πρόβλημα με high e χορδή σε ESP M II

Βλέπω ένα κενό ανάμεσα στα σελάκια της ΛΑ και της ΡΕ. Πιθανότατα από εκεί ξεκινάει το κακό και βγάζει τις υπόλοιπες χορδές πιό έξω.

Προσπάθησε να είναι κολλητά τα σελάκια μεταξύ τους...λογικά γίνεται, ειδάλλως εγώ στη θέση σου θα έπαιρνα καινούριο FR.

Μοιάζει σαν να είναι αφύσικα μεγάλο το string spacing. Μήπως έχει αλλαχθεί το floyd rose με άλλο τύπο?

Πάντως δεν φαίνεται και κάτι τραγικό και απ' την στιγμή που την είδε και τεχνικός και είπε ότι δεν έχει πρόβλημα.....

Αν δεν μου έλεγες ότι έχεις θέμα και έβλεπα τις φωτογραφίες, δεν θα καταλάβαινα απολύτως τίποτα.

Δες μήπως έχουν θέμα τα σελάκια. Υπόψην, δεν κάνουν όλα για όλες τις θέσεις. Ανα ζεύγος και ξεκινώντας από έξω πρός τα μέσα (Ε-Ε, Α-B, D-G, αν έχεις κούρδισμα EADGBE) είναι διαφορετικά, όσον αφορά το ύψος απ' όπου ξεκινά η χορδή στο σελάκι. Στο συγκεκριμένο FR μπορεί να έχει διαφορά και η οριζόντια θέση, δεν το γνωρίζω στα σίγουρα ομως.

Να 'χει πάρει πάντως ο λαιμός, χλωμό.

Επειδή η κιθαρα ειναι neck thru δεν παίζει τιποτα με το μπράτσο.

Οπως είπε και ο spanky το θεμα σου οπως φαινεται στις φωτο ειναι στα σελάκια.

Επειδη μιλάμε για πολυ ταλαιπωρημενο FR μπορεις να δοκιμάσεις να ξελοκάρεις τα σελάκια μεσω του αλεν αφου πρωτα ξεκουρδίσεις τις χορδες ωστε να ειναι αρκετά χαλαρές αλλα ίσιες, και να προσπαθήσεις να τα φερεις προς τα αριστερά οπως βλεπουμε στις φωτο.

Ετσι θα δεις αν αυξάνεται η απόσταση της Μι καντίνι απο το τέλος των  τάστων και ξαναλοκάρεις τα αλεν.

Καλη επιτυχία.

Προσωπικά επιμένω ότι δεν αρκεί το μισό ή το ένα δέκατο που μπορεί (ενδεχομένως) να πάρει από τα saddles. (Άσε που κανονικά στα FR δεν κουνιούνται καθόλου δεξιά-αριστερά....)

Με ένα πρόχειρο μέτρημα (από τα pixel) οι χορδές στην ESP του φίλου μας απλώνονται στο 92% του μήκους του τάστου.

Σε μία δική μου που δεν έχει πρόβλημα, η απόσταση αυτή είναι στο 85% του μήκους του τάστου.

Δείτε πως φαίνεται η δική μου (στο συνημμένο).

Πιστεύω ότι μάλλον έχει μπει τρέμολο με λάθος spacing όταν έγινε η αλλαγή.

Εναλλακτικά, αν αυτό είναι το "σχέδιο της" δηλαδή οι χορδές να είναι τόσο "έξω" στην ταστιέρα, ενδεχομένως έπρεπε να έχει αποφευχθεί το έντονο "στρογγύλεμα" στα άκρα των τάστων (που προφανώς έχει κάνει κάποιος μάστορας εκ των υστέρων).

string-spacing-335.JPG

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Συμφωνώ με Χαρίλαο (ωραία 335 ρε σύντεκνε, πότε την είχες παρουσιάσει στο noiz??  ;D)

Δεν ξέρω ποιος μάστορας είπε ότι ήταν όλα ΟΚ, πότε το είπε, τι είδε κλπ, αλλά πρέπει να τη δει και κάποιος άλλος μάστορας, όπως είναι τώρα.

