Πρόβλημα με πέρασμα καινούριων χορδών

Pit1991

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Γεια σας συνφορουμιτες...

Προσπαθώ να περάσω καινουριές χορδές και για πρώτη φορα κατι κάνω λάθος...

Οι χορδές λύνονται οταν παω να τις κουρδίσω(ηλεκτρίκη κιθάρα)

Εχω διαβάζει και εχω δει video πως περνας χορδές...

Τι μπορεί να φταίει;

εχω σκεφτεί οτι ισως φταίει το setup που έκανα βέβαια, πολυ low action(πολύ κατεβασμένα saddles), ή οτι χαλάρωσα το τρέμολο

Κιθάρα Strat-Style Boheme(Vintage Type Tremolo Bridge)

Τι χορδές? Τι κλειδιά? Τι εννοείς "λύνονται"? Γύρω από τα post των κλειδιών?

ghs boomers 9αρες δεν ξερω τι κλείδια ειναι πρεπει να ειναι φθήνα πάντος...

Κάθως κουρδίζεις και κουδίζει κανονικά ξαφνικά ξεκουρδίζετε απότομα

Pit1991 είπε:

Τα κλειδιά είναι τύπου Kluson, με την τρύπα στο κέντρο του post (από πάνω) ή αυτά που είναι η τρύπα στο πλάι? (όπως είναι στα περισσότερα).

Από που ξεκουρδίζεται? Από το τρέμολο ή "χάνει" βόλτες στο post του κλειδιού?

Αν ξεκουρδιζουν ολες μαζι ριξε μια ματια στα ελατηρια. Αν ξεκουρδιζει μια τσεκαρε το δεσιμο στο τελος της χορδης πιθανον να ειναι καποια ελατωματικη.

Αν τωρα περιμενεις να βαλεις χορδες και να μεινουν αμεσως κουρδισμενες ειναι μικρες οι πιθανοτητες. Επισης αν τυλιγεις μεγαλο μερος της χορδης στο κλειδι ειναι λογικο να εχεις απωλειες.

Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο προς το παρον! ???

Πρεπει πολυ πιθάνον να ξεκουδιζει απο το τρεμόλο γιατι η χορδη πανώ το κλειδι μένει στην ίδια θέση...

Τα κλειδιά έχουν τρύπα στο πλάι

Σφίξε το τρέμολο (τα ελατήρια στο cavity).

Δεν εχεις κανενα φιλο να σε βοηθησει? Γιατι απο το "λυνονται'' μεχρι το "ξεκουρδιζονται" υπαρχει μια αποσταση ;)

Επισης πως χαλαρωσες το τρεμολο χωρις να βγαλεις το καπακι? ???

Φιλε Πιτ μυριζει καταστροφη :)

και εγώ παθαίνω το ίδιο σε μια  washburn που έχω , δεν είναι τπτ απλά μερικές φορές "σκαλώνει" το μπαλάκι,(δεν ξέρω πώς ακριβώς το λένε ) που έχει η χορδή στο τέλος της, με το τρεμολο  και έτσι όπως κουρδίζεις με την πίεση έρχεται απότομα στα ισα του. 

Pit1991 είπε:

Είτε τα ελατήρια του τρέμολο είναι πολύ χαλαρωμένα ή γυρίζεις τις χορδές με πολλές βόλτες γύρω απο τα κλειδιά.

Στη πρώτη περίπτωση σφίγγεις λίγο παραπάνω τα ελατήρια, στη δεύτερη κόβεις τη χορδή αφήνωντας ενα μήκος περίπου 3 πόντους μετά το κλειδί.

Βέβαια, αν στο έκανε σε μια χορδή κατά τη διάρκεια του κουρδίσματος, δεν είναι σημαντικό θέμα, κάπου θα είχε "σκαλώσει" ...συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.  ;D

Οι κυριοι υπευθυνοι για τα ξεκουρδισματα ειναι (κατα σειρα...):

1.nut (σχεδον στο 90% των περιπτωσεων φταιει ενα κακοκομμενο nut,ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ κιθαρες εχουν ΤΕΛΕΙΑ κομμενο nut απο το εργοστασιο)

2.λαθος περασμα χορδων με overlaping,πολλες στροφες(αν και αν ειναι η μια κατω απο την αλλη δεν ειναι και τοσο τραγικο) κτλ.

3.αν η κιθαρα εχει τρεμολο,κακορυθμισμενο τρεμολο (ή αγνοια του τροπου χρησης του).

απο οτι βλεπεις το παραγοντα "ποιοτητα κλειδιων" δεν τον αναφερω καν μια και ΠΟΤΕ μου δεν εχω δει κιθαρα να ξεκουρδιζει λογω κλειδιων ΟΣΟ χαλια και να ειναι (εχω κατι ιταλικες κιθαρες του 60 που εχουν τα τραγικοτερα κλειδια του κοσμου και δεν ξεκουρδιζονται ποτε)

Superfunk είπε:
Οι κυριοι υπευθυνοι για τα ξεκουρδισματα ειναι (κατα σειρα...):

1.nut (σχεδον στο 90% των περιπτωσεων φταιει ενα κακοκομμενο nut,ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ κιθαρες εχουν ΤΕΛΕΙΑ κομμενο nut απο το εργοστασιο)

2.λαθος περασμα χορδων με overlaping,πολλες στροφες(αν και αν ειναι η μια κατω απο την αλλη δεν ειναι και τοσο τραγικο) κτλ.

