Πρόβλημα Καθαρό/drive ένταση

Betty The Raccoon

Μέλος
Πόντοι
36
Ακούστε το εξής κουφό...

Έχω το Digitech Metal Master και ενώ το πετάλι το έχω τέρμα το level(όχι το gain) το καθαρό εξακολουθεί να είναι πιο δυνατά.Έχω μαγνήτες EMG81-EMGSA-EMG-89 και το πρόβλημα είναι έντονο στους διπλούς.Στον μονό το level το βάζω κάτω απο τη μέση και πάλι δυνατά είναι σχετικά.

Επίσης σε μια Fender που δοκίμασα ούτε εκεί το κάνει και κατέληξα ότι συμβαίνει μόνο σε διπλούς.

Για πείτε τι μπορεί να παίζει;

Προφανως εχει τεραστια εξοδο ο μαγνητης σου' date='δοκιμασε να τον χαμηλωσεις λιγο...[/quote']
Αφού έχει τεράστια έξοδο γιατι δεν διατηρεί την ένταση και στην παραμόρφοση;

Στο manual των EMG γράφει ότι οι μαγνήτες πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στις χορδές λόγω μικρού μαγνητικού πεδίου :P

Με το overdrive που έχω(Bad Monkey) δε συμβαίνει αυτό ούτε με τους διπλούς

Προφανώς το πρόβλημα είναι στο πετάλι και όχι στο μαγνήτη...αν βέβαια κατάλαβα καλά το πρόβλημα...

Προφανως εχει τεραστια εξοδο ο μαγνητης σου' date='δοκιμασε να τον χαμηλωσεις λιγο...[/quote']

Επειδή είναι ένα φίλτρο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που καθορίζονται από τα ηλεκτρονικά του πεταλιού.Το level δυναμώνει την ένταση της εισόδου και το gain κάνει clipping .Το max του level είναι συγκεκριμένο και δυναμώνει το σήμα ως ενός σημείου,δεν παίρνει οποιοδήποτε σήμα και το πολλαπλασιάζει.Φαντάζομαι...

Προφανώς το πρόβλημα είναι στο πετάλι και όχι στο μαγνήτη...αν βέβαια κατάλαβα καλά το πρόβλημα...
Εύχομαι να είναι αυτό.Με το Rocktron Rampage που δοκίμασα δεν παίζει τέτοιο πρόβλημα.Θα μπορούσε να "χαλάσει" στα καλά καθούμενα το πετάλι; :P Ένα χρόνο το έχω...

Στο έκανε πάντα ή μονάχα τώρα τελευταία;

Μου ακούγεται σαν πρόβλημα impedance...

Στο έκανε πάντα ή μονάχα τώρα τελευταία;Μου ακούγεται σαν πρόβλημα impedance...
Χμμ...

Να σου πω την αλήθεια το τελευταίο 3 μηνο το παρατήσρησα και μάλιστα εκεί που έπαιζα σταμάτησα για λίγο να κουρδίσω και όταν ξαναπάτησα το πετάλι μου έδωσε την εντύπωση ότι έχασα σε ένταση.

Το πρόβλημα impendace τι σημαίνει αλλάζουμε πετάλι; :)

Ίσως να μην κατάλαβα καλά...Λές ότι με "μονό" μαγνήτη και το level στη μέση ο ήχος -με το πετάλι ανοιχτό- είναι πάνω απο unity gain ...ενώ για να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα με τον Emg μαγνήτη θα πρέπει να έχεις το level στο τέρμα.

