Προβλημα με τον Καβαλαρη!!

rhcpgiannis

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλημερα παιδια!! εχω ενα προβλημα με τιν κιθαρα μου, μια Cort stratocaster. Στην αρχη αλλαζα χορδες κανονικα χωρις κανενα προβλημα!! ομως εδω και δυο μηνες περιπου οποτε αλλαζω χορδες σηκωνεται ο καβαλαρης!!! Ρωτησα και μου ειπαν οτι πρεπει τις χορδες να τις αλλαζω μια μια και να μην τις βγαζω ολες μαζι, πραγμα που δεν εκανα πριν. Τωρα εχετε καμια ιδεα για το πως θα κατεβει???  :-\

Μια απλή λύση είναι να αλλάξεις τις χορδές, μία-μία  :)

Άλλη λύση θα ήταν να βγάλεις όλες τις χορδές και να τις τοποθετήσεις σωστά

τελευταία λύση θα είναι να σφίξεις τις βίδες στα ελατήρια που έχει το τρέμολο.

ginargiros είπε:
Μια απλή λύση είναι να αλλάξεις τις χορδές, μία-μία  :)

Άλλη λύση θα ήταν να βγάλεις όλες τις χορδές και να τις τοποθετήσεις σωστά

τελευταία λύση θα είναι να σφίξεις τις βίδες στα ελατήρια που έχει το τρέμολο.
Σ'ευχαριστω φιλε μου!! Μονο εχω μια ερωτηση..Για τιν πρωτη λυση αν βγαζω μια μια και περναω τιν καινουρια δεν θα παραμινει ορθιος??

rhcpgiannis είπε:
Σ'ευχαριστω φιλε μου!! Μονο εχω μια ερωτηση..Για τιν πρωτη λυση αν βγαζω μια μια και περναω τιν καινουρια δεν θα παραμινει ορθιος??
Σωστή η παρατήρηση.

Ακολούθησε το δεύτερο βήμα τότες

ginargiros είπε:
Σωστή η παρατήρηση.

Ακολούθησε το δεύτερο βήμα τότες
Ενταξει αλλα τι εννοεις με το να τις τοποθετισω σωστα??

rhcpgiannis είπε:
Ενταξει αλλα τι εννοεις με το να τις τοποθετισω σωστα??
Μία μία, με όσες στροφές πρέπει να έχει, τέντωμα της κάθε χορδής για να πάρει τα όποια μπόσικα κτλπ.

Κάπου πρέπει να υπάρχει ένα άρθρο του ΣΦ...

Διάβασε και αυτό http://www.themusicianssuperstore.com/taylor_guitars/pdf/restring_guitar.pdf. είναι για ακουστική αλλά η φιλοσοφία παραμένει ίδια

Καλες γιορτες σε ολους!

Φιλε αν το τρεμολο ειναι floyd rose πρεπει να ειναι παραλληλα με το σωμα της κιθαρας.

Δες αυτο το video :

Πιστευω να βοηθηση.

Φιλικα.

Γιωργος.

Cort Stratocaster, καινούργια έρχεται με 9άρες, όπως οι περισσότερες strat & Strat-type κιθάρες, αν εσύ άλλαξες αρχικά σε 10άρες και η γέφυρα ήταν σωστή, αυτό οφείλεται στο οτι τα ελλατήρια είναι καινούργια, άρα πιο σκληρά. (εξού και ο λόγος που την κρατούσαν κάτω)

Αν δεν έχεις αλλάξει το σετάπ για 10άρες ήρθε ο καιρός να το κάνεις.

Δες το sticky thread του SuperFunk για σετάρισμα.

WilliamSats είπε:
Cort Stratocaster, καινούργια έρχεται με 9άρες, όπως οι περισσότερες strat & Strat-type κιθάρες, αν εσύ άλλαξες αρχικά σε 10άρες και η γέφυρα ήταν σωστή, αυτό οφείλεται στο οτι τα ελλατήρια είναι καινούργια, άρα πιο σκληρά. (εξού και ο λόγος που την κρατούσαν κάτω)

Αν δεν έχεις αλλάξει το σετάπ για 10άρες ήρθε ο καιρός να το κάνεις.

Δες το sticky thread του SuperFunk για σετάρισμα.
Δεν μπορω να βρω το topic που μου ειπες..μηπως υπαρχει καποιο link?? :-\

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back