Προβλημα επιλογης κιθαρας!

MothershipWhatchingUs

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Ψαχνω για μια κιθαρα που να "ειδικευεται"¨στο μεταλ.

Εχω ηδη μια Epiphone Lespaul και μια Stratocaster μεξικανα.

Τα λεφτα που διαθετω ειναι 300 ευρα,δεν με ενδιαφερει καποιο μεταχειρισμενο μοντελο,εχω στο μυαλο μου τις εξης κιθαρες:

CORT KX5-FR http://www.thomann.de/gr/cort_kx5_wh.htm

-Σκεφτομαι ομως πως το Floyd Rose θα ειναι μουφα και μονο προβληματα θα μου δημιουργησει..

BC RICH OUTLAW PX 3 T http://www.thomann.de/gr/bc_rich_outlaw_px_3_t.htm

-Παλι με ανησυχει το τρεμολο μιας και ενα οριτζιναλ κοστιζει περιπου οσο η κιθαρα :P

Αν και υπαρχει εκδοση χωρις το τρεμολο με string thru

ESP LTD EX-50 http://www.thomann.de/gr/espltd_ex50bk.htm

- Με τρελενει εμφανισιακα αλλα οι μαγνητες της ειναι απαραδεκτοι..

Καθε προταση ειναι δεκτη,

Προτασεις που εοχυν να κανουν με "μη-μεταλ" κιθαρες θα ηταν καλες αλλα να ειναι κατι εμφανισιακα καλο!

πούλα τες όλες, βάλε και τα 300, και πάρε μια Fender Αμερικάνα με διπλό και τα έχεις όλα. Πές και σε τι ενισχυτή σκέφτεσαι....

Εχω εναν μαρσαλ 15αρη και εναν οραντζ 35αρη σολιντ και οι 2 τελιοι και οι 2 :P

Απλα θελω μια τριτη κιθαρα για τα πιο μεταλ θεματα..μιας και σκεφτομαι να μπω σε θρας συγκροτημα..δεν πουλαω την λες πολ μου με τιποτα! Εχει επανω ζεβρα τζεφ μπεκ μαγνητη και μου αρεσει..

Μην πουλήσεις τίποτα, μια και οι κιθάρες σου, στην χειρότερη με μια αλλαγή μαγνητών βγάζουν μια χαρά metal. Εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις λίγη υπομονή, να μαζέψεις κάποια παραπάνω χρήματα και να πάρεις ένα καλό ενισχυτή που θα σε καλύπτει.

Εχω ηδη καποια πεταλια και μια παλια Korg AX-100 μοντελο που ηταν στην εποχη του Dimebag :P Και μπορω να εχω εναν καλο ηχο..ειναι προτιμοτερο να αγορασω εναν ενισχυτη ετσι?

Δεν αξιζει καποια απο αφτες?

Φιλε μου μην πεταξεις 300 ευρω για πλακα. Η epi  les paul με jb στη γεφυρα χρησιμοποιειται κατα κορον και με πολυ ικανοποιητικα αποτελεσματα για metal. Σεταρε καλα την κιθαρα σου και δοκιμασε την με ενα καλο ενισχυτη και μια 4Χ12 καμπινα . Αν ξερεις να φτιαξεις τον ηχο σου, ειμαι βεβαιος οτι θα εισαι απολυτα ικανοποιημενος...

X-minor είπε:
Μην πουλήσεις τίποτα, μια και οι κιθάρες σου, στην χειρότερη με μια αλλαγή μαγνητών βγάζουν μια χαρά metal. Εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις λίγη υπομονή, να μαζέψεις κάποια παραπάνω χρήματα και να πάρεις ένα καλό ενισχυτή που θα σε καλύπτει.
+1

ιδανικά κλειστή καμπίνα/κόμπο  2*12

δεν θα αναγνωρίζεις τις κιθάρες σου

Και τι μαρκες για ενισχυτες προτεινετε?

