Χεχε. Ναι. Αλλά αν ξερεις το ένα μισό, δεν χρειάζεσαι το άλλοif_it_is είπε:lefty=loosy!
Δεν γίνεται αν έχεις trussrod "απλής δράσης". Πρέπει να βάλεις πιο χοντρές χορδές (1-2 νούμερα) και να περιμένεις να το "φέρουν" οι χορδές. Μπορείς να "βοηθήσεις" την κατάσταση κουρδίζοντας και 1 τόνο πιο ψηλά. Για όλο αυτό το διάστημα δεν θα σφίγγεις το trussrod απλά θα το τερματίσεις με το χέρι και θα το σφίξεις π.χ. μισή στροφή για να μην φύγει. Όταν το μανίκι αρχίσει να κάνει κοιλιά προς τα εκεί που το τραβάνε οι χορδές, μπορείς σιγά σιγά να επιστρέψεις στο σωστό κούρδισμα και μετά και στις σωστές (δηλαδή επιθυμητές για σένα) χορδές.hot_sauce είπε:είχες δίκιο...το γύρισα με τη φορά του ρολογιού και μετά από λίγες στροφές θέλει το εργαλείο πάλι....
αλλά εγώ θέλω να ισιώσω την προς τα κάτω κοιλιά που έχει κάνει...
δεν πρέπει να το γυρίσω αντίθετα απ'τη φορά του ρολογιού?
πως θα γίνει?
Περίμενε.... για να το ξεκαθαρίσουμε: Το μέσο της χορδής είναι μακρυά από το μέσο της ταστιέρας (δηλαδή έχει γίνει σαν τόξο/χορδή) ή η χορδή ακουμπάει (ή είναι πολύ κοντά) στο μέσο της ταστιέρας?hot_sauce είπε:ερώτηση που μπορεί να επισύρει δούλεμα αλλά εγώ θα την κάνω:
η κοιλιά της ταστιέρας είναι προς τα κάτω, δηλαδή "μακριά" απ'τις χορδές και εγώ στρίβω το παξιμάδι προς τα αριστερά για να ισιώσει.
το κάνω σωστά ή ανάποδα?
Ε τότε... σφίξε λίγο το trussrod. ;D ;D ;Dhot_sauce είπε:μακριά...όχι πολύ....
αλλά η ταστιέρα στο μέσο απομακρύνεται από τις χορδές