μεγάλη ερώτηση...με έτρωγε τόση ώρα...

Κανε και κανενα freeze θα βοηθησει αρκετα. Επισης πες μας αν εχεις σεταρει τον υπολογιστη για recording aplications. Υπαρχουν διαφορα που μπορουν να βοηθησουν.

Ολα αφτα οσον αφορα τον CPU.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back