Γιατι συγκρινουμε ανομοια πραγματα?

Εγω νομιζω οτι το προβλημα ειναι στα ελατηρια του FR αρχικα και αν οχι στα βαγονακια...

Ειχα αντιμετωπισει κι εγω κατι παρομοιο...

Η κιθαρα εχει R3 τρεμολο και ειναι λογικο να βγαινει πιο εξω απο του harilatron...

Το FR ειναι μια χαρα και δε φαινεται κατι να του συμβαινει απο τις φωτος...ακομα και μαπα να ηταν δε θα ειχε προβλημα σε τετοιο σημειο...το προβλημα θα ηταν στα knives που πιανουν οι βιδες της βασης...οποτε ακυρη η αλλαγη λογω παλαιοτητας η ποιοτητας...

Υπαρχει προβλημα στη κιθαρα στο παιξιμο?

ghost notes?

τασταρισματα?

α επισης το FR δεν εχει αλλαξει...

Liscenced by ESP ειναι...

Στην δικιά μου ΜΙΙ (η οποία είναι άλλο υπο-μοντέλο και με διαφορετικό FR, αλλά λογικά δεν θα πρέπει να παίζουν ιδιαίτερες διαφορές), τα νούμερα συμφωνούν περίπου με αυτά του harilatron, κάτι παραπάνω από 85% στο 12ο τάστο. Με το μάτι όμως φαίνεται σαν κάτι ενδιάμεσο της φωτό που ανέβασε ο harilatron και αυτών του ΟΡ.

Οτι και να λέμε τώρα, για εναν εμπειρο δεν ειναι πανω απο ενα δεκάλεπτο να βρει αυτο που πιθανολογούμε βλεποντας τις φωτο.

Στη χειροτερη περιπτωση βρες καποιο φιλο κιθαριστα με FR που να πιανουν τα χερια του.

φιλε blackie εκτός απο  το πρόβλημα που αναφέρω δεν έχω παρατηρήσει κατι άλλο σοβαρό.ούτε ghost notes.Γιατο FR δεν γνωρίζω αν έχει αλλαχτεί.Αυτό που βλέπω απο όλους σας τουλάχιστον συμφωνείτε οτι το πρόβλημα επικεντρώνεται στο FR και όχι στο μπράτσο της κιθάρας..και είναι κάτι το οποίο διορθώνετε, έστω και στην περίπτωση ακόμη αλλαγής του floyd..

Αν το FR είναι "το σωστό" γι αυτή την κιθάρα, τότε για το πρόβλημα (το ότι η μι καντίνι γλιστράει έξω από την ταστιέρα) φταίει ο τρόπος με τον οποίο έχουν λιμαριστεί οι γωνίες των τάστων.

Ας την δει και κάποιος άλλος μάστωρ.

The Genius Loci είπε:
..ωραία 335 ρε σύντεκνε, πότε την είχες παρουσιάσει στο noiz??  ;D

...
Την έχω περίπου 1,5 χρόνο ;D

(Ο ffΜάκης είναι η "άκρη" μου)

Λες να κάνω "παρουσίαση" ?

Αυτο που βλεπω εγω απο τις φωτγραφιες χωρις να γνωριζω την κιθαρα ειναι το μεγαλο spacing οχι μονο στο fr αλλα και στο nut... δηλαδη σε ολο το μηκος της ταστιερας υπαρχει μεγαλο spacing με αποτελεσμα και οι δυο ΜΙ χορδες να μην αφηνουν τα απαραιτητα καποια χιλιοστα μεχρι την ακρη των ταστων...

Ειδικα η ψιλη ΜΙ απο οτι βλεπω, αν την πατησεις παταει σχεδον εκει που τελειωνει η γωνια του ταστου και ειναι φυσιλογικοτατο με το παραμικρο κουνημα του δαχτυλου να βγει εκτος.