Δηλαδή, ο μονός μαγνήτης παίζει πιο δυνατά;

Ίσως να μην κατάλαβα καλά...Λές ότι με "μονό" μαγνήτη και το level στη μέση ο ήχος -με το πετάλι ανοιχτό- είναι πάνω απο unity gain ...ενώ για να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα με τον Emg μαγνήτη θα πρέπει να έχεις το level στο τέρμα.
Δηλαδή' date=' ο μονός μαγνήτης παίζει πιο δυνατά;[/quote']

Μπα με τίποτα ο διπλός έχει τρελή έξοδο σε σημείο που παραμορφώνει το καθαρό του ενισχυτή.Το όλο μπέρδεμα γίνεται με το πετάλι

Να στο θέσω με αριθμούς.(στην κλίμακα του 10)

Μονός EMG καθαρό ->7

Μονός EMG bad monkey->10

Διπλός EMG καθαρό ->10

Διπλός EMG bad monkey ->10

Μονός EMG Metal Master ->9

Διπλός EMG Metal Master ->5

Σε αυτό το τεστ είχα όλα τα knobs στο 12 ο' clock(το Μetal Master δεν έχει distortion knob είναι εξ' ορισμού μπόλικο)

Είναι πιο ξεκάθαρο τώρα;

Επειδή είναι ένα φίλτρο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που καθορίζονται από τα ηλεκτρονικά του πεταλιού.Το level δυναμώνει την ένταση της εισόδου και το gain κάνει clipping .Το max του level είναι συγκεκριμένο και δυναμώνει το σήμα ως ενός σημείου,δεν παίρνει οποιοδήποτε σήμα και το πολλαπλασιάζει.Φαντάζομαι...

+1 :wink:

Μαλλον το κάνει overload ο διπλός EMG και ίσως έχει κάποιο εσωτερικό limiter που κόβει το σήμα. Με τον μεσαίο (SA) μάλλον δεν θα πρέπει να έχεις πρόβλημα.

Δοκίμασε να χαμηλώσεις τους μαγνήτες ένα mm.

Εγω έχω EMG SA και τους έχω αρκετα μακριά απο τις χορδές, γιατί άσχετα απο ότι λέει η EMG παίζουν πολυ πιό καλά και καθαρά αν έχουν κάποια απόσταση, διαφορετικά μπούκωναν.

Οπότε ένας διπλός EMG θα θέλει και κάποιο headroom για να παίξει 100% ε;

Εννοώ ότι θα πρέπει να υπάρχει κάποιο πετάλι/ενισχυτής που να σηκώνει την έξοδο ενός τέτοιου μαγνήτη χωρίς να τον "κόβει"

Απο ότι καταλαβαίνω υπάρχει πρόβλημα στο συγκεκριμένο πετάλι μόνο με τους διπλούς μαγνήτες.

Σε τι σειρά το βάζεις μετα την κιθάρα ?

Για δοκίμασε να βάλεις πρώτα το Bad Monkey και μετά το Metal Master να δείς αν αλλάξει συμπεριφορά.

(Gtr->BM->MM->>>)

Εχω το Hot Head distortion και έχει τέλειως άλλο ήχο με τους EMG και άλλο με τους PAF PRO. Επίσης έχει άλλο ήχο αν βάλω το Bad Monkey πρίν ή μετα.

Ε, αμα δεν συμβαίναν και τέτοια τι θα λέγαμε στο Noiz ? :lol:

Δε έχει να κάνει με τη σειρά.Ούτως η άλλως το Bad Monkey το χρησιμοποιώ σαν booster.Εγώ είχα σκεφτεί αρχικά μήπως κομπρεσάρει πολύ τον ήχο και πέφτει τόσο γιατί οι διπλοί στο καθαρό είναι πολύ ευαίσθητοι στις δυναμικές της πένας

Γιατί δεν κατεβάζεις τους μαγνήτες να δεις αν θα αλλάξει συμπεριφορά ?

Το έκανα.Η διαφορά ήταν μικρή και έχασα και σε gain πράγμα όχι καλό για τι μουσική που παίζω :(

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο ...

Ισως να δοκίμαζες κανένα πετάλι που να είναι αναλογικό και όχι ψηφιακό, πάντα με την κιθάρα σου.

Απο ότι λέει η Digitech το Death Metal είναι αναλογικό (?!)

Φυσικά Boss και άλλες μάρκες, δεν ξέρω και πολλά απο metal πετάλια.

Trending...

Νέα θέματα

Back