Προβλημα με Laney LC30

aggelos_blues

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Παιδια βοηθεια. Εκει που επαιζα σημερα το βραδυ, ξαφνικα, στην μεση του προγραμματος σταματαει να παιζει ο ενισχυτης μου. Εχει 4 προενισχυτριες και 4 τελικες λαμπες. λογικα φταινε οι λαμπες ε? αν ναι τι πρεπει να βαλω? δεν εχω ιδεα. θελω οσο το δυνατον καλυτερα καθαρα γιατι εχω πεταλι για παραμορφωση και δεν χρησιμοποιω του ενισχυτη το βρωμικο καναλι. Βοηθηστε, please, παιζω ξανα την παρασκευη και δεν εχω αλλο ενισχυτη...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Διάγνωση από απόσταση.... μάλλον δεν παίζει...

Βρές έναν φίλο/γνώστη να σε βοηθήσει.

studio54GR είπε:
Διάγνωση από απόσταση.... μάλλον δεν παίζει...

Σωστά !

Ασε που άμα σταμάτησε τόσο απότομα, δεν νομίζω ότι είναι λάμπες.

δεν σταματησε μια και καλη, εξασθενουσε σιγα σιγα ως οτου σταματησε το αφησα για 10 λεπτα και μετα ξανα ανοιξα, επαιξε λιγο και παλι σταματησε.

Ναι, τότε πιθανότατα να είναι λάμπα.

Αλλά μπορεί και οτιδήποτε άλλο (πυκνωτές, τροφοδοτικό....φευ).

Για αυτό

studio54GR είπε:

αν ειχα καποιον φίλο-γνώστη θα τον ρωτουσα κατευθειαν, δεν θα σας ζαλιζα

Δυστυχως εξ'αποστασεως διαγνωση δεν μπορεις να κανει ΚΑΝΕΙΣ (αν ειναι σοβαρος).ΣΥΝΗΘΩΣ φταιει καποια λυχνια,αγορασε ενα σετακι λυχνιων (ετσι κι αλλοιως καλο ειναι να σου βρισκονται) & ξεκινα να αλλαζεις,ξεκινα απο τις προενισχυτικες και συνεχιζεις με τις ενισχυτικες.Αν εχοντας αλλαξει ολες τις λυχνιες ο ενισχυτης δεν δουλευει θα χρειαστει επισκευη (και αυτη εξ'αποστασεως δεν μπορει να γινει οπως γνωριζεις)

aggelos_blues είπε:
δεν σταματησε μια και καλη, εξασθενουσε σιγα σιγα ως οτου σταματησε το αφησα για 10 λεπτα και μετα ξανα ανοιξα, επαιξε λιγο και παλι σταματησε.
Αυτό το κάνει συνέχεια? Δηλαδή, σβήνεις, περιμένεις, ανάβεις, παίζει για λίγο και μετά σταματάει?

Πρωτη φορα μου το εκανε εχθες αυτο. Τον ενισχυτη τον πηρα μεταχειρισμενο. Ειναι καινουργιος βεβαια αλλα ολη την χρονια παιζω 3-4 φορες την εβδομαδα με αρκετη ενταση μεσα σε μπαντες. οποτε σκεφτομαι να τις αλλαξω ολες μια και καλη για να ξερω και τι εχω στα χερια μου. Αν μπορειτε ριξτε ιδεες για μαρκες και μοντελα απο λαμπες. Παιζω με πεταλια, οποτε θελω οσο το δυνατον καλυτερα καθαρα. Γλυκα και δυνατα. Τι να βαλω? ο ενισχυτης φοραει : 4 x ECC 83 & 4 x EL 84 Tubes. Μπορω να τις αντικαταστησω με κατι καλυτερο? Απο μαρκα? electroharmonix μου προτεινε το μαγαζι που τον πηγα σημερα και groove tubes κοκκινες. Ριξτε ιδεες

1η επιλογή: TAD (Tube Amp Doctor), που βάζει πλέον και η ίδια η Laney.

http://www.tubeampdoctor.com/product_info.php?cPath=21_60_61&products_id=351

http://www.tubeampdoctor.com/product_info.php?cPath=21_60_63&products_id=392

http://www.tubeampdoctor.com/product_info.php?cPath=21_60_63&products_id=393

http://www.tubeampdoctor.com/product_info.php?cPath=21_60_63&products_id=391

2η επιλογή: JJ (Eurotubes), με έτοιμες δύο προτάσεις για τον συγκεκριμένο ενισχυτή που έχεις.

https://ssl.eurotubes.com/cart/index.php?page=view_products&category_id=118&sub_category_id=120

Προσωπικά τις Electro-Harmonix τις βρίσκω μέτριες και τις Groove Tubes να μην αξίζουν τα λεφτά τους.

