• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Προβλημα με onboard καρτα ηχου...

Λευτέρης

DaveMurrayJr

Μέλος
Πόντοι
36
ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ!!!! >:(

Ξεκιναω που λετε χθες το πρωι και κανω φορματ στο pc μου(P4 HT 3GHz, 2Gb ram, MSI mobo), γιατι ειχε μαζευτει πολυ σαβουρα.

Ιδια Windows, ιδια προγραμματα μεσα, ιδιοι drivers. Το συστημα ειναι ολοιδιο με πριν, με μονη "απωλεια" καποια αχρηστα προγραμματα, που δεν εχουν να κανουν με ηχο. Χρησιμοποιω την onboard καρτα ηχου.

Ανοιγω που λετε το πολυαγαπημενο Winamp, να φτιαξω σιγα σιγα τη βιβλιοθηκη του. Περναω τα κομματια, παω για ρυθμισεις. τα παντα ξανα ιδια με πριν το φορματ. Ξεκιναω να ακουσω μουσικη, και να αραξω γενικα στο pc. Ταυτοχρονα βαζω να γινει το install του msn. Βλεπω οτι οταν δουλευε ο επεξεργαστης, η μουσικη απο το Winamp σκαλωνε. Αν και παραξενευτηκα, λεω θα ειναι λογω install. Το αγνοω. Αργοτερα, ανοιγω το youtube να δω κατι βιντεακια που μου εστειλαν. Οπως ανοιγω τις καρτελες και τις βαζω να φορτωνουν, παρατηρω το ιδιο φαινομενο στο Winamp. Λεω, τι σκ@τα???

Δοκιμαζω πιο παλιους drivers στην καρτα ηχου, δοκιμαζω πιο καινουριους, πειραζω τα buffer του Winamp, πανω και κατω, τιποτα!!! βγαζω και το sp3, και μενω με το 2. ΤΙΠΟΤΑ!!! Το προβλημα υπαρχει γενικα οταν ο επεξεργαστης δουλευει, εστω και λιγο, και δεν ειναι εντελως idle.

Επειδη εχω απελπιστει, πριν καταφυγω στην λυση της καινουριας καρτας ηχου, μηπως εχει κανενας καμια ιδεα μπαααας και διορθωθει το προβλημα??? Εγω εχω ξεμεινει!

Nope, τιποτα τετοιο.

Δοκιμασα να κλεισω το hardware acceleration, ή διαφορες αλλες επιλογες που εχει στις ρυθμισεις του directsound output, αλλα τιποτα :-[ :-\

Μήπως είναι η κάρτα ήχου σε διένεξη με κάποια άλλη συσκευή;

Οχι. Εβαλα τους τελευταιους που εχει στο site της μητρικης μου. Μετα κατι πιο παλιους που ειχα, παλι απο κει, και μετα ξανα τους καινουριους.

Καλημέρα  :)

Απ'τη στιγμή που δούλευε σωστά πριν το format, δεν θα χρειαστεί να αγοράσεις κανιμόθρια κάρτα ήχου  ;)

Λίγη υπομονή και θα το βρούμε το πρόβλημα.

Το φαινόμενο που παρατηρείς με το Winamp, συμβαίνει και με το Windows Media Player ή το VLC (δηλαδή και με άλλους media players);

Αν ναι, δες στις ρυθμίσεις της κάρτας αν υπάρχει boost για το μικρόφωνο και δοκίμασε να κάνεις mute τα κανάλια που έχεις εκτός από το Out και το wave.

Μικροφωνα, auxiliary, line in και λοιπα τρεχα γυρευε mute-αρισμενα. Μονο το Wave και το SW Synth για το Guitar Pro ειναι ανοιχτα.

Με Media Player 11, και VLC τα ιδια...

Μονο τα ηχεια εχω συνδεμενα πανω.

Δοκίμασε να κάνεις εκκίνηση σε safe mode 640x480 VGA και δες αν εξακολουθεί το πρόβλημα.