3.αν η κιθαρα εχει τρεμολο,κακορυθμισμενο τρεμολο (ή αγνοια του τροπου χρησης του).

απο οτι βλεπεις το παραγοντα "ποιοτητα κλειδιων" δεν τον αναφερω καν μια και ΠΟΤΕ μου δεν εχω δει κιθαρα να ξεκουρδιζει λογω κλειδιων ΟΣΟ χαλια και να ειναι (εχω κατι ιταλικες κιθαρες του 60 που εχουν τα τραγικοτερα κλειδια του κοσμου και δεν ξεκουρδιζονται ποτε)
+1

Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να φταίει το 2ο. Όταν δεν περαστεί σωστά η χορδή, τότε χάνει απότομα με το κούρδισμα και χαλαρώνει.

Πρέπει να έχει λίγες βόλτες (2-3) η μία κάτω από την άλλη και σφιγκτές(να τραβάς τη χορδή όταν την τυλίγεις, όχι να μένει χαλαρή).

Αν έχει κάνει πολλές απόπειρες με τις υπάρχουσες χορδές, τότε ίσως χρειαστεί να τις κόψει λίγο στην άκρη ή να πάει για νέα χορδή/ες αν δεν έχει μήκος να ξανακοπεί. Αυτό, επειδή δεν πρέπει να έχει κακές γωνίες η χορδή εκεί που θα περαστεί στο κλειδί...

Παιδιά ειλικρινα δεν έχω καταλαβει τι συμβένει ... ποσες στροφες είναι καλό να κανεις;εχω ακουσει για 3 στο κάθε κλειδι με ειδική εξαιρεση την σολ 4 στροφές...

επείσεις τις στροφές τις κάνεις με την φορα του ρολογιου η αντιστροφα;overlapping δεν κάνω στανταρ...

ρε παιδια το τρεμολο δεν φταιει με την καμοιά δεν το πειράζω  , πρωτη φορα μου συμβένει αυτο εχω περάσει ΑΠΕΙΡΕΣ φορες χορδες στην κιθάρα αυτη ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...

Η ερώτηση "πόσες στροφές" έχει μία απάντηση: όσες χρειάζεται για να δημιουργηθεί η απαραίτητη γωνία πίσω από το nut.

Για την E (6η) μπορεί να είναι 3-4, για τις λεπτότερες χορδές περισσότερες.

Η φορά που γυρίζει το post στο κλειδί ΦΥΣΙΚΑ και είναι αντίστροφη με τη φορά των δεικτών του ρολογιού, διαφορετικά οι χορδές ΔΕΝ είναι σε ευθεία με το nut.

Ανάθεμά με πάντως και αν έχω καταλάβει από που ξεκουρδίζει η κιθάρα σου, και μάλιστα λες ότι οι χορδές "λύνονται".  :-\

μπορει και να εκφραζομαι λάθος με τον ορισμο λυνονται...

δεν μετακινουνται απλα χανουν ΑΠΟΤΟΜΑ

Οκ το nut......

Αμα ξαναπαω εγω την κιθαρα για σεταπ σε αλλον να με @#@!$#@ ....

Καλυτερα να πέζεις να high-medium action παρα να μην πεζεις καθόλου

Τα λογια του

"Σου χαμιλωσα το action , σεταρα το truss rod και ετριψα το nut"

Και πηγα ο ανθρώπος να αλλαξω χορδες και......

Την βλεπω την δουλειά θα μάθω μονος μου να κανω setup

ΥΣ . Ευχαριστω συνφορουμιτες

Pit1991 είπε:
Οκ το nut......

Αμα ξαναπαω εγω την κιθαρα για σεταπ σε αλλον να με @#@!$#@ ....

Καλυτερα να πέζεις να high-medium action παρα να μην πεζεις καθόλου

Τα λογια του

"Σου χαμιλωσα το action , σεταρα το truss rod και ετριψα το nut"

Και πηγα ο ανθρώπος να αλλαξω χορδες και......

Την βλεπω την δουλειά θα μάθω μονος μου να κανω setup

ΥΣ . Ευχαριστω συνφορουμιτες
Αγαπητέ, μην είσαι βιαστικός.

Όταν σου έδωσε πίσω την κιθάρα ο μάστορας (με χορδές, φαντάζομαι...) ήταν σεταρισμένη όπως την ήθελες? Αν όχι, γιατί δεν του το είπες επιτόπου?

Μην αρχίζουμε να κατηγορούμε "τους μάστορες" γενικώς και αορίστως...

Δεν διλώνω τπτ παω απλα αύριο απο έκει...  :)

Με τις παλιες χορδες ήταν πάνω δεν τις αλλαξε εγω το εκανα(ιδιες με τις προιγουμενες η νεες χορδες)... Μπορει να πάρω και new nut σιγα...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back