Επίσης, καλό είναι να κοιτάξεις το manual του ενισχυτή (αν δεν το έχεις, κατέβασέ το εδώ: http://www.laney.co.uk/manuals/LC30-112%20%20Manual_2008_1.2.pdf).

aggelos_blues είπε:
ευχαριστω για τα link σου. οι jj δεν ειναι αξιολογες?
Έχω τον Laney LC50ii.Στην αρχή είχα πάνω TAD ίδιες με αυτές που ήρθε,γιατί βαριόμουν τους πειραματισμούς.Είναι αξιόλογες λυχνίες.Πρόσφατα,όμως έβαλα jj και μπορώ να πω,πως το μόνο που δεν συμπαθώ σε αυτές είναι ότι έχουν πολλά πρίμα,μα πολλά όμως.Φαντάσου πως,πριν έπαιζα με B:6 M:4 T:4-5,5 στο dirty και τώρα στα ίδια με τις jj δεν έχει καμία σχέση.Είναι τελείος διαφορετικός ενισχυτής.Ναι πιο πρίμα,σαν να λείπουν κάπως τα μεσσαία,περισσότερα μπάσσα,αλλά γενικά ο ενισχυτής ζωντάνεψε.Το distortion του ψιλό τζιτζικίζει (απο ένα σημείο και μετά,βλέπε 7 και πάνω),όντας πιο crunchy.Αυτό βέβαια σε μαθαίνει να χρησιμοποιείς τον ενισχυτή με πιο επιείκεια.Στα καθαρά συμβαίνει το ίδιο με την διαφορά ότι έχει περισσότερο όγκο σε σχέση με τις ΤAD.Aν μου έλεγες ποια από τις δύο,ακόμα δεν έχω κατασταλάξει αλλά μπορώ να πω ο ενισχυτής απέκτησε χαρακτήρα και θα μείνω με αυτές για καιρό.

ΕDIT:Μόλις τώρα είδα ότι χρησιμοποιείς αποκλειστικά το καθαρό κανάλι και ότι ο δικός σου έχει ΕL84.Λάβε το μήνυμα μου σαν μία γενική είκονα των jj τότε,γιατί υπάρχουν κάποιες διαφορές.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ναι, οι JJ είναι πιο "σκαστές". Είναι ποιοτικές λάμπες, όμως από εκεί και πέρα είναι ζήτημα γούστου. Οπωσδήποτε φρόντισε να ρυθμίσεις την πολικότητα (biasing) στις λάμπες της προενίσχυσης, γι' αυτό θα πρέπει ο ηλεκτρονικός που θα απευθυνθείς να ασχολείται όντως με λαμπάτους ενισχυτές.

Brutus είπε:
Οπωσδήποτε φρόντισε να ρυθμίσεις την πολικότητα (biasing) στις λάμπες της προενίσχυσης
Μπορεί να κάνω λάθος αλλά οι προενισχύτριες στους κιθαριστικούς ενισχυτές δεν χρειάζονται ποτέ biasing μιας και ρυθμίζεται μόνο του. Οι τελικές όντως χρειάζονται.

Οι τελικές όντως χρειάζονται.
στον LC30 ουτε αυτες χρειαζονται (ειναι cathode biased οπως ο VOX AC30),οι προενισχυτικες δεν χρειαζονται Biasing (ειναι παντα cathode biased)

aggelos_blues είπε:
Όντως μπορεί να είναι λυχνίες αλλά και οτιδήποτε άλλο...

Οπωσδήποτε φρόντισε να ρυθμίσεις την πολικότητα (biasing) στις λάμπες της προενίσχυσης...
Ποιός στα είπε αυτά?!  ???

Όσων αφορά λυχνίες, για EL84 θα πρότεινα και τις Gold Lion! Κατά τη γνώμη μου είναι οι καλύτερες EL84 στην παραγωγή σήμερα. Όχι ηχητικά, μιας και αυτό είναι καθαρά θέμα γούστου, αλλά κατασκευαστικά. Ηχητικά θα έλεγα ότι, όπου έχουν μπει δεν έχουν βγει!  ;D

Για ECC83/12AX7 τα έχουμε πει αρκετές φορές.... TungSol! ;) Aν έχεις σκοπό να κάνεις "χημείες" δοκίμασε και Sovtek LPS, αλλά όχι σε πρώτες θέσεις μιας και είναι αρκετά ευαίσθητη σε μικροφωνισμούς και δονήσεις αλλά καταπληκτική ηχητικά, εννοείται J/J σταθερή αξία, Svetlana και EHX επίσης άξιες για δοκιμή. Δυστυχώς, όμως, εσύ θα κρίνεις ποια σου αρέσει.... δεν υπάρχει καλή και κακή λυχνία. Π.χ. φίλος δεν αλλάζει τις Sovtek του με τίποτα!

Superfunk είπε:
στον LC30 ουτε αυτες χρειαζονται (ειναι cathode biased οπως ο VOX AC30),οι προενισχυτικες δεν χρειαζονται Biasing (ειναι παντα cathode biased)
A, δεν το ήξερα ότι είναι cathode biased... τότε ναι, και αυτές είναι ok. Είχα δυο τέτοιους ενισχυτές και η αλλαγή των τελικών ήταν εύκολη...

"Ποιός στα είπε αυτά?!  "

Λάθος μου, μπέρδεψα τους ενισχυτές, μη βαράτε!  :D

αρχικα ευχαριστω πολυ ολους που απαντησαν. αυτο που κυριως θελω να αποφυγω ειναι τα πολλα πριμα. αλλα επισης να μην ειναι και τελειος μουντος. εχω ακουσει οτι οι jj ειναι πολυ μουντες. μου το ειπε ο τεχνικος που πηγα και αφησα τον ενισχυτη. και αυτος μου προτεινε groove tubes koκκινες. αυτες τι λενε?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα