Πρόβλημα με ηχοσύστημα αυτοκινήτου

lambrosgg

Μέλος
Πόντοι
38
Ξέρω ότι δεν είναι ούτε το κατάλληλότερο φορουμ, ούτε ο πίνακας, αλλά δεν ήξερα που αλλού να απευθυνθώ. Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα ξέρουν τη λύση.

Αγόρασα πρόσφατα ετούτο εδώ επειδή το παλιό έκανε νερά:

http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=116301

και το έβαλα στο αμάξι (citroen c2). Όλα καλά δουλεύει άψογα.

Το πρόβλημα είναι το εξής: Μόλις σταματήσει η παροχή ρεύματος απο το αυτοκίνητο (στα ευρωπαικά γίνεται μετά απο 2 λεπτά αφου βγεί το κλειδί απο τη μίζα, ενώ στα ιαπωνικά με το που η μίζα είναι στο off) το ηχοσύστημα "ξεχνάει" όλες τις ρυθμίσεις και τις μνήμες του ραδιοφώνου. Κάπου διάβαζα ότι πρέπει να επιλέξω διαφορετική παροχή, η οποία δίνει συνεχώς ρεύμα, αλλά περισότερες λεπτομέρειες δεν μπόρεσα να βρω.

Δεν θέλω να πάω σε κατάστημα με ηχοσυστήματα 1ον επειδή είμαι σε επαρχία και δεν πολυεμπιστεύομαι και 2ον επειδή πιστεύω ότι είναι κάτι απλό και μπορώ να το κάνω μόνος μου. Αν κάποιος ξέρει, ας με φωτίσει παρακαλώ!

Είναι πολύ απλό να το κάνεις όπως επίσης είναι ακόμη ποιο απλό να βάλεις λάθος καλώδιο και να κάνεις μεγάλη ζημιά στον εγκέφαλο σου!  ;)

Πήγαινε σε έναν ηλεκτρολόγο αυτοκινήτων να στο κάνει, τι θα πει δεν εμπιστεύεσαι? Δεν είναι πυρηνική φυσική, απλά πρέπει να βάλει το καλώδιο που δίνει συνεχή παροχή ρεύματος στο στερεοφωνικό για να μην χάνει τις ρυθμίσεις, εσύ έχεις βάλει αυτό που διακόπτει την παροχή όταν σβήνεις το αμάξι.

fleamail είπε:
Είναι πολύ απλό να το κάνεις όπως επίσης είναι ακόμη ποιο απλό να βάλεις λάθος καλώδιο και να κάνεις μεγάλη ζημιά στον εγκέφαλο σου!  ;)
Τελικά το έλυσα το πρόβλημα. Με λίγη βοήθεια απο εδώ:

http://www.isham-research.co.uk/quattro/wiring/Typ85/isopin.html

"Connecting the radio directly to the battery (usually via Fuse 4) eliminated the requirement for the ignition to be on. Some more modern radios have automatic power-off functions. Some radios reverse the functions of pin 4 and pin 7."

Έκανα την αναστροφή και όλα ρολόι.  :D :D

Πήγαινε σε έναν ηλεκτρολόγο αυτοκινήτων να στο κάνει, τι θα πει δεν εμπιστεύεσαι?
Όπως ξαναείπα είμαι επαρχία. Εσύ θα εμπιστευόσουνα κάποιον που κατέβηκε απο το βουνό, καγκούρεψε και γούσταρε ηχοσυστήματα και φασαρία, είδε ότι πουλάει το καγκουριλικι σε ένα χωριό και άνοιξε μαγαζί με ηχοσυστήματα? Στην ουσία δηλαδή είναι ένας έμπορος? Έπρεπε να δεις τί γυφτοκατάσταση με μονωτικές είχε κάνει ο προηγούμενος μέσα (ήταν και στο Ηράκλειο) για να μην βάλει έναν αντάπτορα και πήρε και 50 ευρώ.

Δεν λέω ότι όλοι έτσι είναι, αλλά γιατί να το ρισκάρεις εφόσον είναι μια δουλειά που μπορείς να την κάνεις μόνος σου να κρατήσεις και τα ευρώ που θα σου έπαιρνε.

lambrosgg είπε:
Όπως ξαναείπα είμαι επαρχία. Εσύ θα εμπιστευόσουνα κάποιον που κατέβηκε απο το βουνό, καγκούρεψε και γούσταρε ηχοσυστήματα και φασαρία, είδε ότι πουλάει το καγκουριλικι σε ένα χωριό και άνοιξε μαγαζί με ηχοσυστήματα? Στην ουσία δηλαδή είναι ένας έμπορος? Έπρεπε να δεις τί γυφτοκατάσταση με μονωτικές είχε κάνει ο προηγούμενος μέσα (ήταν και στο Ηράκλειο) για να μην βάλει έναν αντάπτορα και πήρε και 50 ευρώ.
Μου θυμίζεις ατάκες φιλοξενούμενων πρωτευουσιάνων του στυλ: "Καλά ε δε περίμενα ότι θα έχετε και στις Σέρρες freddo cappuccino".

Δηλαδή εσύ νομίζεις ότι αν πας σε στον πρώτο τυχαίο στην Αθήνα δεν έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να πέσεις σε αυτό που περιγράφεις? Όλοι εμείς που είμαστε επαρχία δηλαδή θα πρέπει να κατεβάζουμε τα αμάξια μας Αθήνα για τέτοιες δουλειές γιατί όλοι οι τεχνίτες εδώ έχουν κατέβει από τα βουνά?  ::) Έλεος

fleamail, εκεί στας Σέρρας ξέρετε από καλό αφρόγαλα; ΧΕΛΠ

kwstas79 είπε:
fleamail, εκεί στας Σέρρας ξέρετε από καλό αφρόγαλα; ΧΕΛΠ
Εκεί δεν πίνουν Freddo Capuccino μόνο τσάι του βουνου!

Jasemeister είπε:
Επαρχία είσαι; Τόσο καιρό είχα την εντύπωση ότι ήσουν Αθήνα...
Αθήνα σπουδάζω φίλε μου. Τα καλοκαίρια τη βγάζω στον μαγευτικό Άγιο Νικόλαο κρήτης.

Δεν λέω ότι στην Αθήνα και γενικότερα σε μεγάλες πόλεις δεν πρόκειται να πετύχεις κάποιον που κατέβηκε απο το βουνό, αλλά στο χωριό οι πιθανοτητες για κάτι τέτοιο είναι πολύ περισσότερες.

Trending...

Νέα θέματα

Back