Αν διαβάσετε το manual στο παρακάτω λινκ ακριβως κατω απο τη φωτο του FR γραφει:

Υπαρχουν δυο διαφορετικες εκδόσεις FR ESP που η μονη διαφορά ειναι η θεση στα βιδάκια που λοκάρουν τις χορδές στο συγκεκριμενο τρεμολο και το ονομαζει low profile ESP FR.

Αρα το τρεμολο που φοραει η κιθαρα σου ειναι το original για αυτήν, δεν παίζει να εχει μπει κατι διαφορετικό με αλλο string spacing και κοίταξε να το μαζέψεις με καποιο τρόπο για να λυσεις το πρόβλημά σου.

Οι τελειώματα των τάστων όπως επεσήμαναν πολλοί φίλοι μπορεί να είναι ενα θέμα αλλά στη δικιά σου περίπτωση εχει γίνει πολυ καλή δουλειά και στα σωστά όρια.

Στειλε και το θεμα σου στην τεχνική υποστήριξη της εταιρείας ειναι και το πιο ασφαλές.

Καλημέρα

http://www.espguitars.com/ESP_Owners_Manual.pdf

http://www.guitar-museum.com/item.php?ID=9133

Δες λιγο και αυτη που ειναι η ESP του George Lynch...

Η διαφορα της με μια απλη κατα τα φαινομενα ESP ειναι οτι το nut του FR ειναι τυπου R5...

Για να καταλαβεις τι ειναι το R5,R3,R2 kok

http://www.warmoth.com/Guitar/Necks/Jackson_WarmothPro.aspx

Στο string nut...

Μπορει το nut να ειναι λιγο φαρδυτερο απο τα συνηθισμενα(R5)

Ευχαριστώ πολύ παιδiά όλους σας που ασχοληθήκατε  με το θέμα μου! Οτιδήποτε άλλο σκεφτείτε οτι μπορεί να φταίει πείτε μου.Θα προσπαθήσω να βρώ κάποιον καλό μάστορα να τη δει που να ξέρει και απο floyd rose. Έχετε να προτείνετε κάποιον κοντά στη Λαμία γιατί εκεί κοντά μένω?

Φίλε μου επειδή έχω στην κατοχή μου 3 ESP απο την 80's εποχή,

είμαι σχεδόν οτι με το tremolo σου δεν υπάρχει πρόβλημα.

Για την ιστορία το τρέμολο αυτό της ESP, ονομάζεται "synclair".

Είναι αρκετά αξιόπιστο, σπάνιο και πανάκριβο ΕΑΝ βρεθεί.

Το πρόβλημα πιστεύω οτι είναι στο nut.

Πιθανόν έχει τοποθετηθεί άλλο, το οποίο δεν ταιριάζει στις διαστάσεις του μπράτσου,

με αποτέλεσμα την απόκλιση στην μι καντίνι που έχεις.

Προσοχή στο μάστορα που θα την πάς και τι θα σου πεί...

Παιδιά γειά σας και πάλι! Η κιθάρα όπως αναφέρετε στο site έχει R2 nut λέτε να το είχε αλλάξει ο προηγούμενος σε R3? Στο nut είναι το θέμα νομιζώ να το αλλάξω λέτε? ένας μάστορας που την είδε αυτό μου είπε οτι αν υπάρχει πρόβλημα ειναι στο nut κατα άλλα δεν είδε κάτι άλλο.

http://www.espguitars.co.jp/original/m2/index_end.html#m2custom

Περαν του αισθητικου μερους...

Υπαρχει καποιο προβλημα με τη κιθαρα?

Δε μπορεις να κανεις σηκωμα στο καντινι?

Οχι φίλε  blackie τίποτα κατα τα αλλα παίζει μια χαρά! ούτε στο bending έχω πρόβλημα.

Γράψε απάντηση...

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back