Ειμαι λιγο ασχετος με metal gear, γιατι ασοχλουμαι με ροκ,ηλεκτρικο μπλουζ φανκ κλπ...απλα μετα το sonisphere βλεπω παντου πραγματα που μπορεις να χρησημοποιησεις ως οπλα :P

MothershipWhatchingUs είπε:
Εχω εναν μαρσαλ 15αρη και εναν οραντζ 35αρη σολιντ και οι 2 τελιοι και οι 2 :P

Απλα θελω μια τριτη κιθαρα για τα πιο μεταλ θεματα..μιας και σκεφτομαι να μπω σε θρας συγκροτημα..δεν πουλαω την λες πολ μου με τιποτα! Εχει επανω ζεβρα τζεφ μπεκ μαγνητη και μου αρεσει..
Δε παιζει μεταλ ο JB?

Oi κιθάρες σου είναι μια χαρά και μάλιστα η Επιφον μπορεί να παίξει άνετα μέταλ με τον JB μαγνήτη. Έχω κάνει κι εγώ αυτή τη μόντα...

Ο ενισχυτής παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο ηχητικό αποτέλεσμα και ο marshall κι ο orange είναι καλοί αλλά είναι Βritish mates και ίσως δεν έχουν το απαραίτητο gain και όγκο για μέταλ.

Έχω να προτείνω τον Line6 spider IV 75Watt στα 275ευρώ(μέσα στο budget σου) ως άριστο μηχάνημα για ό,τι παίζεις και φυσικά για Μέταλ! Έχω το προηγούμενο μοντέλο και στο insane κανάλι κάνει και μια απλή strat με μονούς να παίζει thrash... Έχει πάρα πολλά γκάζια (gain) και με το 12" μεγάφωνο έχει όλο τον όγκο που λείπει από μικρότερους combo όπως o marshall 15Watt...

Έχει παρα πολλές επιλογές για ήχους και εφφέ, έχει και boost, έχει και κουρδιστήρι και ό,τι άλλο φανταστείς... Προσωπικά με καλύπτει για πολλά περισσότερα πέρα από Metal.

¨Εχω/ειχα randall και peavey combos καθώς και λαμπάτους αλλά κανείς δεν ήταν τόσο πολύπλευρος ηχητικά και ακόμη κι ο randall δεν είχε τέτοιο lead κανάλι... Όλοι καλοί είναι αλλά έκαστος στο είδος του... Ενώ ο ψηφιακός προσαρμόζεται άριστα στον ήχο που θέλεις να πετύχεις και πλέον το κάνει καλά (πολύ παλιά υπήρχαν μέτριοι ψηφιακοί, αλλά πλέον έχουν εξελιγχθεί απίστευτα).

Οι λαμπάτοι είναι άλλη φάση. Έχουν καλό ήχο αλλά δεν θα έλεγα ότι βγάζουν μέταλ χωρίς πετάλι κλπ. Το πετάλι όμως βγάζει θόρυβο και θέλεις noise gate και μετά θέλεις και delay pedal και δεν συμμαζεύεται... θέλει πολλά money $

Εγω χωρις δευτερη σκεψη, θα εβαζα emg 81/85 στην les paul και το 100σταρικο που θα μου εμενε θα το κραταγα για να μαζεψω για καποιον καλο ενισχυτη!

Οπως σου είπαν και αρκετοι παραπάνω κράτα τις κιθάρες σου ως εχουν και κοίτα για ενισχυτή.

Πούλα έναν από τους δυο μικρούς που έχεις τωρα , καλύτερα τον orange για να πιασει και κατι τις παραπάνω και βαλε μερικά χρηματα ακόμα για να πάρεις εναν σωστό ενισχυτή για metal και όχι μονο.

http://www.thomann.de/gr/peavey_6505_112_combo.htm

http://www.thomann.de/gr/blackstar_ht_club_40_venue_combo.htm

Προσπάθησε να τους βρεις κάπου για να τους δοκιμάσεις και όταν το κάνεις με την Les paul σου και τον JB θα δείς αν σε καλύπτει η όχι για μεταλ.

Trending...

Νέα θέματα

Back