Είχα το ιδιο προβλημα. Βέβαια τον υπολογιστή τον έχω τρία περίπου χρόνια σε ανελέητη λειτουργία. Αγόρασα USB κάρτα ήχου πραγματικά plug & play και ηρέμησα. Αν περίμενα από εγχώρια αγορά θα χρειαζόμουν κανένα μήνα υπομονής(απο 3 Ιαν 09 έχουν έλλειψη όλα τα μεγάλα αλλά και μικρά καταστήματα computers-πλαισιο/multirama κλπ) και τρείς φορές περισσότερα χρήματα (πλήρωσα μαζί με τα έξοδα αποστολής 4€ την κάθε κάρτα και πήρα τρείς-σε περίπτωση αστοχίας να έχω πλήν όμως δουλεύουν και οι τρεις- ενώ την ίδια ακριβώς λόγω συσκευασίας με την επωνυμία τους την πουλάνε 13.50€-ΝΤΡΟΠΗ).

gerasimos είπε:
Δοκίμασε να κάνεις εκκίνηση σε safe mode 640x480 VGA και δες αν εξακολουθεί το πρόβλημα.
Το σκεφτηκα και αυτο. Αλλα προφανως δεν εχει νοημα γιατι στο safe mode δεν φορτωνονται drivers, οποτε δε θα εχω γενικα ηχο. :P

DaveMurrayJr είπε:
Αλλα προφανως δεν εχει νοημα γιατι στο safe mode δεν φορτωνονται drivers, οποτε δε θα εχω γενικα ηχο. :P
Μπορείς να φορτώσεις drivers manually σε safe mode. Αν δεν γνωρίζεις, κάνε το εξής για τώρα:

1. Start>Run

2. Γράψε MSCONFIG

3. Πήγαινε στη καρτέλα BOOT.INI

4. Βάλε check στο /BASEVIDEO

5. Κάνε reboot. Αυτό θα σε βάλει σε Normal mode αλλά με video settings σαν να είσαι σε Safe mode.

Δοκίμασε και δες αν κάνει το ίδιο πρόβλημα.

Still nothing... Εβγαλα και τον driver της vga εντελως, ακομα. Εβαλα αυτον που ειχα πριν το φορματ(εβαλα πιο καινουριο μετα) και ακομα τα ιδια.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ!!!!!!!!!!! :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

Georgios είπε:
Μήπως είναι η κάρτα ήχου σε διένεξη με κάποια άλλη συσκευή;
Σχετικα με αυτο (τωρα το ειδα)(δεν υπηρχε πριν ενα ποστ που ελεγε για τους drivers εκει περα? :P), τα bios και οι ρυθμισεις τους εμειναν απειραχτα. Οποτε δε βρισκω λογικο ετσι ξαφνικα να αλλαξαν τα IRQ και να μπλεκονται...

Θα σου έλεγα τα εξής:

1. Από το Device Manager, σβήσε την κάρτα ήχου και κάνε reboot. Θα επαναγκαταστήσει την κάρτα στο ξεκίνημα.

2. Αν αισθάνεσαι άνετα με το να πειράζεις τη registry, δοκίμασε να επαναφέρεις τη Registry στις αρχικές ρυθμίσεις για το Windows Audio Service (κάνε copy τα παρακάτω, άνοιξε το notepad, κάντα paste, σώστα σαν xxx.reg και μετά κάνε διπλό-κλικ στο αρχείο που έφτιαξες). Κάνε reboot.

ΠΡΩΤΑ ΟΜΩΣ, κάνε export το κλειδί HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\AudioSrv, ώστε να μπορέσεις να το επαναφέρεις αν χρειαστεί.

Code:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\AudioSrv]
"DependOnService"=hex(7):50,00,6c,00,75,00,67,00,50,00,6c,00,61,00,79,00,00,00,\
  52,00,70,00,63,00,53,00,73,00,00,00,00,00
"Description"="Manages audio devices for Windows-based programs. If this service is stopped, audio devices and effects will not function properly. If this service is disabled, any services that explicitly depend on it will fail to start."
"DisplayName"="Windows Audio"
"ErrorControl"=dword:00000001
"Group"="AudioGroup"
"ImagePath"=hex(2):25,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,52,00,6f,00,6f,00,\
  74,00,25,00,5c,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,33,00,32,00,5c,00,73,\
  00,76,00,63,00,68,00,6f,00,73,00,74,00,2e,00,65,00,78,00,65,00,20,00,2d,00,\
  6b,00,20,00,6e,00,65,00,74,00,73,00,76,00,63,00,73,00,00,00
"ObjectName"="LocalSystem"
"Start"=dword:00000002
"Type"=dword:00000020

