Προβλημα με τις βιδες στα saddles της γεφυρας(squier jazz bass)

trigga

Jazzikofagos
Πόντοι
36
Παρατηρω τον τελευταιο καιρο πως τα 2 βιδακια που εχει για τη ρυθμιση υψους χανουν με καποιο τροπο τις βολτες τους.Πεφτει χαμηλα το βαγονακι.Το κανει αργα αργα κ μετα απο αρκετα παιξιματα εχει πεσει κατω κ ξεκουρδιζε κ ταστάρει η χορδη.Το ξανασηκωνω κ παλι τα ιδια.

Υπαρχει κατι που να του κανω να σταθεροποιηθεί ή θα πρεπει να αλλαξω γεφυρα,βαγονακια κτλ???

Η λύση σου λέγεται Locktite. Bάζεις μια σταγόνα και τέλος.

Υπάρχει σε τουλάχιτον τρείς διαβαθμίσεις, για ελαφρά, ημιμόνιμη και μόνιμη σύνδεση.

Ψάξε για την ελαφριά. Είναι και σε διαφορετικά χρώματα, αλλά δέν τα θυμάμαι.

Σε είδη αυτοκινήτων. Υπάρχουν κ άλλες μάρκες όπως η Wurth. Ζητάς πασόκολλα.

( Από το πάσο της βίδας το όνομα, όχι απο το ΠΑΣΟΚ ) ;D

Μελλοντικα θα μπορω να επαναρυθμισω το βαγονακι αφοτου χρησιμοποιήσω την κολλα?

δοκίμασε και λίγο τεφλον μήπως κανεις δουλεια

(η λοκταιτ η μαύρη πρέπει να είναι η πολύ δυνατη,δε θα λύνει με τίποτα,την ελαφριά δεν την έχω δουλέψει)

υπάρχει και σπείρωμα (σαν ελατήριο)που σφηνώνει ανάμεσα στη βίδα και το βαγονάκι

δεν είναι για πολλά πολλά όμως :D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Κόλλα σπειρωμάτων Loctite, το κόκκινο χρώμα έχει το χαμηλότερο βαθμό σκληρότητας.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
trigga είπε:
Μελλοντικα θα μπορω να επαναρυθμισω το βαγονακι αφοτου χρησιμοποιήσω την κολλα?
Eννοείται. Γι αυτό σου λέω την ελαφριά  ;)

klhronomos είπε:
Πάντως, αν δεν δεις φως με κόλλες κτλ υπάρχει λύση γύρω στα 20-25Ε (λογικά) με μεταφορικά:

Δεν ξέρω αν κάνουν γιά J-Bass, αλλά αυτό μπορείς εύκολα να το διαπιστώσεις επικοινωνώντας μαζί τους.

Υπάρχουν κι αυτά που είναι standard, αλλά βγαίνουν λίγο ακριβότερα:
Πιο φτηνά θα σου έρθει να πάρεις μια καινούρια γέφυρα από ebay. Εγώ έτσι είχα λύσει το πρόβλημα με βιδάκια που είχε η δικιά μου. Καμία σχέση με το δικό σου πρόβλημα βέβαια, εμένα δεν ρυθμίζονταν καθόλου 2/4 βαγονάκια.

Αν πάντως δε βγάλεις άκρη τα άλλα 2 βαγονάκια από την παλιά μου γέφυρα λειτουργούν ακόμα και δεν την κάνω τίποτα και κάθεται. Μπορώ να στη στείλω και να πάρεις τα ανταλλακτικά.

Αυτήν είναι....

Αν δεν βρείς βάλε λίγο μανόν.

Υπάρχουν έτοιμα σετ με βιδάκια απο fender ή απο all parts κλπ. Είναι προτιμότερο να τα αλλάξεις παρά να κάνεις "κόλπα" με loctite κλπ. Το κόστος είναι κοντά στο 15-20άρι το πολύ.

Ευχαριστω πολυ ρε 'σεις......μου δωσατε πολλες εναλλακτικες που μπορω να δοκιμασω αμεσα.

Τα μανον κ τις UHU τις εχω κατευθειαν.

Πως εξηγειται αυτο που παθαινει ομως?Απο τις δονήσεις στριβει το βιδακι μονο του?Δεν μπορω να καταλαβω.Μηπως εχει χαλασμενες βολτες?Μηπως φταίει κατι αλλο στο σεταρισμα ή στο περασμα-τυλιγμα χορδών κ το tree?Στις κιθαρες δεν γινοταν τπτ τετοιο κ απορω.

105007_1234152754513.jpg

Κάποια στιγμή θα γινόταν και αυτό ;) ;D

Η behringer που εχω θα επρεπε να ξεβιδωνει το μανικι αν το μπασο χανει λογο καταγωγής.Συνεχιζω να μην ξερω κ να μην πιστευω οτι το λαθος ειναι του κινεζου.Κ ο φεντεροαμερικανος θα χανει με τον ιδιο τυπο γεφυρας με τη λογικη του οτι οσο φτηνη κι αν ειναι ενα μεταλλο ειναι δε μπορει να ειναι πιο μαπα απ της επωνυμης το μεταλλο.Μια μαμακιουλα 1 εκατοστο βιδα ειναι τοσο πολυ διαφορετικη ποιοτητα?

Εβαλα μανον για δοκιμη κ θα δω στην πορεια τη θα κανει.Μια ερωτηση ομως τωρα που το σκεφτομαι το μανον μολις στεγνωσει στερεοποιείται.Αν το κουνησεις λογικά σπαει κ ειναι σαν να μην υπαρχει.Σωστα το σκεφτομαι?

Μια μαμακιουλα 1 εκατοστο βιδα ειναι τοσο πολυ διαφορετικη ποιοτητα?
φυσικα και ΔΕΝ ειναι (αλλωστε και οι αμερικανικες...ΚΙΝΕΖΙΚΑ σιδερικα φορουν... ;D ;D)

απλα επεσες στην περιπτωση,συμβαινει και στα καλυτερα σπιτια..... ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back