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\AudioSrv\Parameters]
"ServiceDll"=hex(2):25,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,52,00,6f,00,6f,\
  00,74,00,25,00,5c,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,33,00,32,00,5c,00,\
  61,00,75,00,64,00,69,00,6f,00,73,00,72,00,76,00,2e,00,64,00,6c,00,6c,00,00,\
  00
"ServiceDllUnloadOnStop"=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\AudioSrv\Enum]
"0"="Root\\LEGACY_AUDIOSRV\\0000"
"Count"=dword:00000001
"NextInstance"=dword:00000001

DaveMurrayJr είπε:
Σχετικα με αυτο (τωρα το ειδα)(δεν υπηρχε πριν ενα ποστ που ελεγε για τους drivers εκει περα? :P), τα bios και οι ρυθμισεις τους εμειναν απειραχτα. Οποτε δε βρισκω λογικο ετσι ξαφνικα να αλλαξαν τα IRQ και να μπλεκονται...
Σε onboard συσκευές δεν έχω δει ή καν ακούσει για θέμα conflicts.

Πες μας ποιά είναι η onboard κάρτα ήχου και ποιά είναι η motherboard please  :)

Jasemeister είπε:
Σε onboard συσκευές δεν έχω δει ή καν ακούσει για θέμα conflicts.

Πες μας ποιά είναι η onboard κάρτα ήχου και ποιά είναι η motherboard please  :)
MSI PM8PM-V ειναι η mainboard, καιη καρτα ηχου ειναι "AC'97 link controller integrated in VIA® VT8237R, Realtek ALC655 6-channel S/W audio codec", οπως λεει και στο site.

btw, δοκιμασα ηδη να κατεβασω και απο το site της realtek drivers, αλλα δεν ειχε αποτελεσμα.

Τωρα, μιστερ gerasimos,

Εκανα export to κλειδι. Το καινουριο να το βαλω αφου ξαναεγκατασταθει η καρτα ηχου, ή πριν?

Edit: τα Windows μου ειναι ελληνικα. Παιζει καποιο ρολο που στο κλειδι που εκανα export τα μπλα μπλα που εχει μεσα("Description"="Manages audio devices for Windows-based programs. If this service is stopped, audio devices and effects will not function properly. If this service is disabled, any services that explicitly depend on it will fail to start.") ειναι στα ελληνικα, ενω στο καινουριο ειναι στα αγγλικα?

DaveMurrayJr είπε:
MSI PM8PM-V ειναι η mainboard, καιη καρτα ηχου ειναι "AC'97 link controller integrated in VIA® VT8237R, Realtek ALC655 6-channel S/W audio codec", οπως λεει και στο site.

btw, δοκιμασα ηδη να κατεβασω και απο το site της realtek drivers, αλλα δεν ειχε αποτελεσμα.
ok, κάτι ακόμα: μέσα στον υπολογιστή έκανες κανένα καθάρισμα, έβγαλες καλώδια ή jumpers και τα ξαναέβαλες στη θέση τους;

Jasemeister είπε:
ok, κάτι ακόμα: μέσα στον υπολογιστή έκανες κανένα καθάρισμα, έβγαλες καλώδια ή jumpers και τα ξαναέβαλες στη θέση τους;
Δεν εκανα τιποτα μεσα, περα απο το να ξεσυνδεσω το δευτερο σκληρο με τα πραματα μου, μεχρι να γινει το φορματ, για σιγουρια :P

Οσο για το καθαρισμα, τον κραταω γενικα καθαρο, γιατι ειναι ανοιχτο το κουτι λογω θερμοκρασιων :P. Αλλα τωρα τελευταια τιποτα. Το συγκεκριμενο θεμα προεκυψε αμεσως με το φορματ.

DaveMurrayJr είπε:
Εκανα export to κλειδι. Το καινουριο να το βαλω αφου ξαναεγκατασταθει η καρτα ηχου, ή πριν?
Μάλλον δεν έχει σημασία, αλλά θα έλεγα να το κάνεις πριν την εγκατάσταση της κάρτας...

Edit: τα Windows μου ειναι ελληνικα. Παιζει καποιο ρολο που στο κλειδι που εκανα export τα μπλα μπλα που εχει μεσα("Description"="Manages audio devices for Windows-based programs. If this service is stopped, audio devices and effects will not function properly. If this service is disabled, any services that explicitly depend on it will fail to start.") ειναι στα ελληνικα, ενω στο καινουριο ειναι στα αγγλικα?
Επίσης δεν έχει σημασία.

Trending...

Νέα θέματα

Back